Šta je novo?

LG BD 390

I zamisli pukne ti disk prilikom rezanja!? A nije nemoguce da se i to desi!

Tuga bozja i bacenih 1190 dinara.

Ma kupio dva da probam i oba su uspela. Uzeo sam da prvenstveno narezem Madonnu, jer u kad se pojavio u Americi blu ray u Evropi nije bio ni u najavi. Izasao je i u Evropi ali 2 meseca kasnije. Onda mi je ostao jos jedan i skinuo Avatar kad ono pun blu ray samo film nema nikakvih bonusa. Zato i iskoristio drugi. Nije pukao ni jedan i oba rade normalno.

Odlicno, jos jedan zadovoljni korisnik 390 ke, meni radi stvarno ko zmaj nisam se pokajao nimalo sto sam kupio ovaj odlicni player.

Isti slucaj, a kupovao sam gluposti u zivotu cudo nevidjeno (promjer panasonc dvd tada kostao 600e a videteke nisu ni cule za dvd, imao jedan film i vrtio ga non stop).

Kolika je velicina titla (Divx/Xvid,MKV), kod modela BD390?

Poslednja izmena:
Dovoljna, ni prevelika da ti zauzmu pola ekrana ni premala da ti oci ispadnu citajuci.

Desilo mi se sada drugi put da puštam file preko mreže, i samo krene na sekund i stane, tj STOPira se.

Zna li neko razlog? Možda koša kompresija ili tako nešto?

Dok se neko ne smiluje da mi odgovori :)

Ne treba da se pokreće NERO media centar da bi se pristupilo kompu preko mreže, ako se šeruje particija.

Tj, barem ja ne moram. :)

Meni jucer crko d-link ruter i kupim tp-link 340g kombinovani wireless i wired, e sad nastaju problemi rade mi dva racunara bez greske ali bd 390 nemoze da nadje mrezu tj. da povuce postavke kao sto je sa d-linkom odradio za sekundu, wireless radi odlicno ali wired nece nema sanse, kada dam da trazi mrezu wireless nadje u sekundi i povuce sve parametre ali preko kabla jok da se naglavu nasadim, svaka pomoc je dobro dosla.
Hvala.

Nemogu vjerovati da nema niko kombinaciju TP-Link340g rutera i bd390 playera i da javi dali mu radi zicana mreza.

BD390 +WD My Book WE +prevod

Od skora sam vlasnik ove fenomenalne spravice, većinu filmova gledam putem wi-fi konekcije, 740n router. Na početku sam imao malo zezanja oko servera i nod-a ali sam na kraju ugasio firewall u ESS i sve radi.
Došao sam na ideju da "WD My Book World Edition" povežem na router. Na taj način bi imao centralizovano mesto za podatke a računar bi mogao da bude ugašen.
WD podržava DLNA i dolazi sa TWONKY media serverom.
Mislim da bi ovo moralo funkcionisati a jedino me brinu titlovi, pošto sam titlove jedino uspeo dobiti preko Nero MH servera.
Šta Vi mislite?
Da li je neko probao ovu kombinaciju?

I ja sam rijesio probleme sa ruterom, tp-link 841n radi odlicno, podesen je na 130Mbps, jer preko toga moram ukljuciti sirinu kanala na 40MHz, a onda nece bd 390 da se spoji, dok na 20MHz ide do 130Mbps i radi odlicno, konektuje se iz prve, netrza nijedan film bilo 720p. bilo FullHD, dosta bolje radi nego sa D-linkom i LAN kablom.

Upoređivao sam mkv plejer LG390ke i mkv plejer u plazmi Samsung 50C6500.
I jedan i drugi savršeno radi sa fajlovima sa eksternog hdd-a, oba podržavaju ntfs i jedan i drugi bez problema puštaju ripove od 20gb. I jedan i drugi puštaju filmove kroz mrežu (ovo nisam probao na C6500 jer nisam spojio ali nema razloga da ne radi - po specifikacijama je podržano).

Prednosti LG390:
Najvažnija prednost je zum koji je perfektno urađen tako da sa njim možete da zaboravite na crne trake na 2,35:1 filmovima.
Druga prednost je naravno što može da pušta filmove sa narezanih dvd-ova, što ni jedan tv nikad neće moći a to je i logično.

Prednosti plazme C6500:
Za nijansu bolja slika, ali samo za nijansu ne nešto što ćete uočiti očigledno ali postoji.
Prevod (podržana naravno i ćirilica i latinica bez ikakvih problema) je moguće prikazati u tri veličine dok je na LG-u samo jedna veličina titla.
Moguće je podesiti kašnjenje prevoda u odnosu na film.
Da ne bude zabune i ovde je podržan i DTS i DD koji se dobiju ako se tv spoji optičkim toslink kablom na risiver.
Određeni procenat filmova koji su bili sa DTS zvukom je iz neobjašjnivih razloga seckao zvuk na LG-u - ovde rade savršeno.
Internet opcije su bolje - na LG-u je bio samo Youtube dok ovde ima flickr, facebook, twiter i još brdo toga (ništa od toga nisam proverio).

Danas mi se desila jedna cudna stvar koja me strasno nervira a to je da ne moze da pusti titl sa narezanog DVD i to samo za jednu epizodu od ukupno jedanaest.
Epizode i titlovi su narezani kao i uvek i samo za tu jednu epizodu iako je titl istog naziva kao i epizoda (sto je slucaj i sa ostalih deset), nece da pusti.

Da sve bude cudnije kada taj DVD pustim na racunaru putem KM ili Gom Playera on tu epizodu pusti sa titlom, cak i srt fajl sa titlom otvori u notepadu bez problema sto znaci da je titl dobro narezan, jedino na BD390 nece da je pusti sa titlom (u stvari ni sa DVD-a ni sa USB). Probao sam da cekiram taj titl, oba ona dugmeta na daljinskom sa subtitle i nista.

Ima li neko neku ideju sta bi moglo da bude i kako da se otkloni?

Poslednja izmena:
Odlicna spravica, posebno me odusevljava koriscenje media servisa, Imam ga 10 meseci i nisam se pokajao, naravno tu i tamo ima sitnijiih problema ali nista strasno. Toplo preporucijuem svima

Ja ga imam godinu dana, i nedavno sam nabavio i BD 570 (izletio povoljno) nikada se nisam pokajao.

veza sa WHS

Ljudi,

da li neko ima u svojoj kućnoj mreži windows home server i BD390 (ili ove novije modele)?
Sve mi je na ovom WHS-u (filmovi, muzika, slike...), pa me interesuje da li BD vidi običnu šerovanu particiju sa neke win mašine, pošto nikako ne bih da instaliram onaj NERO softver...

Navodno moze (meni nije uspijelo) moras imati zadnji firmware sa kojim bi to trebalo da radi, ali pronadji upute na netu kako konfigurisati (meni trazi CIFS Sign In, i sta da god probam nece).

Ljudi,

da li neko ima u svojoj kućnoj mreži windows home server i BD390 (ili ove novije modele)?
Sve mi je na ovom WHS-u (filmovi, muzika, slike...), pa me interesuje da li BD vidi običnu šerovanu particiju sa neke win mašine, pošto nikako ne bih da instaliram onaj NERO softver...

Imam običan server i samo share-ovanje particije šljaka najnormalnije, pisao sam o tome pre par strana samo.

Postoji li način da se bd390 natera da pušta flac format?

Vrh Dno