Šta je novo?

LG BD 390

Probaj da ubacis najnoviji firmware. Mislim da je postojao nekakav takav bug na originalnom koji stiže uz player i da je to kasnije ispravljeno.

Meni radi normalno, ali nabaci fiemware kao sto je receno i gotovo za cas.

Poslednja izmena:
Stavio sam :D

Ali se ništa nije promenilo...

Onda sam probao i film i Seriju na kompu, na kompu su crne štrafte iznad i ispod JAKO male. Da li je moguće da plejer dok upscaluje (pošto sve ide sa 1920x1080) malo to poveća? Jer, puštao sam i druge filmove, i kod njih se vide štrafte, ali ne npr kao na kompu i na starom tv.u. Cenim da se to dešava jer sam TV u 16:9 (plazma)?

Koja ti je rezolucija tog videa koji pustas, jer i meni bude cijeli ekran ako je blizu recimo 720 (znaci ako je 680 ili 700) a ako je nize kao npr. 1280x544 ili slicno kako vec budu mkv zavisno od ripane rezolucije onda imam normalno crne trake gore i dole.
Znaci da player takve fajlove razvuce malo pogotovo ako su blizu max. rezolucije.

Koja ti je rezolucija tog videa koji pustas, jer i meni bude cijeli ekran ako je blizu recimo 720 (znaci ako je 680 ili 700) a ako je nize kao npr. 1280x544 ili slicno kako vec budu mkv zavisno od ripane rezolucije onda imam normalno crne trake gore i dole.
Znaci da player takve fajlove razvuce malo pogotovo ako su blizu max. rezolucije.

The man from earth (mkv) je 1280x720. A Dexter koji je divx je 624x352. Ceniš da je do toga?

Baš se zalomilo da sinoć kada sam doneo plejer kući, to sam prvo pustio. Danas sam puštao još neke divx-ove, a i mkv-ove, i to je imalo štrafte.

Taj prvi t jeste cijeli ekran jer je to bas 16:9, ali i taj drugi ima skoro isti odnos stranica pa ga player razvuce na cijeli ekran, probaj neki od ovih novih filmova koju su u ovom kino formatu recimo 1280x5xx oni moraju imati crne linije gore i dole, jer je to najcesce 2,35:1 ili sl. siroki format.

Hej ljudi, ne znam kako da pristupim hardu na pc-u preko mreže. Uzeo sam ADSL pre neki dan, pa sam spojio sa routerom i lg-a, super je zezancija youtube preko njega /osim što nema subscriptions, ili ga ja ne nalazim?!/.

Kada uđem u my media imam "intracom" server, kao i ime moje makine što sam dobio tek kada sam shareovao particije. Jel mogu ja da im pristupim preko lg-a, za puštanje filmova sa harda, pošto ne nalazim način?

Moras da instaliras Nero Media Home sa CD-a koji si dobio uz player, zatim da dodas foldere koje zelis da serujes i da startujes server i tek tada da na playery ides preko My media.
Najbolje je da procitas uputstvo koje si dobio, tu je odgovor i na to i na eventualna sledeca pitanja.

Moras da instaliras Nero Media Home sa CD-a koji si dobio uz player, zatim da dodas foldere koje zelis da serujes i da startujes server i tek tada da na playery ides preko My media.
Najbolje je da procitas uputstvo koje si dobio, tu je odgovor i na to i na eventualna sledeca pitanja.

Hvala.

Zbunilo me je što je video već dva servera kojima nisam mogao da priđem, pa sam pomislio da postoji neka falinka.

Poslednja izmena:
Za puštanje mkv-ova kroz mrežu imaš to ograničenje da naziv titla i filma moraju biti u istom folderu i da budu identičnog naziva. Proverio sam i mogu da kažem da 100% SA NAJNOVIJIM FIRMVEROM podržava titlove kroz mrežu. Probaj da skineš novi firmver pa će ti verovatno proraditi titlovi i kroz mrežu.

Ja imam poslednji firmware, i radi, ALI mi uopšte ne vidi titl u folderu, samo ga aktiviram sa daljinca.

Al bitno je da radi.

Pošto sam uzeo skoro ADSL, spojiio sam LG-a sa routerom, i tek sada se vidi koliko je ovo multikorisna spravica!

Jedino me smara što nema subscriptions (ili ja ne mogu da ga nađem) kada gledam youtube, ali nije problem favorizovati ono što želiš da gledaš, pa lako pokreneš sa lg-a, kucati search sa daljincem malo je cimanje. A o gledanju filmova sa harda preko mreže da ne govorim. Štednja lasera a i dvd-ova. Prezadovoljan, sve u svemu.

Danas izasao novi firmware pa ko nije neka ga nabaci, sta radi nemam veze ali nije na odmet azurirati.

Kupio sam LG BD390. Konektovao sam ga na lokalnu mrezu preko wifi-ja. Zatim preko NERO MediaHome 4 pustam filmove i serije.

Uglavnom sve radi ok. Neke subtitlove nece da cita. Kada gledam TV Shows neke epizode rade kako treba a neke subtitlove nece da procita uopste. Svi subtitlovi su sa .srt extenzijom i imaju identicno ime fajla kao .avi fajl.

Na primer. u folderu na mom Windows 7 serveru imam ova dva fajla:
Lost.S06E09.HDTV.XviD-NoTV.avi
Lost.S06E09.HDTV.XviD-NoTV.srt

Evo ga .srt fajl
http://www.mediafire.com/?lz442djzolm

probao sam razlicite .srt fajlove za ovu seriju i nista. Epizoda pre ove radi kako treba.

Na racunaru mi sve pokrece kako treba.
Imam poslednji firmware koji je LG ponudio za download preko playera.

Poslednja izmena:
Probaj da promijenis encoding sa ANSI na Unicode i snimi titl tako.

Ja evo nakon meseci i meseci koriscenja i preko stotinu pogledanih MKV filmova, jos puno avi filmova i serija nisam imao nijedan problem niti sa titlom niti sa bilo kojim fajlom koji sam hteo da pustim, nebitno dali putem externog uredjaja, diska ili wireless sa kompa.
Sto se tice titla, skini subtitle workshop i probaj da sacuvas taj fajl kao neki drugi podrzani format a sto se tice ovog drugog verovatno je problem do loseg fajla ili medija, ne bih znao sta drugo da ti kazem. Ili mozda do problema sa konkretnim BD390, posto generalno gledajuci na osnovu licnog a i citajuci iskustva drugih korisnika ovaj model BD je sve samo ne problematican, kome treba masa updatea da otkloni te probleme.

Imam problema sa gledanjem slika preko LAN-a, jednostavno neće da iih pokrene tj prikaže. Doduše, velike su, reze 4032x3024 i teške su oko 6, 7 mega...?

Svejedno, trebao bi da ih prikaze, mada mozda mu treba vremena da ih ucita.

I meni je to palo na pamet, probao sam neke manje, i čitao ih je normalno, ove sam čekao barem minut, sad, izem ga, ako treba da čekam više od 5 minuta za svaku sliku, onda to i nije to :)

Pa smanji ih koji ce ti vrag za gledanje na tv-u tolike, ipak je to skoro 3x vece od full HD.

Pa smanji ih koji ce ti vrag za gledanje na tv-u tolike, ipak je to skoro 3x vece od full HD.

Pa ne slikam ja slike za gledanje na tv-u :)

Valjda bi trebao sam da resizuje, nije mi neki posao, ako treba da smanjujem sve slike koje hoću da gledam na tv-u.

Ostavi original kao backup a napravi nesto za gledanje sta ti drugo preostaje.
Probat cu ja sutra da vidim dali ce da pokrene kod mene kakvu sliku velike rezolucije pa javim sta se desilo.

Evo sam probao otvoriti sliku 4032x3024 i nula bodova,a onda sam re resajzovao na pola 2000x15xx i otvara trenutno.
Znaci moras ih malo smanjiti za gledanje na tv-u nema druge.

Sta je svama ljudi, o kakvim vi to rezolucijama pricate, kada svi BD playeri sluze za maximalno HD 1920x1080 rezolucije. Cak i PC racunari ne mogu svariti tako nesto. A pricamo ovde o 2K, 4K.

Pricaju o slikama kao picture :) ne o videu ;)

Vjerovatno momak ima aparat 12Mpix. pa slika u punoj rezoluciji i radi toga ga interesuje dali moze gledati te slike na tv-u bez smanjivanja.

Pola moze, ali full nece.
Zamjeni aparat za neki sa 6Mpix. i nema problema.;)

Ko još ide sa konjine na magarčinu? :)

Nazad
Vrh Dno