Šta je novo?

Letv X800 / Letv Le 1 Pro

Dajte mi recite,imate li mob u kućištima zaštitnim ili goli mob ?

Mob je stvarno prelijep,ali me strah da se ne ogrebe aluminij ili ne daj bože padne kako već to je navika kod mene,za sad je u tpu sa perforiranim rubovima,narucio sam flip up case i još kad stavim novi ekran ide gore tempered glass za dodatnu zaštitu...dzabe mi onda vrhunske aluminijske izrade i sleek rubova :/

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk

Jel ima nekih problema V4 (cm12?)?

Dajte mi recite,imate li mob u kućištima zaštitnim ili goli mob ?

Mob je stvarno prelijep,ali me strah da se ne ogrebe aluminij ili ne daj bože padne kako već to je navika kod mene,za sad je u tpu sa perforiranim rubovima,narucio sam flip up case i još kad stavim novi ekran ide gore tempered glass za dodatnu zaštitu...dzabe mi onda vrhunske aluminijske izrade i sleek rubova :/

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk
Ja moj nosim potpuno golog, bez ičega, samo tempered glass. Ne mogu ovakav telefon da stavljam u zaštitu, suviše je lep za to

Meni radi sve dobro. Izasla je i apdejtovana verzija V4 i ispravljene su neke greske sa GPSom i jos necim oko mreze.
Ja koristim ovu stariju V4 jer sam na odmoru pa ne mogu sada da namestam ovu novu, ali i sa njom sam zadovoljan.

Spanjeli, meni ovaj rom koji si postavio non-stop pokušava da instalira: Female for English (India)-0. Zna li neko o čemu se radi?
Šta se ovde računa pod internom memorijom, odnosno, kada se radi wipe telefona, odakle se podaci ne brišu, odnosno, kako je označena ta fascikla (imam es file explorer pro) ?

Poslednja izmena:
Druže, rom je potpuno oslobođen malwera i virusa, instalacija upravo zbog toga briše sve particije da bi se osiguralo da ni jedan virus ne može da preživi. Ako vraćaš backup od ranije, možda se u njemu nalazi neki malwere, ako instaliraš sve od nule, onda ne znam kako da ti pomognem jer ja stvarno nisam imao ni jedan jedini problem takve vrste. Pogledaj da ti to nije vezano za neku navigaciju ili voice recognition pa mu treba, ne znam šta drugo da ti kažem.

Mala pomoć, zašto ne radi gprs, podesavanja automatski odradjena za mts, podesena kartica za slot 2 ali interneta i dalje nema? Da li postoje neka dodatna podesavanja? Instaliran spanjeli rom...

Automatska podešavanja nisu dobra, moraju da se upišu manuelno. Tip potvrde identiteta mora da se stavi na PAP

Posle nekoliko dana druženja isprobavanja različitih romova i programa, konačno sam sve sredio i sada da podelim sa potencijalnim kupcima (pošto vi koji ga imate već sve o njemu znate) koji slučajno dođu na "naš" forum.
Do sada sam imao Galaksi s1, Samsung wawe 1 i 2, Lg 4x (imam ga još uvek i sada mu tražim drugog gazdu), a kratko sam se družio i sa S5 i još nekim premijum telefonima. Zašto je to bitno? Zato što je svaki od tih telefona imao nekih problema, a ovaj baš ni jedan jedini. Pu, pu, pu... pomerite se sa mesta kada ovo čitate, da ga ne ureknemo :) Iako mi se kuća nalazi na nekoliko stotina metara od mobilnog predajnika, još uvek nisam uspeo da utvrdim zašto sa svim telefonima postoji problem sa prijemom signala i zašto samo u ponekim delovima kuće mogu da koristim mobilni za razgovor, a najbolji je kada sam na prozoru. U prevodu, svaki moj razgovor slušaju okolne komšije, bio on poslovni ili ljubavni (kada je žena na poslu :) ). E, od pre neki dan im to zadovoljstvo ne pružam više. Sve što pričam pričam među svojim zidovima i to tako dobro čujem sagovornika, da mi je proso čudno i neobično i uz to sada mislim da je glas sagovorniko toliko jak da ga i pomenuti komšiluk čuje. Dakle, nekada su slušali mene, a sada slušaju sagovornika :) ). I naravno, čujem svaku, a ne svaku drugu/treću njihovu reč! Dakle, prijem signala mnogo bolji od svih do sada. Kada smo kod prijema signala, moram da pohvalim i GPS signal koji je jako, jako brz. Malopre je, tokom prvog pokretanja programa koji koristi navigaciju (Rungps trainer UV pro full - po meni najbolji program za sportiste) signal uhvatio za 3-4 sekunde i to skoro 30 satelita. Za mene neverovatno. Wi-fi signal takođe hvata brzo i dobro, ali nšta impresivno u odnosu na druge telefone.
Od ROMova sam koristio "Spanjeli", Cuocco92 ROM 14s, CM 12.1 v3 i kratko v4.
Svi su dobri, brzi i samo je stvar ukusa koji ćete da koristite. Ja sam se na kraju vratio na "Spanjeli" rom, jer mi deluje najkompletnije. Za razliku od CM roma, koji je najsličniji čistom androidu, nekako sam se jako brzo navikao na LeEco okruženje i na njihova rešenja i dosta mi odgovaraju.
Kada već pominjem rom koji koristim, pošto sam gore rekao da mi se nešto samo instalira, ne bih da pomisle ljudi da Spanjeli ne govori istinu, jer to nije bilo do roma, nego do programa koji je instalirao sam glas za navigaciju. Taj program odavno koristim, ali je nakon poslednje nadogradnje ovo prvi put radio i zato nisam posumnjao u njega. E, sada, ono što mi ne radi na romu je rotacija sistemskih programa. Kada koristim sms ili notes program, tastatura se ne rotira, ali kada instaliram programe sa marketa, onda se ta ista tastatura rotira bez problema. Jedina sistemska aplikacija kod koje mi radi rotacija je kalkulator. A, da i kamera. Kada sam kod kamere, samo sam je malo isprobao i daje odlične fotografije, ali ništa detaljno nisam testirao, a nisam testirao ni video.
Što se zvuka tiče... treba li da kažem da sam oduševljen? Jak i čist zvuk i putem zvučnika i putem slušalica. Izgleda da konačno neće više biti propuštenih poziva jer je telefon bio u džepu, a ja ga nisam čuo.
Izgled... premijum, ni po čemu ne zaostaje za mnooogo skupljim modelima. Ako ih stavite jedan do drugog, bez znanja koji telefon pripada kojem proizvođaču, siguran sam da bi mnogi pružili ruku ka njemu. Dosadašnji tel je imao 4,7inča, a ovaj 5,5. U težini i debljini jedva primetne razlike, a i na veličinu telefona sam se lako i brzo navikao. Pošto vidim da je ovo po dimenzijama jedan od debljih telefona, mogu odmah da kažem svima koji se zbog toga dvoume, da nemaju potrebu za nedoumicom, izuzetno lepo leži u ruci i lak je za korišćenje. Čak mi se čini da bi mi i smetalo da je tanji.
Malopre je dokii pitao da li da ga drži u futroli ili ne. Ja ovaj, nažalost, držim u zaštiti koja je stigla uz njega (to mu je najveća mana, jer je jako kruta i dosta teško se skida), a stavio sam mu i kaljeno staklo. Zašto nažalost: zato što je greh tako lep telefon držati u oklopu (kao kada bi prelepu ženu stavili u burku), ali, čini mi se da bi mi neoprostiviji greh bio da ga izgrebem ili na neki drugi način oštetim.
Setih se još jedne mane (uz nerotiranje ekrana): nije nešto posebno jasna vidljivost na sunčevom svetlu i čak nije ni neka prevelika razlika između najslabijeg i najjačeg osvetljenja. To je jedina prednost koju ima moj stari Lg 4x u odnosu na ovaj telefon.
Zaključak: Ako posmatramo količinu uloženog i dobijenog-ne postoji telefon koji ima bolji odnos i koji vam donosi sve premijum hardverske performanse za tu cifru.
Ne znam koja superpicajzla treba da budem da bih bio nezadovoljan i nesrećan izborom i kupovinom :)
Još da nam podare MM i eto nama još većeg zadovoljstva, mada i ovako se ne bunim!
Izvinite na dugačkom postu, ali morao sam da ishvalim mog novog druga!

Vidljivost na suncu je ista ili bolja u odnosu na sve telefone iz 2k klase sem galaxy s7 modela. Ovo za nerotiranje sistemskih aplikacija, sms, podešavanja i sl. ne uzimam kao neki veliki nedostatak jer je tako na svim eui stock romovima, čak i na najnovijem MM-u.

Jel kamera stvarno bolja na S6 Edge ili mene vara vid ? Danas sam kolegom sa posla malo fotkao i stvarno su slike kontrastnije i eksponiranije na S6 Edge i puno brzi fokus i detalja,valjda do senzora ili sta ?

Naravno da su slike bolje na s6 edge jer ima noviji senzor i fokusiranje je brže jer ima fazni autofokus. I još kada sve to gledaš na amoled napucanom displeju, sve izgleda bolje. Međutim, kada slike prebaciš na komp i uporedis, videćeš da razlike, pogotovu na dnevnom svetlu, nisu toliko velike. Inače, po nekim primerima, mislim da s6 edge i plus imaju bolju kameru od s7 edge, bez obzira na noviji senzor sa dual pixel tehnologijom.

Narode kakva su vaša iskustva sa baterijom, čini mi se da mu je ona jedina slaba strana, jedva izvuče ceo dan upotrebe uz stalno uključen 3g/4g internet, spanjeli rom...?

pozdrav Spanjeli, planiram da kupim ovaj telefon ali me zbunjuju US i CH verzija
posto sam pri iscitavanju teme uvideo da si imao ili imas obe verzije, sta mislis koja je bolja?

Ch je bolji softver al njegov rom je za us verziju...a i ako uzimas iz kine stize ti us verzija...obicno to salju...

Inace gde ima sada najjeftinije da se pazari? Vidim da su malo skocile cene

pozdrav Spanjeli, planiram da kupim ovaj telefon ali me zbunjuju US i CH verzija
posto sam pri iscitavanju teme uvideo da si imao ili imas obe verzije, sta mislis koja je bolja?
Pozdrav, bolja varijanta je CH verzija jer ima jako dobru softversku podršku i sve radi kako treba. Mana je što je CH verzija skuplja dosta od US verzije. Ja sam moj platio 280e a US verziju 170e pa kad uporedis cene sve će ti biti jasno. Trenutno je najbolja kupovina na jd sajtu, kineska verzija 32gb za nekih 160e valjda.
Jedina mana telefona je baterija, jednostavno za način na koji ja koristim telefon nije dovoljno dobra, sve ostalo vrh za te pare.

Ako zelis da kupis, prodacu ti moj koji sam dobio na poklon.
USA verzija, gold, nov, sa full opremom.
220 eura.
Okacio sam ga na KP.
Pozdrav!

U kom smislu kakav je? Ako misliš da li možeš da kupiš telefon i da bude sve ok, onda je ok sajt, mada telefoni dolaze iz Kine a ne iz EU skladišta,tako da je isto kao da si ga kupio sa Alija

nisam te razumeo bas? KO ti je trazio 20 eura i sta da vracas? jel to 20 evra bila neka carina?

nisam te razumeo bas? KO ti je trazio 20 eura i sta da vracas? jel to 20 evra bila neka carina?

U koju drzavu narucujes,ako je u EU nemas nikakvih davanja drzavi,ja sam u Hrvatskoj i nisu mi nista naplatili,ako si BiH ili Srbija vjerojatno carinu ti lupe tj.vrlo sigurno.

Tih 20 eura kao je dodatan shipping ako si u HR ili ostalim EU zemljama,dok npr.Slovenija ne mora tih dodatnih 20 eura,nemam pojma zasto,no eto tako je,ja sam to tek kasnije skuzio kad su mi poslali email,rekao sam im da su lihvari i lopovi i da cu traziti refund preko PayPala i na kraju su poslali bez da su trazili tih 20 eura.

kako su oni tebi skinuli 20 evra kada ti kada dodjes do dela gde placas jasno ulazis na pejpal i tu pise koliko ce da ti skinu :)
u Srbiji sam...ali imam nekog izvan pa cu probati preko njega..samo me tih 20e dodatno brine jer to onda nije najjeftiniji sajt

kako su oni tebi skinuli 20 evra kada ti kada dodjes do dela gde placas jasno ulazis na pejpal i tu pise koliko ce da ti skinu :)
u Srbiji sam...ali imam nekog izvan pa cu probati preko njega..samo me tih 20e dodatno brine jer to onda nije najjeftiniji sajt

Pa napisao sam ti lijepo,zaprime uplatu preko PayPala i kasnije zatraze dodatnih 20 eura kad vide u koju drzavu salju,kako bi rekli kod vas,prosto ko pasulj :D ( ovo je za EU skladiste ).

Sad vidim da je to hongkong skladiste,puno duze ce trajati shipping,radije bi iz EU skladista narucio,20 eura skuplje.

Prilozi

• 242442.jpg
    242442.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 82
Dakle tebi je stigla posiljka za nekih mesec dana jer nisi platio tih dodatnih 20e? Jako mi je cudno registrovanje na sajtu..pa zato pitam da nije jos neko pazario

Na efoxu trenutno imaju samo gold varijantu, ako je nekome bitno. Uplatio sam im telefon preko italijanskog efox-a,prosli utorak i to srebrni. Nista se nije desilo nedelju dana i tek juce posle mog mejla javljaju da nema silver modela. Evo sad cekam gold. Svi telefoni dolaze iz Kine. Nisu mi trazili dodatne pare za isporuku, a porucio sam na Hrvatsku. Cena je bila 185 evra koliko je valjda i sada. Inace, svi ti efoxovi su u stvari Coolicool koji je poznata trgovina.

Poslednja izmena:
Kako mogu da znam koji sve sajtovi imaju telefone u EU i na koje se ne plaća porez u EU državama? Znam za HonorBuy, a ima li još neki? Konkretno me interesuje formalni naslednik (ne i po imenu, ali po karakteristikama da) Le max2, x820. Prijatelji su mi trenutno u Fr, pa da pošalju na njihovu adresu, a oni da mi donesu kada budu dolazili. Hvala.

Pise na sajtu obicno stock in EU, ili shipping from EU. Roba je obicno i tada u Kini, ali imaju neku varijantu sa DHL-om i ostalim avionskim kuririma, pa roba zaista dodje do EU bez troskova carine...

Да, то знам да пише, али мислио сам да ли постоје неки сајтови који су наменски са тим телефонима, пошто овако никако да "налетим" на те натписе да је складиште у европи.

Vrh Dno