Šta je novo?

Letv X800 / Letv Le 1 Pro

Evo mene jos jednom samo da potvrdimo, posto ne bih da narucim USA verziju. Odustao sam od joybuy-a jer izgleda nemaju uredjaj na stanju, pa sam u kontaktu sa jednim Aliexpress prodavcem, napisao mi je: "this phone is orginal China Unicom FDD-LTE version". Samo zelim da proverim da je to to 100% pa da pazarim.

Na US verziji nema kineskih aplikacija, barem na ovima koje sam ja uzimao od goldway-a. Meni je samo žao što je razlika između CN i US verzije samo u bootloaderu, a to je oko 10 min posla za programere u leeco-u, a onda bismo imali i MM i fast charging I svašta nešto...

Generalno ovo je super telefon. Samo me malo nervira taj arogantni pederski stav firme koja nece da portuje ROM sa kineske verzije a ni da objavi source, pa bar sami nesto uradimo.
Neko je pitao za staklo. Ja sam narucio neko obicno sa alija za 2-3$ i ok je. I poruci sam armor case, jedan jedini sto ima, okvir aluminijum i ledja plastika. Javljam kada stigne kakav je.

Sinoc mi je pao telefon pravo na beton displejem okrenut na dole. Tu sam odmah pomislio:"Gotov je sad." U gornjem levom uglu bukvalno otpao mali deo kaljenog stakla. Telefonu nista. Znaci potvrdjeno da je staklo dobro :)

Može link za staklo? Koristiš li i neku futrolu/oklop? Ja sam naručio neka jeftina stakla, ali se prave vazdušni džepovi na ćoskovima kad se stavi originalni plastični oklop. Očigledno tvrda plastika pritiska stranice telefona.

I ja imam problem sa vazdušnim čepom u jednom ćošku kada stavim originalnu masku, ali je to zato što staklo nisam 100% tačno podesio.
Jedno pitanje: kada gledam cene telefona na AliExpres, u gornjem delu kod opisa je jedna cena, piše besplatna dostava, a na dnu kod konačne cene uvek bude viša od 5-15dolara/evra. Zašto?
Ev o konkretno, gore je cena 252,5, besplatna dostava, a na dnu konačna cena 265e
http://www.aliexpress.com/store/pro...4dbb04aca40b92e-1469865722039-07839-fyfAUb2FY

Poslednja izmena:
Može link za staklo? Koristiš li i neku futrolu/oklop? Ja sam naručio neka jeftina stakla, ali se prave vazdušni džepovi na ćoskovima kad se stavi originalni plastični oklop. Očigledno tvrda plastika pritiska stranice telefona.

Ovo:

http://www.aliexpress.com/item/Temp...2558141154.html?spm=2114.13010608.0.81.ZMPzyh

Mana mu je sto ostaju otisci. I kod menu su se stvarali vazduzni dzepovi prvih par dana, jer je silikonska maska gurala staklo, ali sada je ok. Valjda je "naleglo" sto bi rekli. Inace ima sa strane mozda po 1mm, ne pokriva ceo display, tako da je zgodno za maske, samo mora da se lepo nacentrira.

A ovaj case sam narucio. Jedini koji mi izgleda normalno:

http://www.aliexpress.com/item/Slim...2505171253.html?spm=2114.13010608.0.57.ZMPzyh

Poslednja izmena:
I ja imam problem sa vazdušnim čepom u jednom ćošku kada stavim originalnu masku, ali je to zato što staklo nisam 100% tačno podesio.
Jedno pitanje: kada gledam cene telefona na AliExpres, u gornjem delu kod opisa je jedna cena, piše besplatna dostava, a na dnu kod konačne cene uvek bude viša od 5-15dolara/evra. Zašto?
Ev o konkretno, gore je cena 252,5, besplatna dostava, a na dnu konačna cena 265e
http://www.aliexpress.com/store/pro...4dbb04aca40b92e-1469865722039-07839-fyfAUb2FY
Dostava za Srbiju 10$...

Stoji Francuska, a ne Srbija i dostava je free kako piše. Inače, video sam kada se stavi Srbija da je jeftinije, odnosno da je konačna cena na dnu kao i na vrhu. Zašto je toliko viša za FR? Da li to znači da se ne plaćaju carina i porez ili da se plaća samo porez i da je zato cena viša u startu?

Dostava je 10$ za Srbiju, a tebi je za Franckusku free shipping ali ti je uracunata garancija, lepo sve pise.

Kako koristiti quick charge preko laptopa sa usb 3.0 portom ?

Originalni je kao quick charge,a u biti je 2A punjac,kako može biti quick charge ?

Može pojašnjenje kakav punjač trebam uzeti.

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk

Jos jedno pitanje pre narucivanja: jel ima razlike izmedju x800 i x800+ modela ? kinez me ubedjuje da mi je sve jedno i da ce mi sigurno poslati kinesku verziju al me sve jedno zanima jer je plus verzija jeftinija nekih 20usd. Hvala i nadam se da se uskoro pridruzujem ekipi.

+ verzija je cini mi se kineska.

Jos jedno pitanje pre narucivanja: jel ima razlike izmedju x800 i x800+ modela ? kinez me ubedjuje da mi je sve jedno i da ce mi sigurno poslati kinesku verziju al me sve jedno zanima jer je plus verzija jeftinija nekih 20usd. Hvala i nadam se da se uskoro pridruzujem ekipi.
To je isti telefon, jedino se us verzija zove Le one pro

Stigao case. Alu okvir i plasticna ledja. Dobar je, uklapa se sa onim staklom i ceo telefon je zasticen. Jedina mana mozda stao ima malo prostora kod mute dugmeta gde moze da udje prasina.

Stigao case. Alu okvir i plasticna ledja. Dobar je, uklapa se sa onim staklom i ceo telefon je zasticen. Jedina mana mozda stao ima malo prostora kod mute dugmeta gde moze da udje prasina.
Može link na case ?

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk

Da li neko zna kako mogu bekapovati sliku sa kontakata u imeniku (Contacts)?

@Spanjeli

Htedoh da te pitam, nego sam zaboravio, na tvojem ROM-u ne radi mi mobile data na SIM-u 2. Znas li mozda sta je u pitanju?
Da li se jos nekome desilo isto?

Radi druže, mora da ti nešto nije ok podešeno.

Kod mene radi. U pitanju je telenor kartica, a na mts kartici sam morao ručno da podešavam parametre. Nego, ima li nekog novog zanimljivog roma?

@Spanjeli

Ok, hvala. Probacu opet da ga flesujem pa da vidim kako ce da se ponasa. Kontam da moze kroz xposed da se resi retardirani ios clone izgled. Ako ne bude sljakao hvatam logcat pa cu da vidim sta je tacno u pitanju.
Vratio sam se sa odmora, koristim vec duze vreme CM, ali me uzasno nervira sto kamera ne radi kako treba. Nema panorame, plus zakucava nasumicno. Ovo je stara boljka CM-a. Uzged, okacicu uskoro neke panorame, slikao fonom pa spajao na pc-ju.

@sasakv

Leakovan je ROM za Le Max 2 US verziju >> http://forum.xda-developers.com/lee...tv-eui-5-8-android-6-0-leaked-rom-le-t3435294
Verovatno ce pre ili kasnije neko uspeti da portuje isti, jer su telefoni dosta hardverski slicni.

Ja sam bas u dilemi da li prodam ovaj telefon zbog nedostatka sw podrske, realno greota sto nema normalnog roma, ali ajd dacu mu jos malo fore, jer i onako ne vidim sta bih sada drugo uzeo.
Iskreno ne daje mi se 350-400e za Nexus 6P.

EDIT: Naleteo sam na official case:

http://www.aliexpress.com/item/Letv...2595619720.html?spm=2114.13010608.0.56.cBS6h2

Porucio sam. Deluje kvalitetno.

Poslednja izmena:
Hvala Carnifex. Meni sve što koristim radi kako treba i mnogo bolje nego na prethodnom telefonu, tako da sam prezadovoljan, pa mi softverska slabija podrška ne umanjuje utiske i ne izaziva želju da ga prodam. Naravno, voleo bih da bude nadogradnja na šesticu jer sam pročitao da je bolja baterija, a to mi je , uz slabu vidljivost na suncu, za sada jedina mana koju sam primetio. MAda, ne znam da li da to nazovem manom, jer je na prethodnom telefonu kraće trajala. Iskreno, ako bih ga menjao, to bi bilo za LeEco Max 2. A ti ako ga budeš prodavao, pošalji mi ponudu PP koliko ga ceniš, pošto sam rekao ćerki da ću i njoj da kupim, jer joj se sviđa kamera. Selfi, naravno :)

Konacno sam provalio sta je bio problem na Spanjelijevom ROM-u. ****ni mts koji forsuje default APN. Mora da se napravi novi i da se podesi APN type: default, supl. Zbog ovog supl sam izgubio dva sata.

@sasakv

Ja se slazem da je telefon stvarno dobro izradjen, ali ubija me sto nema normalan AOSP/CM rom, a kako stvari stoje izgleda da cemo M da dobijemo nikad.
Pruzicu mu sansu jos par dana sa ovim SP romom. Ako mi ne bude odgovarao prodajem.

mali offtopic: Je li to u tvom nicku "kv" predstavlja Kraljevo, ili nesto drugo? Ja sam iz KV, pa zato pitam :)

Druže, sve si to imao na par stranica ranije, da si pročitao ne bi izgubio 2h :)

I ja sam ti isto napisao da mts moraš da podešavaš manuelno. Da, i ja sam iz Kraljeva.

Imam mali problem sa mesindžerom. Često mi ne javlja kada mi stigne poruka. Ni zvučnim signalom, a ne prikaže mi ni na ekranu da je poruka stigla. Da li se još nekome to dešava i ima li rešenja?

Vrh Dno