Posle nekoliko dana druženja isprobavanja različitih romova i programa, konačno sam sve sredio i sada da podelim sa potencijalnim kupcima (pošto vi koji ga imate već sve o njemu znate) koji slučajno dođu na "naš" forum.
Do sada sam imao Galaksi s1, Samsung wawe 1 i 2, Lg 4x (imam ga još uvek i sada mu tražim drugog gazdu), a kratko sam se družio i sa S5 i još nekim premijum telefonima. Zašto je to bitno? Zato što je svaki od tih telefona imao nekih problema, a ovaj baš ni jedan jedini. Pu, pu, pu... pomerite se sa mesta kada ovo čitate, da ga ne ureknemo

Iako mi se kuća nalazi na nekoliko stotina metara od mobilnog predajnika, još uvek nisam uspeo da utvrdim zašto sa svim telefonima postoji problem sa prijemom signala i zašto samo u ponekim delovima kuće mogu da koristim mobilni za razgovor, a najbolji je kada sam na prozoru. U prevodu, svaki moj razgovor slušaju okolne komšije, bio on poslovni ili ljubavni (kada je žena na poslu

). E, od pre neki dan im to zadovoljstvo ne pružam više. Sve što pričam pričam među svojim zidovima i to tako dobro čujem sagovornika, da mi je proso čudno i neobično i uz to sada mislim da je glas sagovorniko toliko jak da ga i pomenuti komšiluk čuje. Dakle, nekada su slušali mene, a sada slušaju sagovornika

). I naravno, čujem svaku, a ne svaku drugu/treću njihovu reč! Dakle, prijem signala mnogo bolji od svih do sada. Kada smo kod prijema signala, moram da pohvalim i GPS signal koji je jako, jako brz. Malopre je, tokom prvog pokretanja programa koji koristi navigaciju (Rungps trainer UV pro full - po meni najbolji program za sportiste) signal uhvatio za 3-4 sekunde i to skoro 30 satelita. Za mene neverovatno. Wi-fi signal takođe hvata brzo i dobro, ali nšta impresivno u odnosu na druge telefone.
Od ROMova sam koristio "Spanjeli", Cuocco92 ROM 14s, CM 12.1 v3 i kratko v4.
Svi su dobri, brzi i samo je stvar ukusa koji ćete da koristite. Ja sam se na kraju vratio na "Spanjeli" rom, jer mi deluje najkompletnije. Za razliku od CM roma, koji je najsličniji čistom androidu, nekako sam se jako brzo navikao na LeEco okruženje i na njihova rešenja i dosta mi odgovaraju.
Kada već pominjem rom koji koristim, pošto sam gore rekao da mi se nešto samo instalira, ne bih da pomisle ljudi da Spanjeli ne govori istinu, jer to nije bilo do roma, nego do programa koji je instalirao sam glas za navigaciju. Taj program odavno koristim, ali je nakon poslednje nadogradnje ovo prvi put radio i zato nisam posumnjao u njega. E, sada, ono što mi ne radi na romu je rotacija sistemskih programa. Kada koristim sms ili notes program, tastatura se ne rotira, ali kada instaliram programe sa marketa, onda se ta ista tastatura rotira bez problema. Jedina sistemska aplikacija kod koje mi radi rotacija je kalkulator. A, da i kamera. Kada sam kod kamere, samo sam je malo isprobao i daje odlične fotografije, ali ništa detaljno nisam testirao, a nisam testirao ni video.
Što se zvuka tiče... treba li da kažem da sam oduševljen? Jak i čist zvuk i putem zvučnika i putem slušalica. Izgleda da konačno neće više biti propuštenih poziva jer je telefon bio u džepu, a ja ga nisam čuo.
Izgled... premijum, ni po čemu ne zaostaje za mnooogo skupljim modelima. Ako ih stavite jedan do drugog, bez znanja koji telefon pripada kojem proizvođaču, siguran sam da bi mnogi pružili ruku ka njemu. Dosadašnji tel je imao 4,7inča, a ovaj 5,5. U težini i debljini jedva primetne razlike, a i na veličinu telefona sam se lako i brzo navikao. Pošto vidim da je ovo po dimenzijama jedan od debljih telefona, mogu odmah da kažem svima koji se zbog toga dvoume, da nemaju potrebu za nedoumicom, izuzetno lepo leži u ruci i lak je za korišćenje. Čak mi se čini da bi mi i smetalo da je tanji.
Malopre je dokii pitao da li da ga drži u futroli ili ne. Ja ovaj, nažalost, držim u zaštiti koja je stigla uz njega (to mu je najveća mana, jer je jako kruta i dosta teško se skida), a stavio sam mu i kaljeno staklo. Zašto nažalost: zato što je greh tako lep telefon držati u oklopu (kao kada bi prelepu ženu stavili u burku), ali, čini mi se da bi mi neoprostiviji greh bio da ga izgrebem ili na neki drugi način oštetim.
Setih se još jedne mane (uz nerotiranje ekrana): nije nešto posebno jasna vidljivost na sunčevom svetlu i čak nije ni neka prevelika razlika između najslabijeg i najjačeg osvetljenja. To je jedina prednost koju ima moj stari Lg 4x u odnosu na ovaj telefon.
Zaključak: Ako posmatramo količinu uloženog i dobijenog-ne postoji telefon koji ima bolji odnos i koji vam donosi sve premijum hardverske performanse za tu cifru.
Ne znam koja superpicajzla treba da budem da bih bio nezadovoljan i nesrećan izborom i kupovinom
Još da nam podare MM i eto nama još većeg zadovoljstva, mada i ovako se ne bunim!
Izvinite na dugačkom postu, ali morao sam da ishvalim mog novog druga!