Šta je novo?

Lenovo P780

Ima više od mesec dana od kako je zatvoreno prijavljivanje testera za taj rom na ruskom forumu. Nadam se da će uskoro biti konkretnih rezultata.

Da li i koliko vam je oslabila baterija? Ja svoj koristim od Decembra i oslabila je bar 20%...da li sluzi necemu ona kalibracija?

Kalibracija je tu da bi sistem imao tacan kapacitet baterije, nece pomoci da ona duze traje. (ako se baterija na odredjeni nacin ne koristi nikad, mora da se odradi kalibracija, ili sistem moze imati prilicno pogresnu vrednost).

Ja sam S4 bateriju akao kao lud, vec godinu dana, pa mi nije toliko oslabila.

Po čemu meriš da je oslabila 20%?Koristiš isti broj programa koji rade u pozadini kao kada si ga kupio? Meni baterija traje do pet dana u nekom normalnom korišćenju a od kada sam na moru ne sastavi 24 sata jer je stalno uključen wifi hotspot.
I da pošto vidim da se ovde o tome ne piše, u toku ove nedelje možemo očekivati OTA update na KitKat pošto su Rusi završili sa testiranjem sistema.

Poslednja izmena:
Kako uspevas da odrzis hotspot sve vreme? Meni se otkaci cim 10 minuta se ne koristi :(

Imam tri tinejdžerke sa tri mobilna telefona pa ti vidi da li se dešava da se nekad ne koristi.

Jesu one na moru/odmoru or what :D

Kada budeš imao ćerke u tom uzrastu samo će ti se kasti...

Ma to sam rekao odokativno, nikakvo merenje vec licni utisak...svaka cast kad ti izdrzi 5 dana...punio sam ga svaki drugi dan, sad dan ipo jedva uz isto moje koriscenje...

Ne postoji "isto koriscenje". Skroz zaboravis da internet nije isti sada i pre mesec dana, a kamoli godinu dana :)
Tip mreze, wifi konekcija, kolicina podataka... sve to napravi veliku razliku.

Doduse, ako P780 moras puniti na dva dana... nadam se da je minimum nekih 5-6h Screen?

Zadnji screen on 8.25h..ispod 5h nije nikada..ma nije da sam nezadovoljan baterijom, naprotiv, vec osetim da nije to ista baterija ko sa pocetka pa reko da pitam i ovde kakvi su utisci kod vas.

Za dva dana na p780 to nije mnogo SoT, zavisi kakvo je osvetljenje. Ali sa toliko SoTa nece preko dva dana izdrzati.

Posto sam totalni laik za smart telefone, i ovaj model bi mi bio prvi koji bih imao kod sebe, pa me intersuje da li je na ovakvom jednom modelu neophodno bilo sta apdejtovati? Vidim dosta se po internetu pisalo o nekom apdejtu sa 115 row na 116 kako bi on posle mogao dalje da se apdejtuje. Ja se u ovo ne razumem u uopste pa me interesuje da li ce sam uredjaj da ima smetnji u radu ako se ne uradi takav jedan apdejt?

To je problem za ovako redje uredjaje (da nekad mora nesto rucno da se odradi, a nema pravu podrsku kod nas).
Radice ti sve doduse, updatuj ga jedino ako ti nesto ne radi konkretno, a znas da update ispravlja. Nekime je modem bolje radio na 116 recimo, a to jeste bitna stavka.

Posto sam totalni laik za smart telefone, i ovaj model bi mi bio prvi koji bih imao kod sebe, pa me intersuje da li je na ovakvom jednom modelu neophodno bilo sta apdejtovati? Vidim dosta se po internetu pisalo o nekom apdejtu sa 115 row na 116 kako bi on posle mogao dalje da se apdejtuje. Ja se u ovo ne razumem u uopste pa me interesuje da li ce sam uredjaj da ima smetnji u radu ako se ne uradi takav jedan apdejt?
U suštini zavisi dali ćeš da ga kupiš kod nas ili iz Kine . Ja sam svoj kupio ovde i što se updejta tiče sve radi sam preko wifi mreže . Moj je 8 gb verzija i koliko se sećam kad sam ga uzeo odradio je 5-6 updeta dok nije stigao na veriziju s124 . Signal odličan i što se wifi tiče a i što se tiče mreže .

Nema razloga za kupovinu ovog telefona iz Kine, kad ima dobar broj skroz legalnih po oglasima, sa nasom garancijom, idu i po benchu ponekad. Za eventualnih 5-10e razlike se ne isplati.
U radnji jesu skuplji, ali po oglasima ti isti, iz raznih kompenzacija i slicno su sasvim OK.

Da, i malkice brzi CPU valjda, i microSIM umesto miniSIMa.
Ali dosta tezi... 190g!

Ако некога интересује стигао киткат 722 мб.

Jel' ima neki nacin da se odradi OTA update kada je ubacen CWM/TWRP???

OTA update je u pitanju,danas instalirao.

Baci neki utisak za koji dan...brzina, baterija..ima li kakvih promena..

Hoću mada ima veoma živa tema na androisrbija forumu.

Za OTA update i pitam - meni nije hteo S124 da se instalira zbog CWM-a, javio error posle reboota (nista nije ni pocelo da se instalira)>

Mopra sve fabrički da bude da bi došao OTA update.

OK a kako da instaliram taj update onda? Bez total wipe-a?

Nazad
Vrh Dno