Šta je novo?

Lenovo P780

Rekao bih nikako.

Odlično je što je interna memorija reparticionisana. Sada je celokupna memorija dostupna za instalaciju aplikacija, nema više particije samo za aplikacije.

Morao sam da vratim stock Recovery kroz MUT i instalirao se.

Nikada se vise nisam razocarao u nesto vezano za tehniku, niti sam ikada vise bio nervozan :(
Uradio backup, zbog repartitiona (za koji naravno kako bih znao jer uopste nije rekao, a tek posle sam procitao ovde..) nema bekapa, sve izgubljeno.
Kontakti koje sam dodao od kad imam Lenovo telefon su svi nestali! Siguran sam da sam radio Google account sync, tj. bio je aktivan, ali ili telefon samo u Phone Contacts cuva kontakte ili donno.... u svakom slucaju, barem 50 kontakata ode :(

Zbog ovakvih uzasnih iskustava sam zavrsio sa Lenovom u svim poljima. Toliko sam se iznervirao!

Alfa, reparticionisanje memorije je bilo neizbežno kako bi na telefon stigao KitKat. I sada je zaista puno bolje. Ali se slažem sa tobom da je Lenovo trebao malo bolje da upozori korisnike da se sve gubi sa telefona (ovo je od izuzetne važnosti za one koji P780 koriste kao poslovni telefon).

Za podatke cu preziveti, jer nista bitno nemam na tom telefonu, nikad nisam imao osecaj da imam punu kontrolu na njemu i nisam miran bio :)
Ali za kontakte ne shvatam sta je bilo! I to ne sme da se desi.. ***, bice koriscen dok ga ne zamenim za neki normalan Samsung ili Sony, za koji mogu iznutrice da povratim.

/previse nervozan :)

Ako neko ima ideju oko kontakata gde su se mozda sakrili, puno bi mi znacilo! :)

Poslednja izmena:
Taj problem sa kontaktima je verovatno nastao zato što telefon sve kontakte koje čuvaš u telefonu po defaultu upisuje kao phone contact umesto kao google contact, a google naravno radi sync samo google kontakata. Ja sam to takođe otkrio na teži način ali sreća pa sam uradio backup cele contacts aplikacije sa Titanium Backup-om, pa šteta nije bila velika...

Za ubuduće mogu da ti preporučim Super Backup aplikaciju koja radi backup kontakata, poruka i call loga i sve to šalje na mail u intervalima koje izabereš. :)

E j*** glupog Lenova kad default contacts stavlja u telefon! Koja je poenta da koriste Android kad tako osnovnu funkciju izmene na gore :(
U pravu si, to je problem :( Nisam ni primetio da uopste ne pita, niti ima nacina da se podesi da default bude G nalog, vec je uvek Phone contact. Glupost :(

Nije to do Lenova, meni se ista stvar desila sa Samsungom. Mislim da nema u opcijama ali kada upisuješ novi kontakt imaš opciju da izabereš da li hoćeš phone, google, itd... E sad, ne sećam se da li se to desi posle prvog puta kada izabereš google kontakt ili mu treba nekoliko unosa ali meni je google sada default, ne moram da menjam ništa pri unosu.

Na Samsungu ima opcija da se bira da default storage bude G nalog.
I da pita barem bi bio svestan, ovako mi skroz nije palo na pamet :(

Bilo je upozorenje pri downloadu updatea da će interna memorija biti obrisana, kao i uputstvo za bekap. Pre instalacije bekapovati sve na sd karticu koristeći backup & restore, nakon što se kitkat instalira odraditi restore sa SYNCit i rešen problem.

Лепо рече Лаки.Него има ли ко сличан проблем не ради ми задња камера нити могу било где да нађем подешавање да пребацим са предње на задњу.Чудно ми то за званични апдејт.

Dugme za zamenu kamere stoji u gornjem desnom uglu ekrana kada se pokrene aplikacija za kameru. Takodje je prva opcija kada se otvori meni sa podesavanjima u okviru istog ekrana.

Inace koliko vam sada telefon pokazuje izdrzljivost baterije? Meni na 2G, power saver, sve ostalo povezivanje iskljuceno, pri skroz napunjenoj bateriji prikazuje 64h, naspram 45h pre updatea.

Poslednja izmena:
У горњем десном углу постоје онај тастер за избор сцена за фотографисање и тастер за пребацивање са фотографисања на видео-снимање нема тастера за избор камере.У менију са подешавањима постоје подешавања само за предњу камеру.

Morao sam da vratim stock Recovery kroz MUT i instalirao se.

Nikada se vise nisam razocarao u nesto vezano za tehniku, niti sam ikada vise bio nervozan :(
Uradio backup, zbog repartitiona (za koji naravno kako bih znao jer uopste nije rekao, a tek posle sam procitao ovde..) nema bekapa, sve izgubljeno.
Kontakti koje sam dodao od kad imam Lenovo telefon su svi nestali! Siguran sam da sam radio Google account sync, tj. bio je aktivan, ali ili telefon samo u Phone Contacts cuva kontakte ili donno.... u svakom slucaju, barem 50 kontakata ode :(

Zbog ovakvih uzasnih iskustava sam zavrsio sa Lenovom u svim poljima. Toliko sam se iznervirao!

Ne znam kakvih si problema imao ali meni je pre updeta stigao tekst da odradim backup svega na telefonu pomoću softvera koji je zadužen za backup na telefonu i da nakon instalacije kitkat-a pomoću sincit aplikacije vratim sve na telefon što sam i uradio čak mi je odmah ponudio spajanje duplih kontaktagde je automatski sve odradio a za one koji su bili sumnjivi tražio manuelnu proveru . Prezadovoljan sam podrškom lenova u tom smislu . Šta se kod tebe desilo neznam ali ja sam imao evropski rom s124 i update je stigao preko mreže te me upozorio na posledice nadogradnje i kako da izbegnem gubljenje podataka .

Za podatke se ne brinem, to uvek ocekujem upgrade-om da moze da se zezne, ali za kontakte mi uopste nije palo na pamet da su svi samo Phone contacts. To je po meni skroz *****izam.

Meni je ovaj lenovo prvi android , i mislim da je prvo što sam uradio bilo da prebacim sve kontakte na svoj nalog i tu mi je najveći problem bio što su se pojedini duplirali sa raznih naloga . Sad je sve automatski spojeno i šta da kažem prezadovoljan sam :).

Ja i dalje ne vidim nacin da se automatski kopiraju na G nalog?

Od pre dva dana i ja sam vlasnik ovog telefona. Nisam se nesto preterano ni dvoumio oko kupovine. Sto se tice estetike mozda je za nijansu mogao biti tanji a i laksi.
Odradio sam update kao i vi i nije bilo problema. I posle update tel radi savrseno.
E sad imam par pitanja.
Prvo, cemu sluzi aplikacija SYNCit? Gde ja u stvari tim bekapom smestam podatke sa telefona i kako da ih vratim posle i kada u stvari napraviti taj bekap?
Drugo, u tel sam ubacivao SD karticu od 2GB na kojoj je bilo par mp3 fajlova, ali ja u tel uopste ne mogu da nadjem opciju gde se pristupa memorijskoj kartici?
Trece, da li imate instaliran neki AV na tel (na mom imam ikonicu od Nortona, da ga navodno instaliram) i ako imate da li ti apdejti AV opterecuju tj zauzimaju internu memoriju telefona ili ne?

AV na Androidu = laz. Barem ako nemas root.

Пробао сам и другу апликацију дефинитивно после апдејта задња камера не ради.Мислим и да сам негде на нету нешто и прочитао да ће избацити наредних пар недеља неки системски додатак баш везано за тај проблем али тај пост не могу да нађем.

To kod tebe nešto nije kako treba,gomila nas(androidsrbija forum) je uradila update na KitKat i niko nema problema sa zadnjom kamerom.

Не знам само шта.Телефон легално купљен нормално апдејтован на 124 инсталација китката прошла а да телефон није ни штуцнуо једино што је преко вај фаја скидао 722 мб 2 сата.Мој је верзија од 4 гб мислим да сам га купио међу првима чим се појавио.Видим да се на страним форумима доста људи жали на недостатак тастера за пребацивање са предње на задњу камеру или им једноставно не ради системска апликација.Можда је проблем везан баш за верзију од 4 гб.Све постове на поменутом форуму сам прочитао има један момак на МС који се жали на исти проблем.

Default Contacts storage je sada G nalog, cim se jednom izmeni kada se dodaje novi kontakt da se cuva tamo! :)
Meni baterija nesto luduje od Update-a.

Najverovatnije je problem kod verzije od 4Gb,moj je 8Gb takođe kupljen ovde.Čak sam ja ručno instalirao KitKat pre OTA apdejta pa sam onda vraćao na S124 da bih dobio ispravljen i zvaničan sistem preko OTA.

Kako da rootujem ovu verziju? Framaroot faila sve 3 opcije.

Ne znam zbog čega ne odeš na forum koji sam već pominjao ima opisano sve do detalja,glupo je da kopiram ovde pa posle da bude da prepisujem domaći zadatak.:d

Ja sam na nerutovanom primerku uradio zvanican update na kitkat, i trajanje baterije mi se primetno i znacajno smanjilo. Uzas zivi. Do not update!

Kod mene je sledece, telefon je u 3G modu, sve konekcije iskljucene, sleep posle 30s, power saving mod ukljucen, sve power saving opcije ukljucene, samo 5 aplikacije nisu zamrznute, FB, Bench forum, B92, Blic i Kurir. Screen on time 3 sata i 30 minuta. Sto se tice koriscenja tu je bio uglavnom surfing preko WiFi. Telefon je na bateriji 2 dana i 14 sati, 70% baterije preostalo, procenjeno vreme 43 sata. Po meni ovo je OK. videcemo koliko ce dogurati kada baterija bude prazna.

Kod mene je sledece, telefon je u 3G modu, sve konekcije iskljucene, sleep posle 30s, power saving mod ukljucen, sve power saving opcije ukljucene, samo 5 aplikacije nisu zamrznute, FB, Bench forum, B92, Blic i Kurir. Screen on time 3 sata i 30 minuta. Sto se tice koriscenja tu je bio uglavnom surfing preko WiFi. Telefon je na bateriji 2 dana i 14 sati, 70% baterije preostalo, procenjeno vreme 43 sata. Po meni ovo je OK. videcemo koliko ce dogurati kada baterija bude prazna.

Ovo je odlican rezultat. Kako zamrzavas aplikacije? Ja nista ne iskljucujem, i ranije mi je trajala od jutra do sledece noci, znaci 2 dana, a po svemu sudeci sad ce jedva ixdrzati dan. Ne znam dal je moguce da je to zato sto imam 4 Instalirana launchera jer trazim koji da ostavim....koji ti drzis?

Ja imam stock launcher, meni je skroz OK. Jeste da mi nedostaje ono dugme za app menu, ali nema veze. Zamrzavanje aplikacija radim iz samog power managera, Preferences (gornji levi ugao) i tu ima pod opcije Frozen Apps. Kada je aplikacija zamrznuta onda nestaje iz telefona dok se ne odmrzne. Zamrzo sam sve sto nisam ja instalirao a bilo je tu na listi (izuzev FB). Pod Power Saving sam sve ukljucio, Screen, Power consuming apps i Disconnecting on timeout. Smart ednurance je takodje ukljucen.

Nazad
Vrh Dno