Šta je novo?

Lenovo Ideapad S205, AMD Fusion netbook

pratim i ja gde i za koliko ce da se pojavi :d
ko vidi prvi... neka javi :p

za tu kintu vec moze i3, 13" da se uzme.. (konkretno u mom slucaju - ovo nije poziv na raspravu :d)

Pa opet rizikujem da ispadnem glup, ali zar ovo nije bolja ponuda po bilo kojoj osnovi?

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook/6959-asus-eee-pc-1215b-blk069m

Više memorije, veći HDD; USB 3.0, USB charger (when PC off), 8hr autonomija, 12" ekran a lakši ... a o izgledu da ne komentarišem jer o okusima ne vredi diskutovati ...

Ja mislim da je poredio sa HP DM1, a ne sa Lenovom :) . Lenovo je uvek imao odličan kvalitet izrade, ima najbolje tastature, ne ugibaju se ka sredini kada ih pritisneš i jako su tihe. S205 je najlakši od pomenuta tri, a po ceni od 350e (glasina na ovom topiku) stvarno odnosi kolač, ili bolje reći ima da ga odnese kada se pojavi. Ja mislim da za 320e nisam nikako bolje mogao da prođem, S205 je stvarno dobar model.

edit:

Jel si i ti mislio na HP DM1 a greškom napisao S205? :)

Poslednja izmena:
za ovaj asus danas nije bilo cene... pisalo uskoro...
sa ovom cenom... skupo (kao i hp...)

Sure. Doduše :

a) još ne znamo cenu tog lenovo-a, jel' da
b) Nema ga u prodaji, izgleda
c) Nisu baš isti, tj cena koju je neko najavio - mislim da je malo drugačija mašina, a svakako nema i taj "opterećujući" faktor koji se zove Prozori, sitnica koja košta 90-tak EUR ili više a ničemu ne služi :)

Dobar je Asus ali nije još stigao do tog nivou da po kvalitetu izrade može da se poredi sa HP laptopovima. HP DM1z je najhvaljeniji Brazos netbuk po stranih sajtovima.

ok je sve to... ali ipak je to mnogo para za brazos po meni... vidi za koliko se prodaju 15" brazos-i... za ~32000...
naravno da ne znamo cenu lenovo-a... ali ako bude u rangu sa hp-om i asusom... skupo :)

Sure. Doduše :

a) još ne znamo cenu tog lenovo-a, jel' da
b) Nema ga u prodaji, izgleda
c) Nisu baš isti, tj cena koju je neko najavio - mislim da je malo drugačija mašina, a svakako nema i taj "opterećujući" faktor koji se zove Prozori, sitnica koja košta 90-tak EUR ili više a ničemu ne služi :)

Što jes jes. Možete da napravite neko poređenje sa cenama u Nemačkoj na primer, pa onda da projektujete neku cenu kod nas. Ta najavljena cena od 350e sa Windows-om se meni čini pomalo optimističnom. Ono što jeste slučaj, je to da S205 ima dosta verzija sa kojim stiže i njegova najjeftinija verzija ima najnižu cenu od ova pomenuta tri. Najosnovniji model košta 279e u Nemačkoj, pa cena raste kako rastu karakteristike. Sve cene i varijante imaju da se nađu na sajtu cyberport.de

Da li se pojavio kod nas, odnosno da li je neko najavio da će ga imati u ponudi uskoro?

Nije. Ne zna se, zovi Pinsoft i pitaj.

Reci mi 3 dobra razloga da kupim s205 o 1215b? Zanemari kvalitet izrade,posto asus jeste malo "fleksibilniji'' ,ali to meni nije problem, jer je garancija 24 meseci kao i na lenovu.Jeste da se za slicne pare na cyberportu i comp.universu mogu naci,ali mislim da 12.1 inca,mnogo bolja baterija daju prednost asusu.Jedina dobra stvar kod lenova je sto moze da se budzi do 8gb.
Jos 2 pitanja:Da li mislis da je bolja grafika ion2(1215n) od 6310m? i Sta mislis o Core i3\i5 520UM\330UM Intel GMA HD u lenovu u160,da li dobijas vise od E-350 za te pare?Hvala

Po ceni od 300e koliko je trenutno na nekom mega sniženju sa 400e, ne mogu da ti nađem nijedan razlog. Na ostalim mestima gde je cena još uvek 400e to bi bio jedini razlog ne kupiti 1215b. Ako imaš uslova da kupiš u Nemačkoj, kupi ovaj na sniženju pre nego što nestane.

http://www.cyberport.de/notebook/no...chwarz-matt---amd-brazos-fusion-preishit.html

Ako misliš na E-350 vs D525+ION2, onda E-350 ima prednost u boljim performansama u igrama, smanjenoj potrošnji i još nekim ostalim stvarima.

Za te pare koliko košta U160 ne dobijaš toliko više, a čak imaš i lošiju grafiku.

Iskreno da ti kazem, ako planiras da netbook koristis vise napolju nego unutra, uzmi Lenovo S205. Kvalitet izrade, kvalitet tastature je daleko daleko bolji od Asus-a, cija mi tastatura ne uliva neko poverenje ako se koristi vise godina i to stalno :) Isto tako kvalitet izrade Asus-ovog modela mi je dosta jeftin, dok kod Lenova sve to izgleda nekako solidnije i bolje.

Jedino sto mi se svidja kod Asus-a je matte finish poklopca, USB 3.0 i nesto malo jaca baterija (nekih 17% vise energije na koriscenje ces imati nego kod Lenovo modela), ali sta ce ti to ako ne mozes da se uzdas u njega da nece posle pola godine da ti se tastura ugiba nacisto, plastika kvrcka, taster od mousepad-a razglavi itd :) Nemam nista protiv ASUS-a, cak su mi njihovi netbook-ovi najboji, ali ovaj model su ga bas usrali sto se tice kvaliteta izrade :)

Aleluja. Glasine da će koštati 350e sa Win7 ipak nisu bile tačne, kao što sam predviđao. Šta znam, mislim da nisu baš baš previše preterali sa cenom, ali isti model sa linka +2GB ram u paketu, sam ja platio 315e u Džermaniji kao što znate, ali FreeDos, na koji sam naravno stavio Windows 7 Ultimate x64.

Ali kao da nemas garanciju ;)

Imam je u Nemačkoj i to dve godine. Hvala bogu pa imam rodbinu koja će mi odneti netbook na popravku, a pošto imam varijantu sa čovekom koji dolazi svake nedelje iz Nemačke i donosi/odnosi stvari za neku smešnu cifru od 10e, verujem da bi eventualni kvar i bio rešen pre naših servisera, sve sa slanjem tamo i nazad, ali čisto sumnjam da ću imati nekih problema sa ovim modelom. Okreni kako hoćeš, ja sam opet uštedeo kintu :)

Poslednja izmena:
Aleluja. Glasine da će koštati 350e sa Win7 ipak nisu bile tačne, kao što sam predviđao. Šta znam, mislim da nisu baš baš previše preterali sa cenom, ali isti model sa linka +2GB ram u paketu, sam ja platio 315e u Džermaniji kao što znate, ali FreeDos, na koji sam naravno stavio Windows 7 Ultimate x64.

legalni, naravno? On košta beše oko 200 EUR?

Vrh cena i odlično si prošao. Ubacili silne popuste na cyberport koliko vidim, ali moja varijanta sa 320gb hardom ostade 315e. Napucao si ram do kraja, tako treba :) . Ja na svom imam "samo" 6GB :d . Kupio ovde kingstone 4GB pločicu na 1333mhz, prodao onu 2GB koju su mi dali za 1000 kinti, a ostavio onu njegovu originalnu Samsung na 1066mhz, tako da mi bios spušta frekvenciju ove druge na tu vrednost takođe. Inače, koliko sam čitao negde, kažu da ovaj naš S205 i ne podržava 1333mhz brzinu i da hoćeš, valjda uvek vraća na 1066mhz.

Treba mi preporuka za podlogu za hlađenje za 11.6-inčni netbook, a da ima da se kupi u Beogradu. Većinu vremena mi netbook stoji na krevetu, pa se dodatno greje, jer mu se delimično zatvori otvor za usisavanje vazduha, pa zna da nabije i 85c tokom ovih vrućina. Ne znam da li mi trebaju uopšte ventovi na podlozi, jer treba samo da ga odvoji od kreveta, da njegov vent može slobodno da usisava.

Treba mi preporuka za podlogu za hlađenje za 11.6-inčni netbook, a da ima da se kupi u Beogradu. Većinu vremena mi netbook stoji na krevetu, pa se dodatno greje, jer mu se delimično zatvori otvor za usisavanje vazduha, pa zna da nabije i 85c tokom ovih vrućina. Ne znam da li mi trebaju uopšte ventovi na podlozi, jer treba samo da ga odvoji od kreveta, da njegov vent može slobodno da usisava.
Imam ovo: http://www.itsvet.com/proizvod/hama-39796-notebook-holder/comp_comp_cooler/220/806

I radi posao (10"), snizi temperaturu za 5-10 stepeni, dovoljno što ga podigne od podloge, a još ima i ventilatore (ne uključujem ih uvek). Alternativa: http://www.itsvet.com/proizvod/canyon-cnp-ns1/comp_comp_cooler/76/537.

Inače, postoji specijalna edicija CMa za netbookove Choixx, sa ventilatorom http://www.itsvet.com/proizvod/choiix-mini-air-c-hl02-wp/comp_comp_cooler/714/724. Ni za k. nije :d, a još jedan od mojih netbookova izduvava s donje strane, baš tamo gde su ivice ove nesreće od stalka, pa se još i dodatno zagreva s njim. Zato prvo pogledaj gde tvoj izduvava/uvlači vazduh, pa na osnovu toga biraj postolje.

Ja imam i par uradi sam postolja :d, u suštini je dovoljno da na neku krutu podlogu (tipa tvrdo koričena sveska), staviš u sva četiri ugla neki predmet koji će da odignuti od zemlje i to je to :).

Ja uskoro moram da kupim netbook treba mi za posao
U uzi izbor su usli Lenovo s205 i Asus 1215b inace Lenovo mi vise odgovara zbog manjeg ekrana
ali smara sto moram da mu ubacujem memoriju naknadno a predpostavljam da i nije bas prosto:smash:

Nije teško da sam otvoriš i sam ubaciš pločicu, ja sam tako dvaput otvarao i ubacivao. Imaš i klip na youtube-u.

Bas sam nasao i pogledao izgleda da i nije toliki problem:)

Vrh Dno