Ajde ovako. Netbook je prakticno necujan, a ne preterujem kada kazem to. U pitanju je jako mali ventilatorcic, a video sam kako izgleda kada sam otvarao netbook da stavim jos rama, koji u 90% vremena izbacuje hladan vazduh, ne znam sta su radili sa ovom AMD Fusion platformom ali je ladna ko led. Cak i kada ga maksimalno opteretite ventilatorcic malo ubrza, ali opet je necujan, morate da priblizite uvo skroz u deo gde izlazi vazduh da bi ste ga culi kako se okrece.
Ekran je fenomenalan, boje su zivahne a ova rezolucija od 1366x768 na 11.6" je pun pogodak, bukvalno je sweetspot. Uglovi gledanja su ukupno dobri, horizontalni uglovi prakticno da ga posmatras iz mrtvog ugla videces 80% kvaliteta onoga sto vidis kad ga posmatras direktno, veoma dobro su ih odradili, ko god da ga pravio. Vertikalni uglovi su onako, niti nesto previse dobri niti losi, prosecni su sta znam, ali uvek lako podesite nagib ekrana i to resavate. Ekran je glossy, videcete na klipu koji cu da ostavim.
Tastatura - chiclet style je zakon, prostor izmedju tastera je kao kod desktop tastature, nema sanse da omasite taster ili da pritisneta oba u isto vreme. Ono ugibanje tastature ka sredini prakticno ne postoji, mora jacom silom da se pritisne tek da bi se mizerno savila ka sredini, odlican su posao uradili. Jako je ugodna za slepo kucanje, trebalo mi je 15 minuta da se naviknem i da dostignem brzinu kucanja kojom kucam na desktop tastaturi. Lenovo je uvek imao odlicne tastature koliko cujem. Touchpad vrh, ima tackice po sebi i jako je lep osecaj kada pomerate prst po njemu, kao neka mini masaza prsta. Brdo, ali bas brdo gestures na njemu, pinch to zoom, desno odvojena skrol linijica, a moze skrol i sa dva prsta takodje, rotiranje slika uz pomoc dva prsta, pokretanje aplikacija uz pomoc tri prsta. Fazon namestis sta hoces da pokrenes, i onda samo prevuces tri prsta preko touchpada i on to otvori, veoma kul.
Kamerica mi se jako svidja. Nema onog kasnjenja pokreta kako ima na starim kamericama, kako ti napravis pokret tako se u sekundi i prikazuje na ekranu. Jedina mana sto joj treba malo vise svetla za normalno funkcionisanje, ali ok. Ima i Lenovo YouCam program sa brdo efekata za kameru i to ne samo onih prostih, vec kompikovanijih, ja se odusevio.
Autonomija - sta znam kada ga napunim do kraja pise 5h 20min kada surfujes ali to se stalno menja u zavisnosti sta radite na netbooku. Valjda bi trebalo da moze da izvuce 4 sata 1080p reprodukcije, sta znam. Pusticu veceras neki 1080p film da ide na maksimalnom osvetljenju pa cu vam reci koliko tacno moze da izdrzi.
Performanse - leti. Mozete da potrazite kako se nosi sa atom netbookovima u ovoj klasi, kida ih. E sad imao sam jednu neprijatnu stvar u celom ovom iskustvu - riknuo mi je dodatni ram koji su mi dali posle bukvalno dan rada. BSOD memory managment, znao sam tacno u cemu je problem provrteo memtest u tih nekoliko minuta kad se nije gasio i nalazio brdo gresaka. Izvadio taj ram i sve normalno. U pitanju je 2GB DDR3 1066 od nekog CSX proizvodjaca, da li je neko cuo za njih uopste? Bilo kako bilo, to co im poslati u koverti da mi zamene za novi, a ja u medjuvremenu kupio jos 4GB Kingston, sto je sigurno, sigurno je. Jeste da sam puko 3800 za njega, ali kad ide jare, nek ide i uže. Sad imam ukupno 6GB i netbook prakticno leti. 1080p sa kompa uz MPC-HC ide veoma glatko, ide sample na kraju. Youtube 1080p - zbunjuje me. Ako otvoris 1080p i odmah ga uveces u fullscreen radice savrseno tecno, ali kad ga smanjis pa opet pustis u fullscreen krenuce da secka ko blesav i nece se nikad oporaviti tako ce ostati do kraja klipa. Ono sto sam pustao u 1080p na youtube je Big buck bunny, i cak sam pratio video information nema droped frames, ali kao sto rekoh izadjes iz fullscreen pa udjes upet, poludi i sece. Chrome i Firefox ista stvar, glupi Flash je problem onda, sta znam?
Kvalitet izrade - veoma dobar. Nigde nista ne krcka i slicno, platika je kvalitetna. Povrsine plastike nije glatka vec je "naborana" u milion tankih linijica, ne znam da li mozete da vidite sa slika. Evo vam slike koliko mogu da stavim barem u jedan post:
[YOUTUBE]glE-ahh_qVg[/YOUTUBE]
Pitajte me slobodno ako vas jos nesto zanima. Licno mislim da bi ovaj netbook bio ubedljivi bestbuy ako bi se pojavio kod nas. E da, dobio sam refund, izasao me je sa svim troskovima kartice ipak 318e umesto 335e. Hvala banci ili kome god, me happy.
Edit:
Zaboravih da dodam da je tastatura jako tiha, nema onog klepetanja tastera kako mozete naci na drugim tipovima tastatura sa plitkim hodom.