Posle par dana koriscenja S205 E450 250GB hdd 2GB ram@ddr3 1333 netbook-a (cena kad sam ga ja kupio bila je oko 280eur) mogu da kazem da sam prezadovoljan, ultra mobilna makina i komotna rezolucija ekrana (1366@768)uz kombinaciju perfektne besumne ciklet tastature pretvaraju kuckanje i uopste koriscenje ovog netbooka u pravu uzivanciju, vec sam napisao u nekoj od tema da cu bateriju da testiram, jedino sto sam zapazio je da je 6to-celijska ali nisam imao vreme da se baziram na testiranju tako da to javljam otom potom(trebalo bi da ide preko 5h+ uz surf wifi varijantu).
Punjac je dosta manji od standardnih za laptop kao i kabl koji vodi od adaptera ka dzeku je tanji nego inace sto se moze videti.
Zvucnici su dovoljno glasni, kamera standardna za laptop.
U radu pored 20+ firefox tabova otvorenih u pozadini, fotosopom i jos nekim programom sve klizi najnormalnije bez i najmanjih problema.
Jak graficki cip, jaci nesto nego na E350 platformi, pa je u kombinaciji sa tv-om putem hdmija prava stvar pustanje 1080p hd sadrzaja i filmova snimljenih u .mkv kontejneru.
Cardreader,microfon i BT sam samo probao, rade posao, nisam ispratio brzinu bluetooth-a ali mislim da je standardno za laptop ove klase.
Touchpad radi i kao multitouch, precizan je, mogao je biti za koji mm siri/duzi, doduse ja uglavnom wifi mis koristim ali na asusu 1215b bese dosta veci sto je skoro uvek bolje.
Proreze sa donje strane ima kroz koje vuce vazduh, mozda je to bitno nekom jer se secam da se dosta ljudi zalilo na acer 722 da nema otvore sa donje strane.
Inace uredjaj je totalno hladan i necujan , kuler se pali i tad blago cuje u jako retkim situacijama kad je cpu duze opterecen na 100%. Za wifi nisam drajver ubacivao , koristim def driver windowsa 7 , signal je najjaci do sad koji sam imao na laptopu a sa ove lokacije sam isprobao sigurno 15ak komada na iste ove mreze, bukvalno jak i perfektan signal.
Imam u posedu neki ram mushkin od starog laptopa na 1333 4Gb ali mi zao da ga rasturam novog jer radi tako brzo da imam utisak da nemam potrebu trenutno za tim jedino sto mi bleji ram u fioci :d ....ako sta uradim javicu u temi ovde.
Ponovicu za kraj prednosti i mane:
Prednosti: odlican ekran(osvetljaj, boje, uglovi), rezolucija (1366@768), tastatura, temperature uredjaja, vrlo je tih, nadprosecno jak wifi signal, podrska za win 7 32 i 64bit, win xp 32 bit, kvalitet izrade (savetujem da onaj ko kupuje netbook obavezno pogleda svaki pre kupovine, ovaj za moj ukus je najkvalitetniji uredjaj u poredjenju sa konkurentskim modelima), dizajn, cena.
autonomija bi trebalo da je kao sto sam vec napisao gore 5h+ ali javicu tacno nakon sto proverim.
Mane: glossy ekran, glossy poklopac odozgo, touch bi mogao biti veci, (nema os ako je to mana a u prednosti sam stavio cena :d)
Manje vise ove stvari ste mozda vec pisali ovde, mozda nekom ovo bude od koristi ako krene u kopivinu netbook-a pa eto ima sve na gomili u jednom postu :d.