Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

||NeX|| je napisao(la):
Ja ovih dana kontam uzeti sebi jednu. Je li sigurno sada svaka 6200a na 128bita može da se moduje?

ps. sorry mrsko mi silne ove stranice prelistati

Ne moze svaka 6200, to je sigurno.Leadtek je mogao i poneki Asus, za druge modele ne znam.Vise informacija ce sigurno da ti daju clanovi koji doticne kartice imaju.

Poslednja izmena:
Otprilike 99.99% je modabilno a ako hoces da je modujes moraces da prelistas ovih par stranica :p
edit:
Mislio sam na leadteka :wave:

Poslednja izmena:
SPEEDY_KG je napisao(la):
Otprilike 99.99% je modabilno a ako hoces da je modujes moraces da prelistas ovih par stranica :p
edit:
Mislio sam na leadteka :wave:
Nova serija izgleda da nije modabilna(bar u vecem broju).Naravno ovo vazi za Srbiju,za ostale delove Evrope nisam upoznat sta Leadtek ship-uje,mada sumnjam na to da su sve 6200A,tj nativan cip za AGP sa 4 pipe-a...
Mada ko zna,ovo je Srbija zar ne,cuda se desavaju :d

To su nv 44 jezgra a nv 43 su an starim karticam revizije a1 i a2 a mislim da su ove sa nv44 64bit ali nisam siguran jer nisam obracao paznju na njih.
A ako moze da vidi reviziju pre kupovine bilo bi najbolje.

koliko ja znam, nv44 nije samo 64bitno (tj. postoje i 128bit i 64bit-na) vec ima samo 4 pipeline-a tako da ne postoji mogucnost otkljucavanja dodatna 4 zbog toga sto ne postoje :)

ivanbo2003 je napisao(la):
...6200A,tj nativan cip za AGP sa 4 pipe-a...

:wall:

Bravo, to je poenta.
nV44 je nativan AGP čip, prepoznaće te ga po tome što nema "bridge"-a. Shvatate? Samo čip kao i bilo koja druga AGP kartica.
nV43 je nativan PCI-E čip i da bi komunicirao sa AGP magistralom postreban mu je "PCI-E to AGP brigde".

Što se tiče modabilnosti kartica, Leadtek I AXLE su 100% modabilni, ASUS tu i tamo a ostali (MSI i ekipa:)) teško da su modabilni i ako su bazirane na nV43...
nV44 kartice nije moguće modovati, fizički ne poseduju dodatna 4 pipe-a...

SuperStarr je napisao(la):
:wall:

Bravo, to je poenta.
nV44 je nativan AGP čip, prepoznaće te ga po tome što nema "bridge"-a. Shvatate? Samo čip kao i bilo koja druga AGP kartica.
nV43 je nativan PCI-E čip i da bi komunicirao sa AGP magistralom postreban mu je "PCI-E to AGP brigde".

Što se tiče modabilnosti kartica, Leadtek I AXLE su 100% modabilni, ASUS tu i tamo a ostali (MSI i ekipa:)) teško da su modabilni i ako su bazirane na nV43...
nV44 kartice nije moguće modovati, fizički ne poseduju dodatna 4 pipe-a...

Axle(sa Nv43V cipom,znaci 128 bitni model) jeste mozda i najbolja kupovina kad bi ga bilo uopste u prodaji,tj. kad bi ih Mb soft uopste uvezao...Ima bas taj nativni Nv44A agp model(sa pasivnim kulerom,bez bridge-a naravno),ali je 64 bita i dosta je slab.Ja sam ga bas gledao.Zaobilazak u sirokom luku :smash: .Znaci jedino jurnjava po forumu ili negde na oglasima polovnog Leadteka ili Asusa(asus daje 3 god garanciju,naravno na ne-budzenu kartu :D ) .Imalo je ranije :mad: i Axle 6600 agp(koji je 8 pipe karta),za oko 106 e,ali naravno da je nema jer je ubijala prodaju Msi 6600 vanila modela...:wall:
Poz

Cisto da ozivim ovaj thread i da proverim da li su mi rezultati ok :D

Prilozi

• 3dm 05 rekord.JPG
    3dm 05 rekord.JPG
    144.1 KB · Pregleda: 107
Speedy e pazi sad ovo(ti tvoji rezultati su sa clockovima 588/766):
ovo su moji sa Asus-om 6600 agp na 510/665 od kako sam uzeo LC6550(porasli klokovi za po 15-20 Mhz)
Nije lose :D ,mozda me i prestignes ako je jos malo kloknes :D :D :D

Prilozi

• Clip_3.jpg
    Clip_3.jpg
    206.6 KB · Pregleda: 84
Daj ti meni tvog 64bit-nog athlona pa da vidimo koji ce rezultati da budu:D
A da ovi klokovi su bez dodatnog hladjenja.

:zgran: Bez dodatnog hladjenja??!?! U je ala si ti ubo primrak boli glava...

Nego speedy jel mozes postovati 3DMark03 rezultate?

Kolje me procesor AMD 2200+@2800(2.3GHz)
A za hladjenje ubio bih za giant-a :-devil-:

Prilozi

• 3dm 03.JPG
    3dm 03.JPG
    143.1 KB · Pregleda: 83
Nemam instaliran 3dm03 a u ovom testu mi procesor nije nasfiran do kraja (fsb 170 vec 166), razlika nije velika ali je razlika.
Moj drug ne moze da predje 530-720 sa 6600 leadtek-om.

Odlicni rezultati, ne znam da li bi ja izvukao toliko na mom non OC 2500+ i kada bih kupio neku 6600GT... sve u svemu ja sam bio jako skeptican sto se tice 6200 i modovanja, ali juce mi bio drug i doneo svoju Leadtek 6200 da vidi da li radi (posto mu zeza na njegovoj masini). Otkljucao je, OC na 450/650 i izvukla je 6000 marksa 03, probao sam Quake 4 i Doom 3 - efekat vilica do poda, Quake 4 ide strasno dobro, min FPS je oko 25-26, vecinom oko 50-60 (1024x768 High), mogu reci ide bolje nego na X800 (barem sudeci po Doom3 demo1) od mog druga. FarCry rastura, probao FEAR i ovaj automatski postavio rezoluciju na 1024x768 i kombinacija Maximum i High detalja - stim da je game play fantastican. Karta je stvarno Kick Ass!

Sad sam stvarno upao gadnu dilemu oko kupovine nove kartice. Predpostavljam da se ovaj Leadtek vise ne moze naci nov?

Poslednja izmena:
Nema ga nigde novog, a ne znam kako se ponasaju nove serije Leadtek 6600-tke...

Daj ti meni tvog 64bit-nog athlona pa da vidimo koji ce rezultati da budu:D

Znam,da imas neki A64 presisao bi me daleko :)
A i ovako su super rezultati :)

Ladno sam zaboravio da okacim sliku u pretproslom postu :S:
@ Delija moj drug je kupio leadtek 6600 i sa sparkle biosom ne moze preko 530-720 a dao za nju 135 E

Prilozi

• 3dm 03.JPG
    3dm 03.JPG
    143.1 KB · Pregleda: 62
Pazario sam skoro Leadtek-ovu 6600 td. Ufurao bios Sparkle-ov 300/550 sa prvih strana threada (sp.rom). Ide karta do stabilnih 530/700, u 05-ici 2950 markova (Athlon 2000+,512mb..). Preporucite mi neki OK bios nebih da 128€ spalim (dosta je postovano biosa,zbun???). Hvala... :wave: :wave: :wave:

Nema boljeg BIOS-a od Sparkle Ultra (cini mi se da je default za njega 500/700).

Da treba ufleshovati Sparakle ultra ...al' predhodno mu vratiti taktove na default. Ipak je ovo 6600 kartica i pitanje je da li ce da izdrzi 500/700 kao default.
Mislim da je jedno 10-tak stranica nazad. Ima okachio sam ja i za default taktove.

Samo polako.

Bre majku mu, Ivice, pa ti i dalje govoris "Sparakle"... :D:D:D

Sta ces Care, profesionalna deformacija :D

Ju vidi...blam... :wall:
Naravno da je Sparkle..

Ma neko je nekad izvalio Sparakle...pa se to uvuklo u mali mozak.

Verovatno od lika koji mi je nudio grafike kad mi je trebao za neku mashinu.
Stalno je ponavljao Sparakle, Sparakle(brand se tek pojavio)...i sad eto pazim da ne otkucam to a kad eto..desilo se.

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Ju vidi...blam... :wall:
Naravno da je Sparkle..

Ma neko je nekad izvalio Sparakle...pa se to uvuklo u mali mozak.

Verovatno od lika koji mi je nudio grafike kad mi je trebao za neku mashinu.
Stalno je ponavljao Sparakle, Sparakle(brand se tek pojavio)...i sad eto pazim da ne otkucam to a kad eto..desilo se.
Sad sam bas krknuo "Sparakle" na search... ima toga dosta :D
Ne toliko thread-ova, ali strana... pa, samo u ovom thread-u si napisao bar 30 puta! :d:d:d

Doduse, u nekom drugom topic-u si napisao "Sarakle", pa mi mozda search ipak nije bio odgovarajuci... ;) :d:d

ivica je napisao(la):
Da treba ufleshovati Sparakle ultra ...al' predhodno mu vratiti taktove na default. Ipak je ovo 6600 kartica i pitanje je da li ce da izdrzi 500/700 kao default.
Mislim da je jedno 10-tak stranica nazad. Ima okachio sam ja i za default taktove.

Samo polako.
Ma radi sve extra na 6600 ;)
2D i 3D 500/700 for every day :D

Upozorenje svima koji koriste TT Extreme Giant III kuler na ovoj i slicnim kartama.

U maju mesec sam nabavio nadaleko poznatu 6200 kartu i uspesno je modovao i koristio do nedavno. Na kartu sam montirao TT Giant cim sam je kupio, nabacio 500.rom i digao klokove na 585/700 i tako je koristio do skoro kada sam odlucio da se malo poigram sa starom Gigabyte R9600pro i iz nje izvucem maksimum koristeci vmod i power mod. Kada sam to uspesno zavrsio kroz nekoliko dana vratio sam 6200 nazad u racunar i poceli su problemi. Posle nekih 30 minuta kada se karta malu ugreje poceli su da se javljaju artefakti u vidu pucanja tekstura, crno-belih linijica...... Npr. 3x 3Dmark2003 a vec na cetvrtom prolazu artefakti. Temperatura nije prelazila 60 stepeni.
Naravno odmah sam smanji klokove jer sam pomislio da sa najnovijim drajverima mozda nece na 585/700. Medjutim problemi su se javljali i na default klokovima sa default Leadtek bios_om.
Pomislih da je karta otisla i odmah sam demontirao Giant_a da bih okusao srecu u reklamaciji, i imao sam sta da vidim. Po pasti sam video da se pola cipa lepo hladilo a pola ne, naravno to je sa AS5 pastom lako uociti jer je doslo do promene boje - oksidacije.
Montirao sam nazad Gianta da vidim zasto je do toga doslo i primetio sam da koliko god on cvrsto stajao na prvi pogled, postoji odredjeni luft kod naleganja na GPU.
Ovaj kuler ipak nije namenjen native PCI-E karticama koje su prebacene u AGP i imaju sve zarotirano za 45 stepeni pa i rupe gde se kaci kuler a koje stoje u ravni tj. paralelno sa gornjom ivicom karte u odnosu na ciste AGP i PCI-E karte kojima su rupe postavljene pod nekim uglom od recimo 30-60 stepeni. Samim tim "statika" nosenja ovog kulera nije dobra pa iako je prvobitno sve dobro naleglo i radilo bez problema, prilikom raznog vadjenja i seljenja karte van kucista, kao i same tezine Giant_a moze doci do blagog odvajanja bloka za hladjenje sa jednog dela GPU_a.

Konkretno u mom slucaju sam vratio nazad stock kuler i OC_ovao kartu na 500/680 i sada sve radi kako treba. Posle jednocasovnog maltretiranja u NFS:MW sa svim ukljucenim AA i AF opcijama na 1024x768 (bio je supersecko ali poenta je bilo mucenje karte a ne igranje) nikakvi artefakti se nisu pojavili.

Prema svemu ovome sto sam napisao preporucio bih oprez korisnicima Giant_a

Prilozi

• leadtek-a6200td.jpg
    leadtek-a6200td.jpg
    131.1 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
'Ebi ga...

Sa Zalman-om VF700 je caka da na AGP karticama sa HSI bridge-om, tj. 6200/6600-tkama, telo kulera viri 3cm van karte i "vuce" je na tu stranu. Sa tako pomerenim centrom masa bas i nije pametno cimati ni kuciste, a ni samu karticu, iako je kacenje kulera na kartu relativno OK odradjeno...

Vrh Dno