Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Danas sam uflesovao Sparkle 6600 Ultra bios na svoj Leadtek 6200. Sparkle bios sam editovao pomocu Nibitora 2.2a i stavio sam da mi budu default frekvencije 300/275, dakle isto kao i sa originalnim Leadtek biosom i izabrao sam za vendor Leadtek. Nista naravno drugo nisam menjao. Kada se WinXP startovao, prijavljivao je da je nasao novi hardver i da trebaju da se instaliraju drajveri. Lepo sam pomocu driver cleaner-a 3 obrisao drajvere i deinstalirao sam Riva Tuner. Posle sam normalno instalirao Forceware 71.89. Kad sam pokrenuo 3DMark2003 na moje zaprepascenje sam dobio skor od 3400. Lepo instaliram ponovo Riva Tuner kad ono vidim 4x1, 3vp! Zar nije poenta ovog flesovanja bilo da mi zauvek ostanu otkljucana dodatna 4 pajplajna? Takodje mi windows i dalje vidi da je u pitanju Nvidia 6200, a monitor mi vidi kao default, tj. ne vidi LG Studioworks 563N. Jedino gde pise Geforce 6600 je kad odem u podesavanje za drajvere i kad mi stoji prozor sa gore zelenim natpisom Geforce 6600, a sa desne strane Nvidia. WTF!

Ralex2 je napisao(la):
Danas sam uflesovao Sparkle 6600 Ultra bios na svoj Leadtek 6200. Sparkle bios sam editovao pomocu Nibitora 2.2a i stavio sam da mi budu default frekvencije 300/275, dakle isto kao i sa originalnim Leadtek biosom i izabrao sam za vendor Leadtek. Nista naravno drugo nisam menjao. Kada se WinXP startovao, prijavljivao je da je nasao novi hardver i da trebaju da se instaliraju drajveri. Lepo sam pomocu driver cleaner-a 3 obrisao drajvere i deinstalirao sam Riva Tuner. Posle sam normalno instalirao Forceware 71.89. Kad sam pokrenuo 3DMark2003 na moje zaprepascenje sam dobio skor od 3400. Lepo instaliram ponovo Riva Tuner kad ono vidim 4x1, 3vp! Zar nije poenta ovog flesovanja bilo da mi zauvek ostanu otkljucana dodatna 4 pajplajna? Takodje mi windows i dalje vidi da je u pitanju Nvidia 6200, a monitor mi vidi kao default, tj. ne vidi LG Studioworks 563N. Jedino gde pise Geforce 6600 je kad odem u podesavanje za drajvere i kad mi stoji prozor sa gore zelenim natpisom Geforce 6600, a sa desne strane Nvidia. WTF!

Ne brini se tako i treba da bude...znaci fleshovanjem ne dobijas otkljucane pipelineove po defaultu jer postoji jos neka zastita koja se ne nalazi u samom biosu.Znaci ponovo otkljucaj pipelineove i zestoko oc kartu i to je to.

dali radi 500.rom na PCI-E 6200 karticama konkretno ASUS EN6200GE 128bit PCI-E ima hynih 3.6ns memoriju i bez ikakvog modovanog biosa kartica radi na 530/670 cak radi i occ kada je otkljuca

Ne smes da stavljas 500.rom bios na PCIe kartu... jer je ovo bios za AGP karte.
Zato ga ja nisam ni stavljao.

Inace sve ostale preduslove imas: otkljucava se, dobro se overklokuje i, najvaznije, imas 3.6ns memoriju;)

sasamil je napisao(la):
Hvala na savetu... Potrazicu sparkle 6600 PCI-E bios
Ako ga slucajno negde nadjes, javi ovde... ili na PM.
Pa da stavim i ja ;)

Pozdrav

Ralex2 je napisao(la):

Nisi trebao mozda da menjash Vendor u Leadtek....trebalo je da ostane unknown ili sl. Mozda je zbog toga...I naravno Kartica mora ponovo da se otkljucha...A 6200 natpis tesko da cesh da skinesh jer je to hardverski zakljuchano. Driver za Monitor probaj ponovo da napenalish...Nema druge. Mora tako. Mozda se desi da imash tih par "nus" pojava...shto se tiche drivera za monitor. Moze da se desi da se vidi i kao Analog monitor ili sl iako napenalish driver......Ma vazno je da radi.....Inache otkljucghaj ga ponovo i to je to...necesh ga svaki chas valjda otkljuchvati..sem kad menjash drjvere pa i kad ih menjash shta je to...2 klika mishem.. ;)

Da li sada Nibitor 2.2a dozvoljava izmenu napona mozda? Raniji nisu hteli da rade izmene na 500.rom...Mada sa PCI-E verzijama BIOS-a su hteli da daju neku kontrolu i podeshavalje..shto se napona tiche..Mislim da je to malo risky pa zato oprez sa time.

Dobio sam leadteka flesovo i otkljucao i dobio 6800 u 3dm03.
A prethodno sam je uporedio sa MSI 5900xt kojeg je pojela za dorucak.
Koliko se otprilike greje ova kartica bez dodatnog hladjenja ? Meni na 500/700 ide i do 60c.

Meni se greje bez opterecenja i overklokovanja na 64 stepeni. Jer to normalno?

Koje frekvencije su maksimalne bez dodatnog hladjenja?
Ja sam isao do 590/740 i dobio 7111 u 3dm 03.

Ako si dotle stigao bez dodatnog hladjenja svaka ti cast.

Na 590 izbaci po neki artifakt u nature test ali skoro i da se ne vidi.

Giant hladi odlicno. Ja ga odvrnem do kraja i stavim sluske, i ne primecujem koliko je bucan. Ne moze ti niko reci koliko ces dobiti, prati temperatuuru pa je postuj, ali trebalo bi da predje 600 ako ima struje. (voltaze).

Pozdrav svima...
citao sam sve postove do 9 strane i onda sam cvrsto odlucio da kupim Leadtek 6200 karticu :) . Odem ja na net i nadjem Leadtek A6200-TD128L 70E...rekoh super...pogledam ja jos malo kad nadjem i Leadtek A6200-TD128 za 105E :wall: (bez oznake L na kraju)...e sad u cemu je razlika izmedju ove dve kartice...osim cene i oznake naravno?

Unapred Hvala

Ukratko, ta jeftinija je 64-bitna,
a ta skuplja je 128-bitna.

Naravno, druga je solidno brza,
i sve to sto si procitao se
odnosi bas na tu skuplju karticu.

Pozdrav,
Sasha
ps a gde to ima a6200 za 105e? :)

Hvala na ovoj korisnoj informaciji.

a evo i adrese

Shakal je napisao(la):
Hvala na ovoj korisnoj informaciji.
a evo i adrese

Nema na cemu i drugi put.
Hvala i tebi za link.

Po mom misljenju to je odlicna cena za A6200.

Jer ja i dalje ne verujem svojim ocima.
I to samo zato sto ime "boox comp..." ne ide
u istoj recenici uz termin "odlicna cena", tako
da cu danas ili sutra otici da vidim taj Leadtek.

ps
hahaha, ipak necu do Boox-a, skinuo sam cenovnik i
naisao na cuveno "Cene su bez uračunatog PDV-a"
tako da pomnozi tu gore cifru sa 1.18, sorry :(

...

byMaX je napisao(la):
Nema na cemu. U zdravlje je koristi. Objavicemo uskoro jedan test koji se bavi dobitkom kada se kartica moduje.

Izvinite, nisam bio u mogučnosti da pratim topik. Je li izašao ovaj test? I ima li text koji simple pojašnjava kako ide ovo sve? Koji model ima največu vjerovatnoću i učinak?

Pa naravno da Leadtek ima najveci ucinak, jer ne bi mi svi njega kupovali da nema. :)
Medju prvim postovima imas lepo objasnjeno, kako i sta.

||NeX|| je napisao(la):
Ova jeftinija ima i sa 256MB?
Ma to nema veze,vise rama ne znaci i bolja garficka.
Gde nadje boox majketi ? Tu ides samo ako si spreman da dobro platis
nesto sto moze da se nadje mnogo jeftinije.

imam plocu msi kt4v pa da li bih smeo da modujem 6200 , posto sam procitao da je nekom ortaku njegova izgorela a ova mija je dosta stara?

Pa moja je iz 2002 i sve sljaka super, mada je istina da imam napajanje iz vise klase.

koliko poena bez kloka imas? ima li kakvih problema sa temperaturom i kako se to resava?

Nazad
Vrh Dno