Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Bez kloka sa modom imam oko 4300 u 3DMark2003, a u 3DMark2005 oko 1750. Sa 480/680 imam oko 5800 3DMark2003, a oko 2350 3DMark2005, mada je ne drzim klokanu posto me jako ogranicava procesor u nekim igrama koje igram, mada mi je i samo modovana dosta brza.

Meni sa sparkle 6600 ultra biosom 500/700 bez dodatnog hladjenja radi stabilno i tako izbacuje oko 64xx u '03.Kad uperim neki bezveze ventilator u nju uspem do 530/740 i tako izbacuje 69xx.Ne mogu da nadjem nigde onog gianta da je ohladim kako treba.Da nema neka alternativa za priblizne pare?

Kako to da ne mogu da predjem 1100 u 3dm 01 ? Ne modovanom i ne oc grafickom dobijem
oko 11500 a modovanom i oc 11900 :S: .

Koliki si klok stavio? Kada preteras karta ga automtski smanji. Ja sam imao negde oko 14/15 hiljada cini mi se.

Ma probao sam sve moguce klokove 500/700 , 570/530 , 590/540 , 450/650 .....
I opet isto :(

Ljudi jedno off topic ? Kako da se proveri dali su ispravni svi pipe-ovi ? Postoji li neki program za tako nesto ili...?

Mislim da ne postoji takav prog. Samo benchmark. Speedy ne znam sta moze biti, temperatura?

Fora je u tome sto je ortak uzeo 6200, otkljucali smo je i bez oc dobio 43xx u 3dM03.Znaci sve ok.Medjutim primetim ja da na zadnjem testu kad je "kornjaca na kamenu i kamera krece na gore prema potoku"(ovo je mnogo crno objasnjenje) :) da je kamen nekako mutniji(nisu onako ostre teksture),kao da se razlivaju boje.Sve ostalo je potpuno normalno bez anomalija u svim ostalim testovima.
Takodje i u 3dMark 01 sve prolazi bez problema.
Znaci samo u 4 testu(3dM03) na pomenutom mestu u testu se pojavljuju neznam ni ja sta.
Ajde strucnjaci dajte neki odgovor ili resenje!

p.s.I jos jedno 500.rom je bios GT-a ili ne i ako ne ciji je ?Ili je od Ultra kartice, koja je razlika izmedju GT-a i ULtra?

To je bios od 6600 Ultra. GT ima gddr3... Taj test se zove Nature i on je najzahtevniji, i ja kada sam testirao kartu samo su mi se u njemu pojavljivali artefekti, ni u jednom vise. (onda sam smanjo klokove). Probaj da smanjis klokove, i stavi bolje hladjenje. Ova pasta na Leadteku je ocajna, jedan moj drug cak nije ni i imao paste na GPU-u. Karta izasla iz fabrike bez paste... Znaci polgedaj da nadjes Gianta ili nesto drugo za hladjenje, ali obavezno promeni pastu.

@Nitro nisi me razumeo.Kartica nije klokovana uopste samo otkljucana i ne greje se.Zbog toga sam i pitao kako da proverim da li su ispravni pipe-ovi.Znaci score je dobar~4300(bez mod-a~3300) a desava se ono sto sam napisao.Da li da fleshnemo bios od 6600?

Inace je u pitanju Asus 6200GE/Nv43A2-Hynix3.6.Prvo sam ja uzeo pa ortak u istoj firmi.Evo mojih rezultata sa Asus N6600 bios-om kojem sam promenio Timingset 1(onaj od 6600Ultra)
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=9116

http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=9117

Sad mi pade na pamet da ne pravi zbrku agp4x(to je njemu)???Mada na kutiji vidno pise da je 4x podrzano ali...???!!!
Jos jedna cudna stvar je da u RivaTuner-u za mem mu nudi preko 825Mhz sto , cini mi se, nije bio slucaj kod mene dok nisam flashovao bios.Da nisu driveri nesto pobrkali? On je stavio prvo one sa cd koje smo odmah zamenili novijim.

Kada se menjaju drajveri, najbolje da se prethodno stari ociste sa DriverCleaner-om

Kad se na Leadtek A6200Td128 ... uflashuje Spearkle-ov bios i posle reinstalacije drivera da li windows vidi graficku kao Spearkle 6600 ili kao Leadtek 6200?

ZagorE je napisao(la):
Kad se na Leadtek A6200Td128 ... uflashuje Spearkle-ov bios i posle reinstalacije drivera da li windows vidi graficku kao Spearkle 6600 ili kao Leadtek 6200?
Vidi je kao 6200.

Ne, nego radi kao Ultra.

Koliko bi trebalo da bude normalna temperatura graficke kada se ubaci Spearkle-ov bios sa iscitavanjem temperature i sledecim klokovanjem: GPU 410 MHz i memorija 650 MHz.Meni je 58 stepeni.

Meni je 65 idle :)

PoisonFree//to ti je ok temperatura. a zasto ne oc-ujes to jos malo?//
Ne overklokujem je jer mi ne daje vise izgleda da sam nesto tu zabo. Moram da reinstaliram windows. A planiram da uzmem THERMALTAKE VGA COOLER EXTREME GIANT III. Samo sto ne znam koliko je bucan.
@NiTro//Meni je 65 idle// Koje su tvoje frekvencije

Koliko max 3dmark 05 ima nasvirana 6200?

Juce sam clock GPU-a podigao na 500 a memoriju na 650 i u 3dmarku 03 mi je skor bio 5500 sto je za nekih 500 poena manje nego kada mi je procesor bio na 400 MHz.

ja moju drzim na 540/740 i sa tim imam 7200 3d markova03. a temperatura pod opterecenjem dodje maksimalno do 70c (i to kad je bas vruce napolju a Giant na najmanjem broju obrtaja i bez blowera).

Vrh Dno