Mislis ili si siguran. Jedina razlika u odnosu na sve ostale sa foruma je sto koristis DVI. Pokusaj cisto radi probe da koristis kalasican izlaz.Delija je napisao(la):Dap...
Isto se ponasa i sa njima i sa ASUS 6600 bios-om - jednostavno ne pali se monitor(TFT na DVI-ju, al' mislim da to nema veze)
Sparkle BIOS ima povisen napon za GPU, pa ako "deo" na kartici zaduzen za napajanje GPU-a na nije "dorastao" zadatku (prilican OC sa 300 na 540MHz + povisen napon) moze doci do pomenutog problema. Pokusaj sa malo manjim taktom GPU-a, npr 500Mhz.kimi je napisao(la):a u cemu bi kod mene mogao biti problem?
imam axle 6600 i ovako mi o/c ide do 450/670. kad stavim sparkle-ov bios ide jezgro do 540 (mada mi se hladjenje ne svidja kako je uradjeno, ali nije to ni bitno). e sad, kad se podigne win on mi izbacuje po 100ak prozora gde mi prijavljuje da nema dovoljno struje (il cega vec) pa da je oborio takt. kad se sve malo primiri (i kad pogasim te milijarde prozora), pokrenem 3dmark i sve radi normalno. video sam da je ranije pominjano da kartica zna sama da spusti klok pa da na visem taktu imas nisi skor, medjutim to kod mene nije slucaj. kod mene se stvarno ubrza (tj poveca 3dmark rezultat).
ovo mi se desava sa svim verzijama sparkleovog biosa (i onaj prvi sa 300/550 i ovaj od 500/700). inace, napajanje je 420W termaltejk.
inace, imam tft ali nakacen na obican izlaz (verovatno ovo nema nikakve veze, al za svaki slucaj)
Trebalo bi da ga ima.anonymous kg je napisao(la):pogledaj da li taj axle ima prikljucak za dodatno napajanje kao sto ga leadtek ima, verovatno kad stavis taj bios kartica povuce vise struje nego sto preko agp-a moze da dobije pa zato dobijas tu poruku. poz!
Pa kad je memorija na karti 4ns ne treba ni ocekivati visekimi je napisao(la):ima dodatni prikljucak za napajanje i ako se u to ne usteka nista nece da se pojavi slika uopste.
a sto se tice snizavanja takta... rekao sam da onaj sparkleov bios ne radi kako treba cak ni na default taktovima (300/550)...
a jos interesantnija stvar je sto to ne radi samo kad je "hladna" masina. znaci kad radi komp jedno vreme i stavim taj bios (sa 540 clockom) sve radi kul. ugasim komp pa odma upalim...kul. e onda ostavim ga na nekoliko sati ugasenog i kad ga upalim - havarija.
ps. inace nisam primetio bilo kakvu razliku sto se tice oc-a memorije. u oba slucaja (i originalni i sparkleov bios) zabada na 670 (ili 680, ne secam se tacno)
GoranM je napisao(la):Pa kad je memorija na karti 4ns ne treba ni ocekivati vise![]()
Pa nije dzabe jeftinija od Leadtek-a.kimi je napisao(la):Ako je difolt klok memorije 550, tesko da je 4ns. Po onoj xxxxxxxx oznaci na njoj cini mi se da je 3.6 (Samsung)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari