Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

@ExR
Zezas ili...? :d

hehe, pa 10e za ugradnju :) da sam ja naplatio 10dinara do sada za svaku "ugradjenu" graficku kartu bio bih milioner :)

nitro, kakve su ti temperature kad stavis gianta da hladi pasivno. evo ja sad gledam, posle pola sata rthdribl-a oko 73c (pasivno). sve to na 545/730.

To ti je extra... ;)

sad sam se malo zezao, uzeo sam da modujem gianta, i posto blower ne koristim namestio sam da pored onog broja obrtaja ventilatora mogu i da ga palim i gasim na ono dugme za blower. tako da sada uzivam u tisini. :)
temperatura u leru mi je 52c, dok je sa ukljucenim ventilatorom oko 3-4c niza, sto i nije neka razlika. doduse, danas je prilicno hladno, videcemo kad malo skoci temperatura (a najavljuju od 5-15 oktobra toplo vreme). mada i kad hocu da se igram, samo zabacim ruku iza kucista i ukljucim. Milina :)

...I dalje mi NIKAKO nije jasno zasto samo kod mene ne radi taj famozni Sparkle bios... :trust:

Dap...

Isto se ponasa i sa njima i sa ASUS 6600 bios-om - jednostavno ne pali se monitor :((TFT na DVI-ju, al' mislim da to nema veze)

Delija je napisao(la):
Dap...

Isto se ponasa i sa njima i sa ASUS 6600 bios-om - jednostavno ne pali se monitor :((TFT na DVI-ju, al' mislim da to nema veze)
Mislis ili si siguran. Jedina razlika u odnosu na sve ostale sa foruma je sto koristis DVI. Pokusaj cisto radi probe da koristis kalasican izlaz.

Probao sam sa obicnim kablom, al' tako da nisam izvadio DVI kabl...

Stvarno ne verujem da moze da bude zbog toga + i da jeste, opet ne bih mogao da ostavim tako...

E da ne veruje covek... :trust:

Enigma resena... :banana:

Radi sa Sparkle 6600Ultra bios-om i to na 550/680MHz (7100 poena u 3DMark03 i 3200 u 3DMark05) i to sa obicnim stock hladjenjem (provericu temperature kad mi cura ode, posto i ovako hoce da me utepa! :d), jedino sto mi sa tim bios-om ne radi DVI izlaz na kartici, pa mi se zato nije palio TFT monitor. Sa analognim radi normalno...

Znaci da mi jos uvek treba Leadtek 6600 bios sa modifikovanim voltazama... Mora da moze nekako da se to odradi... ;)

p.s. Ne verujem da niko ovo sa DVI-jem jos uvek nije provalio... :trust:

Vrrrrlo interesantno... :)
Temperatura mi je 'ladno ista kao ranije na 460/630MHz... :trust:

Znaci na 550/680Mhz u leru 52C, a posle 20-ak minuta rthdribl 75C...
I to sve sa stock hladjenjem + arctic silver 5... ;)

Znaci jos samo ovo sa DVI-jem da sredimo i extra... :banana:

p.s. A kartu sam platio samo 80 evrica... :p

\offtopic Jesi stavio pastu na HSI? Primetio sam da se on strasno greje \offtopic

Koliko ti je velik .rom fajl?
Meni je originalni 6600 65,024 byte, a ovaj 6600 ultra 64,512 byte, da li je to ok ?

@illidan
OK je, razlikuju se u velicini.
Ako ti ne treba DVI, samo napred! ;)

@NiTro
Jesam. Kad sam vec skidao, stavio sam i na jedan i na drugi heatsink.

Trenutno u karticu sa bocne strane duvaju 2 fana od 9cm, sa smanjenim brojem obrtaja (na 7V). U ovo hladno vreme, cini mi se da je to (uz 2 fana koja uduvavaju i 2 koja izduvavaju iz kucista, oba na 7V) sasvim dovoljno i za GPU i za memoriju...

p.s. Nije poenta bas u AS5 pasti (rekoh da cu da je pozajmim kome god treba! ;)), vec u tome da je original pasta fuserski stavljena i da je stvarno losa. Retka je ko krema. :S:

2 Delija, thx nesto sam istripovao zbog velicine, da je kao BIOS za MB, a nemam kod sebe trenutno PCI karticu :d

Probacu da se malo izivljavam, da vidim vredi li ovaj Zalman VF700Cu datih para :D

HEHEH i ja danas postadoh ponosni vlasnik sada vec legendarnog Leadteka :D
Odushevljen sam i mislim da vredi svaki evro :D
Uskoro ce biti i softmoda pa se javljam sa utiscima!
Za sada je :wall:

a u cemu bi kod mene mogao biti problem?
imam axle 6600 i ovako mi o/c ide do 450/670. kad stavim sparkle-ov bios ide jezgro do 540 (mada mi se hladjenje ne svidja kako je uradjeno, ali nije to ni bitno). e sad, kad se podigne win on mi izbacuje po 100ak prozora gde mi prijavljuje da nema dovoljno struje (il cega vec) pa da je oborio takt. kad se sve malo primiri (i kad pogasim te milijarde prozora), pokrenem 3dmark i sve radi normalno. video sam da je ranije pominjano da kartica zna sama da spusti klok pa da na visem taktu imas nisi skor, medjutim to kod mene nije slucaj. kod mene se stvarno ubrza (tj poveca 3dmark rezultat).

ovo mi se desava sa svim verzijama sparkleovog biosa (i onaj prvi sa 300/550 i ovaj od 500/700). inace, napajanje je 420W termaltejk.

inace, imam tft ali nakacen na obican izlaz (verovatno ovo nema nikakve veze, al za svaki slucaj :))

Poslednja izmena:
pogledaj da li taj axle ima prikljucak za dodatno napajanje kao sto ga leadtek ima, verovatno kad stavis taj bios kartica povuce vise struje nego sto preko agp-a moze da dobije pa zato dobijas tu poruku. poz!

kimi je napisao(la):
a u cemu bi kod mene mogao biti problem?
imam axle 6600 i ovako mi o/c ide do 450/670. kad stavim sparkle-ov bios ide jezgro do 540 (mada mi se hladjenje ne svidja kako je uradjeno, ali nije to ni bitno). e sad, kad se podigne win on mi izbacuje po 100ak prozora gde mi prijavljuje da nema dovoljno struje (il cega vec) pa da je oborio takt. kad se sve malo primiri (i kad pogasim te milijarde prozora), pokrenem 3dmark i sve radi normalno. video sam da je ranije pominjano da kartica zna sama da spusti klok pa da na visem taktu imas nisi skor, medjutim to kod mene nije slucaj. kod mene se stvarno ubrza (tj poveca 3dmark rezultat).

ovo mi se desava sa svim verzijama sparkleovog biosa (i onaj prvi sa 300/550 i ovaj od 500/700). inace, napajanje je 420W termaltejk.

inace, imam tft ali nakacen na obican izlaz (verovatno ovo nema nikakve veze, al za svaki slucaj :))
Sparkle BIOS ima povisen napon za GPU, pa ako "deo" na kartici zaduzen za napajanje GPU-a na nije "dorastao" zadatku (prilican OC sa 300 na 540MHz + povisen napon) moze doci do pomenutog problema. Pokusaj sa malo manjim taktom GPU-a, npr 500Mhz.

anonymous kg je napisao(la):
pogledaj da li taj axle ima prikljucak za dodatno napajanje kao sto ga leadtek ima, verovatno kad stavis taj bios kartica povuce vise struje nego sto preko agp-a moze da dobije pa zato dobijas tu poruku. poz!
Trebalo bi da ga ima.

ima dodatni prikljucak za napajanje i ako se u to ne usteka nista nece da se pojavi slika uopste.
a sto se tice snizavanja takta... rekao sam da onaj sparkleov bios ne radi kako treba cak ni na default taktovima (300/550)...

a jos interesantnija stvar je sto to ne radi samo kad je "hladna" masina. znaci kad radi komp jedno vreme i stavim taj bios (sa 540 clockom) sve radi kul. ugasim komp pa odma upalim...kul. e onda ostavim ga na nekoliko sati ugasenog i kad ga upalim - havarija.

ps. inace nisam primetio bilo kakvu razliku sto se tice oc-a memorije. u oba slucaja (i originalni i sparkleov bios) zabada na 670 (ili 680, ne secam se tacno)

Poslednja izmena:
kimi je napisao(la):
ima dodatni prikljucak za napajanje i ako se u to ne usteka nista nece da se pojavi slika uopste.
a sto se tice snizavanja takta... rekao sam da onaj sparkleov bios ne radi kako treba cak ni na default taktovima (300/550)...

a jos interesantnija stvar je sto to ne radi samo kad je "hladna" masina. znaci kad radi komp jedno vreme i stavim taj bios (sa 540 clockom) sve radi kul. ugasim komp pa odma upalim...kul. e onda ostavim ga na nekoliko sati ugasenog i kad ga upalim - havarija.

ps. inace nisam primetio bilo kakvu razliku sto se tice oc-a memorije. u oba slucaja (i originalni i sparkleov bios) zabada na 670 (ili 680, ne secam se tacno)
Pa kad je memorija na karti 4ns ne treba ni ocekivati vise ;)

Dakle, posle par dana testiranja, definitivno sam utvrdio da je 550/700MHz apsolutno stabilan clock na mojoj karti, iako u RivaTuner-u moram par puta da "drndam" test, da se ne bi bunio. Na 545/700 uvek prodje test, dok na 550 nekad iz cuga, a nekad treba par puta kliknuti na test. Na tom taktu do sada nisam video nijedan artefakt, a rezultati su mi sledeci:

550/700MHz
ForceWare 78.01 (u driver-ima podeseno na quality)
XP1700+@2266MHz / 10.5 x 216MHz /2x 512Mb Corsair VS 11-3-3-2.5

3DMark 2001 / 03 / 05
15007 / 7246 / 3278

Aquamark3
47444

Evo i male ispravke na ono sto sam ranije pisao... :)

Ona se odnosi na temperaturu i ona svoj maksimum ne dostize u rthdribl-u (mada ga svuda na netu hvale! :S: ), vec u 4. testu 3DMark03-jke... Kad pustim test u loop-u 30-ak minuta, max koji se dostize je 82C (logovano RivaTuner-om, a i ukljucio sam OSD pokazivanje), ali i pri toj tempi nema nikakvih artefakata niti glitch-eva u radu... Cini mi se da su ljudi sa 6600GT modelima, iako imaju ozbiljnije hladjenje, imali dosta vece tempe na default kloku koji je bas 550MHz za GPU.

Veci takt zbog nedostatka boljeg hladjenja nisam ni probao, pa nisam iskljucivao testiranje u RivaTuner-u...

p.s. Pitam se da li mi uopste i treba zamena cooler-a, kad ovako radi extra stabilno... :trust: Bar do leta... :p

Interesantno je i to da Doom3-jka zagreje GPU max do 77C, i to samo na nekim (retkim) lokacijama, dok je na 9800-tci upravo D3 grejao GPU par stepeni vise od 3DMark-a i svih ostalih testova...

Ima jos jedna "nebuloza", a to je da jedna zarazna freeware 2D!!! igrica Gish (mozda i znate sta je to - vodite neku lopticu od katrana :) ) grejala 9800-tku i 2C vise od D3 i postizala apsolutni max u tempi, dok na ovoj nVidia-i ne greje GPU uopste i tempa je ista kao u Win-u, znaci ispod 55C??? :trust:

kimi je napisao(la):
Ako je difolt klok memorije 550, tesko da je 4ns. Po onoj xxxxxxxx oznaci na njoj cini mi se da je 3.6 (Samsung)
Pa nije dzabe jeftinija od Leadtek-a.

@ Delija probaj da malo karticu grejes sa atitool-om sad ga ima u beta verziji za oc nvidie.

Aj' pogledacu, mada na ATI-ju bas i nije bio nesto efikasan za tu svrhu.

Nazad
Vrh Dno