Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

PoisonFree je napisao(la):
ja moju drzim na 540/740 i sa tim imam 7200 3d markova03. a temperatura pod opterecenjem dodje maksimalno do 70c (i to kad je bas vruce napolju a Giant na najmanjem broju obrtaja i bez blowera).

Moguce da se ovaj moj bas zaglupeo. Nemam pojma, spusti cu mu clock dok ne uzmem Giganta koga by the way nema u beosoftu, ocekuju ih tek sredinom septembra. Interesuje me da li ih ima bilo gde u gradu osim u doticnoj firmi. I da li je cooler master-ov coolviva dobra zamena za njega. Video sam da je tisi ali da nema hladnjake za memoriju.

Ma nema ni u "mb soft"-u navodno je TT narucen jos pre dva-tri meseca i nikad da stigne.Tako su meni rekli kad sam zvao.I ja jurim giant-a ovaj moj primerak samo 7300 markova bez dodatnog hladjenja. :-devil-:

Bez dodatnog hladjenja dobio sam 7400 u 3dm 03 a u 05 3300
na 580/740.

//Giganta koga by the way nema u beosoftu//
Ovde sam pogresio nije beosoft nego mb soft. U mb softu ih ocekuju pocetkom septembra sto bi bilo od sutra.

Evo i mene u "Leadtek klubu" :), al' sa interesantnim problemom...

Danas sam za 80 evrica pazario polovan Leadtek 6200TD.

Medjutim, nece da mi radi Sparkle BIOS. :(
"Blind" metodom (posto monitor nije hteo da se upali) sam vratio stari, a posle i od Leadtek-a 6600 + ukljucio sam prikazivanje temperature i to radi sasvim OK.

Maksimalno stabilan clock (10-15MHz ispod RivaTuner testa i u svim testovima bez i jednog artefakta) mi je 450/640MHz i u 3DMark03 imam oko 6600 poena, tako da nisam nezadovoljan, s' obzirom koliko sam karticu platio :), al' mi nije jasno zasto samo meni ne radi Sparkle BIOS (nijedna od varijanti ovde attach-ovanih)... :wall:

E, da, revizija je A1...

Znaci, ono sto bi meni pomoglo (pretpostavljam) je Leadtek 6600 BIOS sa povecanom voltazom. Ako neko ima neka mi baci na mail [email protected], posto attach-ovanje jos uvek ne radi, a ja krecem u potragu po netu...

Probao sam i Asus-ov bios, koji se pominje ovde:
http://www.digital-daily.com/video/peredelki/index02.htm,
al' ista prica - monitor se ne pali... Smrc... :( :wall:

Trazio sam malo na netu i za sada NIGDE nisam nasao NIKOGA sa istim problemom... :wall:

Znaci, jedino sto mi preostaje je da trazim Leadtek 6600 BIOS sa modifikovanom voltazom (do sada nisam nasao :() ili da radim hardverski v-modd...

Poslednja izmena:
Probao i ista pesma... :(

Jel' moze da se na Leadtek 6600 bios-u modifikuje samo napon (uz ukljucivanje temp. sonde) i nista vise?

Modifikovacu ga ja nije frka, ali da li si siguran da nije do necega drugog, recimo napajanje... imao sam nedavno takav slucaj.

Chieftec 360W iz starih dobrih vremena... :)

9800Pro@XT je radio k'o blesav...

p.s. Modifikovao bih ga i ja, al' ne znam da li su oni VID-ovi isti kao na GT, posto jedino za GT imam primer kako to izgleda u editoru, pa rek'o da ti imas vise iskustva... ;)

Delija je napisao(la):
Chieftec 360W iz starih dobrih vremena... :)

9800Pro@XT je radio k'o blesav...

p.s. Modifikovao bih ga i ja, al' ne znam da li su oni VID-ovi isti kao na GT, posto jedino za GT imam primer kako to izgleda u editoru, pa rek'o da ti imas vise iskustva... ;)
Verovatno su isti, sto se tice GPU-a, za memoriju ne preporucujem da menjas... mada cudno je sto nece sa ovim, probaj ovaj Leadtek6600 sto sam ti sada pustio na mail, sa njime mora da radi. Ako nece ni sa njim onda je to nesto novo za sve nas :smash:
Okaci sliku graficke ili jos bolje pogledaj onu sto sam ja tamo negde na 3-4 strani stavio, da nisu slucajno nesto menjali... tip memorije, proizvodjaca...

Rekoh ti vec, druze, da mi sa Leadtek 6600 original bios-om sa ukljucenom podrskom za temperaturnu sondu vec radi... Testirao sam danas sat i nesto i sa onim programom za ultra-mega-giga :) mucenje graficke - rthdribl (Real Time HDR IBL) i max clock pri kome nema nijednog artifakta je 450/630MHz i pri tome je max tempa za vreme "mucenja" :) bila 78C. Na tom kloku imam sledece rezultate sa ForceWare 78.01WHQL driverima:

3DMark 2001/03/05
14259/6474/2814

Aquamark3
44022

Probao sam i ja da na tom Leadtek 6600 bios-u promenim napon (po uzoru na modifikovane 6600GT bios-e), al' mi nije poslo za rukom :( (nemam ocitavanje napona, ali po istom kloku koji postize i istom zagrevanju vidim da se nista nije promenilo). Nije mi jasno zasto ne moze da se promeni napon, a jos manje sta je sa mojom izrod :d karticom... :trust:

Ponavljam da je revizija A1...a sad sam nabudzio neke ventilatore za hladjenje, pa mi je komplikovano da je vadim da gledam koja je memorija. Vizuelno je identicna sa vasim...

I kod mene je a1 i fercera 560/750

Jel' postoji jos neki BIOS koji bi mogao da bude kompatibilan?

Mislim da nije problem u BIOS-u vec u karti. Eto covek je lepo rekao da ima A1 reviziju i njemu lepo radi.

GoranM je napisao(la):
Mislim da nije problem u BIOS-u vec u karti. Eto covek je lepo rekao da ima A1 reviziju i njemu lepo radi.

Ne mogu da se setim al' mislim da je kod mene pisao A1 na kartici a sam RivaTuner je prijavljivao nv43,A2. Drugo je ono shto pishe na kartici a ono shto sam RT vidi.

Mozda se desi da je procedura flashovanja pogreshno odradjena ili je preterano sa klokovima za taj primerak. Jel su ljudi probali sa Sparke 6600 Ultra BIOS-om al' sa nizim frekvencijama, poshto nisam u toku? Moguce je da neki primerci ne mogu na tako visokim taktovima pa se zato i ne pale. Pogotovo ako su flashovali onaj 500/700 BIOS. nvflash -4 -5 -6 6600u.rom je najbolje za flashovanje sa novijim flasherom. Samo odflashujte onaj BIOS shto sam ga setoao na 300/550 pa onda sa drugim alatima klokujte. Sad tek vidim koliko im je pala cena. 80€ nego kako. Kad ima da se nadju X800 GT za ispod 200€

Poslednja izmena:
I meni isto RivaTuner kaze da je A2.

Ne verujem da je problem u clocku, posto ni onaj BIOS koji mi je Goran poslao, a koji je podesio na 450MHz isto nije hteo da pali monitor... Obrati paznju, komp se pali, ali monitor ne... (probao sam i analog i isto)

Elem, jel' moze nekako da se promeni ta glupa voltaza?

p.s. A cena od 80 evrica je za polovnu. Nova nema sheme da se nadje ispod 110 evrica...

p.p.s. NiTro, ti si postovao rezultat na Top10 sa memorijom na 700MHz. Otkud sad 750MHz?

E, da, jel' koristite DVI i TFT monitor, ili...?

Ne verujem da je do toga...

BTW, ne smem da sacekam podizanje windowsa bez da vidim sliku...

Delija je napisao(la):
... NiTro, ti si postovao rezultat na Top10 sa memorijom na 700MHz. Otkud sad 750MHz?
Giant je cudo :D , zaboravio sam na top listu, inace bi upovao rezu, iskreno sad me mrzi da se zezam + sada imam budjavog semprona

Poslednja izmena:
Aj' ovako... :)

Ako vas ne mrzi, uzmite rthdribl (Real Time HDR IBL) test i vidite koji vam je max takt pri kome nema nijednog artefakta i izmerite maximalnu temperaturu...

Bas me zanima koji su vam max OK taktovi i tempe u ovom programu, u odnosu na normalan rad...

BTW, ovaj test je osetljiviji na memoriju, nego na GPU. Za GPU je 3. test u 3DMark05 odlican...

p.s. Nocas sam stavio AS5 i dobio koji stepen manju tempu. Ne puno, al' mi je takt malcice porastao, pa mi je max za GPU pri ovim testovima 460MHz, a memorija je ostala na 630MHz...

550/750, ona glupost sto meri temp iz nvidia drivera mi je bila ukljucena, ja test drzim 15 min u fullu i vratim se na nvidia driver a ono 115 stepeni, i za 3-5 sec opadne na 79. Trebalo bi da je temp 79, ne verujem da bi stigla da se ohladi za 40 stepeni za 5 sec. Ali ipak giant je to... :d :d :D :p

Pa ovaj test mozes da poteras u prozoru, a pored da ti bude monitor za temperaturu... :)

BTW, i meni je cudno sto se tempa tako brzo menja... Mozda je fora u tome sto je senzor na samom die-u, a ne kao npr. na 9800-tkama eksterni (njemu treba 2-3 minuta da promeni temperaturu za 15C, tj. od minimalne do maksimalne i obrnuto)

Kolika ti je tempa "u leru"?
Meni je sa AS5 pastom sada 53C, a pod punim opterecenjem (rthdribl test je isao oko sat vremena) 74C (to bi bio pandan za onih tvojih 115C, al' mi je to ipak jako puno!)... Doduse, danas je i malo hladnije nego sto je bilo juce... Kad se zavrsi 3DMark05, dok otvorim nVidia panel, vec padne na 60C...

p.s. Nisam vam slucajno rekao da poterate ovaj test - vise muci i greje karticu od 3DMark-a, Aquamark-a, Doom3-jke... ;)

ja prodajem svoju leadtek6200 128b/128MB. Koristio sam je svega 2-3 nedelje, radi besprekorno. nisam je overklokovao ni malo tako da se sigurno nije nista ostetilo. uspedno sam otkljucao 4 pipelinea sto ti garantuje da se moze modovati kao 6600. treba li da napominjem da su leadtek najbolje nvidia kartice na trzistu i da ova 6200 ima najveci oveklok potencijal u klasi. plus, ljudi koji su svoje kartice oveklokovali, kazu da su postigli preko stabilnih 500MHz procesora i preko 650MHz memorije bez ikakvog dodatnog hladjenja!!!
Prodajem je samo zato sto kupujem nov komp sa PCIE, pa nemogu da je ubodem, inace je ne bih menjao. Inace, ima i garanciju jos nekih 10 meseci.
Cena je 100e. ako si iz beograda, licno je ugradjujem.

Da ti ne bi brisali ovakve postove, baci mi na PM text oglasa, pa cu da ti stavim u Male Oglase... ;)

BTW, zar nisi u onom drugom thread-u trazio 90 evrica? :p

p.s. Jel' si probao da li moze da se uflashuje Sparkle bios?

Ma uzmi od coveka josh ce i da ti ugradi!

Delija je napisao(la):
Da ti ne bi brisali ovakve postove, baci mi na PM text oglasa, pa cu da ti stavim u Male Oglase... ;)

BTW, zar nisi u onom drugom thread-u trazio 90 evrica? :p

p.s. Jel' si probao da li moze da se uflashuje Sparkle bios?

Pa sada je tek posle ovog threada provalio sta poseduje.... :D

Nazad
Vrh Dno