Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

PoisonFree je napisao(la):
a ujedno bi glavno razocarenje bilo kada bi otkrio da kartica ne moze da se otkljuca i da nisi dobio ono sto si ocekivao. a ovako dobijes najbolji 6200 kod nas ;)
ko reskira,...

trenutno mi fali oko 2k dinara, i verovatno sutra, preksutra uzimam karticu...
e sad meni je ta kartica skroz nepotrebna, jer igrice ne igram. uzimam je da bih da bih konacno imao neku komponentu koja se OCuje, ali kakve sam srece verovatno nece ni da se otkljuca kako Poison rece.

sa druge strane kako Ivica da dogura do 9k poena ako sad proda karticu :D

btw mislim da je bolje resenje uzeti TV tuner, i zadrzati karticu, jer kao sto i sam rece: "Stizu polako nv44a tj. 64-bit buranija...koja koshta ispod 100 evra...i koja nema ni izbliza ovakvu jachinu." tako da ce za neko vreme ovaj Leadtek tek da vredi....

e da imam i jedno pitanje:
Kako da skinem hladnjake sa memorije od gianta...jel da ih samo iscupam, ili postoji i neko sredstvo....

marsi je napisao(la):
ko reskira,...

trenutno mi fali oko 2k dinara, i verovatno sutra, preksutra uzimam karticu...
e sad meni je ta kartica skroz nepotrebna, jer igrice ne igram. uzimam je da bih da bih konacno imao neku komponentu koja se OCuje, ali kakve sam srece verovatno nece ni da se otkljuca kako Poison rece.

btw mislim da je bolje resenje uzeti TV tuner, i zadrzati karticu, jer kao sto i sam rece: "Stizu polako nv44a tj. 64-bit buranija...koja koshta ispod 100 evra...i koja nema ni izbliza ovakvu jachinu." tako da ce za neko vreme ovaj Leadtek tek da vredi....

e da imam i jedno pitanje:
Kako da skinem hladnjake sa memorije od gianta...jel da ih samo iscupam, ili postoji i neko sredstvo....

Ne vidim razlog zashto bi se skidao hadnjak od giant-a na memoriji...a skida se tako shto se ugreje fenom..najverovatnije..pa se onda polako al' na stranu vuche...i trebalo bi da se odlepi...Mislim nikad nisam skidao...al ovo je postupak koji sigurno prolazi ako nece da se skine samo vuckanjem u stranu.

marsi je napisao(la):
ko reskira,...

Pitanje je da li ce se kartica uopshte i prodati.....Jurim negde 50 jura...na zajam..da kupim odmah 550 pro...ATi-ja...

Ja kada sam skidao hladnjake sa mem. samo sam ih okretao levo/desno malo jace i otpali su, samo je problem sto kasnsnije nece tako dobro drzati.

Nesto sam trazio na netu i slucajno odem na asus-ov sajt da pogledam 6200 i 6600 imaju isti raspored tranzistora ,ali i memoriju u I formaciji . Znam da nemoze biti u L ali bi trebala da bude u V ako se ne varam. Dali to moze da znaci da nisu 128 bit-ne ???

Ne to ne mora da znaci da je 64 bit-na. Koliko sam ja gledao na Net-u jedino Leadtek ( i mozda jos neki ) stavlja memoriju u V raspored.

M-tech je napisao(la):
Ne to ne mora da znaci da je 64 bit-na. Koliko sam ja gledao na Net-u jedino Leadtek ( i mozda jos neki ) stavlja memoriju u V raspored.
Pa Leadtek pravi kartice po Nvidijinim specifikacijama, znaci memorija u V rasporedu treba da bude na karticama, kao i dijagonalno postavljen NV43. Pazario sam Leadtek A6600TD AGP 300/550 (iako svuda pise da mem. radi na 500). Pa cu ovih dana da je testiram, da vidimo koliko je bolja od 6200 modded :)

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Pazario sam Leadtek A6600TD AGP 300/550 (iako svuda pise da mem. radi na 500). Pa cu ovih dana da je testiram, da vidimo koliko je bolja od 6200 modded :)

Ajde testiraj pa javi. Bas me zanima da li se isplati dati neki euro vise i ne brinuti da li se karta moze modovati.

Ilidane koliko kosta i gde si je kupio?

Oprez sa modom i klokom po ovoj vrucini...

Odradio sam samo 3DMark03 na defaultu. Cekam da malo zahladi (kazu za vikend).

Prilozi

Ja se ne bojim vrucine: pogledajte attach :whip: :smash:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    113.8 KB · Pregleda: 158
NiTro je napisao(la):
Ja se ne bojim vrucine: pogledajte attach :whip: :smash:

Ja bih pre ladio sebe nego komp...Nitro..najachi si..,)

Nego...pozdrav za sve ponosne vlasnike...Leadtek A6200TD.....

Pomogao sam mnogima....
Doticha klartica vishe nije u mom vlasnishtvu tako da ne mogu da testiram..najnovije BIOS-e ako se budu uopshte i pojavili!!!

Pozdrav.. :wave:

Sestric je kupio Leadtek-a i ja sam ga uspesno otkljuco - na 2000+, 256 DDR, SiSxxx AGPx8 maticna ploca osvaja 3DMark03, 3300 ne otkljucan i 4200 otkljucan sve radi OK, probao sam Ground Control 2, POP2, BFME, FarCry i sve radi OK, ko podmazano u odnosu na GF4MX440. Nego imam jedno pitanje-problem u toku 3DMark03 oce (game testovi) da se zamrzne na sekundu-dve i posle da nastavi kako treba. Da li je to do 256MB RAM, tj. sto ga ima malo?

P.S. Kako da omogucim iscitavanje temperature GPU-a na ovoj kartici?

Poslednja izmena:
mLaki je napisao(la):
Sestric je kupio Leadtek-a i ja sam ga uspesno otkljuco - na 2000+, 256 DDR, SiSxxx AGPx8 maticna ploca osvaja 3DMark03, 3300 ne otkljucan i 4200 otkljucan sve radi OK, probao sam Ground Control 2, POP2, BFME, FarCry i sve radi OK, ko podmazano u odnosu na GF4MX440. Nego imam jedno pitanje-problem u toku 3DMark03 oce (game testovi) da se zamrzne na sekundu-dve i posle da nastavi kako treba. Da li je to do 256MB RAM, tj. sto ga ima malo?

P.S. Kako da omogucim iscitavanje temperature GPU-a na ovoj kartici?
Treba mu jos memorije. Lepo ti njemu flesni onaj 500.rom, ima da bude 500/700 i da ocitava temperaturu.

Poslednja izmena:
Bih ga ja flashovo ali ne znam da li se tada povecavaju zahtevnost po pitanju napajanja - ipak okacen je na NEO 300W napajanje.

P.S. Gde da nadjem taj 500.rom? nVflash imam.

Poslednja izmena:
Ne brini se za napajanje meni radi OC A64, giga rama, dve optike, dva HDD-a i 6200 OC sa tim BIOS-om bez problema... cepa se WoW po ceo dan ;)

Hteo bih za jedan iskren savet od svih vas. Kao sto vidite dole u potpisu, ja sam jedan od onih koji su zapatili jednu od novijih Radeon 9600 "Pro" kojima je zesce smanjen klok memorije, dok je za core ispunjen uslov. Da li mi preporucujete da je bolje da prodam ovu kartu dok jos mogu za neku jos kako tako dobru cenu, pa da se lepo castim kao i mnogi drugi sa modabilnim Leadtek 6200 pre nego sto ga nestane? Poenta je sto nemam nameru da menjam ostatak masine jer bih hteo da sledece ustedjene pare ulozim u nesto drugo ( tv karta, bolji monitor, skener, stampac...). Sto se tice igara ne posezem toliko za ultra setovanjima, niti sa AA ni AF. Ne igram uopste strategije, nego vise avanture, poneke sportske simulacije, a volim i ponekad da odigram dobar FPS i platformu. Zao mi je sto posle Radeon 8500 64 DDR 275/275 koji me je skoro 3 godine sluzio nisam dobio ubrzanja da izazovu jaw drop efekat. Jedino gde sam najvise ubrzanja dobio je Doom 3 gde sam pre imao 27,5 fps u 800x600 medijum bez senki, a sada imam 43 fps sto je lepo ubrzanje, ali je fora sto mi je Doom 3 ultra dosadna igra. Meni je dovoljno 800x600 mesavina medium/high, ali sa dobrim frame rate-om. Zanima me koliko cu dodatno ubrzanje dobiti ako bih pazario Leadtek i koliko ce mi biti usko grlo procesor? Jos jednom ponavljam da nemam nameru menjanja masine, jer je ova sto se tice AGP-a zadnja, a kad se bude imalo vise para kupice se nesto savremenije i bolje. Pa da vas cujem.

Dali neko zna nekog , ko zna nekog ko zna nesto o msi 6200?
Jer me interesuje dali ona vredi 95E , toliko je u mbsoft-u.
Na msi-jevom sajtu vidim da ima hyunix mem. ali se nevidi oznaka.

U Pin Soft-u je taj MSI za 75 evra sa PDV-om, ali ne znam koja memorija je unutra i koja je revizija corea. Tamo pise da je 128bit ali moguce da je core 6200 sa 4 pajpe, bez dodatnih skrivenih. Provren izbor je Leadtek, moj sestric ga je pazario za 120 evra u centru NS-a, revizija corea je A2 i otkljucava se bez problema. Na masini 2000+, 256DDR, SIS xxx K7 AGPx8 maticna osvaja 4500 3DMark03, otkljucana, ne overklokovana. Ja imam 9700Pro AIW i rado bi je menjao za Leadtek-a ali posoto za 2-3 meseca prelazim na PCIX/939 platformu necu je kupovati.

Ralex2 je napisao(la):
Hteo bih za jedan iskren savet od svih vas. Kao sto vidite dole u potpisu, ja sam jedan od onih koji su zapatili jednu od novijih Radeon 9600 "Pro" kojima je zesce smanjen klok memorije, dok je za core ispunjen uslov. Da li mi preporucujete da je bolje da prodam ovu kartu dok jos mogu za neku jos kako tako dobru cenu, pa da se lepo castim kao i mnogi drugi sa modabilnim Leadtek 6200 pre nego sto ga nestane? Poenta je sto nemam nameru da menjam ostatak masine jer bih hteo da sledece ustedjene pare ulozim u nesto drugo ( tv karta, bolji monitor, skener, stampac...). Sto se tice igara ne posezem toliko za ultra setovanjima, niti sa AA ni AF. Ne igram uopste strategije, nego vise avanture, poneke sportske simulacije, a volim i ponekad da odigram dobar FPS i platformu. Zao mi je sto posle Radeon 8500 64 DDR 275/275 koji me je skoro 3 godine sluzio nisam dobio ubrzanja da izazovu jaw drop efekat. Jedino gde sam najvise ubrzanja dobio je Doom 3 gde sam pre imao 27,5 fps u 800x600 medijum bez senki, a sada imam 43 fps sto je lepo ubrzanje, ali je fora sto mi je Doom 3 ultra dosadna igra. Meni je dovoljno 800x600 mesavina medium/high, ali sa dobrim frame rate-om. Zanima me koliko cu dodatno ubrzanje dobiti ako bih pazario Leadtek i koliko ce mi biti usko grlo procesor? Jos jednom ponavljam da nemam nameru menjanja masine, jer je ova sto se tice AGP-a zadnja, a kad se bude imalo vise para kupice se nesto savremenije i bolje. Pa da vas cujem.

Modovani Leadtek 6200 je sigurno jachi od te tvoje kartice...Dovoljno je samo da je otkljuchash na 8x1 3vs i da otflashujesh Sparkle 6600 Ultra BIOS.

Sa klokovima 500/700 pa i 550/750 ako ne i vishe bez voltmoda ce sigurno biti ok kartica i dovoljno jaka za tebe...pogotovo za one naslove koje ti igrash.

Moze li jos od nekih savet, please?!

Ralex2 je napisao(la):
Moze li jos od nekih savet, please?!

Pa shta da ti kazem iz NS-a si..savataj Goran M-a da ti detaljnije poobjasni proceduru..:D

Meni vishe dojadilo...a i karticu sam prodao mada nisam zaboravio sve cake sa njom..

Moj ti je savet takodje da menjas. radeona bi sada mogao da prodas za nekih verovatno 80e, a za koj mesec nece vredeti ni toliko. takodje, za sada jos uvek mozes da uhvatis 6200 koji se otkljucava, ali pitanje je koliko ce to potrajati. prema tome, menjaj obavezno, iskoristi priliku, neces zazaliti. sa otkljucanim i oc-ovanim 6200 skoro su duplo bolje performanse.
sto se procesora tice, jeste da ce te malo kociti, ali jaka graficka to nadoknadi :)

Voleo bih da se Ica oglasi kako mu sljakaju igre posto ima doticnu kartu i masinu kao ja.

NiTro je napisao(la):
Ilidane koliko kosta i gde si je kupio?
120€ u МediaArt Computers, NS.
Malko sam se igrao za vikend, nista veliko GPU 400MHz i mem 600MHz.

Prilozi

Da li su se do sada uopste pojavile neke Leadtekove 6200 koje su bile sa revizijom jezgra koje se ne moze otkljucati? Pitam zato sto sam saznao da Gainward pravi svoje nove sa A4 revizijom i samo 4 pajplajna.

Vrh Dno