Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Ljudi ona AS5 Pasta je stvarno zakon,Imam Winch 3000+,Hyper 6,ali tek kad sam stavio AS5..............nisam mogao da verujem shta gledam,Prime 95 u full Load-u,kuler Hyper 6 na 800 obrtaja(osamdesetica) i samo 31 stepen u idle a full Load 39 i nije prelazio tu vrednost 7 h :) a pre je bilo sa titan pastom koja je inache najcrnji krsh 42 u idle i 55 u full,inche kupio sam DFI Lan Party NF4 Ultra-d pa tako da sam vas izdao jer predjoh na pci-e ali ova moja bivsha i vasha sadashnja karta je neshto najbolje shto sam ikada imao od grafike u svakom pogledu!!!!!!!! a i razmishljam da je istetoviram na ramenu :) pa da se lozim :)!!! Samo da mi stigne nova grafika a plocha je zmaj prepuna je OC opcija!!! Svakom bi je toplo preporuchio!!!!
Veliki Pozdrav za moje LeadtekA6200TD Drugove!!!!
@ Nitro Gotivni mali pingvinu promeni pastu pomocice sigurno!!!!

Ok, videcu da je nadjem, ali treba skidati i ponovo sastavljati gainta.

Problem ili ne

Pratim ovaj post od samog pocetka, kupio sam Leadteka 6200TD sredinom maja ali zbog raznoraznih obaveza nisam bio u prilici tj. nisam hteo da ga flash_ujem sparkle 6600 biosom jer bi se onda zapalio za oc i izgubio puno vremena.

Elem, kartu sam otkljucao bez problema cim sam je kupio i odradio OC na 490/680 i tako mi radi vec mesec dana. Danas sam uflesovao onaj bios od Sparkla i planirao sam da montiram Giant_a ali javio se problem. Kartica se predstavlja i dalje kao 6200 a pajpovi su zakljucani i mogu da se otkljucaju RT_om. Osim toga windows mi neprepoznaje monitor kako treba i daje mi da mogu da izaberem osvezavanje 200Hz na 1024*768. Postujem slike da vidite o cemu pricam. Sta moze da bude uzrok? Tru puta sam flash_ovao bios koji je ivica postovao komandom nvflash -4 -5 -6 sp-temp.rom
Kao ste vidite na sl.4 temp tweak mi radi. A jos da napomenem karta je revizija A1, otkljucana i klokovana na 490/680 je savrseno radila sa original biosom.

Prilozi

• sl1.jpg
    sl1.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 78
  • sl2.jpg
    sl2.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 81
  • sl3.jpg
    sl3.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 82
  • sl4.jpg
    sl4.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 78
PoisonFree je napisao(la):
pazi, jeste da gubis 1000markova, ali dobijas aiw. malo li je? i naravno, ati je ati (mene ne trese nostalgija, ali i dalje ga volim vise od nvidie) . jos ako se taj 9800 ok overclockuje, nema da zalis za parama. inace, mozes gianta za njega da iskoristis.

p.s. kao sto si rekao, ionako se ne igras.

Ne mogu da dobije mihailo-a na mob...pa ne znam nishta...oce li biti ili ne neshto od AIW-a. Ma i ne cimam se bash..Na + 0 sam dojaja...ne mogu da prodam p2 pa to ti je....poshalje mi tip ladno mail i daje 25 evra..ne da sam ga napljuvao..nego.. :mad: Da uzme po 25 a da proda po 40-50€ pa nisam ni ja siso veslo.! Koshtao me shvecin komp jednog 6600GT-ja garant!!! Sad sam joj napenalio p4 ma idi... Celeron na 2Ghz i ona jedna Geil 256Mb shto izgubi paranjaka..i jedna i845G plochica u mATX-u, 20gb hdd...ma shta mi bi da potroshim pare! Ajd do 100€ toliko sam joj bio duzan ali ovo je ispade debelo preko 100€...oko 125-135 evra, a sa ovim starim p2 jadno 6600GT. 50 evra nisam ja dao nego cale tako da sam puko debelo! Moram da je pitam da li zeli da se solidarishe ponovo kao za Pioneer 107D kad je koshtao 115€..:D..sa sad ga neki lik prodaje polovnog za 15€ :zgran:

845G polovna 30
Gail 256 ddr 35
Celron 2Ghz+cooler 30
HDD 20Gb 20
kucishte neo novo 25
tv karta nova leadtek 40
tast 5
Ukupno 185€

Misko78 je napisao(la):
Pratim ovaj post od samog pocetka, kupio sam Leadteka 6200TD sredinom maja ali zbog raznoraznih obaveza nisam bio u prilici tj. nisam hteo da ga flash_ujem sparkle 6600 biosom jer bi se onda zapalio za oc i izgubio puno vremena.

Elem, kartu sam otkljucao bez problema cim sam je kupio i odradio OC na 490/680 i tako mi radi vec mesec dana. Danas sam uflesovao onaj bios od Sparkla i planirao sam da montiram Giant_a ali javio se problem. Kartica se predstavlja i dalje kao 6200 a pajpovi su zakljucani i mogu da se otkljucaju RT_om. Osim toga windows mi neprepoznaje monitor kako treba i daje mi da mogu da izaberem osvezavanje 200Hz na 1024*768. Postujem slike da vidite o cemu pricam. Sta moze da bude uzrok? Tru puta sam flash_ovao bios koji je ivica postovao komandom nvflash -4 -5 -6 sp-temp.rom
Kao ste vidite na sl.4 temp tweak mi radi. A jos da napomenem karta je revizija A1, otkljucana i klokovana na 490/680 je savrseno radila sa original biosom.

E da malo si ispao iz koloseka .pjavio se novi BIOS..500.rom imash ga gore pogledaj u treadu...okachio ga je GoranM sa njim mozesh mnogo vishe...oko 560-570/750-770 sve zavisi kakav ti je primerak..i da li radish vmod.

Napomena: Stavlja klokove na 500/700 kao default!!! i u 2d i u 3d modu!
Ako ti se ovo ne dopada javi da radim korekciju..na 500/650 ili sl!

Eto ja sam dogurao do 580/820Mhz..a moze josh malo..ali nisam hteo da forsiram sad po ovoj vrucini...i da josh podizem vcore!!

Shto se tiche tog problema sa monitorom probaj da instaslirash driver na silu...mislim za monitor. oce da se zabezekne zbog Tv-outa.

I meni gore na slici pise 6600 a ispod 6200 i mislim da je to normalno.

ivica je napisao(la):
E da malo si ispao iz koloseka .pjavio se novi BIOS..500.rom imash ga gore pogledaj u treadu...okachio ga je GoranM sa njim mozesh mnogo vishe...oko 560-570/750-770 sve zavisi kakav ti je primerak..i da li radish vmod.

Prvo cu da vidim dokle ide ovako, ali neplasim se v-moda sad imam vise vremena pa cu se igrati.

NiTro je napisao(la):
I meni gore na slici pise 6600 a ispod 6200 i mislim da je to normalno.

E pa dobro, a da li pajpovi trebaju da ostanu zakljucani posle flash_ovanja pa da se otkljucavaju RT_om ili ne?

Mislim da je to Ivica objasnjavao u prethodnim postovima na pocetku threada da kada se karta flashuje u 6600 i dalje se detektuje kao 6200 i pajpovi trebaju da se ponovo otkljucavaju....Znaci to bi trebalo da je u redu....Mada Ivica je tu i on ce to da ti potvrdi...

Poslednja izmena:
Treba da se otkljucaju.

PM_ovao sam sa ivicom upravo i sve je ok pa modovi mogu da obrisu moje postove sto se tice ove teme. Nekako mi je promaklo mada ovaj thread stalno pratim. Pozdrav svim i hvala na brzim odgovorima. Postovacu kad istestiram 500.rom pa onda idem na v-mod

Što reče Poison mi ovde postadosmo kao jedna "mala" porodica... a i thread se proteže na 15 "ekrana" i 372 posta. :eyebrows:
Ko bi rekao...i to za svega par meseci. :D
Pozdrav. :wave:

evo i ja se prikljucujem, za sada samo sa Giant-om.
ovaj moj giant je solidno izgreban ispod ventilatora (ne blowera), tako da mislim da je cena od 835din zato sto je to skart, koji nije mogao na ozbiljno trziste po 36$, ali zato moze kod nas za 10e.
poz.

Je l' ima ovde neko sa Giantom i tihim kucistem? :)

Razmisljao sam se da kupim leadtek 6200! Ali ga trenutno nema na lageru u pinu!
Medjutim jedan lik me plasi da nova serija koja ce da stigne ne moze da se moduje kao ova dosadasnja!Ima li istine u tome?

MarkoJ. je napisao(la):
Razmisljao sam se da kupim leadtek 6200! Ali ga trenutno nema na lageru u pinu!
Medjutim jedan lik me plasi da nova serija koja ce da stigne ne moze da se moduje kao ova dosadasnja!Ima li istine u tome?

Ma moze vrlo lako da se desi da na 6200 ne stavljaju nv43 nego nv44a, tzv. 6200A, koji je odmah radjen za AGP(znachi nema vishe HSI mosta) ali zato ima 64-bitnu magistralu(ne moze ni mod u 128-bit) i fizichki samo 4 pipelinea(ne moze mod u 8x1)....Jedino shto mogu da urade ...je da stave brzu GDDR3 memoriju i tako doguraju do neshto ispod nemodovane 6200 sa nv43, shto u prevodu znachi....nema vishe otkljuchavanja i modovanja i performanse 6600 ultra...a cena ce biti mozda i ispod 100€...Shto ce opet ispasti "mozda" bolja kupovina od 9550 128-bit....zbog brze memorije.

Ako ne stave brzu memoriju nego je i tu osakate sa nekim 4ns-5ns ili sl. chipovma...onda ce to biti bogalj od kartice...i bice slabiji od 9550 128-bit ako ne i 9550 SE(64-bit)

nv43 ce ici onda samo za 6600 i 6600GT kartice...ali i njima pada cena...pa ako nema 6200(nv43 based) onda odmah bar na 6600.

Meni mozda se desi da iskrsne neki MSI NX6600 VIVO pa bih ovo i prodavao...ali to je sve pod ??? zbog cene MSI...samo ako naleti neshto povoljno!!

Poslednja izmena:
Zar nije i dosad bilo 6200 64bit i 128bit?
Uglavnom ja nadjem 128bit i sve je ok! Zar ne?

Marko ajde ako nadjes negde, sibni mi na PM, hoce i jedan moj drug da je kupi.

Svaka cast kako ste me napalili za 6200 da umalo ne okinuh godinu zbog vas ,ali srecom prodjoh nekako. Posto sam tanak sa kintom dali da kupim za koju nedelju leadteka ili odma asus 9550ge ili da scekam do kraja leta da skupim neku kintu za nesto jace?
Slab sam sa kintom jer sam jos u srednjoj a cale nece da se isprsi zbog izgovora da cu da popustim u skoli (verovatno je u pravu). Ovo pitam jer me brat tera da uzmem 9550.

Pa ja sam mislio da predjem na 6200 a imam 9550GE. Nemoguce da su ove kartice slicne po performansama jer 9550GE ima oko 2200 poena u 3DMark03. Kada se maksimalno klokuje ne moze da predje 3500. Koliko sam video u postovima 6200 ( 128 bit-na ), na defolt-u ima oko 4000 poena. Ili gresim ?

Nema veze koliko ima na defaultu, kad je tako neces ni drzati ;) Imaces oko 7000 poena u 03 sa svim pajpovima + oc.
Shvatio sam sta si hteo da kazes, ako je bolja na defaultu, koliko je tek bolja kad se oc + mod :) :whip:

Poslednja izmena:
M-tech je napisao(la):
Pa ja sam mislio da predjem na 6200 a imam 9550GE. Nemoguce da su ove kartice slicne po performansama jer 9550GE ima oko 2200 poena u 3DMark03. Kada se maksimalno klokuje ne moze da predje 3500. Koliko sam video u postovima 6200 ( 128 bit-na ), na defolt-u ima oko 4000 poena. Ili gresim ?

Samo jedna ispravka:Dobro klokovan 9550ge prelazi 4000 poena...moze da ide i do 4500 ako se ima srece i ubode primerak koji ide na 500/300.A ako imas para prelazi ali samo pod uslovom da se kartica moze modovati tj. otkljucati ostala 4 pajplajna.U suprotnom neces osetiti razliku koju si doplatio za tu kartu.

Ali su takvi primerci 9550GE veoma retki. Kod mene je max. 440/300 MHz. Naravno ja pricam o Asus-u , za druge ne znam.

ja skoro dobio na poklon asusa 9550 GE, koji sa giantom radi stabilno na 513/250. memorija je hynih 5.0. sa 2107 3d marka na defaultu dogurala je do 3886 sa clockom...
zaboravih da kazem, hteo sam da uzmem leadeka 6200, ali nisam mogao da nadjem iz stare serije. a i smorise me sa ovim poklonom. sad cekam da prodam ovog asusa i da cujem kakva je ta nova serija, i uzimam 6200.

Poslednja izmena:
To sam i ja mislio, ali sam cuo neka losa predvidjanja za nove serije kartica. Pa dok neko ne proveri necu da se zalecem. Mada mozda to i ne more biti Leadtek ?

ja sam razmisljao o asusu 6200 ali nisam mogao da nadjem po nekoj odgovarajucoj ceni (oko 100), a slabo ima i AGP, a za 10e razlike pre cu uzeti Leadteka...

marsi je napisao(la):
ja sam razmisljao o asusu 6200 ali nisam mogao da nadjem po nekoj odgovarajucoj ceni (oko 100), a slabo ima i AGP, a za 10e razlike pre cu uzeti Leadteka...

Pa eto ja prodajem karticu.....imash sve je objashnjeno u malim oglasima.
Cena je ista...da je sad ne spominjem....a sa Giantom i onim klokovima stvarno i vredi toliko...To je ustvari 6600 Ultra kartica nema shta da se pricha...

ivica je napisao(la):
Pa eto ja prodajem karticu.....imash sve je objashnjeno u malim oglasima.
Cena je ista...da je sad ne spominjem....a sa Giantom i onim klokovima stvarno i vredi toliko...To je ustvari 6600 Ultra kartica nema shta da se pricha...

tvoja cena za tu karticu je i vise nego povoljna....
ali gde je tu neizvesnost da li ce se otkljucati,pa flashovanje biosa, pa montiranje coolera, pa clockovanje, pa 3d mark jedno 20 puta, pa izvlacenje svakog megaherza,...
mislim da je glavna char ove kartice upravo u gore navedenom...
pozdrav...

a ujedno bi glavno razocarenje bilo kada bi otkrio da kartica ne moze da se otkljuca i da nisi dobio ono sto si ocekivao. a ovako dobijes najbolji 6200 kod nas ;)

marsi je napisao(la):
tvoja cena za tu karticu je i vise nego povoljna....
ali gde je tu neizvesnost da li ce se otkljucati,pa flashovanje biosa, pa montiranje coolera, pa clockovanje, pa 3d mark jedno 20 puta, pa izvlacenje svakog megaherza,...
mislim da je glavna char ove kartice upravo u gore navedenom...
pozdrav...

Znash shta pitanje je koliko bi se neko odluchio da je volt moduje...
Kako ja vidim na forumu se niko josh nije hvalio da je to uradio sem mene...
Za to treba da imash mnogo velika moooda i da zash shta radish...

Mislim ovaj Leadtek A6200TD je kupljen za 125 evra...da li mozesh da ga nadjesh negde..u nekoj firmi..odnedelje....Stizu polako nv44a tj. 64-bit buranija...koja koshta ispod 100 evra...i koja nema ni izbliza ovakvu jachinu.

Meni vishe nishta ne znachi....shto neko pricha da je cena OK......
U zabludi su ako misle da ce kupiti 6600 za te pare i nasfirati ga....dovde.
Mislim konkretno Leadtek A6600TD mislim da ima 4ns memoriju...nisam 100% siguran ali mozda se desi...A gde je tu Giant 3...hm...nema moda i clock-a bez njega..pa AS5.mada ja je nisam stavljao...nema potrebe...

Morash biti na mestu za takve stvri....
Ja sam eto u momentu odluchi da je kupim...iskeshirao 10k i kusur din..tj. ~125 evra....i to je to..Onda cimanje ..stavljaj Titan..pa stavljaj cooler master hladnjake..pa onda skidaj to pa stavljaj Giant-a...a da ne kazem kolike su softwerske peripetije....:D eto stigli 77,72 whql candidate..sad treba i to da probam...pa da nabijem 8,7-8,8k markova...!!! i da trzim okruglo 0,15k evreja... :eyebrows: ..ali necu...i ovo mozda oborim pa cemo da vidimo ko je najbrzi u redu za giant-a i 6,6k ultru.... :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno