Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

GoranM je napisao(la):
Evo ga, sredio sam ASUS 6600PCI-E 128MB BIOS, pa probaj kako sljaka...

Goran-e ja sam pitao ove na Vr-Zone pa ako bude Sparkle odradicemo mu Sparkle....Si mu promenio sva tri registra sa tajminzima ili samo reg1?

Trebalo bi da ASUS BIOS prodje ali zato kazem josh jednom zbog 4ns memoriskih modula na ASUS modelu treba samo doterati tajminge. Za voltmod treba a se iscima da ga nadje ...mislim da bi trebalo da ima i za tu karticu. Mada nek ide prvo bez da vidimo dokle ce da ide.

Da li si doradio onu noviju rev2 verziju ASUS BIOS-a ....ili onu rev1. Mislim da su bolje rev2...ali nisam siguran.

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Ima li artifakata tako...u marku 03.

Ma i meni bi ishlo samo meni neshto nece Gpu na 590...mozda je primerak u pitanju..mislim oce on na 590Mhz ali nije to. Ti imas artic silver 5 pa mozda zato.
Evo odradio sam ponovi test i primecuju se mali arefekti. Ali evo na
585/770 :whip: , 3d mark 05
P.S Javljao bih se ranije ali juce je oluja pokvarila nesto oko wirelessa pa se slepam na drugvo vreme.
P.P.S Osecam da memorija moze jos puno samo joj treba voltaze. Na 775 se pojavljuju mali artefekti ali moze da prodje 3dmark. Videcu, mozda nesto i uradim povodom modovanja karte za voltazu, ali nisam ja bas neki strucnjak za to i velika je verovatnoca da cu nesto spaliti:whip: . Tako da moram razmisliti dobro

Prilozi

• 05.JPG
    05.JPG
    120 KB · Pregleda: 112
GoranM je napisao(la):
Evo stigoh do malo vremena, pa probah i ja ovaj BIOS sto sam ga "okacio" ovde... onako na "prvu loptu" preko 8000 :)
Na koliko si Gpu/Mem frqencijama provrteo ove testove?

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Goran-e ja sam pitao ove na Vr-Zone pa ako bude Sparkle odradicemo mu Sparkle....Si mu promenio sva tri registra sa tajminzima ili samo reg1?

Trebalo bi da ASUS BIOS prodje ali zato kazem josh jednom zbog 4ns memoriskih modula na ASUS modelu treba samo doterati tajminge. Za voltmod treba a se iscima da ga nadje ...mislim da bi trebalo da ima i za tu karticu. Mada nek ide prvo bez da vidimo dokle ce da ide.

Da li si doradio onu noviju rev2 verziju ASUS BIOS-a ....ili onu rev1. Mislim da su bolje rev2...ali nisam siguran.
rev 2 je potpuno isti BIOS, u bajt! Naravno da sam mu sredio sve tajminge i da je bilo sitnih razlika zato sto je 4ns, tj. na jednom mestu je vec bilo malo opustenije... ima da mu sljaka bez greske, namestio sam mu i za temperaturu mod. Sad samo da Calibra proba kako "pici"
;)

NiTro je napisao(la):
Evo odradio sam ponovi test i primecuju se mali arefekti. Ali evo na
585/770 :whip: , 3d mark 05
P.S Javljao bih se ranije ali juce je oluja pokvarila nesto oko wirelessa pa se slepam na drugvo vreme.
P.P.S Osecam da memorija moze jos puno samo joj treba voltaze. Na 775 se pojavljuju mali artefekti ali moze da prodje 3dmark. Videcu, mozda nesto i uradim povodom modovanja karte za voltazu, ali nisam ja bas neki strucnjak za to i velika je verovatnoca da cu nesto spaliti:whip: . Tako da moram razmisliti dobro

Narvno da ce moci sa vmem modom i vgpu modom...Mozda ce ici 600/820Mhz ako ne i vishe...Ja sam sad u guzvi inache cu se zezati sa AnimaN-ovom kartom kad budemo imali vishe vremena..Je..bi ga idu ispitni rokovi.

To za artifakete..Pa meni moze da prodje na 590Mhz ali nije to to...kazem.
Memorija kad puca javljaju se crne linije. A kad gpu puca onda se javljaju zeleni i ljubichasti trouglovi. Meni se u principu jaljaju uglavnom gpu artifakti za 585-590Mhz i vishe, dok memorija na 820MHz radi stabilno. Ne znam da li da ga podignem na 1,65v..pa ako prodje na 600MHz milina.

GoranM je napisao(la):
rev 2 je potpuno isti BIOS, u bajt! Naravno da sam mu sredio sve tajminge i da je bilo sitnih razlika zato sto je 4ns, tj. na jednom mestu je vec bilo malo opustenije... ima da mu sljaka bez greske, namestio sam mu i za temperaturu mod. Sad samo da Calibra proba kako "pici"
;)

Evo vracam se sa testiranja ovog modovanog Bios-a i rezultati nisu bas sjajni

Gpu se losije klokuje nego ranije,sada vec na 500Mhz ima artifakte u 3DMArku 2003(i tada se desi da se koncni skor samnji za oko 15-20%)
Memorija ide na oko 715-720Mhz a ranije je max bio 685-690.
Temperatura se sada prikazuje i krece se od 47-48stepeni.

MAlo sam se bio ukakaki jer je posle flashovanja prilikom prvog ucitavanja ventilator na kartici prestao da radi,sve dok nisam restartovao masinu i pokrenuo Riva tuner na kome sam namestio da su 2D i 3D klokovi isti.Jel se desilo nekom nesto slicno?

Jedno pitanje, kako su se pokazale geinwardove 6200 po pitanju modovanja?
Tj. zna li ko koliki je procenat uspesnog modovanja?

Gorance evo ipak mog original bios-a Leadtek 6600 128MB Pci-e varinata pa ako mozes na njemu da uradis nesto bilo bi super,sa ovim Asusuovim ne mogu da postignem vise od 7400 poena,dok mi je rekord sa starim 7556

Prilozi

• PROBA.ZIP
    43.2 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Calibra 4WD je napisao(la):
Gorance evo ipak mog original bios-a Leadtek 6600 128MB Pci-e varinata pa ako mozes na njemu da uradis nesto bilo bi super,sa ovim Asusuovim ne mogu da postignem vise od 7400 poena,dok mi je rekord sa starim 7556
evo probaj, mada je BIOS jako cudan, NiBiTor ne prepoznaje taktove, a na ASUSU hoce??? Nema veze, njih i onako nisam menjao, ukljucio sam ti ocitavanje temperature i promenio tajminge za set1. Set0 i set2 nisam dirao. Probaj pa javi kako ide :) Nemoj da te zacudi ako na istim taktovima kao sa originalnim dobijes 100 poena manje (memorija je "opustenija"), samo naklokuj memoriju, pa ima da bude 300-400 vise. GPU ce ti se klokovati kao i pre, a za memoriju ocekuj slicno kao sa ASUS-om ;)

:wave:
P.S. Odoh na hladno :bottle: vracam se za sat-dva :)

Prilozi

• calibra2.rar
    41.7 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
I sa ovim Calibra 2 biosom nista znacajnije nisam uradio,Gpu opet nece preko 500Mhz bez artifakta,a memorija ide oko 710-715Mhz ali vrlo cesto mi 3D mark 2003 pod tim granicnim brzinama da konacan skor od oko 6000 poena.Analizom svakog testa sam utvrdio da 1 a ponekad i 2 imaju 30-40% manji rezultat od ocekivanog,verovatno zbog artifakata koji se desavaju i time smanjuju FPS.Drugi logican razlog nemam.

Sta rade ti vasi Biosi kada uspevata da dignete kartice skoro do 600/800Mhz?

Calibra 4WD je napisao(la):
I sa ovim Calibra 2 biosom nista znacajnije nisam uradio,Gpu opet nece preko 500Mhz bez artifakta,a memorija ide oko 710-715Mhz ali vrlo cesto mi 3D mark 2003 pod tim granicnim brzinama da konacan skor od oko 6000 poena.Analizom svakog testa sam utvrdio da 1 a ponekad i 2 imaju 30-40% manji rezultat od ocekivanog,verovatno zbog artifakata koji se desavaju i time smanjuju FPS.Drugi logican razlog nemam.

Sta rade ti vasi Biosi kada uspevata da dignete kartice skoro do 600/800Mhz?

Si probao da reinstalirash FW drajvere.....?

Nema nad Druge nego da chekamo Sparkle Calibra(da tako se zove serija kartica ima na bench site-u slika) BIOS-e...Ova nova serija 6600 i 6600 GT koja ima dojaja klokove....Pa onda da uzmesh BIOS od neke P600(tako se zove Sparkle model 6600 vanile za PEG)..A mogli bi i mi da se ogrebemo o neki A600 BIOS.(za AGP model)...samo da nadjemo dotichne BIOS-e.

Evo ovi na VR-Zone popadali na dupeta...kad su videli skor...od preko 800Mhz za memoriju a tu je i pricha kako promeniti ID da se kartica prepozna u FW kao 6600 ili 6600GT. Mozda se i tako dobije koji mark03. Meni nije proradilo..ali mozda sa nekim FW koji nisu whql.

http://forums.vr-zone.com.sg/showthread.php?t=21718&page=5&pp=15

ivica je napisao(la):
Nema nad Druge nego da chekamo Sparkle Calibra(da tako se zove serija kartica ima na bench site-u slika) BIOS-e...

Video sam danas tu vest,pomislio sam da me nesto prozivaju ovi iz Sparkle-a :d

Vratio sam original Bios i iz prve postigao 7559 na taktovima 520/685,definitvno je bolji od ona 2 modovana.

Cekam sledecu priliku,ako izbunarite neki Leadtek ili Sparkle Bios sa kojim bi isao oko 8000 markova,to mi je cilj.

Hvala jos jednom svima,pogotvo Gorancetu i Edgu ;)

E drushtvo, da vam se izjadam onako na brzinu.Posteno sam se napalio na kupovinu GF-a6200 128mb, i naravno zasednem i krenem u potragu.Nasao sam na jednoj aukciji za neke manje pare ciljanu kartu.Kad ono medjutim, lik stavio sliku i natpis GF6200!!!!
Slika mi je bila malo sumnjiva, mada ja :wall: :wall: :cigar: nisam pogledao malo bolje, odmah sam se zalepio za cenu :wall: .Kartica ima dva DVi konektora i zeleni PCB.
Posle nekih 10 dana dobijem je i sta prvo vidim nije AGP vec PCi (mada je tamo i pisaalo da je PCi, nisam gledao lepo), rekoh ok promenicu plochu.
Na kartici nema nigde oznaka proizvodjacha, rekoh ajd da skinem kuler i da vidim moju nesrecu i :mad: :mad: kao sho sam i sumnjao na chipu lepo pishe nVidia 6200 tc.
...buaaaa.......
Kazi te mi da li da je bacim ili da je dam nekom u komsiluku da se igra ili da vredi da se zanim malo pa ako rikne riknula. Inache posle sam nasao na netu sve o njoj i ponosno sam je bacio u fijoku da chami sama.
Pozz...
P.S. Sad pamet u glavu i kupuj kako treba... :D

2 ricardo: Jaoj...gde bas taj 6200tc.Za ubuduce bi ti preporucio ako npr. nesto kupujes a nisi siguran da je to to ipak se konsultuj na ovom forumu neko ce ti pomoci i neces se prevariti.Mada za utehu taj 6200tc je bolji od fx5200,ali daleko je od pravog 6200 koji je modovan i zestoko klokovan.

Ma znam i ja koje je to TC sr...e!!!! Nego je to bilo u par minuta, uleteo sam na neku aukciju i eto *ejebo se. Znam sta cu i kako cu sledeci put. Ostavu cu karticu cisto za test neke ploche ako naidje sa PCI-E slotom.Da gore sam pogreshio u textu, nije PCi nego PCI-E, hehe.
Odoh da cunjam jos malo, mozda naidje nesto lepo za dz...

ja gledam i cudim se 6200 pci ?!?!?! sa necim takvim bi mogli da se gledaju divx-ovi na 486-ici :d

E ljudi jel neko kupovao skoro tog Leadteka. Uzeo bi jedan (a mozda i 2 komada :) ) Znaci gdje i koliko.. znam da je post vise za Domace trziste, ali da ne otvaram novi tred.

Takodje interesuje me ima li novih iskustava sa overklokom Asusove N6600. Ima ih cini mi se, po niskim cijenama. Koja je to memorija na njima?

pozdrav

Ja sam moju uzeo u PinSofu. Pogledaj na njihovom sajtu, naci ces cenovnik.
Uzeo sam je pre mesec dana, a tad je nije bilo u BG

Uzeo sam LC-a....550W!!

I ja i Animan...
Sad ovako evo na 3,36GHz i 580/820Mhz dobijam 8466 Mark03..!!!
Ma napajanje se manje greje...nije onoliko dobro koliko ga hvale ali Ok.
Imate moj post o tome u hardver i periferije..

Malo sam dobio na vmem-u i vgpu-u..ali ne mnogo..vidljivo na poslednju 3 decimalu..tj. za oko 0,003v vishe

Ma josh se nije "razgazilo" to LC :D
Ima da radi GPU na 600Mhz samo tako...

ipedja je napisao(la):
E ljudi jel neko kupovao skoro tog Leadteka. Uzeo bi jedan (a mozda i 2 komada :) ) Znaci gdje i koliko.. znam da je post vise za Domace trziste, ali da ne otvaram novi tred.
pozdrav

Uzeo sam u ponedeljak u microsystems-u, (oglasavaju se na PC berzi) otkljucala se bez problema

Stvarno ljudi gde ima da se nadje ovaj Leadtek.Zvao sam danas i u BG-u ih nema nigde(bar kod firmi koje se oglasavaju na pcberzi).Kazu da ce ih biti ali tek za nekih 15 dana.

Lanselot je napisao(la):
Stvarno ljudi gde ima da se nadje ovaj Leadtek.Zvao sam danas i u BG-u ih nema nigde(bar kod firmi koje se oglasavaju na pcberzi).Kazu da ce ih biti ali tek za nekih 15 dana.

Ima ih u Microsystems-u ali mislim da je cena oko 125€ previsoka. Za te pare ima 6600 AGP...

Probijeno 8500 marks03!!!

SuperStarr je napisao(la):
Ima ih u Microsystems-u ali mislim da je cena oko 125€ previsoka. Za te pare ima 6600 AGP...

Za te pare ima da se nadje i 6600 ali dali ona moze ovoliko!!!
Obichno je na 6600 stavljena neka 4ns memorija....shit neki a Ledtekova 6600 je vishe od 125 evra..oko 140 evra.

Evo vam pa se malo zanimajte i prostudirajte rezultate...
Sledeca jurnjava je na 9k markova03..
AnimaN donosi HardCore module ddr500....a i njegovu tek treba da modujem.

LC Power 6550g 550W V2.0 mi je poboljshalo overklok i nestali su artifakti na 580Mhz za GPU. Sledeci podvig 600/850Mhz...Vgpu ->1,6-1,65v..vmem->3-3,1v

Testovi su radjeni na Image Settings-Quality..default.
P4 na 3,6Ghz FSB:171,4Mhz DRAM:171,4MHz sinhrono..cl2-3-3-7-70us
Vgpu:1,558v->GPU@580Mhz
Vmem:2,865v->Gmem@820Mhz

Artifacts free!!!

Temp posle testa 58 C ..pa i napolju zaladnelo...:D

Prilozi

• Leadtek 6200@6600 Ultra 580gpu820mem P4-3,6Ghz LC 550W v2.0.JPG
    Leadtek 6200@6600 Ultra 580gpu820mem P4-3,6Ghz LC 550W v2.0.JPG
    308.1 KB · Pregleda: 179
  • Leadtek 6200@6600 8571 mark03 LC Power 6550g v2.0 550W.zip
    15.2 KB · Pregleda: 183
SuperStarr je napisao(la):

Ajde ako ima dacu ti ja 130e. Uzmes 5e sebi :wall:

Nema ih ni u Microsystems-u.Nego, da li je memorija i na drugim 6200 (Asus,Msi,Club3d) od 3,6ns kao kod Leadteka?.Cini mi se da je neko rekao da je bez problema otkljucao jednog MSI-a 6200 pa ako je to istina onda uz ovih 3,6ns za memoriju ni on ne bi bio losa kupovina.Da li jos neko ima iskustva sa MSI 6200 ili kartom nekog drugog proizvodjaca (asus,club 3d)?

ivica je napisao(la):
Obichno je na 6600 stavljena neka 4ns memorija....shit neki a Ledtekova 6600 je vishe od 125 evra..oko 140 evra.

Evo vam pa se malo zanimajte i prostudirajte rezultate...
Sledeca jurnjava je na 9k markova03..
AnimaN donosi HardCore module ddr500....a i njegovu tek treba da modujem.

LC Power 6550g 550W V2.0 mi je poboljshalo overklok i nestali su artifakti na 580Mhz za GPU. Sledeci podvig 600/850Mhz...Vgpu ->1,6-1,65v..vmem->3-3,1v

Testovi su radjeni na Image Settings-Quality..default.
P4 na 3,6Ghz FSB:171,4Mhz DRAM:171,4MHz sinhrono..cl2-3-3-7-70us
Vgpu:1,558v->GPU@580Mhz
Vmem:2,865v->Gmem@820Mhz

Artifacts free!!!

Temp posle testa 58 C ..pa i napolju zaladnelo...:D

Ukljuci onaj monitoring u Riva Tuneru, pa vidi koliko dostize max. temperaturu posle jednog prolaza 3DMarka03... meni je danas oko 76C, a pre nekoliko dana, dok je bilo toplo, max. 83C !!! Primetio sam su ove temperature dosta vise od onih odmah posle testa koje su oko 59-61C. Radim na tome da montiram onaj bakarni cooler (sa Al rebrima) od BOX Athlona2000+, bez njega mi se bas ne ide na vise od 570Mhz za GPU, a memorija je OK i na 770-780. Sve to bez volt mod-a koji cu uraditi tek posto montiram bolje hladjenje na GPU, a onda jurimo 9000 (mada jako tesko da cemo uspeti) :banana:

ivica je napisao(la):
Obichno je na 6600 stavljena neka 4ns memorija...

To što ima u ponudi za te pare 99% ne može na te freq. To su Gainward i Club 3D. Verujem da bi ASUS mogao ali ga nemq uopšte.... A kada ga bude bilo, biće 10€ skuplji od Leadtek-a a možda će moći i na veće freq? Prvenstveno za GPU? :)

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Ukljuci onaj monitoring u Riva Tuneru, pa vidi koliko dostize max. temperaturu posle jednog prolaza 3DMarka03... meni je danas oko 76C, a pre nekoliko dana, dok je bilo toplo, max. 83C !!! Primetio sam su ove temperature dosta vise od onih odmah posle testa koje su oko 59-61C. Radim na tome da montiram onaj bakarni cooler (sa Al rebrima) od BOX Athlona2000+, bez njega mi se bas ne ide na vise od 570Mhz za GPU, a memorija je OK i na 770-780. Sve to bez volt mod-a koji cu uraditi tek posto montiram bolje hladjenje na GPU, a onda jurimo 9000 (mada jako tesko da cemo uspeti) :banana:

Mislish da je teshko..Pa ti bi mogao...samo kad bi hteo..eno na VR-Zone-u chovek nabio 8855Marks03..poseti onaj link pa cesh da vidish.
I to sa ClawHammerom oc na 2,7Ghz 300Mhz za HTT.
615/770Mhz uz 1,8v & 2,8v za vgpu i vmem respektivno..misli da je sa ovim novim Ultra BIOS-om.

Poslednja izmena:
Imam problem. Sad sam odradio 3dmRAK 01 i daje mi oko 10.000!!!! 03 mi daje oko 7500 na 560/750.
Jel to do njega ili do mene?

Razmisljam da kupim 6200 a naisao sam na jednu msi za 75E.
Pa bi vas zamolio da mi kazete vredili ona necemu.
Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno