Šta je novo?

Leadtek WinFast A6200 (AGP!)

Ako bog da sutra cu pazariti (nadam se) modabilnog Leadtek-a 6200 i konacno preci u Nvidia tabor. Neka mi se Ati bog smiluje :S: , bio sam njegov privrzenik od oktobra 2001 godine.

Znas kako se kaze, svi putevi vode u Santa Clara-u. :D

Tako blizu :) , a tako daleko :S: . Moram da cekam da prodam ovog mog Radeta kako bih kupio dosta kvalitetno napajanje (jer neko rekao Tagan?) kako bih zvercicu sto ceka pored mene modovao i malo klokao.

Stize mi leadtek sledece nedelje .Posle velikog truda nasao sam ga u Kragujevcu za 120 evreja.Necu moci da spavam dok ga ne dobijem , a ako se ne otkljuca idem da se bacim
s' mosta. :wall:

Pa isto vaz i za Ledatek 6600 ako ima 3,6ns memoriju...Flashujete Sparke 6600 ultra BIOS. Imate ga u ovoj meglomanskoj sobi ...okachen r500.rom

SPEEDY_KG je napisao(la):
Stize mi leadtek sledece nedelje .Posle velikog truda nasao sam ga u Kragujevcu za 120 evreja.Necu moci da spavam dok ga ne dobijem , a ako se ne otkljuca idem da se bacim
s' mosta. :wall:

Nek ti daju karticu na uvid pre nego shto je platish...Ako na kartice pishe gore da je A1 odnostno A2 to je to(mada mislim da pre pishe A1) ako pishe A4 ne uzimaj...Mada za sada mislim da nema tih A4 od Leadtek-a..ali ko zna..Po ceni ne bih rekao..da je to A4...mada budi oprezan.

Ma otkljuchava se 100% +-0.000001%...:D

A da li postoji varijanta da se u flesuje bios tako da pajplajni ostanu otkjucani a clock ostane default? Da li postoji neki editor kojim moguda editujem taj sparkleov bios?

Ne mogu da vidim jer ih nabavlaju jedino po narudzbini , a uzimaju ih iz Pin-a.

ivica je napisao(la):
Pa isto vaz i za Ledatek 6600 ako ima 3,6ns memoriju...Flashujete Sparke 6600 ultra BIOS. Imate ga u ovoj meglomanskoj sobi ...okachen r500.rom
Memorija je Hynix 445A HY5DU281622ET-36.
Kontam da su zadnje dve cifre 3.6ns. Am I right?

ivica je napisao(la):
Nek ti daju karticu na uvid pre nego shto je platish...Ako na kartice pishe gore da je A1 odnostno A2 to je to(mada mislim da pre pishe A1) ako pishe A4 ne uzimaj...Mada za sada mislim da nema tih A4 od Leadtek-a..ali ko zna..Po ceni ne bih rekao..da je to A4...mada budi oprezan.
Vidis, oko tih A1/A2 oznaka... jel' to neka oznaka za, recimo, reviziju PCB-a ili bas oznaka za reviziju jezgra?

Pitam, jer na onom 6200 Leadtek-u sto je bio kod mene, na PCB- je pisalo "A1", dok je na jezgru (kada sam skinuo cooler da namazem AS5 i, usput, vidim da li tamo pise NV43 ;)) stajala oznaka "A2".

Da li moze da pravi problem flash biosa, jer mi je original bios velicine 65024 byte, a velicina 500.rom biosa je 64512 byte?

CAR je napisao(la):
Vidis, oko tih A1/A2 oznaka... jel' to neka oznaka za, recimo, reviziju PCB-a ili bas oznaka za reviziju jezgra?

PCB-a. ;)

CAR je napisao(la):

Pitam, jer na onom 6200 Leadtek-u sto je bio kod mene, na PCB- je pisalo "A1", dok je na jezgru (kada sam skinuo cooler da namazem AS5 i, usput, vidim da li tamo pise NV43 ;)) stajala oznaka "A2".

Iste oznake su i kod mene. Otključano, klokovano, leeeettttiiii :banana:

Jer se sa Sparkle 6600 biosom otkljucavaju samo algoritmi za kompresiju ili sve karakteristike ciste 6600-tke, kao sto su Z buffer optimizacije i drugo?

Hajde, neka neka odgovori, jako me zanima!

Sa Sparkle biosom imaces ukljucene sve algoritme kao i sa "normalnim" biosom tj. nista ne gubis flashovanjem sto se tice optimizacija.Ali sparkle bios koliko sam ja to razumeo malo povecava napone i ima malo oslabljene tajminze na memoriji sto omogucava zestok overklok kako memorije tako i gpu-a(ovo imas opisano na ovom threadu negde na 5-6-7 strani koloko me secanje pamti).Pretpostavljam da je zbog oslabljenih tajminga memorije framerate na istim frekvencijama sa sparkle biosom neznatno manji.

Znaci sparkle bios stavljaj samo ako zelis da zestoko overklokujes kartu...

EDIT: Onaj ultra bios dize klokove u 2d rezimu ali se to moze srediti editovanjem biosa u programima namenjenim za to.

Poslednja izmena:
Nisam pitao da li gubim, nego da li dobijam nesto sa Sparkle biosom od optimizacija, posto sam citao na Nvidia sajtu da 6600 modeli imaju silne optimizacije sto se tice Zbuffera i slicno.

Cekaj, cekaj ako imas 6200 i zelis da ga pretvoris u 6600 onda ces dobiti te optimizacije koje ima 6600 ako fleshujes 6600 sparkle bios.
Ali ako imas vec 6600 onda neces fleshovanjem nista dobiti(osim sto ce tajminzi biti oslabljeni pa ces kao sto sam rekao imati neznatan pad framerate-a) osim mogucnosti za bolji o/c.

Poslednja izmena:
E to me zanima. Hvala lepa!

Koji bi bios bio najbolji za moju buducu graficku , ali da se ne greje mnogo bez dodatnog hladjenja .
Jer bi mi bilo zao da je gledam kako se przi :d .
Znam da je rom 500 najbolji , ali on stavlja velike frekfencije pa me pomalo brine.

Koji bi bios bio najbolji za moju buducu graficku , ali da se ne greje mnogo bez dodatnog hladjenja .
Jer bi mi bilo zao da je gledam kako se przi :d .
Znam da je rom 500 najbolji , ali on stavlja velike frekfencije pa me pomalo brine.

Pa nishta zato..malo igranja sa Nibitorom (Nibitor v2.1) i dovedu se te frekvencije u red. Podesish za 2d mod default a za 3d onako kako zelish..mozesh isto default 300/(275)550ddr...Nishta to ne menja situaciju. Posle ti mozesh da isto klokujesh iz ostalih programa....500.rom ti setuje 500/700ddr po defaultu i u 2d i u 3d modu...znachi ne morash da klokujesh po raznim programima ako ne zelish vishe od ovoga...Kad odflesujesh taj BIOS...i udjesh u Win i pogledash klokove karte bice na tim vrednostima....to im postaje default.

Shto se tiche chachkanja po Nibitoru...manje iskusnim korisnicima ne bih preporuchio da ne diraju nishta shto je vezano za napone(mada to i ne radi sa ovim biosom) i memoriske tajminge.....jedino mogu klokove da promene i to za 2d i 3d i eventualno da provere da li je ukljuchen temprature tweak od 6600GT-ja...Proveri se jedan shtiklic. Unose se prave frekvencije i za core i za memoriju....ne ddr....znachi za nrp. 550MHz za memoriju unosi se 275Mhz da se ne bi tu neko prevario pa nasfirao ddr1 memoriju preko 1GHz..:D

Nibitor v2.1 potrazite po netu ima ga...googlanje...malo!!

Mislim mene vishe to mrzi da radim...edit BIOS-a. :p
Sad sam totalno u drugom fazonu i neshto i ne igram igice. Eto pocheo sam neshto SW Republic Commando al' ne vuche me.
:wave:

Znaci samo promenim clocrates i to je to. A sto je vendor empty nema veze.
Ili ipak ima?
Hvala na pomoci. :Klanjanje

Ovo je stvarno neverovatno! Kada stavim svoj Leadtek na 450/670 dobijam u 3DMark2003 5500 poena, a u 3DMark2005 2350 poena. Dosta dobro naspram 4200 i 1750 kad je samo otkljucana. Ali mi nije jasno zasto nemam nikakvo ubrzanje u igrama :S: , nego samo u sintetickim testovima. Nemoguce je da mi je toliko usko grlo procesor, mora biti nekakvog ubrzanja :wall: . Napominjem da nisam ubacio Sparkle bios, mada mislim da nije do toga. Koristim 71.89 drajvere.

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Da li moze da pravi problem flash biosa, jer mi je original bios velicine 65024 byte, a velicina 500.rom biosa je 64512 byte?
Zna li neko, hteo bih da se jos malko igram dok traju ovi hladni dani :D

Znaci samo promenim clocrates i to je to. A sto je vendor empty nema veze.
Ili ipak ima?
Hvala na pomoci. :Klanjanje

Ma nema veze za vendor...samo da je integrity ok.

Nazad
Vrh Dno