Šta je novo?

Laptop Laptop do 500€

Koji laptop kupiti?

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Ljudi, nisam nikada kupio nov lap top, pa bi mi dobro dosla preporuka. Bitno je da je nov i do max 500€
Preferiran brend: HP ili Lenovo. Ako imate bolju preporuku, dodajte.
Namena: MS office (word, powerpoint, outlook) da uvek rade fluidno. Klasican office LT da sto fluidnije radi. Potreban je za office, administracija, sales, law itd.

Da li je dovoljna integrisana GPU ne bih znao, ali gaming ne dolazi u obzir na ovome.

U budzetu sam video HP 250 G9, i5, 16GB DDR4, pa me zanima ako neko ima iskustva.

I vazno je da ima legacy BIOS, pored UEFIja

Da ne bih otvarao novu temu
Uzimam supruzi laptop nije zahtevan korisnik
Office ,setkanje po netu,poneka skinuta serija film
Imam par opcija pa ako moze neka preporuka
Kupujem ga kao iznenadjenje pa bih bio veoma zahvalan na pomoci
S obzirom da ovaj njen stari laptop ima 8 godina i da vec sizi koliko je spor
1.Lenovo x360 Flex 5 i5-1135G7/16GB/512GB NVMe/BAT. 6H/FHD IPS
2.Hp 255 G10 8a5g4ea Silver
3.Asus Vivobook 15 M1502ya-nj042 Blue
4.Asus Expertbook B1 B1402cva-nk1218 Black

Svi su sa onoga sajta

Poslednja izmena:
Da li vredi ovaj laptop?

Koja je razlika izmedju ova dva laptopa a cena ista?

Izvinjavam se autoru teme, da ne otvaram drugu temu.
U Francuskoj sam, i jedan stariji covek hoce da kupi Laptop ali ne bi da daje vise od 350eur. Ja mu kazem da za te pare nema nista dobro da se kupi. Inace ima neki Lenovo, koji mu je ispao i sav je razlupan, zalepio sam ga izolir trakom. I radi ali vreme je za zamenu.
Pronasao sam ova dva reconditioned , prodaje se preko zvanicne radnje. Oba su u odlicnom stanju.
Koji bi vi pre uzeli?
HP EliteBook 840 G5 SSD256 16GB RAM
Lenovo ThinkPad T480 256SSD 8GB RAM

Deluje da moderatori ne daju slicnu temu, pa evo ovde pitanje za 50k rsd sta preporucujete i da li ima razlika, posto ih na papiru po specifikacijama ne vidim.

najjeftinije
Asus - 49999 rsd
Da li uzeti ovo jer je najjeftinije ili dati koju hiljadu vise za neki od ovih ispod, ako se ista time dobija? Ili imate neki drugi predlog

Lenovo 50999

Dell 51699

HP 52999
HP 53990

onda koja je razlika nj886 vs nj887?

ovo na kraju jer deluje kao greska, jer po ceni bi trebalo da ima 8 a ne 16gb i intel uhd a ne intel xe
HP - 41270 rsd
ali ako neko zna da nije rado bih ustedeo 10000

Zaboravih bitno da dodam, znam da u ovom rangu displeji nisu najsrecniji, ali ako je neki upotrebljiviji od ostalih za rad napolju, da li jace osvetljenje ili bolji antiglare premaz ili sta god, to bi bio bonus koji znaci, ali nije neophodno ako ne moze.

Deluje da moderatori ne daju slicnu temu, pa evo ovde pitanje za 50k rsd sta preporucujete i da li ima razlika, posto ih na papiru po specifikacijama ne vidim.

najjeftinije
Asus - 49999 rsd
Da li uzeti ovo jer je najjeftinije ili dati koju hiljadu vise za neki od ovih ispod, ako se ista time dobija? Ili imate neki drugi predlog

Lenovo 50999

Dell 51699

HP 52999
HP 53990

onda koja je razlika nj886 vs nj887?

ovo na kraju jer deluje kao greska, jer po ceni bi trebalo da ima 8 a ne 16gb i intel uhd a ne intel xe
HP - 41270 rsd
ali ako neko zna da nije rado bih ustedeo 10000
Ovaj Acer ima TN panel. Slika isprana k'o u veš mašini

Hvala ljudi za info, ne znam kako nisam video da je taj TN, a sad vidim i.da je UHD grafika, a ne Xe, da.nema ni ethernet ...svakako taj otpada, ali koji od ovih drugih ili ako ima neki model da sam propustio

Svestan sam da ne moze mnogo za ove pare, zato i ne trazim kvalitet poseban i dugotrajnost. I godinu-dve da traje je ok.
Samo pitam za najpametniji izbor za ovu budzet varijantu.

Ne znam zasto razmatrate samo nove laptopove kada je budzet vec ogranicen. Za 300 - 400 EUR moze da se kupi polovan laptop u odlicnom stanju. I Lenovo i HP i to vrhunske serije, stari po nekoliko godina, neki cak jos uvek u garanciji i to internacionalnoj.....
Moje misljenje je da, ako je vec budzet ogranicen na gore pomenuti iznos, vredi pogledati ponudu polovnih racunara.

Sem toga sto za ove pare tesko da ide i garancija, a i ako ide kratka je, bezbroj puta je odgovarano na to pitanje. Mada bi trebalo da bude logicno, pa ko ne razume ne verujem da mu i znaci odgovor, ali ajde jos jednom.
Ukratko duza garancija, manjak zelje da se juri i nadmudruje sa prodavcima, manjak znanja da se vidi ako nesto ne valja, volje za ubedjivanjem, manjak para ako se nesto ipak desi da se uzme drugi, kupovina na rate i razni drugi. Svako ima svoje.
A moje pitanje je dosta prosto bilo. Da li ima ikakve razlike medju predlozenim, a nista posebno ne zahtevam. Samo monitor napolju rekoh da znaci, pa ako se neki po tome izdvaja da se zna.
Imam drugacijeg novog kandidata pa i novo pitanje sad.

Tek juce otkrio da ima OLED za ovako male pare, pa me sad zanima jel ima nekih razloga zasto ne uzeti ovaj kad skoro isto kostaju a po specifikaciji deluje da su slicne performanse samo AMD familija, ali neuporedivo bolji displej.

Da li to ili neki od ova dva koja sam ranije spominjao i zbog cega

Post-ovah neke recenzije, slike Vivobook Go 15 u drugoj temi, glossy display je nazalost :(

Mene najvise zanima kakvi su to laptopovi polovni za 300-400e
Koliko vidim to su sve masine stare po 6-7-8-9 godina
Meni je to previse matoro za te pare
Dobar deo cak i skuplji od novih
Nisam neki znalac ali bi bilo lepo da neko to objasni jer nigde ne nadjoh temu o tome

Mene najvise zanima kakvi su to laptopovi polovni za 300-400e
Koliko vidim to su sve masine stare po 6-7-8-9 godina
Meni je to previse matoro za te pare
Dobar deo cak i skuplji od novih
Nisam neki znalac ali bi bilo lepo da neko to objasni jer nigde ne nadjoh temu o tome
Uglavnom 2-4 godine stari poslovni laptopovi koji se menjaju na zapadu novim, a ovi ostanu zaposlenima, prodaju sve u kompletu drugim firmama, pa ih oni preprodaju. Takvi thinkpad, elitebook laptopovi su po meni bolji izbor nego novi plastikaneri.

Uglavnom 2-4 godine stari poslovni laptopovi koji se menjaju na zapadu novim, a ovi ostanu zaposlenima, prodaju sve u kompletu drugim firmama, pa ih oni preprodaju. Takvi thinkpad, elitebook laptopovi su po meni bolji izbor nego novi plastikaneri.
Ja sam pre malo vise od 2 godine kupila za 470e polovni, vrlo malo koriscen hp elitebook 840 g6 sa 16 gb rama i nisam se pokajala, pre toga sam imala neki lenovo ideapad sa nekim sporim procesorom koji je poceo da baguje posle godinu ipo tako da sam se preporodila. Uvek imam otvoreno po 7,8 tabova i nikad nije zabagovao.

Shvatam ja da su to neki premium modeli ,izrada za to vreme jaci proceaori itd
Ali mi nije jasno kako intel (primer dajem) 8 generacije bolji recimo od intela 12 generacije ,oba sa oznakom U na kraju
I kako je ram memorija dd3 bolja od ddr
4 ili cak ddr5
Da batalimo sad izradu,mene vise zanimaju motori tih laptopova

Nazad
Vrh Dno