Šta je novo?

Laptop Laptop do 500€

Koji laptop kupiti?

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Ljudi, nisam nikada kupio nov lap top, pa bi mi dobro dosla preporuka. Bitno je da je nov i do max 500€
Preferiran brend: HP ili Lenovo. Ako imate bolju preporuku, dodajte.
Namena: MS office (word, powerpoint, outlook) da uvek rade fluidno. Klasican office LT da sto fluidnije radi. Potreban je za office, administracija, sales, law itd.

Da li je dovoljna integrisana GPU ne bih znao, ali gaming ne dolazi u obzir na ovome.

U budzetu sam video HP 250 G9, i5, 16GB DDR4, pa me zanima ako neko ima iskustva.

I vazno je da ima legacy BIOS, pored UEFIja

Shvatam ja da su to neki premium modeli ,izrada za to vreme jaci proceaori itd
Ali mi nije jasno kako intel (primer dajem) 8 generacije bolji recimo od intela 12 generacije ,oba sa oznakom U na kraju
I kako je ram memorija dd3 bolja od ddr
4 ili cak ddr5
Da batalimo sad izradu,mene vise zanimaju motori tih laptopova
Pri normalnom koriscenju, kod intel 3 generacije izmedju (8 gen vs 10, 11gen) su nijanse u pitanju. Na kraju ce vise da te nervira los ekran, tastatura ili touchpad, nego 0.2 sekundi brzi rad. 🙂

Radim u jednoj takvoj firmi, gde laptopove menjamo na 2-3 godine. Laptopovi se koriste 99% na doku, sa bezicnim misem i tastaturom. Iz iskustva su u mnogo boljem stanju u odnosu na laptop prosecne osobe za igrice, filmove, nosenje iz jedne sobe u drugu...

Da ne bih otvarao novu temu
Uzimam supruzi laptop nije zahtevan korisnik
Office ,setkanje po netu,poneka skinuta serija film...
Imam molbu od drugarice za pomoc oko kupovine laptopa sto pre moguce za sto manje para, za slicne potrebe. Radi u skoli pa joj treba za kicanje priprema, poneka prezentacija, surfanje netom i ponekad prikazivanje preko projektora.

Ona je nasla neki za 40000, a ako moze jeftinije, jos bolje. Ali, neka to bude cena.

Ako je je i5 1035G1 ili i5 10210U to je iz 2020 laptop , jedino ako bas volis touchscreen pa ti je zapao za oko , taj procesor je u 2024 slab ali za multimediju moze da prodje i surf.

I5 1035g1 je
Gore sam vec napisao da je za office, surfovanje ,youtube
Tac je dobro dosao uvek
Izrada mu je odlicna ,tanak je ,prelep ekran ,baterija gura evo vec 3 sat ne vidi joj se kraj
Videcemo kako ce se pokazati za par nedelja ,za sada je sve ok,ocekivano ..

Iskočio mi je ovaj na reklami danas, deluje da je super ponuda, i5-1235U/16/512 i 1080p IPS za 40k. Kvalitet izrade verovatno nije nešto, čini mi se da je o ovom modelu i diskutovano u nekoj od prethodnih tema. Kako se vama čini?

Bavim se ovim problemom vec par nedelja i kao neko ko se bas ne razume u iste a nema potrebu za nekim preterano mocnim modelom dosao sam do zakljucka da cu kupiti najbolje sto mogu za svoj budzet
Necu gledati da li je nov ili polovan vec cu pokusati da objedinim izradu i motor
Drugim recima ako ides samo na motor,bices uskracen kvalitetom izrade,losijim ekranom(pricam o nizoj i nekoj srednjoj klasi) o kojoj ovde ima najvise reci)zakinut na odredjenim portovima ,bez svetlece tastature i sa procesorom najnize klase u generaciji i sa masinom koja podrzava max 8gb rama( u dosta slucajeva)
Ali cu dobiti garanciju,imati noviji procesor (najslabiji u klasi)
Imati mozda noviju wi fi i blutut verziju i mozda dugotrajniju bateriju
Moj najveci problem pri kupovini polovnog laptopa bilo je nepoverenje prema prodavcima(bez obzira na ocene i preporuke ) i poprilicno visoke cene polovnih laptova vise klase(stariji modeli)
Nisam znao kako cu im verovati da je baterija dobra,da je laptop pregledan,ociscen ,zamenjen pokvareni deo originalnim ,sarke dobre,ekran dobar itd
Nalazio sam cene polovnih laptopova sa generacijom procesora 6,7,8 i do 600-700evra pa i vise kako se taj broj peo ka generacijama 9,10,11,ram memorijom ddr3 ma sve zastarelo,verzije wi fi,blututa itd
Nista meni tu nije bilo jasno,glava hoce pukne od razmisljanja ali budzet ogranicen
Medjutim kockice su se polako pocele sklapati (odmah napominjem ,sansa da ne budete zadovoljni polovnim stvarima uvek postoji i to ce uvek biti lutrija)
Dao sam sebi prioritete ,sta mi je bitnije ,meni licno s obzirom da ce laptop sedeti 99% vremena na stalku (baterija nije bila toliko primarna), da ce sluziti za office ,surf i gledanje klipova,skidanje filmova i serija ,dobar ekran 15"minimum,numericka tastaura (saznao da je laptopovi ispod 15" nemaju) ,solidan procesor(nisam hteo ici ispod 10 generacije i ispod I5 ili Amd ispod R3 verzije) ,portovi ,veca ram memorija (ili bar moguca nadogradnja na 16gb,i izrada,svetleca tastatura i ako me neko odozgo pogleda tac skrin na lapu i sve to za 350eura 370max,plus naci prodavca kome cu koliko toliko verovati
Odlucih se da pratim oglase ljudi koji prodaju svoje uredjaje a ne preprodavce
To je bilo mrcvarenje ,oglasa jako malo,cene nize od preprodavaca za bar 20% ali jako malo onoga sto sam ja trazio od.laptopa,samo me je jedan oglas zainteresovao za dve nedelje i dok sam se promisljao ode lap,sutra ga videh kod preprodavca po visoj ceni naravno
Ma popizdeo sam!
Digao ruke od svega i odlucio da kupim nov i da debelo probijem budzet
Jer ili nemam srece ili nema laptopa za moj budzet sa gore navedenim karakteristikama (realno gledano i sam sam mislio da ocekujem previse)
I naravno kako to obicno biva jedan laptop mi je bio interesantan da ga uzmem i pratio sam tog prodavca (dopalo mi se sto je imao sve podatke gde ,kako i zasto) nije navaljivao ,brzo je odgovarao na poruke
I bukvalno kada sa se spremao da odem, kupim nov laptop,kod njega se pojavi ono sto sam cekao 4 nedelje jos bonus tac skrin
Da rezimiramo,ako hocete dobar laptop polovan iz gornjega segmenta za pristojniju cifru moracete cekati ili imati bas bas srece i reagujte odmah
Ako hocete lite verziju laptopa gde cete sem garancije dobiti pa skoro sve losije od polovnog laptopa srednjeg segmenta ,onda uzmite nov
Prodavca birajte ne samo po ocenama vec nazovite,jednostavno imajte komunikaciju sa njime,gledajte da se zna gde je ,gde mu je "radno mesto",uopste pristup vama kao kupcu,pitajte sve sto vas zanima,da li je lap otvaran ,sta mu je menjano,kakav je ekran ,baterija sarke
Ako vam se ista ucini sumnjivim odustanite ,vise on gubi nego vi
Udjite malo u tematiku nemojte dozvoliti da idete u kupovinu bez ikakvog znanja bar osnovnog i najvaznije probajte proizvod ,bez toga ne uzimajte, pa makar sedeli pola sata i vise i isprobavali ,pratite koliko brzo opada baterija,klimaju li se sarke ,ima li mrtvih piksela na ekranu u kakvom je fizickom stanju lap
Odredite prioritete pri kupovini,sta vam je bitno kod laptopa odredite budzet i spremite se na cekanje
Nadam se da sam bar malo pomogao nama laicima.Ove iskusnije bih zamolio da slobodno daju jos konkretnije smernice kako ,sta i zasto

Poslednja izmena:
Ali ti si bas hteo puno za malo para pa bilo to i polovno.

Bavim se ovim problemom vec par nedelja i kao neko ko se bas ne razume u iste a nema potrebu za nekim preterano mocnim modelom dosao sam do zakljucka da cu kupiti najbolje sto mogu za svoj budzet
Necu gledati da li je nov ili polovan vec cu pokusati da objedinim izradu i motor
Drugim recima ako ides samo na motor,bices uskracen kvalitetom izrade,losijim ekranom(pricam o nizoj i nekoj srednjoj klasi) o kojoj ovde ima najvise reci)zakinut na odredjenim portovima ,bez svetlece tastature i sa procesorom najnize klase u generaciji i sa masinom koja podrzava max 8gb rama( u dosta slucajeva)
Ali cu dobiti garanciju,imati noviji procesor (najslabiji u klasi)
Imati mozda noviju wi fi i blutut verziju i mozda dugotrajniju bateriju
Moj najveci problem pri kupovini polovnog laptopa bilo je nepoverenje prema prodavcima(bez obzira na ocene i preporuke ) i poprilicno visoke cene polovnih laptova vise klase(stariji modeli)
Nisam znao kako cu im verovati da je baterija dobra,da je laptop pregledan,ociscen ,zamenjen pokvareni deo originalnim ,sarke dobre,ekran dobar itd
Nalazio sam cene polovnih laptopova sa generacijom procesora 6,7,8 i do 600-700evra pa i vise kako se taj broj peo ka generacijama 9,10,11,ram memorijom ddr3 ma sve zastarelo,verzije wi fi,blututa itd
Nista meni tu nije bilo jasno,glava hoce pukne od razmisljanja ali budzet ogranicen
Medjutim kockice su se polako pocele sklapati (odmah napominjem ,sansa da ne budete zadovoljni polovnim stvarima uvek postoji i to ce uvek biti lutrija)
Dao sam sebi prioritete ,sta mi je bitnije ,meni licno s obzirom da ce laptop sedeti 99% vremena na stalku (baterija nije bila toliko primarna), da ce sluziti za office ,surf i gledanje klipova,skidanje filmova i serija ,dobar ekran 15"minimum,numericka tastaura (saznao da je laptopovi ispod 15" nemaju) ,solidan procesor(nisam hteo ici ispod 10 generacije i ispod I5 ili Amd ispod R3 verzije) ,portovi ,veca ram memorija (ili bar moguca nadogradnja na 16gb,i izrada,svetleca tastatura i ako me neko odozgo pogleda tac skrin na lapu i sve to za 350eura 370max,plus naci prodavca kome cu koliko toliko verovati
Odlucih se da pratim oglase ljudi koji prodaju svoje uredjaje a ne preprodavce
To je bilo mrcvarenje ,oglasa jako malo,cene nize od preprodavaca za bar 20% ali jako malo onoga sto sam ja trazio od.laptopa,samo me je jedan oglas zainteresovao za dve nedelje i dok sam se promisljao ode lap,sutra ga videh kod preprodavca po visoj ceni naravno
Ma popizdeo sam!
Digao ruke od svega i odlucio da kupim nov i da debelo probijem budzet
Jer ili nemam srece ili nema laptopa za moj budzet sa gore navedenim karakteristikama (realno gledano i sam sam mislio da ocekujem previse)
I naravno kako to obicno biva jedan laptop mi je bio interesantan da ga uzmem i pratio sam tog prodavca (dopalo mi se sto je imao sve podatke gde ,kako i zasto) nije navaljivao ,brzo je odgovarao na poruke
I bukvalno kada sa se spremao da odem, kupim nov laptop,kod njega se pojavi ono sto sam cekao 4 nedelje jos bonus tac skrin
Da rezimiramo,ako hocete dobar laptop polovan iz gornjega segmenta za pristojniju cifru moracete cekati ili imati bas bas srece i reagujte odmah
Ako hocete lite verziju laptopa gde cete sem garancije dobiti pa skoro sve losije od polovnog laptopa srednjeg segmenta ,onda uzmite nov
Prodavca birajte ne samo po ocenama vec nazovite,jednostavno imajte komunikaciju sa njime,gledajte da se zna gde je ,gde mu je "radno mesto",uopste pristup vama kao kupcu,pitajte sve sto vas zanima,da li je lap otvaran ,sta mu je menjano,kakav je ekran ,baterija sarke
Ako vam se ista ucini sumnjivim odustanite ,vise on gubi nego vi
Udjite malo u tematiku nemojte dozvoliti da idete u kupovinu bez ikakvog znanja bar osnovnog i najvaznije probajte proizvod ,bez toga ne uzimajte, pa makar sedeli pola sata i vise i isprobavali ,pratite koliko brzo opada baterija,klimaju li se sarke ,ima li mrtvih piksela na ekranu u kakvom je fizickom stanju lap
Odredite prioritete pri kupovini,sta vam je bitno kod laptopa odredite budzet i spremite se na cekanje
Nadam se da sam bar malo pomogao nama laicima.Ove iskusnije bih zamolio da slobodno daju jos konkretnije smernice kako ,sta i zasto
Sve si dobro skontao i napisao.
Upravo na to smo mislili par postova ranije kada smo pricali o novim ili polovnim racunarima u tom cenovnom rangu...
Ima tu da se probere sjajnih masina....

Za potrebe koje je covek naveo racunar nije ni malo zastareo i taj ce odlicno da radi jos godinama, bez problema.
Cena svakako zavisi od stanja u kome je laptop i od same godine proizvodnje, zato i pitam.
A takav HP Envy tesko da moze da se nadje bas za 200 eura, mada bi to bilo bas sjajno.

Poslednja izmena:
Za 40.000 imaš polovne i5 11 generacije dobre laptopove i ryzen 5, možda si se malo zaleteo, moje mišljenje je da 250 evra vredi taj laptop čak iako je extra očuvan.

Za 40.000 imaš polovne i5 11 generacije dobre laptopove i ryzen 5, možda si se malo zaleteo, moje mišljenje je da 250 evra vredi taj laptop čak iako je extra očuvan.
Koga briga koliko vredi ako covek nema gde da ga nadje za te pare.

Envy jeste odlican racunar i ta konfiguracija ce mu za to sto mu treba raditi savrseno dosta godina, to vec rekoh.
E sad, da li je mogao da nadje i nesto malo novije za te novce zavisi od trenutne ponude.... Tako je sa polovnom robom, danas se pojavi, sutra ode...
Meni ovo svakako lici na veoma dobru kupovinu i siguran sam da se nece pokajati.

Za potrebe koje je covek naveo racunar nije ni malo zastareo i taj ce odlicno da radi jos godinama, bez problema.
Cena svakako zavisi od stanja u kome je laptop i od same godine proizvodnje, zato i pitam.
A takav HP Envy tesko da moze da se nadje bas za 200 eura, mada bi to bilo bas sjajno.
Bilo bi sjajno da prvo procitaju postove pa daju komentare
Ne postoji laptop za 200 evra slican ovome sem ako nisi direktan uvoznik ili ti neko ne radi sa time
Lap je tac skrin,15,6" ekran,svetleca tastatura dva nivoa osvetljenja ,rotacija 360°moze se koristiti kao tablet,baterija trenutno posle 5 sati neprestanog rada bez pauze na 32%
Metalno kuciste ,ultra tanak,kompaktan
16gb rama ddr4,ssd 512gb nvme
I5 1035g1 ,intel grafika uhd 630 ,Bang&Olufsen zvuk

USB 3.0 x1,USB C x1,Audio 3.5mm,LAN port,HDMI port,SD slot
I maltene lap u mint stanju
I kad bi jos mogao da ima Rayzen 5 ili I7 11,12
I da kosta 200-250eura
Iz vasih usta u bozije usi,ali to se nece desiti ovde skoro, pa ni tada Ne zaludjujte narod neistinama Imaju oglase pa neka bace link ali hocu da ima sve ovo ali bukvalno sve i da kosta 250e max
Ne postoji naravno ali pokusajte da ga nadjete

Za Legacy ni ja ne znam, pravo da ti kažem, u 2024-oj ni ne gledam tako nešto. Imaš neki razlog za šta će ti legacy?

Od mene predlog za Thinkbook. Malčiće preko 500e, ali vredi (nije kineski poslužavnik kad ga uzmeš u ruke kao HP-ovi u tom rangu).

Vidim da hvalis ovaj lenovo G6, ja sam ga nasao u e planeti:

Da li da idem na neki drugi u ovom cenovnim rangu ili ovo moze da prodje. Govorim zbog konfiguracije. Ne znam koliko je ovaj i3 jak procesor, ali me jos vise brine RAM.

Iki mozda da idem na ovaj
Napominjem da je laptop za druga koji hoce na rate, i dao bi tu oko 500-600€. Ima dosta slicnih laptopova ali jos nwgde sam cuo da su ovi g6 lwnovo najbolji izbor kada sam nahvataju na snizenju.
Drug nije neki zahtevan posao, treba mu za posao, radi kao online dispecer i malo multimedija, ne igra igrice preko laptopa.

Recite mi ovaj acer aspire, da li ima ips ekran?

Nadjoh i ove:

E planeta mi odgovara jer primaju cekove i plus racunaju snizenu cenu, drug je propustio par akcija dobrih jer nije bio u stanju da uzme te cekove mesec dana....

Poslednja izmena:
Eplaneta су доста скупи. Урачунај акцију па провери на itsvet и eponuda да ли заиста уштедиш или је код других редовна цена што eplaneta даје на попусту.

Za kws da, ali na rate nisu skupi jer daju tu robu sa tom akcijakom cenom sto cwsto nije slucaj, i lakse je za reklamaciju jer imaju radnju u gradu
Сајт који нуди застарели 5700U процесор са "попустом" од 42% лаже.
Није тај лаптоп са ценом од 100.000 динара.
Чувајте се лажних попуста и продаје робе која им је остала на лагеру па гледају да је прикажу као "повољну" понуду.

Nazad
Vrh Dno