Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

U toku su "uduvavanja" i zadnje pripreme svi imaju rok do 15.12 kao sto napisah gore zato se ne pusta osim retkima kojih ima na prste da prebrojis koje su namerno pustili kako bi bili neka vrsta beta testera kako to sve u realnosti funkcionise.
Malo strpljenja i imace nas vecina ftth, ne odmah svi ali ovo je i projekat do 2020 godine, jos ako se malko probije rok...

Neznam dal je test ili ne ali kod mene u zgradi uveliko pustili su optiku dvoje ljudi za koje znam da su uzeli, sto se tice cene neznam jer na plakatu u zgradi nema cena samo kontakt telefon kad budem video komsiju pitacu ga koliko placa net taj,a mislim da je jos neko rekao da su pustili mislim zemun da je visoke zgrade one na pocetku.

moze li link, ja ne vidim?

Kako nema, imas na sajtu cene paketa?
Odogovor: #2448
Pitao ja sad operatera za Optiku, 3400din za 150/20. Nije znala da li ima pogodnosti ako se potpisuje na 24 meseca. Rekla mi da čim postave plakat unutar zgrade tu će biti i cenovnik i znači da može da se koristi čim se prijavi.

@boban01
To su stare cene, o tome pricamo, zato(verovatno) i nema cenovnika vise na sajtu.
Rekoh box sa 150/20 i 3300 bi bio sasvim ok.
E pa sad bas ako mislis da ce u prvom naletu biti ispod te cene, grdno se varas.

Ne mislim ja nista, znam da je sada papreno i bice sledecih godiu dana. Ja cu na kraj ako ponude normale cene do 3000 za box4 pa da razmiljam. Jednom sam dao za mobilni prikljucak 1300 maraka, sad za dinar. Nego ono kad je nesto novo pa se svi zalecu kao da su dobili avion,a ne obican internet. Priznajem da nekome ko treba za posao i njemu se isplati. Nama obicnim smrtnicima ne treba ovo. Za 1000 din mozemo da razmisljamo i da predjemo na tu fantomsku optiku. :)

Svako ima svoje potrebe i ceni novac svako za sebe i spreman je da plati koliko misli da treba.
Ja bez problema placam do 4000-4500 dinara to je meni ok cena, a ako bude manje to je plus ali cu platiti i tu cifru, mada kapiram da je na jugu to malo vise, ali je i nemam prosecnu platu(na srecu) vec vec poprilicno vise od prosecne tako da bih i da cu platiti koliko bude u martu kad mi budu zavrsili optiku u zgradi kako rece radnik koji ce istu da mi uvede, bilo bi i brze ali imaju problem sa nekim dozvolama, pisao sam pre neki dan o tome.

Drugar iz Rume mi reče pre par dana da su kod njega u ulicu provlačili kablove. Inače nema nijedne zgrade u toj ulici, klasične kuće.

Mogu oni da razvlače koliko god hoće, i šta god hoće, ali će opet kod nas optika biti uspostavljena tamo tek krajem 2020. godine i to možda, za kraj!!!.

Prikljucenje jos uvek nije pocelo, zato se niko nije ni prikljucio, u BG mozda pustise u probni rad jednu zgradu ostali su jos uvek na cekanju.
Bice prikljucivanja cena ce verujem biti dobra tako da ce biti prikljucivanja na veliko.
Naprosto ulozeni su milioni evra ako daju prejake cene nece nikad izvuci 0 a ne dobit, tako da ce biti to daleko jeftinije od onog cenovnika, upravo zato i povukli cenovnike i pakete sa sajta.
Klasicno opipavanje pulsa zbog konkurencije.
Verujem da ce za neki paket boxa sa 150 brzinom biti negde oko 3300 sto je ok cena, po mojim merilima.
Kako nije počelo priključivanje? Počelo je, ima bar par meseci. U mojoj zgradi imaju korisnike već više od mesec dana. I nismo probna zgrada, probne su priključene pre više od godinu dana.
Pozdrav

Mogu oni da razvlače koliko god hoće, i šta god hoće, ali će opet kod nas optika biti uspostavljena tamo tek krajem 2020. godine i to možda, za kraj!!!.

Svakako moraju prvo razvući kablove, a kad će biti priključeni videćemo, tako su pričali i za adsl svojevremeno da neće biti nikad. :)

Nije me mrzelo da obidjem dva ulaza na Bulevaru (Nis), da vidim ko je prikljucio tu optiku od stanara. Od 100 stanova nijedan i brojkama 0 priljucaka na tu fabuloznu optiku se nije prikljucio. Jeste dosla pre mesec dana. ali niko nije lud da placa do 10000 dinara ni zasta.
Слично је код мене са другим провајдером, оптика је ту али смо узели само комшија и ја. Остали су таман потписали уговоре са неким другим и нису могли да мењају. Ових дана су ме неки питали о понуди која је залепљена на улазним вратима па сам им објаснио, вероватно ће да се пребаци пар њих. Истекле им УО и сад имају више понуда. Тако је и са овим, мени делује да раде глобално ширење мреже а конкретно повезивање и почетак ће да крену касније.

Иначе видим по Нишу да се све више шире, Дурлан је прекопан и ничу они ормарићи али од пре неки дан видим да их има и у осталим деловима града. Мислим да је један преко пута Донине чесме, скоро су копали преко пута Имиџа, виђам их по целом граду и само копају. Најлакше се примети по каналима који пресецају улице а широки су реда 20-30 сантима.

Bice ovo ko i sa antenom plus kad im prodaja nebude išla kako su planirali svakih 3 meseca će davati novu ponudu malopre gledam ovde temu od antene plus sa ovih besplatnih 6 mesec sad im ukupna cena ispadne polovina od prvobitne cene.
Da negovore svi da je slika očajna sad bi se isplatilo zbog arena da se uzme isprilike je toliko cena sporskog paketa kod onih provajdera koji imaju u ponudi i arene i sport klub.

Најлакше се примети по каналима који пресецају улице а широки су реда 20-30 сантима.

Ja im svako jutro spomenem familiju kad prođem kolima preko jednog takvog kod Voždove škole[emoji21]

Sad su me zvali ovi sto izvode radove u mom kraju (Bezanijska kosa), kazu postavljaju optiku do zgrade, a ako bude 51% stanova uvode i u stanove. I to kazu da uvode odmah ovih dana ako ima dovoljan broj stanova... A sta telekom nudi, koja je ponuda nema nigde? Kako ja da cimam ljude u zgradi da potpisu da hoce mts ako ne znaju sta treba da potpisu?
Do sad sam bio na SBBu koji ima optiku do zgrade ali nema FTTH, pa ne mogu da uzmem optika pakete. Da mogu ne bih ni razmisljao o MTS optici

U kojem si delu Bežanijske Kose? Ovde kod okretnice 75 su za sada samo provlačili kablove koliko sam video.

dzaba su krecili sa ftth kad 'drzavni posao' ide na sbb..

Ja to rekoh odavno :)

Ja sam na kosi. Kod crkve/poste. Telekom provukao kablove za optiku tj jos provlace. Ali nikakve ponude nisu davali. Ali koliko sam video po ponudama jake su im cene za trio pakete osim ako nema neki popust.

Ima li nekoga iz Niša da je već priključen na mts optiku? Kakvi su vam utisci?

Mreza u Nisu je u izgradnji. Prikljucenje na optiku tek iduce godine...

Da li ce u skorije vreme dobiti FTTH korisnici u Beogradu (ne mislim na Nbgd gde se FTTH dosta brze siri) koji su uveliko na VDSL-u ( odradjena nova instalacija do zgrade i imaju mogucnost da uzmu i NET 100)?

Чисто као информација, јуче су поставили сандуче (не знам тачан назив) у мом улазу, данас су делили летке и кажу да ће врло брзо, за мање од месец дана бити могуће увођење оптике.

Ko ono rece da nece biti te cene, nego nize?

Mreza u Nisu je u izgradnji. Prikljucenje na optiku tek iduce godine...

Radi se na veliko, gde su zavrsili i nude da se predje. Na Bulevaru kod pijace jos me pre mesec dana uradjeno. Ali nema zaiteresovanih po ovim cenama za sada, mozda neki neznatan broj uzme odmah. Ja cekam realne cene oko 1000 dinara. :)

Splajsovanje u Jagodini.
Cim zavrsi sve pustaju zgrade :)
479eccbae5b624edf1a48673213bfccd.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno