Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Nova reklama od danas u zgradi

967679b32b5631eb1a18a41a931e1aa3.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Džabe im sve te reklame kad se otvori pamflet i ljudi vide cene. :)

Чисто као информација, јуче су поставили сандуче (не знам тачан назив) у мом улазу, данас су делили летке и кажу да ће врло брзо, за мање од месец дана бити могуће увођење оптике.
Možeš da slikaš to sanduče, kod mene su pre šest meseci postavili neko, a pre toga kopali...

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

scouser

Ево сликеIMG_20171213_174155.jpg

Није још повезано, иначе и код мене су ставили рекламу коју је jjoksa поставио. Поделили су и летке са ценама који сам сликао на претходној страни.

Ali fora sa uslovljavanjem fiksnog telefona uz optički internet je i dalje neprocenjiva...

Ali fora sa uslovljavanjem fiksnog telefona uz optički internet je i dalje neprocenjiva...

Gledaju da imaju minimum cimanja. Ako imas fiksni prikljucak kod njih, znaci da te imaju u svom informacionom sistemu ili ce te dodati.Dakle koriste postojeci IS ne menjajuci nista. Isto tako glupo je sto i dalje idu politikom IPTV-a i delice STB, a moglo je lepo da ide preko ONT uredjaja i da se u njemu radi dekodiranje. Ali i za ovo bi im trebale izmene u postojecem sistemu, ali oni to ne zele. Ovako ce se uloziti samo u infrastrukturu bez dodatnih cimanja oko informacionih sistema.

...u medjuvremenun gde nema šahova ide duboko oranje i ovo

ormance.jpg

Gledaju da imaju minimum cimanja. Ako imas fiksni prikljucak kod njih, znaci da te imaju u svom informacionom sistemu ili ce te dodati.Dakle koriste postojeci IS ne menjajuci nista. Isto tako glupo je sto i dalje idu politikom IPTV-a i delice STB, a moglo je lepo da ide preko ONT uredjaja i da se u njemu radi dekodiranje. Ali i za ovo bi im trebale izmene u postojecem sistemu, ali oni to ne zele. Ovako ce se uloziti samo u infrastrukturu bez dodatnih cimanja oko informacionih sistema.
Pa evo jucd montiram mrezu i dobili su ljudi cisco router od kablovskog operatera i ne daju vise splitere nego DVB kartica za tv i plasticna kartica sa chipom predpostavljam za player ko nema tv da moze da bocne karticu. Gospodski

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Gospodski bi bilo decodiranje u samom ONTu pa gledas na svim uredjajima u kuci kao sto je Targo imao.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Targo je iz ONT imao preko F konektora vezu za koaksijalni kabl i razvođenje signala na sve televizore. Imao je u ONT konverziju i za digitalni DVB-C signal i za analogni VHF/UHF C i S band. Pa kome šta treba. Veoma elegantno i sveobuhvatno rešenje.
Telekom je sebe osudio samo na IPTV solucuju televizije.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jel ima negde online cenovnik za mts optiku?

Koliko ja znam jos nigde nema online cenovnik, ali trenutne su ove cene sto imas na flajerima (po tim cenama se prikljucuju korisnici).
@igorko
kako ce onda biti izvedena njihova televizija? TV ce se tretirati kao cisti data paketi i svaki TV ce morati imati svoj uredjaj posebno?

Nažalost, baš tako, svaki TV će da ima po IPTV box. Ništa od DVB-C. A mogli su da implementiraju mnogo naprednija rešenja.
Ovako im je najlakše. Postojeće Boxeve nakače na UTP od ONT i kraj priče.

Poslednja izmena:
Sta mislis koliko je potrebno DL da bi jedan IPTV box funkcionisao? 10Mbita?
Veliki je to sistem i izuzetno su inertni, zato me ni ne cudi ovo resenje. Da li ce se IPTV saobracaj posebno konektovati na server bez "otkidanja" od osnovnog internet paketa koji korisnik bude imao?

Naravno da ce biti bez "otkidanja", pa "bio je i kod adsl-a" ali zbog mana istog je pravilo probleme, sa optikom tih problema nema...

Inertan je sistem (TS/MTS) do bola. Stedeli su sebi trud, vreme da sve pokrenu (to je vec upitno), stedeli su na ucenju i usvajanju novih/drugih i sigurno boljih resenja i tako ce prvo kupiti ogromnu kolicinu iptv boxova ili eventualno ako je moguce premestiti sa adsl/vdsl na optiku a kasnije ce "kad shvate" sta to klijenti vole ili ne vole (a ne vole dodatne uredjaje) pa ce poceti tek kasnije da nabavljaju resenja kao sto je imao TT.
Do tada ajde prvo da uvedu optiku sto vecem broju korisnika ili barem omoguce im da budu prikljuceni ako zele, a posle cemo o "gluposti" velikih sistema i narocito "drzavnih" preduzeca...

tja mozda ce i sbb preci na iptv, to im omogucava vecu kontrolu, nadzor.
koktet provajderima takodje odgovara jer otezava snimanje.

• Like
Reagovanja: M J
Koliko ja znam jos nigde nema online cenovnik, ali trenutne su ove cene sto imas na flajerima (po tim cenama se prikljucuju korisnici).
@igorko
kako ce onda biti izvedena njihova televizija? TV ce se tretirati kao cisti data paketi i svaki TV ce morati imati svoj uredjaj posebno?

A znaci prikljucuju vec. Koga treba da zovem u NS(da odem samo u poslovnicu?) posto nema flajera nikakvog u zgradi gde je office, a cini mi se da su pre neki dan postavili optiku - ako je to ovo:
b01aef827cbf422301ae7f5c3789e4d5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene TV ne zanima, tako da cu uzeti samo internet paket.
Ceo blok zgrada je zavrsen, vidim ih da kopaju dalje po nizim delovima Mirijeva. Ja se iskreno nadam da ce sto pre da okace flajer :)

Koji broj treba da pozovem da bih proverio dal može u mojoj zgradi da se sprovede mts optika ?

Upit o dostupnosti optike može da se pošalje preko mts.rs, preko online četa. Operater pita za korisnikov broj telefona i na osnovu toga identifikuje lokaciju, adresu i daje podatke (broj mobilnog, e-mail) lokalnog predstavnika zaduženog za konkretnu teritoriju.
Kod mene, NBG, blok 7A, blok 8A...završeni su svi radovi pre dva meseca i još niko nije priključen, nema ponude, flajera.
Mejlom sam kontaktirao nadležnog predstavnika, koji je tada odgovorio da će ponude biti krajem decembra...
Videćemo...

Upit o dostupnosti optike može da se pošalje preko mts.rs, preko online četa. Operater pita za korisnikov broj telefona i na osnovu toga identifikuje lokaciju, adresu i daje podatke (broj mobilnog, e-mail) lokalnog predstavnika zaduženog za konkretnu teritoriju.
Kod mene, NBG, blok 7A, blok 8A...završeni su svi radovi pre dva meseca i još niko nije priključen, nema ponude, flajera.
Mejlom sam kontaktirao nadležnog predstavnika, koji je tada odgovorio da će ponude biti krajem decembra...
Videćemo...

Nema ponude jer radovi možda još nisu formalno završeni. Treba da se uradi kontrola kvaliteta i tehnički prijem. Tek tada kreće priključenje. Kod mene su priključenja počela par meseci nakon završetka radova, a veoma brzo nakon izvršene kontrole radova i prijema.

Kontrolu radi ekipa Telekom/Huawei.

Pozdrav

Баш глупо ако нису променили начин и оставили IPTV. Мој провајдер ради као што је описано за ТТ, оптички кабл иде у конвертор из кога излази коаксијалац који иде у телевизоре/СТБ и додатни оптички који иде у ОНТ из кога наставља UTP. Коаксијалац може на разделник и у колико год телевизора, ништа није закључано и ограничено бројем. Ту је и IPTV у варијанти андроид бокса који служи за гледање уназад. Нема шта нема. ;)

Da li i uz optiku dele isti box kao uz klasican IPTV? Meni je onaj njihov STBox neupotrebljiv, em je slika nekako krzava, em je mnooogo spor, menja kanal 3 sekunde.

Ja sam u Mirijevu. Meni su uveli u zgradu optiku, pitao sam na chatu na mts sajtu i kazu da ce biti uskoro vise info. na samom sajtu. Inace preko optike ce ici samo net ne i IPTV.
Ja imam trenutno na ADSL 10 Mbita + IPTV (cekam VDSL vec godinu dana nema portova u centrali...). Navodno ce IPTV da ostane preko ADSL, ako je to tacno, nisam bas siguran ali to mi rekoshe na chatu. Radnici koji su kopali mi rekose da ce do kraja Decembra biti gotovo s radovima sto se tice Mirijeva.
@Defke Ovde ce opticki kabl koji je tanak kao najlon za pecanje biti uvodjen u stan do medija konvertera kutijice koja ima ethernet prikljucak. Bar tako se vidi na videu na sajtu Mtsa. Nikakav koaksijalni.

Toliko za sada. :)

Poslednja izmena:
Ići će i iptv preko optike naravno... tačnije ide već

Poslednja izmena:
Vrh Dno