Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Znaci da rezimiramo.

Razlog zasto nam provajderi nude mizerija brzine (pogotovo putem optike) su seosko i lokalni WiFi preprodavci neta i prosecni srbenda koji uzme veci paket pa deli sa jednim ili vise komsija. To mnogo ostecuje Telekom, SBB i ostale vece igrace pa su resili da zavrnu slavinu sto se tice uploada i sad je situacija takva kakva je, sramotna.
Kod mts-a na vdsl-u je najveci moguci upload 2 Mb/s, kod SBB-a 8 Mb/s itd. Jos na sve to natovanje, i malo malo povecanje cena zbog troskova odrzavanja mreze i kojekakvih drugih izmisljotina za glup narod.

Živim u Savskim blokovima u kojima zbog gustine naseljenosti po pravilu sve nove tehnologije budu uvedene najčešće pre nego u ostatku Srbije pa znajući to pre nekih 3 meseca prevremeno raskinem ugovor sa SBB/Beogrid hvatajući se za ukidanje Ultra i Mini Ultra kanala kao razlog za raskid. Pravi razlog je u stvari bio bes na podršku SBB a i iščekivanje ove optike ...snalazio se u međuvremenu koristeći Vipovu akciju "dođi i probaj" ( :D ) i pošto je u mom ulazu još pre nekih 15-tak dana završeno uvođenje infrastrukture, danas rešim da ih okrenem za bliže informacije i pazi šta mi kažu - mislim, možda je to neko već napisao na temi ali ja nisam video iako sam temu propratio skoro bez preskoka, pa da ipak napišem - kažu mi da će priključak svakako biti uslovljen njihovim fiksnim tel. brojem?! Raspravljao se ja sa čovekom, zašto ako optika nije tehnički uslovljena tel. paricom i zašto mi poturaju uslugu koja mi ne treba ...ali avaj, ostade čovek pri toj tvrdnji i posle mog insistiranja na tome da je on možda i u zabludi - ne, nije, sigurno će biti tako, kaže.

Ne znam da li je istina jer ipak je on samo kol operater i možda i ne zna dovoljno ali ja ne izmišljam ovu tvrdnju, pošto kupio - po to i prodao. Ja lično neću više da ih iščekujem i od ponedeljka se vraćam na Beogrid.

Astal da blista bejbi!

Sto ti toliko smeta fixni? Ne moras da ga koristis na kraju krajeva.
Ako recimo placas isto Beogrid i optiku kod Mts a dobijas vece brzine, sto bi ti to smetalo?
Docice vreme kad ce izbaciti fix kao uslov za net ali to nece biti sada na pocetku, cenim da ce tako nesto ponuditi za 5 godina.

@Mapkc: Šta očekuješ od kompanije koja naplaćuje "3G uslugu"? Da će da se odrekne dobrovoljno 660 din mesečno? Imaju 150 miliona za "All IP" projekat a jadni nemaju da plate par programera da izmene software za administraciju u kojem sad kao "moraju" da vode korisnike SVIH USLUGA preko broja fixnog telefona. To im je zvanično opravdanje inače ;)

Ako je do toga, treba da se poprica sa komsijama unapred. Nece im nikakva reklama za to pomoci :)

Da bi neko od komšija digao dreku prvo mora da bude upoznat s tim. Misliš da PSS ide od stana do stana kad se dobije ovakva ponuda. Možda pomene na skupštini stanara, a znamo svi da se tu uglavnom skupi pet baba. Naravno Telekom može da bude i agresivniji, da sam krene da agituje od stana do stana, kao što je u mojoj zgradi uradio SBB kada PSS nije hteo ni da razgovara sa njima.

Poslednja izmena:
Majstori danas završavaju vertikalu, moram da ih pohvalim. Veoma kvalitetno i profesionalno su
to odradili.

Ono što mi je zanimljivo za razliku od Targa koji u ulazu ima samo jedan ormarić, Telekom je
ovde na svakom spratu postavljao po jedan.

Poslednja izmena:
Ima se moze se, i kanalice su metalne. Porediti Telekom i Targo ne ide :). Ali to što si napisao stoji, kvalitetno odradjeno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@Mapkc Šut se s rogatim bosti ne moze...

Isto i ovde, ima PoštaNet (ex PTT KDS), Targo Telekom i sada nova mts instalacija (odrađena prošle subote, kao što je podizvođač i najavio).
Kanalice su metalne, veliki centralni ormarić u prizemlju je metalni:
20170930_123730.jpg
I na svakom spratu ima po jedna plastična kutija.

Juce povezivali "glavne" ormane (ima 2 u prizemlju), uz po jedan manji na svakom spratu. Rekli da usluga pocinje od 9.10. Zemun

Послато са MI MAX 2 уз помоћ Тапатока

Usluga bez objavljenog cenovnika ? Ili ce da se nudi optika sa vdsl ponudom brzina za neobavestene ?

Pretpostavljam da će kroz nedelju dana objaviti cene. Jer stvarno je hajde da kažemo ''neobično''
da tako brzo planiraju uključenja a cene još istakli nisu.

A zasto bi pomislio da podizvodjaci imaju (tacne) informacije o MTS/Telekomovim planovima?

Znaci da rezimiramo.

Razlog zasto nam provajderi nude mizerija brzine (pogotovo putem optike) su seosko i lokalni WiFi preprodavci neta i prosecni srbenda koji uzme veci paket pa deli sa jednim ili vise komsija. To mnogo ostecuje Telekom, SBB i ostale vece igrace pa su resili da zavrnu slavinu sto se tice uploada i sad je situacija takva kakva je, sramotna.
Kod mts-a na vdsl-u je najveci moguci upload 2 Mb/s, kod SBB-a 8 Mb/s itd. Jos na sve to natovanje, i malo malo povecanje cena zbog troskova odrzavanja mreze i kojekakvih drugih izmisljotina za glup narod.

Ko ti je ovu laz napricao...... neki retardirana sendvicara sigurno.... moje bedno selo ima optiku daleko jeftinije od drugog i ja ne znam da li ga iko deli, a i da neko na 50 000 korisnika podeli njima par nije kraj sveta!
Deljenje neta nikako nije jeftini ni lako, pogotovo kod nas gde ne mzoes naplatiti i svi pametuju, tako da su te price za *****e i ovce samo

Kako mislis da lokalni wifi provajder ne moze da naplati uslugu od korisnika ?
Komsije se tuku i zbog benignijih stvari od neplacanja neta na mesecnom nivou, ali to je tradicionalno u nasem narodu, nista novo. Sta ti mislis zasto je mts ukinuo upload booster ? Neki kazu zato sto su ih mnogi smarali sa pitanjem zasto ne mogu i oni da dobiju pre svega vdsl a potom i UB. a sta se sada desava kad svi zivi bukvalno spamuju FB stranicu od mts-a i salju mejlove sa pitanjem postoje li teh. uslovi za prikljucenje na optiku i koje su cene ??

Ukidaju jer su zajedno sa SBB stvorili monopol po svim vecim gradovima, a retel im je samo korumpiran deo koji radi kako ga podmazu, eto zato.... ovde nista ne funkcionisa i zatso nam preko sendvicara i manijaka salju dezinformacije

Ali na taj nacin ponuda im izgleda siromasno. To je kontraproduktivno, svi vole sarene reklame, punooooo HD kanala, prebrz internet, besne risivere i rutere ... To donosi jos vise profita. A toga nema. Dakle, nije da ne moze ili da nije bilo, bilo je nego nece to vise tako, a jedini logican razlog zasto nece je onaj sto sam izneo u jednom od prethodnih postova. Evo sad optika krece (shatro) a paketi u najavi smehotres, odnos dl/ul 5/1 u najbolju ruku. Sto govori da ce se nastaviti sa ovim namernim sakacenjem ponude zarad kaznjavanja neposlusnih, jer zna se ko moze da talasa u ovoj zemlji, a ko ne moze.

Ukidaju jer su zajedno sa SBB stvorili monopol po svim vecim gradovima, a retel im je samo korumpiran deo koji radi kako ga podmazu, eto zato.... ovde nista ne funkcionisa i zatso nam preko sendvicara i manijaka salju dezinformacije
Ovo je dobro sumiranje situacije i teme :)

Kako mislis da lokalni wifi provajder ne moze da naplati uslugu od korisnika ?
Komsije se tuku i zbog benignijih stvari od neplacanja neta na mesecnom nivou, ali to je tradicionalno u nasem narodu, nista novo. Sta ti mislis zasto je mts ukinuo upload booster ? Neki kazu zato sto su ih mnogi smarali sa pitanjem zasto ne mogu i oni da dobiju pre svega vdsl a potom i UB. a sta se sada desava kad svi zivi bukvalno spamuju FB stranicu od mts-a i salju mejlove sa pitanjem postoje li teh. uslovi za prikljucenje na optiku i koje su cene ??

Upload booster nije uopste ukinut zbog smaranja, vecina korisnika nije ni znala za UB. Ukinut je zato sto bi gubili biznis korisnike, od kojih inace i uzimaju kajmak, prelaskom na prikljucak za fizicko lice gde su placali samo 30 evra mesecno naspram stotina evra...

Za vikend uvode i kod mene u bloku 8a, Otona Župančiča ulica je u pitanju.

Elem, zgrada ima dva ulaza, moj ulaz je dao dozvolu, drugi nije.

Ljudi danas sa malim bagerima kopali kanale pored zgrade, nije prošlo ni dva sata eto policije
***** PSS sa susednog ulaza ih je pozvao. Policija legitimisala radnike, ovaj ***** galamio, kao
šta vi ovde kopate pored zgrade nisam vam da dozvolu.

Uglavnom klasična proseravanja. Inače da najveći crnjak bude, taj njihov PSS nije neki matorac, već
mladić od oko 35 godina. Priča mi lik iz telekoma u trenutku kada je naš ulaz potpisivao da mu je onaj
***** sa susednog ulaza rekao nešto u maniru: "Ma kakva optika, imam ja radijus meni je to dovoljno".

Uglavnom, pouka priče je da pošto živimo u Srbiji nadajte se da za PSS-a nemate magarca.

Sreća pa PSS kod mene je normalan lik koji shvata šta znači optika i prisustvo više provajdera u ulazu.

Koji ulaz? Kod mene je broj 34 i najavljeni radovi za 14. i 15. oktobar.

cekaj malo, koja to 'vecina provajdera'? ko osim sbb-a? i kako znas da li je mnogo? probaj da naplatis ovaj forum 1din mesecno...

Ako ne piše na sajtu, ne znači da nemaju tu uslugu.
Napisao sam "kome je potrebno" nije mnogo, jer ako ti nije potrebno, onda je i 1 dinar mnogo.

Ako je do toga, treba da se poprica sa komsijama unapred. Nece im nikakva reklama za to pomoci :)

Bez zezanja, da su platili reklamu u nekom popularnom reality show ili talent show ili bilo šta od tih stvari što gledaju milioni, mnogo lakše bi ulazili u zgrade. Pojavi se voditeljka i ispriča kako je to vrhunska stvar i kako je ona već potpisala ugovor, da vidiš kako ljudi prihvtaju optičke kablove. A da malo više pričaš sa komšijama, video bi koliko to ima efekta. U septembru sam upoznao sve stanare od 1-5 sprata (zgrade gde radim u lokal u prizemlju) zbog curenja vertikale. Svi fini, svi nezainteresovani da se problem reši.

Da imamo konkurenciju lepo se vidi da bi se sad lomili za optiku da nam ponude od 6e do 15e... naravno po izboru moze i TV i telefon i ostalo smece kome treba, ovako nas ubavi SBB i glupo retardiran telekom ucenjuju sa svojim retardiranim TV paketima

meni ne treba TV i sve vise ljudi ce biti koji nece zeleti TV u buducnosti!
a telefon kome to jos treba fiksni

Poslednja izmena:
Svaka čast za post. Ni meni ne treba TV ni fiksni ni 300 dodatnih stvari. Treba mi simetrični internet ne tako velike brzine (voleo bih 50/50) i to je to.

Ma svima je jasno da se vodi neki psiholoski rat izmedju SBB i Telekonja.... malo se loshi konkurencija na neke ludacke cene, kako bi "konkurencija" (mada iskreno 2 operatera i nisu konkurencija neka) izasla prva sa skupljm cenovnikom pa onda druga strana da ih poklopi sa istim optickimpaketima za 100din manaje!!!

To je cista psihologija i nadmudrivanje kako bi se cena digla ili barem pokusala dici, jer i jednima i drugima je OGROMAN interes da budu 100din jeftiniji
Iskreno da li je to 1400 don ili 3500 e to ni oni sami ne znaju, vec se ovde preko svojih snedvicara i botova nadmudruju i pokusavaju da pokazu snagu u ceni van svake pameti

Sad koliko ih radijis vektor boli nemam pojma ali zasigurno na svaku pomen bilo kojeg treceg operatera se javi neko da je to samo na nekom brdu ili selenduri kako bi se takva informacija pokazala bezvrednom!

Mesas babe i zabe

Ta SBB,Radijus,Beogrid optika ce biti dostupna 0,06% broju korisnika i oni su irelevantni
Telekonj "bar kako kaze" ide na masovnu pokrivenost-sto ovi ostali mogu samo da mastaju

Nema cene zato sto je 20/2 1700 din. i sad nemaju pojma kako da uklope tu optiku
Morala bi cena biti od 3500+ a to ce tesko ide,e sad ne spusta im se cena za vdsl

Poslednja izmena:
Gde ja mesam base i zabe, ti si se ovde otkrio da si se prepoznao u mojoj zadnjoj recenici koju sam obajsnio da im je to trn u oku......

A te cene sto oni sanjaju su samo za praznoglave ovce i konkurenciju ako nasedne, a verujem da niko toliko tupav nije da veruje da smo mi lideri regoina i da bi takve cene mogli podrzat u finansijskom smislu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno