@MisaLion: To je onda popust za njihove zaposlene [emoji14] Ja nisam pročitao da je iko drugi osim tebe tvrdio i pisao da je dobio prvo popust za samo VDSL, pa kao posle prešao na Box (znači samo to da dopuste, a kamo li da ti daju još 2-3 meseca uz Box). Teško je poverovati samo da je moguće "nakukati" da dobiješ 5 umesto 3 meseca uz neki Box4/Box3, a ne u iskustvo tj tvrdnju koja je totalno suprotna mom ličnom iskustvu. Nema potrebe da mi praviš fotke i šalješ, nemam ja ništa od toga.
Dakle ja sam uzeo samo VDSL, dobio 5 meseci po 1 dinar (iako sam se prijavio za promenu paketa u vreme kad je aktuelna promocija bila tablet za 1 dinar, ali pošto sam se natezao za VDSL sa njima preko Ratel-a više od mesec dana prošla je jedna promocija a počela druga). U to vreme nije još bila poslednja reforma Box paketa sa kojom su konačno omogućili da se unutar Box paketa dobije net preko 10 Mbps... zato nisam uzeo Box kad sam produživao ugovor. Dakle nisam imao u planu nekod da zaj*bem, da se "ovajdim" za bespatne mesece i sl... prošto hteo sam brži net. Nekih 7 meseci nakon sklapanja ugovora su ponudili te nove Box paketa sa brzinama 20 i 50 Mbps. I onda sam čisto zbog neograničenog fixnog zbog keve hteo da se prebacim na Box2 idealno ili ako ne može onda Box3 (IPTV ne bih uzeo nikad jer em je i krš em već koristim D3i). Zvao call centar, išao u poslovnicu i dobio isti odgovor "ne ne možeš da nam počneš davati više para mesečno jer si imao onu promociju meseci po 1 dinar, tek 3 meseca pred istek trenutnog ugovora nam se javi".
Nekih godinu dana posle toga kad su ovde po selu redom od kuće do kuće dolazili "predstavnici Telekoma" (= garant je bio Teledirekt, iako nisu imali nikakva njihova obeležja na uniformi i dokumentaciji.. videh sutradan da se ih kontroliše lik u kolima na kojima piše Teledirekt) i došli da smaraju / nude novi ugovor (iako ja u tom momentu imam tipa još 8 meseci VDSL-only ugovora) ali ovaj put kao može prelazak na Box odmah, ali naravno samo na Box4. Što opet nisam pristao jer mi ne treba IPTV.
Tako da mi baš i ne deluje verovanto da će nekom drugom da daju prelaske sa ugovora na ugovor gde je više nego očigledno da je polazna ideja da se izvuče maximalan broj besplatnih meseci.
Sad kad mi je ostalo samo 2 meseca ugovora sad su krenuli da mi nude novi ugovor ili samo VDSL 5 meseci po 1 dinar ili koji god Box sa "značajnom uštedom"... i to prvo pisamce preporučeno mi šalju pre par nedelja a juče me zovu na mobilni da me obaveste da mi ističe ugovor i koje sve super povoljnosti imam na raspolaganju.
Da ne bude da samo kudim Telekom: eto lepo od njih što korisniku koji je već koristio istu promociju 5 meseci pre 2 godine opet nude istu tu stvar bez cele one "SBB style" gimnastike sa "pretim, otkazujem ,vraćam opremu pa se ubeđujemo jel može sad novi ugovor na ćaleta ili moram da čekam da prođe 6 meseci"... ali u datom momentu i situaciji (kad ne znam da li ću da se selim i koliko uskoro će to da bude) više bi mi značilo da hoće da daju ugovor na samo 12 meseci uz ovu cenu od 1799 din mesečno, nego li šot mi znači 5 meseci po 1 din u paru sa 24 meseca ugovorom. A ne bi mi sigurno dali ovu manju cenu za 12 meseci ugovor. Tako da neću ni da produžujem ugovor, koštaće me 2000 din mesečno ovaj 50/2 i imaću slobodu tj opciju da po potrebi prestanem da koristim njihov internet na ovoj adresi.
@PJ: Čekaj ti si stvarno ozbiljan kad napišeš ovo da "nije puno" doplaćivati ~600 din mesečno za IP adresu u scenariju gde si zadnjih 10+ godina sam internet (koji nešto konkretno i radi, tj koristi se, nudi raznorazne funkcionalnosti) plaćao 1500-1900 din? Da plaćaš 600 din nešto što si do sad imao za dž, i što 90% Srbije ima i dalje za dž. Zato što neko tamo hoće "dodatni kolač" tj neće da investira u IPv6 opremu i obučavanje svog "stručnog kadra" za rad u IPv6 svetu?
Da je to max 100 din, pa da kao nekako se čovek ubedi da se ne drži principa (jer te neko objektivno pravi budalom) nego da plati "sitno nešto" i ne kida svoje živce.
Da ne idem dalje od prve dve recenice, jer si u te prve dve napisao gluposti, pa kad bih odgovarao dalje od prve dve tvoje tvrdnje trebalo bi mi bar 50 min da pisem post, a ne pada mi napamet.
Dakle samo pocetak cu da "obradim".
Dal ti uopste i znas sta ja imam od usluga u Mts-u? Koliko vidim ne znas, dal znas sta sam imao prethonih 2 godine, a sta pre toga i koliko sam placao?
Ti si nesto procitao(ni sam ne znas sta) i iskonstruisao u svojoj glavi to sto si iskonstruisao, a to sto si iskonstruisao si i napisao.
Samo ima jedan problem; nije istina!!!!
Sitan problemcic, ali jako vazan.
Sad da ti ja objasnim sta sam imao i sta sam i kada dobio da ne pises gluposti koje nisu tacne.
Prvo sam iimao samo VDSL 50/2 davne 2014 pocetkom te godine a prvi u mojoj centrali, to sam imao godinu dana(bez i jednog meseca free) i placao 1800 ili 1900 sad sam i zaboravio.
Posle tih godinu dana dodjose iz Teledirekta kod mene da mi nude Super box tada se to tako zvalo, net 50/2 ostaje samo mi ubacise IPTV sa HD kanalima i uzeh dodatni STB i free fix ka mts-u, uvecase mi komplet net na 66 a 50 je bilo samo za net ostatak od tih 16 za iptv sa HD kanalima inace preko 115Mbit mogu da imam trenutno.
I to uzeh 04.05.2015 bese a vec sutradan dadose 3 meseca free na tom paketu, ja dakle dobio TUKI placao full cenu 24 zapravo 22 meseca od 4000+, a zasto 22 a ne 24 zato sto su me zvali 2 meseca ranije ako hocu da produzim i nudili mi 3 mes free, reko da razmislim to je dakle Mart ove godine.
Procitah ovde da je jedan korisnik izvukao 5 mes free na box4 paketu i ja reko da pitam jer ne gubim nista imam sigurna 3 sto mi daju.
Seo napisao mail da imam mogucnost povezivanja optikom da sam dobio ponudu od jednog ISP, i da zelim da cujem njihove uslove za produzetak saradnje i naveo da bi produzio istu ako bi mi dali 5 ili 6 meseci free(dakle nisam kukao, pitao sam najnormalnije)nastavio bih saradnju. Sutradan me zvali pitali i da li je 5 meseci free ok za produzetak UO ja reko da i to je to.
To je ta "misterija" oko tih 5 mese, a nadam se da ce se i jos neki javiti da ti potvrde da nisam jedini ja dobio 5 meseci free na box paketu.
Vazda pricas stalno a veze s vezom nema nista o cemu pises.
I stvarno bih molio kolege forumase koji imaju box i koji su dobii 5 meseci free kao ja da se jave da covek vidi da niti sam prvi, niti jedini koji je to dobio.
EDIT:
@zolabg bi mogao da ti potvrdi da je dobio isto i pre mene jer sam njega i pitao na koju foru je dobio i covek mi objasnio.
Pa ne bi bilo lose da se javi ovde i potvrdi ili demantuje ovo.
Sent from my Tapatalk