Zove me danas kurir, kaže, kurirska služba, imam paket za vas blabla, izadjem ja pred lokal, čovek mi daje Post Express kesu, na njoj papirić, sa mojim podacima, zalepljen sa dva komadića, lepljive trake. U uglu piše 1000,00.
Kurir kaže:" To je 1000 + 400 + neki bakšiš", ja ga pitam ko je pošiljalac ovog paketa, kaže on ne znam. Vrtim onu kesu, zaista ne piše ko šalje.
Iz koje si kurirske službe, kaže "Privatna kurirska služba", jel imate ime, on ponovi, privatna kurirska služba. I opet ona priča 1000+400+bakšiš. Reko' kakav bre bakšiš, ko je pošiljalac ovoga?!
Kurir: svi daju neki bakšiš, a to ste nešto naručili online
Ja: druže, danas sam primio tačno 8 paketa i nemam pojma šta je u kom, a eno je gomila od 15 koje šaljem sa dve službe, a ti ne znaš ni ko je pošiljalac, ni koja si služba.
Kurir promumla, "kurirko", (kasnije izguglam, zaista postoji takva služba.)
Ako ja ovo ne preuzmem, gde to vraćaš? Kaže u kurirsku službu.
Daj mi broj telefona, da ih pozovem. Zovem na tamo neki broj mobilnog, javi se tip, 3 (tri) puta ga pitam koja su kurirska služba, on neće da kaže, ali ljubazno pita da li može da mi pomogne. Kažem mu adresu, čujem da nešto kuca, kaže uopšte nemaju paket za tu adresu. Kažem mu moje ime, nemaju paket na moje ime.
Ne preuzmem paket, jer sam imao utisak da pokušava da mi proda kartonsku kutijicu u Post Express kesi za 1400 dinara (plus bakšiš?!).
Šta se desilo? Moja žena je pre neki dan naručila custom masku za mobilni, zaista mi je rekla da će stići meni na posao, ali naravno da sam od ponedeljka do četvrtka zaboravio. A trenutno očekujem ne znam ni sam koliko i kakvih paketa, ali ništa u tom obliku/dimenziji/toj cenom.
Kada nam je prošla gužva na poslu, ja ispričam zašto sam bio napolju tih nekoliko minuta u najvećem heat-u danas:
Kako je moguće, da pakete raznosi čovek u automobilu bez ikakve oznake, nema pojma za koju službu radi, broj telefona koji mi je dao nema mene, niti moj paket na spisku i kako kurirska služba prima pakete bez oznake pošiljaoca? Ko uopšte šalje pakete sa otkupninom, a na paketu ne piše ko su?
Na šta mi koleginica kaže da se to regularno dešava poslednjih meseci i da je baš njoj tako neki kurir pre neki dan na posao doneo paket, ali ona je znala da čeka taj jedan paket na svoje ime.