Šta je novo?

Kurirske službe

Onda je ova prva varijanta, da pošiljka još uvek nije ubačena u sistem :)

Jel mora da bude u sistemu da bi stigao? Znaci da sutra tesko da ce stici?

U pravu si priznao je da je postar dosao po paket i da ga nije nosio na salter zato nije u sistemu za pracenje , verovatno ce sutra biti u sistemu , rekao je da kucam PP a ne PX.

Kako nema nista na sajtu poste neki clanak o PostPro?

I dalje nema u sistemu za pracenje , izgleda da covek jos ceka da postar dodje kod njega po paket(nema drugog objasnjenja) , nadam se da ce stici so petka.

Da li ste imali kontakta sa divljim kurirskim službama?

Zove me danas kurir, kaže, kurirska služba, imam paket za vas blabla, izadjem ja pred lokal, čovek mi daje Post Express kesu, na njoj papirić, sa mojim podacima, zalepljen sa dva komadića, lepljive trake. U uglu piše 1000,00.
Kurir kaže:" To je 1000 + 400 + neki bakšiš", ja ga pitam ko je pošiljalac ovog paketa, kaže on ne znam. Vrtim onu kesu, zaista ne piše ko šalje.
Iz koje si kurirske službe, kaže "Privatna kurirska služba", jel imate ime, on ponovi, privatna kurirska služba. I opet ona priča 1000+400+bakšiš. Reko' kakav bre bakšiš, ko je pošiljalac ovoga?!
Kurir: svi daju neki bakšiš, a to ste nešto naručili online
Ja: druže, danas sam primio tačno 8 paketa i nemam pojma šta je u kom, a eno je gomila od 15 koje šaljem sa dve službe, a ti ne znaš ni ko je pošiljalac, ni koja si služba.
Kurir promumla, "kurirko", (kasnije izguglam, zaista postoji takva služba.)
Ako ja ovo ne preuzmem, gde to vraćaš? Kaže u kurirsku službu.
Daj mi broj telefona, da ih pozovem. Zovem na tamo neki broj mobilnog, javi se tip, 3 (tri) puta ga pitam koja su kurirska služba, on neće da kaže, ali ljubazno pita da li može da mi pomogne. Kažem mu adresu, čujem da nešto kuca, kaže uopšte nemaju paket za tu adresu. Kažem mu moje ime, nemaju paket na moje ime.

Ne preuzmem paket, jer sam imao utisak da pokušava da mi proda kartonsku kutijicu u Post Express kesi za 1400 dinara (plus bakšiš?!).

Šta se desilo? Moja žena je pre neki dan naručila custom masku za mobilni, zaista mi je rekla da će stići meni na posao, ali naravno da sam od ponedeljka do četvrtka zaboravio. A trenutno očekujem ne znam ni sam koliko i kakvih paketa, ali ništa u tom obliku/dimenziji/toj cenom.

Kada nam je prošla gužva na poslu, ja ispričam zašto sam bio napolju tih nekoliko minuta u najvećem heat-u danas:
Kako je moguće, da pakete raznosi čovek u automobilu bez ikakve oznake, nema pojma za koju službu radi, broj telefona koji mi je dao nema mene, niti moj paket na spisku i kako kurirska služba prima pakete bez oznake pošiljaoca? Ko uopšte šalje pakete sa otkupninom, a na paketu ne piše ko su?

Na šta mi koleginica kaže da se to regularno dešava poslednjih meseci i da je baš njoj tako neki kurir pre neki dan na posao doneo paket, ali ona je znala da čeka taj jedan paket na svoje ime.
Izvinjavam se na dužem postu, dok sam kucao, opet sam se iznervirao.
Meni su se nekoliko puta javljali profili na društvenim mrežama koji su nudili usluge dostave tako na divlje. Te kurirske službe su "stvorile" ove trenutne. Te službe nude vrlo često jeftiniju, i fiksnu cenu dostave, bez obzira na otkupninu težinu itd, kažu da će paket dostavljati sve dok ga ne isporuče. Znači nema onog magičnog vraćanja jer se neko nije javio na telefon odmah. Paket i ako ti vrate ne naplate nikakvu postarinu itd. I uglavnom to bude recimo dostava po Bg, Novi sad ili Nis. Posto rade na crno i sluzba i prodavac tu nema neke profesionalnosti, papiric obican zalepljen itd. Prodavcu robe je na kraju krajeva svejedno koja sluzba ce dostavljati, ako je dostava manja i pokusava se 2-3 puta svakako da prodavcu vise odgovara. To pricam za ove "sluzbe" najmanje koje su vrv par ljudi organizovanih odlucilo da na dostavu zaradi okej pare, ne znam za te potrcke i kako se vec zovu koji su da tako kazem "srednje velicine"

Kakav horor i zloupotreba obeležja PE.
Ako su gospoda vec prodala kesu izreklamiranu na sve strane trebalo je da uračunaju i ovakav rizik da neko njihovim kesama šalje razne stvari na razne načine

Mene bi bilo strah da pakete dam tako nekim likovima. Došao je kolima od nekoliko stotina eur, kola puna đubreta, neki alat, ne zna kako se zove kurirska služba za koju radi, ne zna ko je poslao paket, nedvosmisleno traži bakšiš, ... Neću da se brukam da moje pakete isporučuju na takav način.

Što se kesa tiče, jako lako se izvrnu. Imali smo situacije da koristimo kese za drugu službu, ali obavezno je izvrnemo. To su koleginice počele spontano da rade, verovatno da paket ne završi na pogrešnoj gomili, a onda je postalo pravilo. Posebno što se PE sada plaćaju, pa kupimo koje nam odgovaraju, a ne da se 7 dana juriš sa kurirom i onda ti donese nekoliko kesa. Besmisleno male ili bespotrebno velike.

Pitanje... Status pošiljke Dexpressa mi pokazuje da mi je porudžbina u paketomatu, a ja kod nisam dobio.

Je l' mogu nekako da zahtevam kod?

Jel neko cuo za ove?

Cekam paket, ali ce izgleda danas ispaliti. Prvi put imam posla s njima. Call centar im radi samo do 16h, pon-pet.

Poslednja izmena:
Moram da podelim moje iskustvo sa BEX postom, paket koji mi je poslat danas za sutra, Beograd-Sabac razdaljina nekih 80-ak km putovao je ravno 7 dana. I da nismo zvali da urgiramo ko zna koliko bi jos putovao. Pa mislim da sam peske otisao po njega pre bih ga doneo kuci. Kurirska sluzba za izbegavanje!

Evo malo beskorisne statistike

Prosečno vreme prenosa ekspres pošiljaka u Srbiji je 1,16 dana. U roku od jednog dana uručeno je ukupno 87,29 odsto pošiljaka, dok je 0,18 odsto pošiljaka - izgubljeno, pokazuju rezultati istraživanja RATEL o kvalitetu ekspres poštanskih usluga.

@Vaskodegama
Može biti da su registrovane prevozničke firme u pitanju koje drže relaciju i koja ide recimo 2x nedeljno. Toga je bilo spočetka 2000ih, sećam se jer smo u firmi tako dobijali neke proizvode iz Subotice, ljudi su držali relaciju Subotica-Beograd.

Što se tiče Bex u zadnja dva slučaja odradili su kaži dan za dan, stiglo mi i od pravnog i od fizičkog lica, u prvom slučaju slanje petak isporuka ponedeljak a u drugom slučaju utorak-sreda i to kurir redovno oko10h pred vratima.

Da li samo kod mene ne radi pracenje posiljke kod Aks-a?
Dobio sam kod za posljiku i link gde ne mogu da pratim posiljku, link je sledeci;
Ali navodno se nista ne desava, ubacim broj posiljke i i regularno ispisem CAPTCHA, ali klikom na pronadji se ne desava nista, kako na telefonu tako i na racunaru...
btw vidim da imaju i drugi sajt, aks.rs takodje i tu probam da unesem broj posiljke ali mi izbacuje da ipak moram uneti broj posiljke i potvrditi da nisam robom :)
p.s. Ja nisam tvoj seksi robot !

Da li si siguran da imaš ispravan broj za praćenje?
Ako ga id negde kopiraš, proveri da nema prazno polje pre ili posle cifara.

Da upravo to
Sredio :)

Evo ja mogu da pohvalim D-Express jer mi do sada nikada nije zeznuo porudzbinu. Danas me kurir zvao ravno 10 puta u razmaku od sat ipo vremena. Doduse mislio sam da je posiljka preusmerena na paketomat al izgleda da su je poslali u dve odvojene iz nekog razloga, pa je ova stigla na kucnu adresu.

Inace najvise volim njih da koristim zbog paketomata jer ne moram da gatam kada ce kurir doci. Stigne poruka da je posiljka ostavljena i mogu kad god da odem.

Vratio bih uredjaj koji sam kupio online u Mi Shopu pa me zanima koju kurirsku sluzbu preporucujete? Jel ima neka da je jeftinija od drugih ili bukvalno da izaberem bilo koju?

Da li ikad stiže pošiljka od DExpress dan nakon preuzimanja?

Moje iskustvo sa AKS: dostavili slušalice iz Subotice čija je cena 10860. Težina paketa 0.5 kg, 430, troškovi otkupa 180 dinara. Vozač naplatio 11596 umesto 11470 dinara. U razgovoru sa podrškom rekli kolega će vam se javiti da vam vrati 126 dinara koji su greškom naplaćeni.

Lepo iskustvo, rekao bih :D Ali ja sve poredim sa PostExpress-om koji će ti i najlaganiji paketić od 100g naplatiti 450 dinara.

Nekad su u posti redovi samp takvi, po pola sata celas da bi nekome uštedimo 50 din... Zayebi me toga.

Nazad
Vrh Dno