Šta je novo?

Kurirske službe

Ukoiliko imas problem u bilo kojoj posti u srbiji, posalji mi broj poste ili adresu ili kako god i na kom broju saltera si imao koji problem i okvirno vreme kada se to desilo. Kao sto rekoh svi ti radnici u tehnologiji su jedni od nas ni njima vise nije ni lako ni svejedno ne kazem da je opravdanje ali ih treba propisno usmeriti.
Sta moze da se uradi posle toliko vremena?
Imao sam isto jedan interesantan slucaj,mogu tacno da ti kazem koji je datum bio.
Slali smo na servis mikser,pogledacu na kutiji ali npr bio je tezak 1222gr a u papiru je pisalo da je izmereno 2444gr
Tek kasnije smo videli da je zapravo doslo do zabune,verovatno je vaga duplirala tezinu...
A da stvar bude gora posle kad su ga vracali druga kurirska sluzba napisala istu tezinu,verovatno su prepisali tezinu nisu ni merili.
To su par slucaja za 10 godina,nista strasno. Ali ne volim nepravdu i kad neko nece da prizna krivicu.

Poštanske usluge poskupljuju od 1.aprila. Za PE I CC jos nema podataka, sve ostalo oko 50%.

@jogi

Има ли негде да је стигао ценовник, са ценама након поскупљења.
Конкретно ме занима да ли се односи и на RE и VV пошиљке, као и за слање RR пошиљака у иностранство.

@jogi

Има ли негде да је стигао ценовник, са ценама након поскупљења.
Конкретно ме занима да ли се односи и на RE и VV пошиљке, као и за слање RR пошиљака у иностранство.
– cena za prenos neregistrovanog pisma mase do 20g iznosi 48 dinara (prethodna cena je 30 dinara);
– cene za prenos neregistrovanog pisma mase 21 – 50g i 51 – 100g je 58 dinara (prethodna cena je 36, odnosno 45 dinara);
– cena za prenos preporučenog pisma mase do 20 grama iznosi 144 dinara (prethodna cena 90 dinara);
– cena za prenos preporučenog pisma mase 21 – 50g i 51 – 100g iznosi 154 dinara (prethodna cena 96, odnosno 105 dinara);
– nova cena za uslugu sudsko pismo (jedinstvena stope mase) je 144 dinara, umesto dosadašnjih 90 dinara;
– slanje registrovane pošiljke sa povratnicom košta 48 dinara (prethodna cena 30 dinara);
– rukovanje otkupnom pošiljkom po novom cenovniku košta 48 dinara, a prethodna cena je 30 dinara;
– uručenje pošiljke sa oznakom „Lično“, po zahtevu pošiljaoca, iznosi 48 dinara (prethodna cena 30 dinara);

– cena prenosa neregistrovanog pisma mase do 20g u međunarodnom poštanskom saobraćaju iznosi 120 dinara (prethodna cena 100 dinara);
– cena prenosa pisma mase od 21 do 50g u međunarodnom poštanskom saobraćaju iznosi 200 dinara (prethodna cena 185 dinara);
– cena prenosa preporučenog pisma mase do 20 grama u međunarodnom poštanskom saobraćaju 430 dinara (prethodna cena 400 dinara);
– cena preporučenog pisma mase 21 – 50g u međunarodnom poštanskom saobraćaju iznosi 510 (prethodna cena 485 dinara);
– slanje registrovane pošiljke sa povratnicom u međunarodnom poštanskom saobraćaju iznosi 150 dinara (prethodna cena 130 dinara));

Poslednja izmena:
Ja sam prosle godine primio 2-3 paketa.
Ove ce biti dobro i jedan ako primim.
Polako ali sigurno rade na tome da se ne salju i primaju pisma-paketi.
Jeftinije ce biti da odem taksijem i da uzmem paket...

Jel moze da se podigne sa posta paketomata bez interneta? Instalirao onu aplikaciju ali ni ona ne radi bez interneta. Baš ga zakomplikovali ubedljivo najgori paketomat

Podigao sam paket , mora da se zove neki fiksni broj i skinuli su oko 50din kredita, ne moze besplatno da se podigne nikako paket ako nemate internet. Zesca glupost

Citam preporuke za Postexpress, ja nisam imao dobro iskustvo, pokusao sam da narucim kurira,
rekli su mi da ce da dodje, niti se javio niti je dosao. U Beogradu sam i redovno vidjam njihova vozila u ulici.
Zato me zanimaju iskustva sa drugim sluzbama u zadnje vreme za slanje paketa?
Takodje mi je bitno da li raznose i u zabacenija mesta.
Kakva je Mum express sluzba za slanje paketa, donosili su mi pakete iz Ananasa i OK su.
Zanima me da li ih je neko koristio za slanje?
svako iskustvo dobrodoslo

Mislim da Mum express radi iskljucivo samo za Ananas, mozda i jos nekoga, deluje da nisu klasicna kufirska sluzba. Meni je svaki paket sa Ananasa preko njih stigao, i imam samo reci hvale. Posalju sms obavestenje, kurir se javi, budem tacan, ljubazan...

Moze mi neko reci sta je najbolje za slanje malog predmeta, neki rezervni deo velicine je oko 5x1x2 cm, koja vrsta posiljke da postarina bude manja?

Iskustvo sa Poštinim paketomatom je kao iz Umri muški 3 kada Brus Vilis i Semjuel L. Džekson dobiju uputstvo i mozgalicu da reše.

Ubedljivo najgori paketomat trenutno.

Imao sam i ja problema sa Poštinim paketomatom. Međutim, od kada sam promenio u aplikaciji da se koristi zvučni token, a ne nečujni, počelo je sve da radi kako treba.

Izgleda da šugava AKS kurirska služba ne može da donese paket danas za sutra....

Pošalje mi neko paket,naravno ja očekujem da će stići sutra (kao i kod ostalih službi) medjutim sutra dan prolazi paketa nema.....pogledam status piše "kod kurira na isporuci" ili tako nešto....zovem AKS call centar,kažu mi da će mi paket biti isporučen do 6 sati uveče jer oni do 6 sati rade......i naravno,paket ne bude isporučen ni do 6.....i onda sutra ujutru ili prepodne kurir donese paket......kada ga pitam zašto nije bio isporučen juče,kurir se pravi "prost" i kaže "nemam pojma"

Stvarno su toliko jadni da je to prosto umetnost......a možda su jadni koliko i oni razni "ugarski" prodavci IT opreme koji često imaju sklopljen ugovor baš sa tom AKS kurirskom službom i neće da šalju ni jednom drugom.....pa onda ako hoćetr da kupite neku IT komponentu mora da vam je donese seljački AKS

Sve zavisi od lokalnog kurira. Ovde u JA ne mogu da se žalim ni na jednog, svi su i više nego drugarski raspoloženi. Bilo je pre par godina kukolja sporadično, ali oni već dugo ne rade na lokaciji.

Kod mene je AKS koji je privatnik pod njihovom bransom, odlicna saradnja, a bex ne daj boze kuka ciganise se trazi veci baksis kao sto si se stiso 30din samo i tako...ciganstura

Ima li neka kurirska sluzba koja radi i pakovanje? U pitanju je kancelarijska stolica, koja je raspakovana i sastavljena. Posiljalac nece da se bakce oko pakovanja.

Da li ste imali kontakta sa divljim kurirskim službama?

Zove me danas kurir, kaže, kurirska služba, imam paket za vas blabla, izadjem ja pred lokal, čovek mi daje Post Express kesu, na njoj papirić, sa mojim podacima, zalepljen sa dva komadića, lepljive trake. U uglu piše 1000,00.
Kurir kaže:" To je 1000 + 400 + neki bakšiš", ja ga pitam ko je pošiljalac ovog paketa, kaže on ne znam. Vrtim onu kesu, zaista ne piše ko šalje.
Iz koje si kurirske službe, kaže "Privatna kurirska služba", jel imate ime, on ponovi, privatna kurirska služba. I opet ona priča 1000+400+bakšiš. Reko' kakav bre bakšiš, ko je pošiljalac ovoga?!
Kurir: svi daju neki bakšiš, a to ste nešto naručili online
Ja: druže, danas sam primio tačno 8 paketa i nemam pojma šta je u kom, a eno je gomila od 15 koje šaljem sa dve službe, a ti ne znaš ni ko je pošiljalac, ni koja si služba.
Kurir promumla, "kurirko", (kasnije izguglam, zaista postoji takva služba.)
Ako ja ovo ne preuzmem, gde to vraćaš? Kaže u kurirsku službu.
Daj mi broj telefona, da ih pozovem. Zovem na tamo neki broj mobilnog, javi se tip, 3 (tri) puta ga pitam koja su kurirska služba, on neće da kaže, ali ljubazno pita da li može da mi pomogne. Kažem mu adresu, čujem da nešto kuca, kaže uopšte nemaju paket za tu adresu. Kažem mu moje ime, nemaju paket na moje ime.

Ne preuzmem paket, jer sam imao utisak da pokušava da mi proda kartonsku kutijicu u Post Express kesi za 1400 dinara (plus bakšiš?!).

Šta se desilo? Moja žena je pre neki dan naručila custom masku za mobilni, zaista mi je rekla da će stići meni na posao, ali naravno da sam od ponedeljka do četvrtka zaboravio. A trenutno očekujem ne znam ni sam koliko i kakvih paketa, ali ništa u tom obliku/dimenziji/toj cenom.

Kada nam je prošla gužva na poslu, ja ispričam zašto sam bio napolju tih nekoliko minuta u najvećem heat-u danas:
Kako je moguće, da pakete raznosi čovek u automobilu bez ikakve oznake, nema pojma za koju službu radi, broj telefona koji mi je dao nema mene, niti moj paket na spisku i kako kurirska služba prima pakete bez oznake pošiljaoca? Ko uopšte šalje pakete sa otkupninom, a na paketu ne piše ko su?

Na šta mi koleginica kaže da se to regularno dešava poslednjih meseci i da je baš njoj tako neki kurir pre neki dan na posao doneo paket, ali ona je znala da čeka taj jedan paket na svoje ime.
Izvinjavam se na dužem postu, dok sam kucao, opet sam se iznervirao.

Pre ce biti da je "potrcko" a ne "kurirko" :sneaky:

Svakako interesantna prica

Naziv službe je promrmljao, ali zaista postoji i nekakav kurirko. Izgleda da je sličan koncept kao potrčko.

Ali verujem da ovaj tip nema veze ni sa jednima ni sa drugima. Da je deo bilo koje službe, to bi mi rekao ili on ili tip iz "call centra". Broj koji sam zvao (i dobio iz prve - karakteristično za kurirske službe, al za malo 🙄) nema veze sa brojevima na sajtu.

Verujem da je naplata ambalaže od strane PE baš zbog takvih tj pošiljalaca koji su uzimali PE ambalažu za džabe, a slali preko drugih službi. Sada kada plate ambalažu, neka šalju preko koga hoće.

Evo Logic shop i Maxphones iz Beograda već 2 godine ne šalju mobilne telefone brzim poštama jer su paketi nestajali a brza pošta valjda nadoknadi samo vrednost 10 puta veću od poštarine ako se paket ne osigura dodatno tj. plati....
Kod njih sam poručio 4 telefona a sad ništa....

... ako se paket ne osigura dodatno tj. plati....
Da, I?

I pakete preko TNT/FedEx (kao primer globalnih kurira) redovno osiguravamo, nezavisno od cene transporta.

Problem može da bude za skupe telefone, jer PE ima limit osiguranja 100.000 dinara. Ali garantujem da paket osiguran na 60.000, putuje jednako bezbedno kao da je 160.000 dinara.

Covek mi poslao juce paket i nema ga za pracenje na sajtu post express probao sam PX i PP i broj posiljke ne nalazi ga?

Juče je bila subota, verovatno je paket zaprimljen ali (još uvek) nije ubačen u sistem, probaj sutra ujutru pa vidi... A možda ti je i dao pogrešan broj za praćenje?

Nazad
Vrh Dno