Šta je novo?

Kurirske službe

Moja lokalna pošta je bila do 18h, pa su skratili na 17h.
Da budem iskren, i ja sam vise puta bio tamo posle 17h (dok je bilo do 18h) i shvatio sam da one službenice ne znaju gde udaraju sa onim džakovima i paketima. Verovatno sa ovim pomeranjem na 17h uspevaju sve da završe u radno vreme.

To je sistemska poruka i vezana je za vreme otpreme. Za svaku postu je drugacije.

Сад сам видео на реклами за поштин пакетомату да постоји апликација. Не могу да је пронађем.

Direct4.me

Хвала.
Има скроз неки леви назив, још ово .me асоцира на Црну Гору.

Регистровао се, пронашао је стару пошиљку.

To je u postama odvajkada, svaka posta ima svoj sistem.. Negde je prva otprema u 14h, negde u 15h, negde ovako negde onako.. kod mene je konkretno u 17h pa svi paketi predati do 16:30h idu taj dan.. ( kada kazem paketi mislim generalno na pakete ne na CC koji svakako idu sutradan ako su primljeni danas )
Pa i nije. U Beogradu znam da sam nosio pakete i u 18.30h (mada samo par puta jer me tako situacija naterala) u više pošti i uvek je bilo otpremljeno istog dana i kod kupca narednog.

^ To zavisi od pošte do pošte, npr. mala pošta u Ruzveltovoj kod nadvožnjaka ima poslednju otpremu u 16h zbog radnog vremena same pošte ;)

Pa i nije. U Beogradu znam da sam nosio pakete i u 18.30h (mada samo par puta jer me tako situacija naterala) u više pošti i uvek je bilo otpremljeno istog dana i kod kupca narednog.

Pa nisam napisao da sve poste imaju I i II otpremu nego vecina, znam i sam da imaju neke u BG koje imaju celodnevnu otpremu, verovatno da ih ima jos negde u Srbiji ali daleko vise posti ima raniju otpremu nego celodnevnu..

Cudno mi sto sam dobio kod za pracenje CC12355RS
A paket mali tj baterija za laptop

To je takozvani "običan" paket usluga. Rok isporuke je do 5 radnih dana, ali uglavnom stiže danas za sutra kao Post Express, a pritom je i povoljnije.
Paket stoji u posti 24h pre prvog odlaska tako da ne stize za 1 dan skoro pa nikad vec sa minimum 2 osim ako bas neka posta prekrsi pravila pa posle dobiju odjave.
Cudno mi sto sam dobio kod za pracenje CC12355RS
A paket mali tj baterija za laptop
Paket mora da ima 9 brojeva.

do 14h ako ne posaljes salje se sutra, a to da slucajno nema umanjenja cene ni govora :poop:

do 14h ako ne posaljes salje se sutra, a to da slucajno nema umanjenja cene ni govora :poop:
Ides u drugu vecu postu koja prima do 17h. Niko te ne tera da predas paket posle 14h, donsi ga sutradan do 14h i isto ce otici ako ce ti tako biti lakse. Paket primljen nakon 14h (u tvojoj posti) se vodi kao primljen nakon otpreme.

Znam druze nema biranja ovde.. nego sam eto napomenuo da mora preprodne. A hica sto je najgrdje jer mozda broj patika ode

CC paket nije 200din do 2kg.
Lazu ili su stavili neku cifru koja dodatno podize cenu.

do 5kg je 250din, do 10kg je 300din. Da li je to CC kod ili PX. Ako je CC paket onda je posiljka oznacena lomljivo tj izdvojeno rukovanje.
Ja sam cenovnik video u novinama ocigledno im se ne slazu price.
Ja nisam trazio da oznace sa lomljivo.
A i kod coveka koji je poslao pise 195din na papiru, a kod mene 295.

Ja sam cenovnik video u novinama ocigledno im se ne slazu price.
Ja nisam trazio da oznace sa lomljivo.
A i kod coveka koji je poslao pise 195din na papiru, a kod mene 295.
Opet te cene ne postoje ako je CC paket cene su okrugle, 5din popust se dobija samo na post express px posiljci ako se ukuca putem aplikacije. 195din ne postoji nigde a 295din je do 500g post express ukucan preko koda iz aplikacije.

Opet te cene ne postoje ako je CC paket cene su okrugle, 5din popust se dobija samo na post express px posiljci ako se ukuca putem aplikacije. 195din ne postoji nigde a 295din je do 500g post express ukucan preko koda iz aplikacije.
Sad sam pogledao,px pise.
Ili je taj sto je poslao namerno poslao tako,ili su ga zeznuli u posti.
A i koliko znam post express je 350din do 500gr

Opet gresis, 350din kosta ako kurir dodje na adresu i pokupi ga, u posti je 300din ili ti 295din ako ide preko aplikacije. Nema tu zeznuli u posti, ako je trazio CC obican dobio je CC ako je trazio "da posaljem paket" po defaultu ide post express jer na pitanje da stigne sutra ide da da.
Razlog zasto jos cesce dolazi do toga je to sto stranke donesu onako jaknu majicu i kazu da hoce kao cc paket a nisu adekvatno spakovali i onda kazu ubacite u tu vasu kesu a ta kesa se moze koristiti iskljucivo za post express kako je i na kesi oznaceno, ne moze se poslati kao CC paket u post express kesi. Drugi slucaj je da dodju sa paketom velicine manjim od 10x15 sto opet povlaci ubacivanje u kesu. Znaci nije nuzno uvek kriviti postu i uvek je neko nekog u posti *****ao. U toj istoj posti sigurno da radi neko vama familijarno blizak i ako tako govorite za jednog radnika vazi za svakog.

Opet gresis, 350din kosta ako kurir dodje na adresu i pokupi ga, u posti je 300din ili ti 295din ako ide preko aplikacije. Nema tu zeznuli u posti, ako je trazio CC obican dobio je CC ako je trazio "da posaljem paket" po defaultu ide post express jer na pitanje da stigne sutra ide da da.
Pa onda postarina nije poskupela 100din nego 50?
Bila je 250 do 500gr pa 350din,a ispada da je zapravo 300din?
A inace ovih 5 din i ne vracaju dzaba ide preko aplikacije!
Za ovog coveka sto mi je poslao ne znam.
Ali mene su vise puta zeznuli.

Hocu da posaljem kao obican paket i kazu nemoze i kraj,ili izadji na vrata ili samo kao post express,pa se ti zali Svetom Petru ako uopste i stignes do njega od prevelike guzve.

Pa onda postarina nije poskupela 100din nego 50?
Bila je 250 do 500gr pa 350din,a ispada da je zapravo 300din?
A inace ovih 5 din i ne vracaju dzaba ide preko aplikacije!
Za ovog coveka sto mi je poslao ne znam.
Ali mene su vise puta zeznuli.

Hocu da posaljem kao obican paket i kazu nemoze i kraj,ili izadji na vrata ili samo kao post express,pa se ti zali Svetom Petru ako uopste i stignes do njega od prevelike guzve.
Pa ako donosis na salter onda je zapravo 50din ali se generalno racuna uvek poskupljenje koje je bilo i na terenu jer je 250din recimo bilo i na terenu a sada je 350din pa ne bi bilo realno reci da je samo 50din poskupljenje. Za 5din si u pravu retko da ima ko to sitno da daje i vraca, ako ti je bas toliko do toga stalo ti kazi i radnik ce ti dati 10, castice te 5din iz svog dzepa. Za ovo zadnje nema opravdanja, tako se ophoditi prema stranci a da je paket adekvatno zapakovan nema osnova za odbijati, da li mi mozes reci koja je to posta u pitanju i koji salter pa ce se vrlo brzo uraditi provera, i cak i da to nije bas istinito zaposleni ce biti upozoreni i obavesteni o toj usluzi jer Sveti Petar nije zaposlen kod nas.
Nijedna posta vise nema otpremu posle 17h za isti dan. Ranije je bilo u nekim postama i do 18:30.

@sekula30
Ja ne trazim da me casti ali da vracaju kusur,i 10 din ne vracaju!
Ali ako si bas uporan vrate.
Paket je upakovan adekvatno,a i realno je da se salje kao paket tezine,prvo su me ubedjivali da nije moguce poslati paket a posle da je postarina ista,a realno nije ista!
"Cak i da to nije istinito"
Mislis da ja izmisljam ali dobro.

@sekula30
Ja ne trazim da me casti ali da vracaju kusur,i 10 din ne vracaju!
Ali ako si bas uporan vrate.
Paket je upakovan adekvatno,a i realno je da se salje kao paket tezine,prvo su me ubedjivali da nije moguce poslati paket a posle da je postarina ista,a realno nije ista!
"Cak i da to nije istinito"
Mislis da ja izmisljam ali dobro.
Ne mislim da izmisljas ali si izneo 10 optuzbi na uslugu poste a na kraju nijednu nisi potrefio, zato sam to rekao jer se uvek mora saslusati i druga strana price, ne donose se odluke tek tako. Ukoliko ti je 5din problem uvek mozes da pripremis sitan novac ili da usitnis na salteru za platni promet ako nemaju metale da ti daju, odnosi se samo na kovani novac. Ovo drugo moraju da imaju.

Ne mislim da izmisljas ali si izneo 10 optuzbi na uslugu poste a na kraju nijednu nisi potrefio, zato sam to rekao jer se uvek mora saslusati i druga strana price, ne donose se odluke tek tako. Ukoliko ti je 5din problem uvek mozes da pripremis sitan novac ili da usitnis na salteru za platni promet ako nemaju metale da ti daju, odnosi se samo na kovani novac. Ovo drugo moraju da imaju.
U tome je i problem.
Prva optuzba je bila da sam trazio CC paket a dobio uslugu posexpress to sam sad video.
Naravno da postoji sumnja da me prodavac mulja,jer mi nije poslao papiric u kome pise 195din nego samo njegova rec.
A ovo sve ostalo potvrdjujem jer sam ja bio taj koji salje.
Svasta sam probao i nikad nisam uspeo da posaljem.
Jednostavno te otkace.
Ja koliko znam nemaju vise posla oko kucanja obicnog paketa i post expressa pa da izbegavaju tako da salju.

izmedju CC i PX je sve identicno samo se drugi kod koristi, nema razlike u kucanju. Razlika je u tome sto CC paket mora da odstoji 24h u magacinu pre nego sto se salje prvom otpremom sutradan zato je i rok urucenja od 3 do 5 radnih dana. Post express je maksimalna dimenzija paketa 50x60x50 pri cemu ne mogu dve dimenzije da predju navedene mere. CC paket je osmisljen da bi se i druge vece posiljke mogu primiti.

Epa nije odstojao 24h stigao je relaticno brzo.
Kazem ti,ja nemogu da uticem na prodavce,mogu da me slazu o nacinu na sebi.
Koliko puta sam trazio da mi se posaljw paket kao preporuceno ili u obicnom pismu,prodavac se slozi kasnije mi javi da u posti nisu hteli da prihvate.
U ovom slucaju sumnjam da prodavci nece da se cimaju oko slanja preporucenog pisma. Nisam ni u jednom trenutku posumnjao da su u 10 posta u bezobrazni. Prodavci gledaju da te otkace.

Ukoiliko imas problem u bilo kojoj posti u srbiji, posalji mi broj poste ili adresu ili kako god i na kom broju saltera si imao koji problem i okvirno vreme kada se to desilo. Kao sto rekoh svi ti radnici u tehnologiji su jedni od nas ni njima vise nije ni lako ni svejedno ne kazem da je opravdanje ali ih treba propisno usmeriti.

Nazad
Vrh Dno