Ubacili su. Juče 24. mi je stigao paket poslat 22.
Na dnu nalepnice piše da ne garantuju rokove.
Nisu, nego si ti slao za neko specificno mesto gde inace ne garantuju rokove urucenja tokom cele godine..
Kako ne garantuju?
Mogu oni da napišu šta god hoće, ali prvo moraju da menjaju nazive usluga, jer "danas za odmah", "danas za danas", "danas za sutra do 12č" i "danas za sutra do 19č" vrlo slikovito kupcu usluge predočava u kom roku će usluga biti pružena... Ranije su svako kašnjenje u isporuci refundirali (ko se cimao da traži), sada ništa, ni za najozbiljnije propuste, jedino da ih tužiš za par stotina dinara...
Pa usluga jeste danas za sutra, ali pise ti u donjem desnom uglu da ne garatuju rok urucenja u nekim mestima / selima, takodje imas naznaku kada nema isporuke preko 2 kg itd.. Dzaba sto je takva usluga kada to pise dole mozes da se slikas. Obicno salterski radnik to kaze a i pise na adresnici nema sanse da se ne vidi, pise dole desno pod napomena.
Recimo ja sam u cetvrtak poslao paket za Pecenjevce i pisalo mi je nema dostave u grantovanom roku ( ponedeljek ) i nema dostave preko 2kg.
Sto znaci da ce umesto u petak ili subotu ( ako uopste radi ta posta subotom ), paket stici tek u ponedeljak, a ovo drugo znaci da tu nema klasicna PE sluzba nego pakete nosi postar, a posto je paket bio tezi, to dalje znaci da stranka mora doci u postu da licno podigne da postar nece nositi na adresu.
Elem, situacija izmice kontroli, nema ko da radi, nema ko da dostavlja pakete, paketi se gomilaju, u vecim gradovima veca katastrofa.
Paket poslat u Sabac, 23.12. trebao da bude 24 isporucen, nije ni 24 ni 25.
Paket poslat za Beograd 24, trebao da bude isporucen 25, nije isporucen.
Em sto korona komplikuje situaciju em NG i praznici pa se mnogo vise i salje i onda jedna katastrofa na drugu rezultira sve ovo.
Da li je neko probao da se zali ? Kada se kasni sa isporukom a nije naznaceno na adresnici da nema dostave u garantovanom roku moze da se zali ako posiljka kasni jedan dan.. ovo sam licno naplacivao par puta do sada u proteklom periodu pre godinu, dve.. zalbu moze da podnese lice koje placa postarinu, znaci ne moze ono koje nije platilo, jer se smatra da ono nije osteceno..pitam iz razloga da nisu napravili sada foru kao kovid, vanredna situacija ovo ono pa ne moze da se zali, jer je isto bilo i za vreme njihovog strajka nije moglo da se zali kao strajk ovo ono..