Šta je novo?

Kurirske službe

Zdravo,

Je l ima mozda neko ugovor sa bexom odnosno neke povlascene cene preko njih. Zanima me koje cene nude za koju kolicinu paketa? Po meni je skroz apsurdno da oni uzmu 50 din za uplatu novca meni na racun od svakog paketa a onda dodju i uplate sve odjednom...
Nemam sa Bex, ali imam sa PE i AKS.
Oni uzimaju procenat od uplate, a to sto tebi legne novac u jednoj transakciji, oni su ipak preneli novac sa više adresa do centrale. I predpostavljam da si dobio listing transakcija, koji je opet neko pripremio.

PE svaka adresnica ide posebna uplata.
AKS zbirna uplata, listing u XLS fajlu svaki dan na mail. Na kraju meseca račun sa celim listingom.

Ništa od navedenog ne dobijem od bexa, samo mi legne uplata od otkupnina prethodnog dana, listu imam preko njihove aplikacije ali je to generisano preko app, niko tu ništ ne radi... u svakom slučaju se nadam da prilikom zaključivanja ugovora bar taj trošak ne naplaćuju tako papreno. Za PE kad sam slao svaka je posebno uplata bila.

Za Bex mi ostaje velika misterija zasto naplacuju dodatnih 50 din za dostavu na Beogradske opstine, za ruralna mesta mogu da razumem dodatnih 100 din ali je opet previše na već visoke cene, ali zašto je meni jeftinije da pošaljem u Novi Sad recimo nego u Bg to ne razumem...

Зна ли неко можда да ли сутра Пошта прима Пост Експрес пошиљке?
Или, ако не, евентуално обичне пакете и писма (VV и препоручене пошиљке)

Данас сам заборавио да их питам, а на сајту нема никакво обавештење о томе,
осим да раде скраћено - од 8 до 11.

Post Express
Poštovani korisnici, povodom Uskršnjih praznika, obaveštavamo vas da će 17.4. 2020. na šalterima pošta od 8 do 11 časova biti organizovan prijem Postexpres pošiljaka. 17.4. dostava neće biti organizovana. 18,19 i 20.4.2020. god. pošte neće raditi.

Pošta
16.4.2020.
Радно време пошта током Ускршњих празника

У складу са новим мерама Владе Републике Србије за спречавање ширења вируса Ковид-19, током Ускршњих празника по јулијанском календару, рад пошта обављаће се на следећи начин:

• у петак, 17. априла, радно време пошта са корисницима је од 8 до 11 часова (осим пошта на граничним прелазима и административним прелазима Јариње и Брњак, којима се радно време не мења);
  • у суботу, недељу и понедељак, 18, 19. и 20. априла, са корисницима ће радити поште на граничним прелазима, као и на административним прелазима Јариње и Брњак, којима се радно време не мења.
Од данас су привремено затворене следеће поште: 14251 Причевић, 24205 Гранични прелаз Келебија и 24215 Љутово.

Poslednja izmena:
A zna li neko da li se u ovom periodu mogu podnosite zalbe na PE zbog kasnjenja buduci da je ''vanredna situacija'' na snazi ?

Не. Свакако сад не гарантују рок уручења. Примају Пост Експрес пошиљке са роком доставе наредног дана до 19 часова,
али достава зависи од могућности и капацитета доставних пошта. Раде са мање радника него у нормалним околносима (и тад је било мало курира), а поред тога је и скраћено радно време.

Da li neka služba prima pakete u subotu? Aks i Royal vidim da definitivno ne rade.

Ili možda ako neko danas prima pakete?

Не. Свакако сад не гарантују рок уручења. Примају Пост Експрес пошиљке са роком доставе наредног дана до 19 часова,
али достава зависи од могућности и капацитета доставних пошта. Раде са мање радника него у нормалним околносима (и тад је било мало курира), а поред тога је и скраћено радно време.
Онда то није никакав 'експрес' већ обична поштанска услуга, и тако би и требало да тарифирају. Али, слатке су паре.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Da li neka služba prima pakete u subotu? Aks i Royal vidim da definitivno ne rade.

Ili možda ako neko danas prima pakete?
Teško. Većina će da isporučuje u subotu.
Od prošlog leta kurirske službe ne rade subotom, ali su od kad je krenulo vanredno stanje zatrpani paketima, pa subotom raznose, da očiste magacine.

Promena pitanja, posto je vec poslat danas paket ekspresom. Da li ce ekspres sutra isporucivati?

Narucio neka dva federa za kosacicu, 2 kom 400dinara. Tezina celih 20gr, postarina i otkup 830din. Skuplja postarina nego sama posiljka. D Express, strandardno najgora brza posta...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Pa nema se šta žaliti, toliko je. Mogao je imati i cenu poštarine od 470 dinara ako bi se držali cenovnika.

Ma nema sta da se zalim, samo kazem da bezobrazno cepaju sa cenama i to mislim sad od kada je ovo stanje...

Više kuriskih službi je menjalo cenovnike od nove godine. Generalno nema veze sa ovim stanjem. Prema cenovniku, kao što dzonihsv reče, isporuka tvog paketa je mogla da košta i 470 dinara. Mislim da je ovde pravo pitanje zašto ti je naplaćeno manje :)
Mi smo prethodne sedmice imali više kupaca koji su se javili da su platili isporuku manje od onoga što smo im najavili. I to su plaćali neke potpuno random cene, koje ne postoje u cenovniku. Zaista ne znam kako to kurir pravdaju kada se razdužuju.

Nedavno sam imao situaciju sa roditeljima, penzioneri. Napatili im za paket od 2.2kg 530 dinara, a paket od 9.7kg 790 dinara. I Pošto je vrednost prvog bila 1000 dinara, a drugog oko 20.000, mom matorom je onih 530 zvučalo kao dranje, a ovih 790 mu je zvučalo povoljno, posebno što je taj drugi došao "čak iz Novog Pazara, a ovaj prvi nema ni 100km odavde". Kurira ne interesuje šta nosi, cenovnik ide zonalno u odnosu na masu i manjim delom na vrednost.

Pa nista, zvacu onda u utorak kurira da mu dam jos 40din, necu da trpi budzet brze poste zbog mene[emoji16] Nisam skoro narucivao tako male stvari, znam da je bila postarina 250-300, u zadnje vreme su mi sve veci paketi pa nisam obratio paznju. Nema veze, to je sto je...

Juce mi stigao paket preko aksa,otkupnina 1000din,tezina do pola kilograma,postarina 580.Fino.
Koju kurirsku sluzbu za paket od 9kg i otkupninom od 19 000din?Bex?Dex?

Ja slao tri metalna riga tezina oko 15kg sa dexpressom iznos postarine oko 1050 din a otkupnina 3000 din.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Po kojoj računici je 830 din, ja ne vidim u cenovniku da je moglo toliko izaći ni u jednoj kombinaciji.
Tačno tako, za 430 (830-400=430) nema računice.

Trebalo je 300 + 85 + 85 = 470.
Ako paket nije osiguran, onda 300 + 85 = 385.

Kod PE ako ima vrednost, mora osiguranje. Kod AKS ne mora.
Za ostale ne znam.

Ja slao tri metalna riga tezina oko 15kg sa dexpressom iznos postarine oko 1050 din a otkupnina 3000 din.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Moj prijatelj je paket od 10kg i otkupninom od 32 000 platio postarinu 1800din,s druge strane nije moguce jer ne planiram da ga nosim do poste jer ovamo ne preuzimaju pakete.

ja sam danas odneo pošiljku u city magacin, pošto su mi rekli da ne preuzimaju.

ide bez otkupa, čovek nije vrednost hteo da napiše (vraćam mikrotik), tako mi sve delovalo dezorganizovano... još mi naplatio za 1kg, odmerio rukom :( no, ako to stigne gde treba, ja ću da budem zaista prijatno iznenađen (onda još samo povraćaj novca da dočekam)

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
ovo koliko god da je delovalo kao džumbus, isporučili su ga bez greške za cca 20 sati od momenta kad sam im odneo...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Bruka, zasto onda ne opomenu korisnike bar usmeno, a da ne kazem da bi u desnom uglu u polju napomena trebalo da stoji da se ne grantuje rok urucenja, kao sto i standardno stoji kada se u ne vanredno vreme salje za manja mesta ili sela..

Narucio neka dva federa za kosacicu, 2 kom 400dinara. Tezina celih 20gr, postarina i otkup 830din. Skuplja postarina nego sama posiljka. D Express, strandardno najgora brza posta...

I ja sam trebao da porucim od coveka neke loptice tezine nema ni 100 grama, pitam ga salje li PE, kaze samo Beks, reko koja je postarina kaze on meni 430 din, a loptice kostaju 600 din, reko izvini na uznemiravanju.. Bezi bre 430 din za 100 grama, bezobrazno do zla boga da ne kazem da vecina ljudi na minimalcu rade za 1000 din dnevnicu a isporuka tolika, kada daju minimalac 500e nek lupaju tolike cene za prevoz bukavno nicega.

Onda sam nasao na intersportu, gde salju Dejlijem i pise da je postarina preko 1000 din besplatna a ispod 1000 din vrednosti da je 150 din, sto nikako ne moze sem ako nemaju ugovor sa njima, tako da cekam da mi to stigne ove sedmice i preko tih 150 din mogu samo da dam jos 12 din sto pise da je za povrat novca, ako mi kazu vecu postarinu lagano cu da vratim paket..

Mnogo su se po meni izbezobrazili sa troskovima dostave, za vece pakete, gabaritne i glomazne i nekako da razumem ali za ovake sitnice da ti uzme 400-500 din ma idi bre..

Poslednja izmena:
Cena dostave koju plaćaš prodavcu može da bude cena koju oni plaćaju, a i ne mora.

Mi ćemo sa promenom webshop platforme imati stepenastu cenu isporuke i biće automatski dodato kako kupac ubacuje artikle. Biće 200 dinara, besplatno, a za overweight artikle će računati po kilogramu.

Prefakturisanje usluge transporta nas uslovljava da vodimo knjigu usluga, ali tako će nam biti jednostavnije, nego da svako malo sa nekim kupcem imamo nejasnoće čiji je transport, zašto ne može besplatno, zašto su mu obračunali povrat novca i slično.

Od kada radim u maloprodaji, postao sam mnogo realniji, bolji, kupac.

Postoje i pilicari, koji imaju ugovor sa određenom kurirskom sluzbom, gde imaju cenu 250-300 din, a naplate ti 400+,a pa sebi stave u dzep razliku.
Obicno nece ni da salju sa nekom drugom sluzbom, kupca ostavljaju bez izbora, sta po meni nije fer iz tog razloga cesto odredjene prodavce kada su iskljucivi sto se tice slanja i zaobidjem.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Tvoje pravo je da biraš gde kupuješ :)
I pre nego što sam se bavio ovim poslom, uvek bih doplatio 200 dinara da mi proizvod bude kulturno spakovan.

Mi imamo neke artikle koji zahtevaju specifičnu kurirproof ambalažu i ta ambalaža nas prilično košta. Da ne bi smo imali minimum order quantity, uveli smo finansijski limit za te artikle ispod kog se plaća ambalaža.

Što se izbora kurirske službe tiče, kod nas može koja god hoćeš služba, uplatiš novac po predračunu i dobiješ podatke za preuzimanje, pa ti organizuješ kurirsku službu. Većina ljudi na to kaže "neka, šaljite preko tih vaših", jer neće da se cimaju.
Mi smo mali, imamo 20ak paketa dnevno, dve kurirske službe. Obe preko aplikacije, sami štampamo adresnice, novac nam leže na račun. Nemamo vremena da se cimamo sa trećom kurirskom službom.

Za sve ove godine samo jedan kupac je nedvosmisleno odustao od kupovine, jer smo odbili treću kurirsku službu preko otkupnine. Kupac koji smatra da je uvek upravu i pokušava da nas ucenjuje, nama nije potreban kao kupac, po cenu da zatvorimo posao.

Postoje i pilicari, koji imaju ugovor sa određenom kurirskom sluzbom, gde imaju cenu 250-300 din, a naplate ti 400+,a pa sebi stave u dzep razliku.
Obicno nece ni da salju sa nekom drugom sluzbom, kupca ostavljaju bez izbora, sta po meni nije fer iz tog razloga cesto odredjene prodavce kada su iskljucivi sto se tice slanja i zaobidjem.

A kako to? Ako ti je dostava 250 din onda je 250. Ko ti uzme 400? Prodavac ili dostavljac(kurir)?

90% firmi koje šalju imaju ugovor sa 1 kurirskom službom pre svega zbog cene i zbog osiguranja paketa itd.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Ne pričam o "ozbiljnim" firmama nego ovima tipa sa KP, on ima ugovor na 250 din, ti kupis nesto za 800,on tebi naplati sve ukupno sa dostavom recimo 1200,a njega je ustvari sa dostavom kostalo 1050.

Ja imam vec 10ak godina ugovor sa dexpressom, paket 240 svaki naredni u istoj posiljci 170, nikad ne naplacujem kupcu dostavu, bez obzira na kolicinu.

Nazad
Vrh Dno