Šta je novo?

Kurirske službe

Još kedan biser cityexpressa. Očekujem pošiljku potpišem čovek ode bacim pogled drugo ime i adresa. Ladno zamenio pošiljke

Ziv covek, radi i pogresi, svima se desava.

Druže, ja sam zvao, napušio, gospođa mi rekla doneće dečko kući ne brinite. Sutra me zove, prede kao mačkica i ta daaa, evo ga na četvrtom spratu. Ja zadovoljan, on počašćen, i svi happy. Mali korak za čoveka, veliki za moju sujetu a realno i za pravdu. :p

Ja sam slicno uradio postaru koji je bio na zameni... bio mi je kontrolor postara kuci, ostavio broj telefona da se javimo ako opet bude problema...

Da li City Express preuzima pakete subotom? Vec tri dana cekam da vratim napajanje a kurira nema.

ne preuzima subotom a u vecini mesta ih ni ne isporucuje subotom.

Po ko zna koji put imam problem sa citijem. Kupio sam nesto preko neta i zove covek na fixni koji niko i ne koristi i javi se keva i kaze da ne zna sta sam porucio i da me okrene na mob ili da se javi za min da se ona cuje sa mnom.Naravno da se nije javio zvao sam na svakih pola sata kol centar jer oni ne mogu da dobiju vozaca kao verovatno vrsi isporuku. U pola 4 posle skoro celog provedenog dana kod kuce konacno mi saopstava ovaj iz kol centra da nece moci danas da dodje kurir i da on i nije duzan da se najavljuje, nego da oni rade isporuke od 08 do 16h pa da si duzan da budes kod kuce. Mislim ne smem ni do vca da odem nego moram da blejim na terasi.

Stiglo mi je nesto post expressom,otkupna vrednost 4400din. Preracunao sam po cenovniku na sajtu,trebala bi postarina da bude oko 200din... Medjutim,meni postar trazi oko 450 din,iako na onom papiru pise 210,tako nesto... Po kom osnovu on meni uzima taj dodatni novac,kad ja za to ne dobijam nikakav racun/priznanicu/papir,bilo sta...? To mi se desilo i ranije,kada sam dobijao nesto u vrednosti 20.000din,platio sam postarinu 800-900 cini mi se...iako je na papiru pisalo dosta manje,kao u cenovniku na sajtu...

Ti treba da platis samo ono sto imas napismeno, tu verbani dogovori ne postoje niti su validni. Koliko pise - toliko platis; baksis je tvoja stvar.

Je l racunas postarinu + prenos otkupa + proviziju za slanje postnetom ili na racun kako ke vec oznaceno?

evo sad gledam ponovo kalkulator,nisam primetio da pise +130din za novac koji mu vracaju... nije mi jasno samo zato ja nikakav papir da sam to platio ne dobijam...a i cini mi se da uzimaju vise od toga...

Pa da, to ne pise na onoj post expres priznanici. Ne uzimaju vise, ja sam pre par godina napusio coveka dok mi nije objasnio oko toga

Ako si koristio kalkulator na sajtu, onda nema sanse da nisi dobio u dinar tacnu cifru. Pitanje je sta si ti unosio od vrednosti.

Vezano gore za City ekspres, zasto si uopste davao fiksni, zasto nisi stavio odmah svoj mobilni? Kurir ima desetine paketa, nema vremena da se igra gluvih telefona, da se cujete vi svi u medjuvremenu....

Ма ко је дао фиксни, купио нешто са нета где ми је на налогу мобилни, фирма једна. Откуд знам одакле му фиксни. А после сам видео да на пакету пише и мобилни.

evo sad gledam ponovo kalkulator,nisam primetio da pise +130din za novac koji mu vracaju... nije mi jasno samo zato ja nikakav papir da sam to platio ne dobijam...a i cini mi se da uzimaju vise od toga...

Uh bre brate ala su ga poskupeli, sem ako nije % u pitanju, secam se vremena dok sam slao preko njih kad je 22 dinara bio taj povrat papira kojim se posle novac isplati posiljaocu, pa valjda digli na 40, pa zadnje sto sam cuo je bilo 70 dinara, a 130 dinara je stvarno previse, cak i na stvar od 4 soma!!

Cao drugari, kakva su Vam iskustva s AKS-om .. prvo sam prodao neko napajanje, poslao coveku s otkupom i pare sam cekao 10+dana, nakon nekog vremena kupim podlogu za misa, mala posiljka, poslao mi covek u ponedeljak treba da stigne u utorak do 18, stigla mi je u cetvrtak, pod izgovorom da nije znao mladji kurir gde mi je ulica, na sta sam odbio da platim posiljku, posle natezanja s sefom nisam je platio a dobio sam paket, uz poruku nemoj nikad vise da poslujes preko nas .... Jel imao neko slicna iskustva s njima.
P.S. paket je poslat iz Rume za bgd nije dolazio s kraja sveta, a pare su trebale da stignu iz
Pazove za Bgd ...

Ne prodajem puno, i uglavnom licne stvari koje vise ne koristim(ne preporodajem). Ali kad mi zatreba, koju mi kurirsku sluzbu preporucujete, radio sam jos s Post Expressom korektni su ponekad, a ponekad nisu...

AKS (Autokomerc S doo). Odlicna kurirska sluzba. Jeftini, pare na ruke... Provereno...
Ne znam da li smem da ostavim broj telefona pa ako nekom treba neka trazi na PM. Predstavnistvo im je u Sapcu a ja sam iz Nisa preko njih slao u sve delove Srbije.

Jeste odlicna slizba, ali severno od Nisa, ovi juznije zabusavaju, vec 3 dana pare mi ne stizu, a i paket isto tako stigao posle 4 dana.

AKS (Autokomerc S doo). Odlicna kurirska sluzba. Jeftini, pare na ruke... Provereno...

Buahahaha, bolji vic nisam pročitao skoro... neodgovorniju i neefikasniju kurirsku službu nisam imao prilike da vidim, a sa mnogima radim....

Daj bre pustite ove bud*lastine(pohvale) u vezi aks-a. Najgora kurirska sluzba. Novac se nekad ceka i po 10 dana, kao i isporuka posiljke. Drski su i neozbiljni. Sto se tice bex-a, ako vam se zalomi pa ukradu vasu posiljku, mozete da se oprostite od para. Kradu se paketi redovno, jer je plata premala i redovno kasni, ne ide radni staz i mnogo posla ima.
Najsigurnija varijanta je i dalje post express. Platite jos nekoliko desetina dinara i osigurate paket.

Jednom mi je lik iz bexa ostavio zastavu koju sam kupio u dvoristu, 5 dana sam napusavao ljude iz prodavnice dok nisam skontao da je kurir kriv. Posle sa njim jos 15 dana dok nije kupio zastavu novu.

ja koliko znam preko poste je sigurica

Ali shodno tome i naplacuje...

PostExpress je najbolji iz cistog razloga sto u svakoj posti maltene se moze poslati, novac stize za 2 dana, a vecina posiljki stize do primaoca u roku od 24h, ako je u pitanju selo onda 48h, novac meni odmah sutradan. Preuzimaju pakete subotom, sto meni odgovara, a kad nesto posaljem subotom stize u ponedeljak, tako da je sasvim korektno.

Poslao sam preko 200-300 paketa preko njih, i sasvim su korektni, kosta vise, jeste, ali da vredi - vredi.
Uveli su i opciju od pre par meseci da li od 12h ili do 19h hocete da stigne posiljka, preporucujem uvek do 19h osim ako se ne salje u BG gde ima dosta prometa posiljki, jer i ovako i onako stigne do 12h, posto stvarno dosta vozila imaju, a jeftinija je postarina nekih 50ak dinara (taman ono sto uzimaju za proviziju)

Kosta vise ali NE vredi ako je posiljka iole pristojne vrednosti, jel ti ocigledno nisi slao nista vrednije (a i ako si primao verovatno je od firme koja ima ugovor sa njima i mnogo bolju cenu postarine), imas ovde dosta primera njihove povoljnosti, secam se primera kucista od 19 000 ili tako nesto cene, otkup je bio 20 400 dinara zbog postarine od 1 400 dinara jer se uzima % a ne fiksna cena...

Naravno, taj procenat se odnosi na vrednost paketa koja je kod postexpressa obavezna, a na osnovu koje ti se u slučaju da se paket izgubi ili uništi vrši isplata. Kod drugih to nema pa će ti za robu vrednosti 10.000 dinara ako je izgube isplatiti 10x poštarinu tj oko 2.000 dinara. Tako da je ipak postexpress među najboljima tj. najsigurnijima, a to se svakako mora platiti. Pitaj ljude koji su slali drugim kurirskim službama jeftino pa kad se izgubi paket to više i nije jeftino. Kod postexpresa možeš u dinar da izračunaš koliko će te sve koštati, što baš i nije slučaj kod drugih.

Naravno da vredi, jer se propocionalno procentu otkupa/vrednosti plaća i osiguranje ... Tako da si sigurna da ne može da "nestane" komp od 20 000 , ili konzola od 40 000, kao što "nestaju " kod BEXa ili AKSa....

Pare mogu odmah i sutradan da budu kod tebe, ako štikliraš PostNet kao otkup (skuplje za kupca) čim ti stigne SMS ideš u poštu po pare. ili uplata na račun (najjeftinije za kupca) pare ti legnu odmah isti dan na račun kad preuzme paket...

EDIT: Preteče me Joker.

Naravno da vredi, jer se propocionalno procentu otkupa/vrednosti plaća i osiguranje ... Tako da si sigurna da ne može da "nestane" komp od 20 000 , ili konzola od 40 000, kao što "nestaju " kod BEXa ili AKSa....

Pare mogu odmah i sutradan da budu kod tebe, ako štikliraš PostNet kao otkup (skuplje za kupca) čim ti stigne SMS ideš u poštu po pare. ili uplata na račun (najjeftinije za kupca) pare ti legnu odmah isti dan na račun kad preuzme paket...

EDIT: Preteče me Joker.

Tacno to, takodje je dobra opcija da ako saljete nesto skupo (racunar, laptop, bilo sta iznad 20ak hiljada), da kazete kupcu da prvo uplati na racun vas iznos bez provizije, a onda posaljete i samo deklarisete vrednost, to vas kosta 200-300din skuplje, ali je zato posiljka skroz osigurana, sto je bitno kada je u pitanju tehnicka roba.
3.5% onda ne uzimaju na proviziju (tj. povracaj novca), jer povracaja novca nema, samo nekih 1% na osiguranje ili koliko vec).

30 dinara je skuplja varijanta do 12h. Ne znam samo kako je to ispala postarina 1400 din, jedino ako je posiljka bila 10 kila...

Deru na posiljkama koje imaju otkup. Nerealno deru. I svaki cas im se desi da naplate vise postarinu nego sto treba(na ovo se vec svi zale). I dodatno u 2 od 3 poste(meni se desilo) ne znaju da mogu da ti uplate na racun (najjeftinija varijanta) nego su me gledali kao tele u sarena vrata.

AKS , blagi užas, indijanci.
Počeli su da mi dostavljaju pakete sa kašnjenjem od dan, dva ali zato uredno naplate danas za sutra. A posebno su im bezobrazni kuriri, klinci uglavnom, koje menjaju na mesec dana.
Predlozio sam im da uvedu uslugu, danas za kad donesemo doneli smo ;)

Vrh Dno