Šta je novo?

Kurirske službe

Postexpress je definitivno najbolja i najsigurnija varijanta i kao takva nije ni cudo sto je i najskuplja. Ja uvek idem preko njih iako sam imao posla sa ostalim kuririma.

Bex - nisu znali da nadju moju ulicu u samom centru Beograda pa sam morao da se cimam do Trga da se nadjem sa kurirom

Aks - kasnili do jaja vise puta

Deru na posiljkama koje imaju otkup. Nerealno deru. I svaki cas im se desi da naplate vise postarinu nego sto treba(na ovo se vec svi zale). I dodatno u 2 od 3 poste(meni se desilo) ne znaju da mogu da ti uplate na racun (najjeftinija varijanta) nego su me gledali kao tele u sarena vrata.
Daj jedan realan primer kako to deru, i kako naplacuju postarinu vise nego sto treba. Na papiru ti sve pise sem provizije za uplatu. Ne branim post expres ali realno su najbolji pd svih njih. A mozete i da navedete do pola kg cene pa da vidimo ko je najskuplji...

Ni blizu da su REALNO najbolji od svih. Mozda su TEBI najbolji od svih.
Primer, prodam telefon, sa otkupinom, izracunato na PAPIRU da primalac ima da plati 670 dinara troskova. Njemu stize, mora da plati preko 1000dinara. Lepo upisano hemijskom dodatni troskovi (!?!?!?!?) kojih nema na zvanicnom dokumentu. I da ne bude zabune, to nije provizija za uplatu jer su oni uplacivali taj novac na racun a na njihovom sajtu mozete da vidite cenu za pomenutu uslugu.
Silom prilika sam morao tad po njima da saljem, dva paketa (na oba se javio isti "problem"), i vise nikad.

Inace za sve drugo CityExpress, bilo koja kilaza, po 1 paketu imam ugovor 150 dinara, prenos otkupnine se ne naplacuje nego lepo uplate na racun i kraj. Nikad nikakav problem. I druge kurirske su nudile isti takav ugovor, ali neka hvala. Sa beksom sam imao problem, sa aksom isto.

P.S. Nisam izolovan slucaj, tad sam trazio da li je jos neko imao problem, i na jos jednom domacem forumu se raspravljalo o tome i sta PostExpress dodatno naplacuje a nema na racunu. I javio se poprilican broj ljudi koji se zalio na njih.

Poslednja izmena:
Hajde lepo daj tačno podatke, kolika je cifra, i koliko je tačno bio težak paket, i nema šanse da su uzeli ništa preko cenovnika...

Uostalom, postoji kalkulator na poštinom sajtu, i to što itadje tamo, mora da bude cifra.

CITY je preskup, ne pričamo ovde o ugovorima..... za istu stvar City me dosta više košta....

Slao sam u februaru jos, ne secam se tacne cifre, ali se nije slozila sa cifrom na kalkulatoru, ni blizu. Za jedan paket moze da potvrdi user na benchu iboki koji je od mene i kupio telefon.
Da city je preskup ovako, ali ja licno sa njima nikad nisam imao problem i dok sam placao regularnu cenu.

30 dinara je skuplja varijanta do 12h. Ne znam samo kako je to ispala postarina 1400 din, jedino ako je posiljka bila 10 kila...

Verovatno je bilo kuciste sa komponentama, to je laganica 6-7kg, a da ne pominjemo gabarite ako je standarne velicine (tek za Big Tower da ne pocinjemo), jer se i gabariti gledaju, tipa ja saljem ponekad stapove, gde je isti u cevi precnika nekoliko cm, pa me osure po 450 dinara samo zato sto je cev duga 1,5m!

Poslednja izmena:
Ja sam do sad koristio AKS sluzbu, jer ih ima kod mene u Vrbasu, i kad sam slao stari pc koji sam prodao u Loznicu, stigao je tog dana. Inace dosta paketa sam slao i primao preko njih i do sad nije bilo problema sa robom.

Kao i sve u zivotu, tako i kurirske sluzbe mnogo zavise od ljudi koji rade... ti recimo imas srece da ti radi/rade korektni ljudi, ali ima ih raznih...

Kakva je situacija sa slanjem paketa u Guču? Treba nešto da šaljem a kupac mi kaže da ne idu kuriri često tamo? Slao bih PostExpress-om.

Postexpress je definitivno najbolja i najsigurnija varijanta i kao takva nije ni cudo sto je i najskuplja. Ja uvek idem preko njih iako sam imao posla sa ostalim kuririma.

Bex - nisu znali da nadju moju ulicu u samom centru Beograda pa sam morao da se cimam do Trga da se nadjem sa kurirom

Aks - kasnili do jaja vise puta

Kako PE najskuplji? Ja sam za stap ram memorije aksu platio 280din a na papiru pise 220-230 din :S isto kad sam prodao mob 70€ platio sam 120din da uzmem te pare... Kod post expressa pare donese postar bez provizije...

Ja sam prošle nedelje slao RAM memoriju sa oktupninom i koštalo je 193dinara slanje. PostExpress

A što se Guče tiče, totalno sam zaboravio da sad kreće sabor u Guči...

Poslednja izmena:
PE naplacuje dodatnu postarinu i provizije za uplatu kupcu ako ima otkupa bez obzira sto posiljalac plati slanje. Na tih 193 kupcu su jos bar 100 naplatili dodatne usluge. Imate sve na postinom sajtu i kalkulator.

Poslednja izmena:
PE naplacuje dodatnu postarinu i provizije za uplatu kupcu ako ima otkupa bez obzira sto posiljalac plati slanje. Na tih 193 kupcu su jos bar 100 naplatili dodatne usluge. Imate sve na postinom sajtu i kalkulator.

E to nisam znao, na računu koji ostaje meni piše 193din poštarina.

Uzecemo za primer da si memoriju prodao za 2000din:

Post Express Danas za sutra do 19h u unutrašnjem saobraćaju
Cena po masi: 150 dinara
+ po vrednosti: 20 dinara
+ prenos otkupne pošiljke: 23 dinara

UKUPNA POŠTARINA: 193 dinara

Poštarina koju plaća primalac na ime prenosa novca (otkupnine):
+ provizija za uplatu: 50 dinara
+ prenos uputnice: 23 dinara

DODATNA POŠTARINA: 73 dinara

73 opet nije bar 100, a ako imas racun, sto je najbrza varijanta da dobijes pare placa se samo 45 dinara.

E a kako funkcioniše to plaćanje preko uplatnice, znam da treba kuriru dati popunjenu uplatnicu sa pošiljkom. Šta posle?

Ako hoces da ti se novac uplati na racun, popunis uplatnicu, samo pazis da sebe stavljas kao primaoca, on to stavi u dostavnicu, i cim se vrati u postu posle dostave sa parama uplacuje ti se na racun. Nekoliko puta mi je leglo u istom danu a nekada sutradan, zavisi kad je dostavljen paket, jer platni promet radi do 16:30 mislim.

Tako sam i mislio, ali pazi ćurku u Call centru koja mi rekla kad sam hteo to da uradim, da novac uplaćuje primalac pošiljke, nakon isporuke paketa, pa to da radim samo ako verujem toj osobi.

Kako se zemlja postepeno pretvara u tiraniju, ako vec to i nije, tako i PostExpress uvodi nova pravila za teroriste mislim gradjane - na salteru poste od sada sluzbeniku mora da se pokaze roba, tj. ne moze od kuce da se zapakuje predmet..

Posto smo svi teroristi pa obozavamo da saljemo C4 umesto odece a pritom ostavljamo potpis i licne podatke, ova mera je neophodna..

Ozbiljno?
Od kad to?

Mada sto se mene tice, ok je, ako ce oni da mi zapakuju u posti, nemam nista protiv, manje posla za mene.

Zapakovaće, ali će ti i naplatiti uslugu, nemoj da misliš da će da bude džaba.
Ta fora važi ako šalješ paket u inostranstvo...doneseš kutiju koja MORA da bude otvorena, kako bi neki lik dole u pošti u Savskoj video da ne šalješ ne-zna-ti-ja-šta, a onda ti on na licu mesta relativno ofrlje kao zapakuje i izlepi onom odvratnom žutom "pošta" trakom (ili ako hoćeš da bude zapakovano kako treba poneseš sve sa sobom, pa na licu mesta odradiš sve sam - ali žuta traka mora da ide preko).
Ovo naravno nije džabe...nije skupo, ali nije džabe i OBAVEZNO je!

Mozes iz bilo koje poste da posaljes, samo pokazes radniku na salteru sta saljes. Mislim to je donekle i normalno jer bi mogao da zapakujes bilo sta. Slao sam juce post expres u mom pakovanju, samo pitali sta je unutra.

Slao sam juce post expres u mom pakovanju, samo pitali sta je unutra.

I mene su do skora pitali samo sta je unutra uz obavezno opipavanje paketa.. jarko bih voleo da je u pitanju izlapela salterska sluzbenica, kakvih je nemali broj, koja je izmislila da su pre dva dana dobili takvu skandaloznu direktivu da pregledaju sve predmete, kanda saljemo robu zatvorenicima a ne slobodnim gradjanima...

Ili nam mozda Krkobabic odasilje sublimalnu poruku da i nismo toliko slobodni koliko mislimo da jesmo - zasto bi se zatvorenik bunio sto mu cuvar ceslja postu?

Odem ja u ponedeljak tamo kasnije malo da pošaljem paketić kad ono više ne primaju post expres, zakasnio pola sata ali ona tamo na šalteru (koju inače poznajem) kaže:"ostavi, ja ću ti to poslati sutra ujutru", malo sam bio skeptičan ali pošto ja odem na posao pre no što se pošta otvori mislio sam možda će požuriti malo pa da paket bude isporučen istog dana (utorak).
Prođe sreda bez ikakvih informacija! prođe skoro i četvrtak i ja cimnem primaoca kad ono nema paketa, ja na poštu i imam šta da vidim, na onom dokumentu što popunjava pošiljalac (inače imaju u pošti jednu kutiju za to, pa onda ako pošiljalac žuri, ostavi sve kod njih a oni ubace 3-ći primerak u tu kutiju pa posle može svako da dođe i da potraži svoj papirić) piše da je paket poslat 21-g (a trebalo je 19-tog) i tu gde se šalteruša podpisuje pisalo je samo "greška, kasni" bez ikakvog podpisa radnika i bez šifre kurira koju obično upisuju u formular.
Dakle mora čovek da stoji pored njih, kao pored male dece, i gleda da nešto ne bi zaje***i, skroz su nesposobni :mad:

Poslednja izmena:
***, naucio si lekciju. bolje da si sutradan dosao, utorak ujutru, i sam poslao.
u glavnoj posti u mom gradu radi 4 sluzbenika, u 2 smene, a imaju ogroman broj guzvi, narocito 20og kada stizu socijalna primanja/deciji dodatci i onda svi navru na sve saltere, ukljucujuci i postexpress salter, tako da nije sigurno da ti 20og nije poslala jer su tad ogromne guzve, plus sto svima stizu racuni za box, vodu, telefon, internet, struju, a i plate narodu bivaju tad isto, pa da to sve plate/podignu.

Pa došao bi ja u utorak nego ja moram biti na poslu u 7:30h a pošta se otvara u 8h a od posla do pošte ima 20 minuta bajsem u jednom pravcu tako da ne mogu ni na pauzi da izađem, mogu tek oko 16:30h kad se vraćam s posla a računao sam možda ga ona pošalje ujutru kao danas za danas pa bi do 16:30 već bio isporučen...
Kod mene je veća pošta pa ima posebno šalter za post express, ako je baš baš gužva hoće i oni da rade uplate i isplate ali čim se pojavi neko sa paketom on ima prednost...

Ali što kažeš, uvek treba gledati šta rade.

I kod mene isto ima poseban salter za postexpress, ali kada dodje 20ti zbog tih dodataka, primanja, penzija, sta ja znam, uvek ima naroda dosta, pa i kada nemaju guzvu narod dodje da trazi da im tu isplate, pa se onda stvori guzva jer njih 10 tako ceka za uplate, ali mene licno nervira cekanje u redovima jer sad uvek mogu da radim nesto za vreme toga, okrenem nekog drugara cujem se sta ima, odigram nesto na fonu, itd.

Ne verujem da je namerno ta poslala tek 2 dana kasnije, posto kada kazu nesto profesionalni su.

Najvise volim kad je red za penzije ispred poste da udjem pravo unutra i da odem na salter za slanje, penzosi ne znaju da imam prednost pa odlepe. Ko i za vestern union :)

Nazad
Vrh Dno