KAMIKAZE
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.09.2005
- Poena
- 380
Ide sve u BG pa se posle šalje za suboticu
To jednostavno nema logike
Ide sve u BG pa se posle šalje za suboticu
Kako nema logike tako je najbrže i najeftinije,svaki centar u Srbiji ima linijsko vozilo koje vozi robu u sabirni centar odakle se ona sortira ili ako je sortirana preusmerava u centar odredišta.Zamisli da nije tako svaki centar bi morao imati umesto jednog po recimo 20 linijskih za svaki centar u kojem imaju poštu što mu dođe 20 centara po 20 linijskih vozila pa računaj.Čak ni najveći autoprevoznici nemaju toliko kamiona.To jednostavno nema logike![]()
Kako nema logike tako je najbrže i najeftinije,svaki centar u Srbiji ima linijsko vozilo koje vozi robu u sabirni centar odakle se ona sortira ili ako je sortirana preusmerava u centar odredišta.Zamisli da nije tako svaki centar bi morao imati umesto jednog po recimo 20 linijskih za svaki centar u kojem imaju poštu što mu dođe 20 centara po 20 linijskih vozila pa računaj.Čak ni najveći autoprevoznici nemaju toliko kamiona.
Ne znam, ima raznih iskustava ali ljudi se generalno najvise zale na AKS.
Pa ne moraju da imaju za svaku liniju po jedan kamion, vec po jedan za svaki region. Ako paket ide iz Nisa za Suboticu, onda moze da se posalje u BG, pa iz BG-a za SU ili iz BG-a za NS, pa iz NS-a za SU...
Ali ako paket treba poslati iz Nisa za Leskovac, prosto nema logike voziti ga prvo na sever, pa onda opet vracati na jug...
I ide sva pošiljka, pa i ta iz Niša dolazi u BG, pa se istim kamionom vraća u Niš, a sutradan je kuriri nose u Leskovac.
Ovako bi kurir mogao odmah da trkne do leskovca isporuči robu, naplati, a onda kaže u centrali da si ga ispalio i nisi ni poslao paket, a kintu strpa u džep.
Naravno da ima logike. Jeftinije je slati jedan kamion, koji ide u glavni centar, nego imati po 10-15 kamiona u svakom centru, koji ce ici u svaki od drugih 10-15 centara.
region=centar
Je li vi to imate neke insajderske informacije ili samo, kao i ja, nagadjate?
Rekoh ja da sam duduk za biznis :d (i dalje mi zvuci neefikasno).
Prvo minimizacija troskova onda efikasnost :S:
to je cist ekonomsko-matematicki problem (optimizacija), i generalno moze da se pokaze da je isplativije ovo sa slanjem svega u jedan centar i razvrstavanjem
ps.nemoj da pokreces svoj biznis![]()
Ne samo da je isplativije nego je i brže
Uh to je onaj transportni problem iz OMa![]()
Da li rade kuriri od kad su seljaci postavili zasede po putevima![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari