Šta je novo?

Kurirske službe

Iz mog iskustva, a poslao sam stotine paketa sa otkupom (ne preprodajem ovde :), nego nesto zbog mog posla), najvise sve zavisi od lokalnog kurira i njegove odgovornosti prema poslu i klijentima.
Ne moze se generalizovati po firmama.

Mislim da je ovo najbolji odgovor na dilemu koju kurirsku sluzbu koristiti.
Kod mene je post expres ok i jedina zamerka mi je sto nerade s evricima. A u AKS-u, u mom kraju "operise" neki lik boze sacuvaj. Jednom prilikom mi je doneo neki komad hardwera, uredno upakovan, i po njegovom obicaju, svira ispred kuce dok ne izadjem. Ja izlazim i lik prepipava paket i onako iz kombija me pita:"Sta je ovo koji k.....c? Jesi i ti neki svercer iz limunda? Svaki dan ti nesto stize. J.....m se ko kinez s ovim paketicima za 150din." Ja mu kazem da uvek moze da promeni posao, ako nije zadovoljan i vadim novcanicu od 1000din da platim, medjutim lik mi kaze da nema da mi vrati kusur i da moram da mu dam tacan iznos ili on odlazi odmah. Isao sam kod komsije da trazim sitno jer sam hteo da izbegnem cimanje oko posiljke. Naravno to je bio zadnji put da sam koristio njihove usluge. Drugar mi prica da je kod njega u gradu obrnuto. Zato mislim da je ovo sto je Lappy napisao najrealnija preporuka nekome ko se dvoumi koju sluzbu da koristi.

Baš tako, sve je do kurira. A što se tiče radoznalosti...City Expres, stigao mi paket sa proizvodom koji ima svoju fabričku ambalažu i upakovan je dodatno u neprovidnu kesu i ulepljen. Na jednom kraju pokidana kesa i pitanje od kurira: "A šta ti je ovo?"

Ja bih recimo mogao reci da City Express vozaci ne znaju da voze. Bio mi je AKS bezbroj puta sa isto dugackim kombijem i sve ok, dodje prvi put lik iz City-a i zakuca se u stub ulicne rasvete kada je izlazio u nazad :p
Od tada nemam svetlo ispred kuce :trust:

:D

Stize mi iPod nano 16 gb 6G iz USA preko UPS-a. Carinu sam izracunao i ako je 28 % iznosi oko 4000 dinara, ali koliko ce UPS da mi naplati njihove usluge (shipment) ? Iskustva ? Unapred zahvalan ! Ovo nije za ovaj thread, ali kad sam primoran neka ide zivot :).

UPS nema svoj sajt kod nas, ali prema cenovniku DHLa, to neće da bude jeftino. Kada te budu zvali iz carinarnice traži da lično podigneš paket kod njih.

Stize mi iPod nano 16 gb 6G iz USA preko UPS-a. Carinu sam izracunao i ako je 28 % iznosi oko 4000 dinara, ali koliko ce UPS da mi naplati njihove usluge (shipment) ? Iskustva ? Unapred zahvalan ! Ovo nije za ovaj thread, ali kad sam primoran neka ide zivot :).

Ja sam proslog februara narucio iPod Nano 8gb 4gen i izaslo me nesto preko 5k din.
edit. Tacnije ortakinja mi je poslala iPod iz Canade kao poklon :)

Poslednja izmena:
Sa AKS-om nikad nisam imao posla ali sa City-jem i Post Expresom 1000x i u 80% slucajeva sam placao u evrima ili nesto u evrima a nesto u dinarima i niko nije pravio problema. Jedino sto odavno ne zovu vise na mob nego dozivaju sa ulice ko gorshtaci. Danas sam bas porucio neki flash pa bas da vidimo da li ce stici do petka.
:-devil-:

Cisto da javim da je paket stigao oko pola 2. Za divno cudo kurir me je pozvao na mobilni i zamolio da izadjem ispred kuce. :)

Hvala ljudi :). Docice za par dana pa cu postovati koliko me je izaslo :).

Da se javim sa problemom, i neverovtnom nonsalantnoscu firme AKS. 14. decembra sad vec prosle godine poslao sam telefon coveku u Kraljevo pouzecem. On mi se javio sledeci dan da mi javi da je paket stigao. Ja cekam novac nekoliko dana, i kazem, hajde da nazovem, da vidim sta se desava. Zovem nekoliko puta brojeve na uplatnici, mozda 3-4 puta, dok se neko konacno ne javi (ovo mi se javljalo redovno PRI SVAKOM POZIVU). Obavestavaju me je doslo do problema, ali ce biti isplaceno sledece nedelje. Naravno ne zovu me, pa sam nazvao centralu, i bivam obavesten da se desila pljacka u NS ispostavi (ja sam iz NS). Niko nije nasao za shodno da me obavesti.:trust: Sve se to desava prosle godine. Kaze sluzbenica da popunim nalog za odstetu koji ce mi poslati mailom. I stigne mail brzo, ja to popunim (mada stvarno ne vidim razlog da radim nesto s cim ne bih veze trebalo da imam, niti je to moj posao), vratim, i od tad opet nista. Zovem ih tik pre NG, jer sam tad bio kod devojke kuci, tacno se secam da je bio ponedeljak (zadnji u prosloj godini), kaze sluzbenica, isplate ove nedelje. Naravno, nista nisam dobio od svog novca ni tad. Prodje NG, zovem u utorak, filijalu u NS, javlja se ljubazan radnik, i objasnjava opet kako je bila pljacka, ali je krenula isplata. Dakle 4. januara. Zovem juce, centralu u Sapcu, reklamacije, kazu isplate u toku, sigurno ove nedelje. E sad, da u ovoj drzavi ima ikakvog reda, to bi bilo isplaceno na vreme, i bez da sam ja morao saznati ista o njihovim problemima sa tokom isporuke, osiguranje, i tako dalje, jer ja kao korisnik usluge stvarno niti trebam, niti zelim da budem umesan u to...ali kako to nije slucaj, a meni je zaista dosta da cekam svoj novac, polako ce mesec dana, zanima me da li neko ima ideju kojem bi drzavnom organu mogao da prijavim ovaj slucaj krajnjeg bezobrazluka i neporfesionalnosti ove "firme", jer verujem da ovakvo njihovo ponasanje delom potice od toga da veoma mali ljud prijavljuje ovakve slucajeve. Da li je neko imao slicno iskustvo?:mad:

Prilozi

• DSC02736 (1).JPG
    DSC02736 (1).JPG
    77.3 KB · Pregleda: 132
Sve ovo sto si ovde napisao prekopiraj u word dokument i malo sredi da bude pravo pismo.
Naglasi da si ti (ili primaoc) njihovu uslugu platio i da ocekujes da je izvrse a da te njihovi problemi unutrasnje organizacije ne zanimaju.
Na kraju dodaj da ocekujes da ti novac bude isplacen u gotovom ili uplacen na tek. racun broj (ako ga imas) u roku od 3 dana po prijemu obavestenja uvecan za zakonsku zateznu kamatu ili ces podneti prijavu ministarstvu trgovine i turizma, sektoru trzisne inspekcije.

To odstampaj i posalji im postom, preporuceno sa povratnicom. Da imas pismeni dokaz o celom slucaju. Sacekaj da ti se vrati povratnica od poste, pogledaj datum prijema i cetvrti dan od tog datuma pravac u inspekciju sa tim tovarnim listom, pismom i povratnicom. Mada mislim da dotle nece doci, isplatice te po hitnom postupku.

Evo sta se desilo. Na kraju ispada da su novac isplatili 28. decembra prosle godine, mom ocu (koji me neodgovorno nije obavestio o tome, to stoji), ali je problem u tome sto ni ja nisam bio obavesten niti jednom telefonom od strane AKS kurira o tome sta se desava. Ni jednom. A razgovarao sam sa njima od datuma slanja 5 ili 6 puta (da su samo jednom od tih 5-6 puta proverili sta se desava, cela ova situacija bi bila izbegnuta). Danas kada sam im rekao da cu ceo slucaj predati nadleznom ministarstvu, sluzbenica je rekla da ce me neko nazvati, i nazvao me covek koji mi kaze da mi je isplaceno. Ja gledam, sta prica, ispasce jos da sam uzeo novac i da ih optuzujem. U svakom slucaju, nisu me ni jednom nazvali da me obaveste o toku dogadjaja. Od preuzimanja posiljke od strane kupca, do isporuke novca proslo je 14 dana, ne znam sta da se desilo - mnogo je. Novac sam dobio u dinarima, normalno, a zahtevano u eurima, ali to je kao procedura zbog tog vansudskog poravnanja. Ako mene pitate, AKS kurir - nikad vise.

Poslednja izmena:
Evo sta se desilo. Na kraju ispada da su novac isplatili 28. decembra prosle godine, mom ocu (koji me neodgovorno nije obavestio o tome, to stoji), ali je problem u tome sto ni ja nisam bio obavesten niti jednom telefonom od strane AKS kurira o tome sta se desava. Ni jednom. A razgovarao sam sa njima od datuma slanja 5 ili 6 puta (da su samo jednom od tih 5-6 puta proverili sta se desava, cela ova situacija bi bila izbegnuta). Danas kada sam im rekao da cu ceo slucaj predati nadleznom ministarstvu, sluzbenica je rekla da ce me neko nazvati, i nazvao me covek koji mi kaze da mi je isplaceno. Ja gledam, sta prica, ispasce jos da sam uzeo novac i da ih optuzujem. U svakom slucaju, nisu me ni jednom nazvali da me obaveste o toku dogadjaja. Od preuzimanja posiljke od strane kupca, do isporuke novca proslo je 14 dana, ne znam sta da se desilo - mnogo je. Novac sam dobio u dinarima, normalno, a zahtevano u eurima, ali to je kao procedura zbog tog vansudskog poravnanja. Ako mene pitate, AKS kurir - nikad vise.

Hoces da kazes da vise verujes svom ocu nego AKS-u?! Svasta...
:D :D

Ma jedan od problema je sto AKS mene nije obavestio bukvalno ni o cemu. Jedini poziv koji sam primio od njih je bio juce, i to posle malo ostrijeg razgovora sa sluzbenicom (drugacije ne moze). Drugi problem je sto je ovaj kurir urucio novac mom caletu (a sta danije bio cale i da se samo predstavio tako), novac je poslat na moje ime i urucuje se meni, potpisujem ja, a ne neki tamo Pera, Djoka ili Mika. Neprofesionalizam par excellance.

Konkretno Joka je poslao cm 212+ i neki gamepad. Znam da nije do njega nego su ovi nesposobni. Izgleda da ne mogu da nadju Vrsac :p
Isto je i veceras na tracking-u napisano da sam ja kao ODSUTAN.

:D Same here ... Meni se javio kurir i rekao kako dolazi za 10 minuta(City Express) ... Nakon toga ga nije bilo celog dana, a na tracking app je pisalo ODSUTAN u prepodnevnim terminima. Kasnije je napisao ODSUTAN i oko 19h... Sutra je došao sa paketom i rekao da je zaboravio da ga ponese :D Mislim ok bar je čovek priznao.

Drugom prlikom isto mi je nešto stizalo preko city espressa, verovali ili ne paket je bio mokar jer im je iscurelo nešto u kombiju :D

Koliko se ceka na novac nakon isporuke kod postexpressa i jel moze da se prati posiljka danas/sutra?

jedan dan posle primanja paketa stizu pare,tacnije postar donosi na vrata.

jedan dan posle primanja paketa stizu pare,tacnije postar donosi na vrata.

Pretpostavka
-klijent/primalac me nije slagao za vreme prijema posiljke

Evo drugi dan nakon prijema, postar ostavio izvestaj o prispecu posiljke. Pritom slucajno sam ga opazio kako odlazi, covek uopste nije zvonio na vrata :(

Pretpostavka
-klijent/primalac me nije slagao za vreme prijema posiljke

Evo drugi dan nakon prijema, postar ostavio izvestaj o prispecu posiljke. Pritom slucajno sam ga opazio kako odlazi, covek uopste nije zvonio na vrata :(

Da pojasnim situaciju, posto obican mozak nije u stanju da zamislio sve ono sto moze jedan manuelni mozak postara da osmisli.

Nije se popeo da pozvoni na vrata, ne zato sto ga je mrzelo, nego zato sto je na onom izvestaju stavio pokusaj dostave 13.1, danas je 14.1, a ja ga juce ceo dan cekam jer mi je trebao novac.

Verovatno mi covek vraca zato sto sam se oduvek trudio da budem fin prema njemu.

nista novo,ima i gorih !!! aks npr kuriri se ni ne penju gore i pare nosaju 6-7 dana,sreca da sam u dobrim odnosima sa ovim kurirom sto ide u mom delu grada pa mi donese na vrata paket i pare,jedino kad je 16-17h me zove da sidjem dole jer navodno zure...

Poslednja izmena:
Kako ide sa otkupninom u eurima, jel to moguće kod svake kurirske službe ili ne?

Kod AKS-a je moguce u eurima, to znam jer sam koristio a za ostale ne znam.
Kapiram i da kod Poste ne moze.

Par postova iznad sam pitao koliko je shipment za iPod nano 6g iz USA via UPS. Evo pre nekih tipa mesec dana mi je stigao i covek je rekao 12 000 sa sve carinom :), ja sam zanemeo :).

Pa kako si ti to uopste kupio?? Ako ti je to neko tamo uzeo pa poslao preko UPSa to ti je pogresna taktika :p

a evo i zasto: (nasumice odabrana varijanta)

2i21kpy.jpg

Poslednja izmena:
Koliko se kod Aks-a naplacuje kada ti donose pare za posiljku?

Trebam da psoaljem komp, i treba prevoz i komp da plati primalac..gledam po city express sajtu i ne kontam..ja komp pakujem u kutiju i nosim u postu ? jel ja placam nesto ?

Sta mislite da li se moze poslati krevet preko nekog kurira? Krevet od 50-ak kila 200x125cm :D :D :D

Nazad
Vrh Dno