Šta je novo?

Kurirske službe

Blagu prednost dajem PostExpressu jer se paket moze predati u svakoj posti (ne moram da sedim kuci i cekam kurira), takodje ne naplacuje se dostava novca.

Da, al' im je cenovnik dostave ekstra. Meni su uzeli 431 dinar za 1,3kg paket.

Prvo mi nisu doneli paket na kuću već sam morao da idem u poštu po njega... napisano je da je pokušana dostava, a kad sam otišao tamo rečeno mi je da paket nije ni vađen iz sefa od kako je stigao. Drugo, kad sam pitao zašto je cena 431 dinar rečeno mi je da ja plaćam i troškove nekakve obrade u pošti iz koje je paket poslat i prevoz. Sve u svemu smradovi.

Jedino sa AKS-om nikad nisam imao problema.

Ljudi ja ne znam sta vama nije jasno oko tih troskova dostave.. Vi placate dakle samo ono sto je nazanceno na onoj adresnici i nista vise..to je cena za masu + cena za vrednost + prenos otkupne posiljke..sve preko toga je pljacka i lepo onda sacuvate tu uputnicu i reklamirate pozivanjem call centra, slanjem maila i sl.
Onaj ko salje treba uvek da obrati paznju sta upisuju tamo kod troskova slanja koje placa onaj ko preuzima i nece biti nikakvih problema..ne mogu oni da izmisle nikakve naknadne troskove ukoliko to nije nigde zavedeno..dakle ja uvek proverim sta je upisano tu i do sada nije bilo nikakvih malverzacija i fantomskih troskova.

DHL ipak su oni najozbiljniji e sad kad je cena u pitanju nemam pojma.

Imam negativno iskustvo sa AKS-om, nisu preuzeli moj paket, zato nikada neću preko njih da šaljem. Koristim usluge Daily Express-a pouzadani su.

i uz put pljackaju ... za 4.5kg 500 dinara?

Negativna ko kuca za AKS...Posalo sam paket pre vise od 10 dana, kupcu je uredno stigao paket sve u najboljem redu...Juce me zvao kurir za povracaj novca u 13:45 i reko da dolazi, cekao sam ga do 18 nije se pojavio...Zvao sam na sve moguce brojeve telefona, i niko se ne javlja... Sad sam im zvao centar u Beogradu, prvo se nesto prave blesavi,onda je zvao tog kurira,koji se takdoje pravi blesav i kao nije me zvao, ne zna o cemu mu ovaj dispecer prica, i onda se kao setio, i kao doci ce danas... Sad sam slao paket sa AKS-om , i nikad vise....Sto se mene tice,ovo je vrh bezobrazluka

evo moje iskustvo sa aks-om.???
Sto se tice paketa zaista su brzi stize za jedan dan
ali pare ne. Poslao paket(otkupnina) u (cetvrtak 25 11 2010) covek primio paket u (petak 26 11 2010). Narucio paket u (petak 26 11 2010) paket stigao u (subotu 27 11 2010)ali pare ne.I evo i danas(utorak 30 11 2010) jos nisam dobio pare. Znaci paket stize za jedan dan a pare zadrzavaju?!!

O tome je već pričano. Oni sa tim tvojim parama rade sa drugim klijentima i to izgleda veoma opušteno, pa onda i zaborave da treba da odnesu pare, pa krive kurira, pa ti onda zovi kurira 10 puta, pa čekaj kući kao da ti je to čekanje jedina zanimacija u životu i tako... Prilično su neorganizovani što se toga tiče. Da recimo rade 2-3 dana pa ok, ali po 10-15 dana je stvarno bezobrazluk.

evo moje iskustvo sa aks-om.???
Sto se tice paketa zaista su brzi stize za jedan dan
ali pare ne. Poslao paket(otkupnina) u (cetvrtak 25 11 2010) covek primio paket u (petak 26 11 2010). Narucio paket u (petak 26 11 2010) paket stigao u (subotu 27 11 2010)ali pare ne.I evo i danas(utorak 30 11 2010) jos nisam dobio pare. Znaci paket stize za jedan dan a pare zadrzavaju?!!

Na zalost da,tacno tako. Posebno ako su iznosi veci od 2-3000din ondaih zadrzavaju i po 7-10dana. A o eurima da ne pricam. Jos mi kurirko doneo pola u Eur a pola u Din, a ja znam da je covek otkupninu platio u eur. I pare sam dobio nakon 10 dana i to kada sam zvao call centar (sacuvao naravno ono papirce koje dobijate pri slanju) izdiktirao sve podatke i nakon 1.5h mi je zazvonio na vrata. Mislim, da malo i kurircici mesetare sa eurima,dakle ti koji isporucuju. 100din*5 malo li je dnevno. Aks totalno gubi moje poverenje zbog zadrzavanja novca! Brzina isporuke i cena su korektni!

Zovite CALL centar,oni primaju reklamacije...i resavaju 0698908869

Poslednja izmena:
@nsdraza - najozbiljniji ali nemaju razgranatu mrezu bas.. i naravno najskuplji

sto se tice ostalih, ja preferiram PostExpress apsolutno nikada nisam imao problema sa njima
AKS me je par puta lerao za kintu preko 7 dana + kad sam video tamo u centralnom magacinu kako bacaju pakete rekao sam nikad vishe...

Iako je AKS azuran sto se tice pakete, na pare nazalost mora da se ceka ponekad i do 7 dana....
Sto se tice kvaliteta usluge i brzine dobijanja otkupnine, tu je PostExpress, vrednost koju placa kupac je malo veca (mislim na troskove slanja), ali prodavac dobija pare dan nakon preuzimanja paketa od strane kupca...
Oni racunaju na osnovu vrednosti kolika je trosarina prevoza, sto i ima logike...
Jedino je glupo staviti vrednost paketa 1.000 din, a otkupnina 23.000. :D

aks

evo danas sam dobio pare i dao 100 dinara za neku sigurnost bem li ga
:rupa::rupa::rupa::rupa::rupa:

Sta se ti jogi nasao prozvanim, da ne radis mozda u Post Expressu.
To je ubedljivo najgora kurirska firma, pogotovo za primaoca/kupca, a daleko su od neznosti sa paketima.

Ja sam Aks-om poslao pakete vise od 100 puta i primao, i jednom znaci JEDNOM mi se jedan kupac zalio da je kuciste (prazno) stiglo malo ulubljeno.

A preko Post Expressa sam primao mozda 10 puta paket, uvek znaci UVEK je postarina bila bezobrazno velika, a 3 puta sam dobio polomljen sadrzaj unutar paketa.
Uostalom, kad sam slao par puta paket, na njemu napisao lomljivo, radnik u posti mi rece, dzabe ti to pises, ako nisi lepo upakovao... oni u magacinu tamo bacaju.
Pa kako treba da upakujem paket, da ga stavim u vakuum :smash:, i jos kad ti radnik na salteru postexpressa to kaze... sve je jasno.
I ja im majku bezobraznu i nepostenu...

Kod Aks-a se ceka na pare 5 radnih dana. Racunajuci od datuma kad je kupac primio paket.
Znaci ako je kupac primio paket u cetvrtak, racuna se cetvrtak, petak, ponedeljak, utorak, sreda. Ja tako cekam 3, 4 ili 5 radnih dana.
I uvek cu cekati tako, al znam da su paketi u sigurnim rukama, barem su sigurni od mog stana do magacina, jer su kuriri Aks-a u mom kraju odlicni, promenilo se 4-oro za 2 godine, al svi su bili odlicni.

Poslednja izmena:
nema nigde bezgresnih prijatelj mi je AKS om poslao 2 paket iz NS za BG napomenuo poklon bez otkupnine a da je vrednost paketa jednog 1000 din a drugog 6000 din, prvi isporucen normalno a za drugi skuplji kurir trazio otkupninu 6000 Din morala da radi repriza pa je prijatelj platio duplo slanje reklamacija mu nije uvazena.gde bas za skuplji da trazi odkupninu?

Lenka:Sta se ti jogi nasao prozvanim, da ne radis mozda u Post Expressu.
Radim u Posti kao salterski radnik i kontrolor (26god) i ne mogu da otrpim onakav recnik. Hvala adminima sto je post obrisan. A ko ce preko koga da salje postu, njegov je izbor. Svako ima svoje iskustvo i salje preko onog za koga smatra da je najbolji. Zamisli samo sta bi bilo da je Post Expres sam na trzistu. Hvala bogu da ima izbora.

Poslednja izmena:
A ni ti jogi ne moras "da se spustas" na neki/neciji nivo.

Ja sam koristio City Express, Post Express i AKS. U principu sam sa svima imao relativno dobro iskustvo. AKS me malo smara jer (barem je kod mene u kraju tako) kurir dodje ispred zgrade i onda me iscima da ja silazim dole. City Express nisam dugo koristio ali su mi bili sasvim OK - doduse ceka se malo vise za lovu ..
Post Express-om sam bas pre 2 dana poslao jedan paket za NS i sve je super proslo. Kurir ljubazan, popeo se gore, usao u stan, seli i sredili papire ...sve super.

Mislim da ne treba generalizovati kako ljudi obicno rade. Znate kako kazu, najteze je raditi sa ljudima, a 100 ljudi 100 cudi.

Evo jedno iskustvo i uproedjivanje AKSa i Citya iako sam slao i drugim sluzbama, ali sa ove dve najvise.
AKS je odlican zato sto prihvataju evre i mozes da saljes otkup u evrima. Precizni su u vremenskom intervalu kad kazu da ce doci po paket, medjutim malo vise im treba da mi stignu pare nazad kada saljem na otkup.

Sa druge strane City je isto odlican, oni su uveli uplacivanje novca na racun kada saljes sa otkupninom tako da nema vise cekanja da ti donesu pare vec sledeci dan dobijate uplatu na racun sto je odlicno. Od njih sam dobio dosta traka, nalepnica za lomljivo itd. Jedino pri slanju paketa treba im malo vise da dodju da preuzmu verovatno zbog zauzetosti kurira pri isporuci. A kada mi stizu paketi uvek mi je isporuka pre 9 ujutru sto je fenomenalno, osim ako spavate do 11:).

To je to, svako ima razlicito iskustvo ali najgore kod mene je Post expres to je tuga i jad (poslednji put im je trebalo 20 dana da mi stignu pare, i to su mi stigle da moram da odem u postu da ih podignem jer me navodno nisu nasli na adresi, verovatno nisu culi za mobilni a bio sam tad u stanu, ne znam da li imaju neki pogled kroz zidove posto niko nije zvonio al ajde), i Tomy exrpres(jednom sam ih korstio i ne znam da li vise postoje ali paket mi je od BGa do Cacka putovao 10 [slovima: DESET dana]).

To je to, svako ima razlicito iskustvo ali najgore kod mene je Post expres to je tuga i jad (poslednji put im je trebalo 20 dana da mi stignu pare, i to su mi stigle da moram da odem u postu da ih podignem jer me navodno nisu nasli na adresi, verovatno nisu culi za mobilni a bio sam tad u stanu, ne znam da li imaju neki pogled kroz zidove posto niko nije zvonio al ajde)

Kuriri koji ne koriste mobilne telefone kad dostavljaju pakete, jer "dobijaju 150din mesecno kredita" za ovu aktivnost. Tako mi je jedan kurir rekao, sta dalje reci o toj firmi...

Inace nijedan kurir Aks Expressa se nece popeti u stan ili uci u kucu, jer je bilo kradje/obijanja kombija, tako sam cuo, a meni stvarno nije problem da sidjem ispred zgrade, cak i kad imam milion paketa.

Kuriri koji ne koriste mobilne telefone kad dostavljaju pakete, jer "dobijaju 150din mesecno kredita" za ovu aktivnost. Tako mi je jedan kurir rekao, sta dalje reci o toj firmi...

Inace nijedan kurir Aks Expressa se nece popeti u stan ili uci u kucu, jer je bilo kradje/obijanja kombija, tako sam cuo, a meni stvarno nije problem da sidjem ispred zgrade, cak i kad imam milion paketa.

Meni su iz AKSa dolazili u stan da pokupe, donesu, sve. Svaka pohvala za njih. Primedba je bila na Post :)

Ja sam u prvom pasusu o kuririma Post-a i pricao.
Oni uvek dolaze na kucna vrata, jer moraju.
A zasto :D, zato sto NIKAD ne zovu telefonom kad donose paket, a njihovo opravdanje sam napisao, 150din mesecno prepaid kredita, LOL.

Svi radnici post expresa imaju 1000 din kredita i u obavezi su da zovu korisnika ako nije na adresi. A da li to rade i da li to neko kontrolise i sankcionise, druga prica. Ostali radnici poste 300 din mesecno

Ja znam da ovaj moj me nikad nije zvao, a jedan isti radi vec vise od godinu dana.
Al necu da kazem broj poste, ne bi bilo lepo da cinkarim :).
A i ne koristim PE skoro nikada, tamo da me i briga.

Glasam za AKS samo zato sto zovu na mob pre nego sto dodju.

Evo moj slucaj sa aks-om.01.12.sam poslao paket u kojem je bio mobilni telefon za smederevsku palanku.Na priznanici koju sam ja dobio je pisalo da primalac treba da plati 250 dinara da bi preuzeo paket.
02.12. je covek dobio paket ali je morao da plati 460 dinara da bi preuzeo paket.Na paketu je bilo naznaceno da je paket osetljiv i da je u pitanju mobilni telefon.Vrednost paketa je bila 235 eura.
Sto se tice dobijanja novca vec u subotu 04.12. me je kurir zvao da preuzmem novac ali posto nisam mogao tog dana dobio sam novac 06.12.Naravno platio sam kuriru 80 dinara posto je vrednost paketa za koji mi je doneo novac veci od 20000 dinara.
Na moje pitanje zasto je kupac morao da plati 460 dinara a na priznanici je lepo pisalo 250 dinara on mi je rekao da mu nisam odmah naveo da je u pitanju mobilni telefon i da mu je sef rekao da paket mora da se osigura u slucaju da se izgubi ili osteti i da je zato kupac morao da plati dodatnih 210 dinara razlike.
Moje pitanje da li je to stvarno istina ili me kuriri malo farbaju sa svojom pricom.
U principu ja sam zadovoljan brzinom kojom sam dobio novac.Jedini nesporazum je bio oko te razlike od 210 dinara.
Pa ako moze neko objasnjenje posto nikada do sada nisam slao neku posiljku.

AKS koristim jedino kada je otkupnina u evrima.
Pre neki dan me je kurir zvao telefonom, morao sam da sidjem ispred zgrade i da platim 100 din.

Evo moj slucaj sa aks-om.01.12.sam poslao paket u kojem je bio mobilni telefon za smederevsku palanku.Na priznanici koju sam ja dobio je pisalo da primalac treba da plati 250 dinara da bi preuzeo paket.
02.12. je covek dobio paket ali je morao da plati 460 dinara da bi preuzeo paket.Na paketu je bilo naznaceno da je paket osetljiv i da je u pitanju mobilni telefon.Vrednost paketa je bila 235 eura.
Sto se tice dobijanja novca vec u subotu 04.12. me je kurir zvao da preuzmem novac ali posto nisam mogao tog dana dobio sam novac 06.12.Naravno platio sam kuriru 80 dinara posto je vrednost paketa za koji mi je doneo novac veci od 20000 dinara.
Na moje pitanje zasto je kupac morao da plati 460 dinara a na priznanici je lepo pisalo 250 dinara on mi je rekao da mu nisam odmah naveo da je u pitanju mobilni telefon i da mu je sef rekao da paket mora da se osigura u slucaju da se izgubi ili osteti i da je zato kupac morao da plati dodatnih 210 dinara razlike.
Moje pitanje da li je to stvarno istina ili me kuriri malo farbaju sa svojom pricom.
U principu ja sam zadovoljan brzinom kojom sam dobio novac.Jedini nesporazum je bio oko te razlike od 210 dinara.
Pa ako moze neko objasnjenje posto nikada do sada nisam slao neku posiljku.

za primljeni paket na poklon vrednosti od 1000 Din platio sam proviziju 200 Din. a za paket vrednosti od 6000 Din sam platio 410 Din.Sto veca vrednost i velicina posiljke to je veca provizija

Prvo sam imao ok iskustva sa AKS-om, a sada nekoliko uzastopnih jako loših iskustava. Ok su oni kad dođu, ali dok ne dođu, horor, kasne, ne pojavljuju se, isplaćuju novac posle dve nedelje, ne možeš da ih dobiješ na telefon, a i odbijaju pozive... Mislim, užas. City je mnogo bolji, s tim što obavezno pošiljalac mora da plati uslugu.

Da uzimamo kredit, da pravimo kurirsku sluzbu, do sada smo naucili sve moguce fore i fazone? :)

Sa AKS-om nikad nisam imao posla ali sa City-jem i Post Expresom 1000x i u 80% slucajeva sam placao u evrima ili nesto u evrima a nesto u dinarima i niko nije pravio problema. Jedino sto odavno ne zovu vise na mob nego dozivaju sa ulice ko gorshtaci. Danas sam bas porucio neki flash pa bas da vidimo da li ce stici do petka.
:-devil-:

Iz mog iskustva, a poslao sam stotine paketa sa otkupom (ne preprodajem ovde :), nego nesto zbog mog posla), najvise sve zavisi od lokalnog kurira i njegove odgovornosti prema poslu i klijentima.
Ne moze se generalizovati po firmama.

Ja bih recimo mogao reci da City Express vozaci ne znaju da voze. Bio mi je AKS bezbroj puta sa isto dugackim kombijem i sve ok, dodje prvi put lik iz City-a i zakuca se u stub ulicne rasvete kada je izlazio u nazad :p
Od tada nemam svetlo ispred kuce :trust:

Nazad
Vrh Dno