Šta je novo?

Kurirske službe

za otkupninu

Ja sam često dobijao pohvale za način na koji pakujem robu koju šaljem.

A to je samo zato što kada nešto treba da mi stigne AKSom ili CITYem, odem odmah kod njih ujutru centar gde se iz kamiona koji stiže iz BGa pretovara u kombije koji razvoze po gradu i okolnim selima. U čini mi se oko 8 kombija. Tako da sam više desetina puta prisustvovao pretovaru :) :) :) A kakav je onaj jedan, ima bar još jedan, i video sam dovoljno.

I samo mogu da kažem: Džabe pišete, sve se to baca na gomilu . . .

Meni je pre nekih mesec dana stigao paket iz NS preko aksa.Covek poslao danas za sutra, sutradan oko 1 sat zove me kurir pita jesam li kuci jer stize za 10min.Kad je stigao, paket je bio u sasvim dobrom stanju nema ulubljenja, rupa i sl.U pitanju je bio osetljiv predmet dakle ne bi podneo prebacivanje poput lubenica kao sto rece neki clan gore.Sto se mog iskustva tice sve ok, doduse zavlacili su coveka koji mi je to poslao za pare pa mi nije bilo bas pravo jer je suma iznosila preko 200e ali posle 5-6 dana su stigle do njega.

AKSov kurir koji pokriva Šid je neodgovoran. Od ponedeljka ga zovem da bi on možda došao u sredu; videćemo kad dođe sreda. I kako ja da objasnim kupcu da mi paket stoji zapakovan na poslu, i da ga nosam kao mačka mačiće a la "pos'o - kuća"...

:D

Kod mene bio juce,ja ga nazvao i rekao sam mu da dodje posto sam ja radio,a kad sam se vratio,odneo je paket.

Jel mislis na onoga debljeg kurira,a telefon mu je 063/871-**64 ?

TAJ! Očigledno za nas dvojicu važe dva seta pravila... da li mu se radi ili ne... Videću da li će se sutra javiti, kako je danas obećao, uzeo mi broj i sve po propisu.

Znam ja njega vec duze vreme,jako je cudan kurir.
Nekad mi je prepravljao otkupe,ja napisem recimo 1040 na papiricu i gledam dok on pise podatke na njegovoj otkupnici i lik ladno napise 1050,kao da zaokruzimo :zgran:

Ili recimo,saljem 2 kutije velicine cipela na istu adresu i pitam ga kolko postarina,on kaze 400 dinara,a ako ih ulepis zajedno 300 dinara..i ja sta cu,uzmem siroki selotejp i izlepim na brzinu.

Ali sacekaj,pa ces videti...ne znam da li znas prethodnog kurira koji je valjda na odmoru,pa ga ovaj menja,on je extra lik,Vlada se zove.

...definitivno AKS, 99% posiljki je danas za sutra, jedino se za lovu koji dan duze ceka, u zadnje 2,5 god nikakvih problema...

Lose iskustvo sa city express-om... paket su preuzeli 5. oko 15h, sad je 7. i skoro 8 a od paketa ni traga ni glasa. Zvao sam ih danas oko 3 i operatorka rece da ocekujem paket danas...kao kurir je nov bla bla bla. 2 dana mi ode cekajuci paket kod kuce ko tard gledajuci kroz prozor svaki put kad se neki auto parkira i kad cujem vrata...navodno me juce nije nasao tj ODSUTAN sam bio. Secem glavu ako me je uopste trazio. Adresa je uredu.

Lose iskustvo sa city express-om... paket su preuzeli 5. oko 15h, sad je 7. i skoro 8 a od paketa ni traga ni glasa. Zvao sam ih danas oko 3 i operatorka rece da ocekujem paket danas...kao kurir je nov bla bla bla. 2 dana mi ode cekajuci paket kod kuce ko tard gledajuci kroz prozor svaki put kad se neki auto parkira i kad cujem vrata...navodno me juce nije nasao tj ODSUTAN sam bio. Secem glavu ako me je uopste trazio. Adresa je uredu.

Pa sto ne uze broj mobilnog od kurira ja tako radim i njega zovem odma ako ne dodje do 12PM... da vidis kako ga napizdim da se pojavi :p

city express je najgora moguća solucija u srbiji

Konkretno Joka je poslao cm 212+ i neki gamepad. Znam da nije do njega nego su ovi nesposobni. Izgleda da ne mogu da nadju Vrsac :p
Isto je i veceras na tracking-u napisano da sam ja kao ODSUTAN.

Poslednja izmena:
Konkretno Joka je poslao cm 212+ i neki gamepad.
Isto je na tracking-u napisano da sam ja kao ODSUTAN.

Mora da je kurir bas bandit, meni su u NS dostavljali sve OK kad je iz Atoma kad je islo privatno dosli su u 6PM posle mog poziva i pravdali se da su u guzvi...
I uglavnom 10min pre nego sto dodju zovu me na mobilni...

Ma uobrazili se svi nesto... i mene su pre zvali na mob 10tak min pre nego sto dodju. Sad sviraju i dozivaju ko lodaci ispred - tako je bilo zadnja 2x
Zato sam ih i cekao 2 dana osluskujuci ko loodak [srecom komp mi je do prozora do ulice] .

Evo da javim da je cooler konacno stigao danas oko 14h i montiran je :smoke:
Joka mi rece sinoc da ce ih on zvati da vidi sta je... primetio sam nesto malo cudno na trackingu. Utovaren je za isporuku paket jutros u 07:32 i u 08:54 :D

Prilozi

• kurir.jpg
    kurir.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 151
Evo da javim da je cooler konacno stigao danas oko 14h i montiran je :smoke:
Joka mi rece sinoc da ce ih on zvati da vidi sta je... primetio sam nesto malo cudno na trackingu. Utovaren je za isporuku paket jutros u 07:32 i u 08:54 :D

Srusila se paleta, pa su morali da prepakuju :d

hahhahah :D Sve je moguce. Sve je uredu sa coolerom i gamepad-om.
Ne znam sta su se zbunili...verovatno se paket zagubio negde kod njih i nisu ga stvarno ni utovarili u kombi do ovog 3. x u 9h kad su ga nasli :D
Bitno da je cooler stigao i da je procesor ladan ko shpricer i da sam se resio onog box coolera :)

Poslednja izmena:
evo ja da pohvalim postu !!
poslao coveku ispravne hard diskove preko poste
sutra dan covek zove kaze neispravni meni nije jasno???
vrati ih nazad ono zaista pokvareni sta moze da bude ajde da jedan ne radi nego oba
mozda kod njega nesto neispravno ili ovi iz poste bas nemaju dusu??

nikad nikakvih problema sa Post Ekspresom nismo imali.
sve pohvale.

Pridruzujem se pohvalama za Post Ekspres.Stvarno nikad problema nisam imao,mada nije ni bilo bas lomljivo.

STO DALJE OD POST EXPRESSA :cuss:
Vec drugi put me pe prevario i vec drugi put mi naplatili dosta vise nego naznaceno,ja odem do poste oni meni prvi put pricaju kao da je naznaceno kao lomljivo pa je dosta visa cena,zovnem ja coveka od kog sam kupio robu preko oglasa on kaze da nisu navedeni nikakvi ekstra troskovi sa njihove strane (pe).Juce ista stvar,kupujem ja od coveka rucnu konzolu za 15000 i placanje pouzecem,roba je spremljena danas za sutra i tezine je ispod 2kg tako da je postarina 240 dinara kako je naznaceno na njihovom sajtu,medjutim dodje kurir na vrata i trazi 15809 dinara tj 809 dinara za postarinu,ja platim iznerviran i trazim adresnicu on kaze da je u onoj kesi unutra i ode brzo,ja verujuci tome otvorim kesu kad nema nigde adresnice,odem do poste da pitam o cemu se radi oni meni pricaju o nekim porezima i provizijama i sl. pa je cena tolika.
Ja sam sa postexpresom zadnji put u zivotu saradjivao,i sa centar uzelac sam imao problema.
City Express je bog i majka za sve kurirske sluzbe u srbiji,koliko sam godina saradjivao sa njima nikad nisam imao problema :Klanjanje

Sta se tice postexpressa: jeli ovo pravilno? ako nije kome da se zalim? call centru?
mada i sam sam kriv sto nisam odmah javio prodavcu da mi salje city-om (platio bi maks. 240 dinara).

Poslednja izmena:
STO DALJE OD POST EXPRESSA :cuss:
Vec drugi put me pe prevario i vec drugi put mi naplatili dosta vise nego naznaceno,ja odem do poste oni meni prvi put pricaju kao da je naznaceno kao lomljivo pa je dosta visa cena,zovnem ja coveka od kog sam kupio robu preko oglasa on kaze da nisu navedeni nikakvi ekstra troskovi sa njihove strane (pe).Juce ista stvar,kupujem ja od coveka rucnu konzolu za 15000 i placanje pouzecem,roba je spremljena danas za sutra i tezine je ispod 2kg tako da je postarina 240 dinara kako je naznaceno na njihovom sajtu,medjutim dodje kurir na vrata i trazi 15809 dinara tj 809 dinara za postarinu,ja platim iznerviran i trazim adresnicu on kaze da je u onoj kesi unutra i ode brzo,ja verujuci tome otvorim kesu kad nema nigde adresnice,odem do poste da pitam o cemu se radi oni meni pricaju o nekim porezima i provizijama i sl. pa je cena tolika.
Ja sam sa postexpresom zadnji put u zivotu saradjivao,i sa centar uzelac sam imao problema.
City Express je bog i majka za sve kurirske sluzbe u srbiji,koliko sam godina saradjivao sa njima nikad nisam imao problema :Klanjanje

Sta se tice postexpressa: jeli ovo pravilno? ako nije kome da se zalim? call centru?
mada i sam sam kriv sto nisam odmah javio prodavcu da mi salje city-om (platio bi maks. 240 dinara).

Na tih 240 din, platio si jos 150 din - 1% od vrednosti posiljke, i jos 200-ak dinara sto ti je doneo kuci i jos nesto zbog otkupa.
Nije ista cena za obicno slanje i slanje sa otkupninom.
Ja sam primetio da manje platim ako me ne nadju pa ostave obavestenje i odem licno u postu po paket.
Jedino jos nisam skontao koliko to sve kosta.

Na tih 240 din, platio si jos 150 din - 1% od vrednosti posiljke, i jos 200-ak dinara sto ti je doneo kuci i jos nesto zbog otkupa.
Ja sam primetio da manje platim ako me ne nadju pa ostave obavestenje i odem licno u postu po paket.

Nek oni naplacivaju i izmisljivaju kod drugog ubuduce,ja te cene vise necu platiti.

Hvala na odgovoru :)

Zar ti "dodatni troskovi" ne mogu odmah da se izracunaju i prikazu kupcu? I kakva je to kurirska sluzba koja dodatno naplacuje sto ti paket donosi kuci? Pa to je valjda osnovna usluga i svrha njihovog postojanja, da ti isporuce paket na kucnu adresu. Kada se salje PEom uvek je bolje unapred platiti postarinu, ako je moguce.

Ja sam sa post expressom upravo imao pozitivno iskustvo. Prodao sam nešto na Limundu i poslao pouzećem (otkupna pošiljka). Stiglo je (i to u neko malo mesto kod Kraljeva) sutradan, a meni pare dan posle. Poštarina je bila nešto malo manje od 200din (platio primalac).

Ja sam probao PostExpress i AKS do sada :crash:
U principu isti q samo dugo pakovanje.
Blagu prednost dajem PostExpressu jer se paket moze predati u svakoj posti (ne moram da sedim kuci i cekam kurira), takodje ne naplacuje se dostava novca.

Nazad
Vrh Dno