Šta je novo?

Kurirske službe

Samo ako si na prs' u dupe sa kurirom koji ti donosi.

Ova tema još aktivna, čudno :D
nego, s vremena na vreme pošaljem i ja neki paket sa otkupninom i uglavnom šaljem postexpresom jer su nekako najsigurniji a i
najbrži u vraćanju novca, uglavnom promeniše oni nedavno ove njihove adresnice (papirić koji se popunjava prilikom slanja paketa)
stavili su da može da se bira dostava do 12h kako bi to mogli više da naplate, do sad je bila ista cena bez obzira na vreme ali
to nije toliko bitno, stvar je u jednoj drugoj opciji koju su omogućili a to je da vam se lova vrati post-net uputnicom (za one koji ne znaju još:
kada primalac dobije paket i plati poštaru, poštar donese lovu u svoju matičnu poštu i to se onda uplati preko post-net uputnice,
vi u tom momentu dobijate sms obaveštenje da pare možete odma podići u vašoj lokalnoj pošti), to mi je izgledala kao fina opcija, ne moram
da čekam poštara kad će doći ili još gore, da mi ostavi ceduljicu pa moram nazad do grada i u zadnjih 4-5 paketa koje sam poslao redovno
ja štiklirah tu opciju, međutim, ništa od toga, nema sms-a a lovu i dalje donosi poštar!!!
I dosadi meni to, reših da ispitam stvar, trknem do njihovog sajta pokupim tu broj call centra i zvrcnem ih na 0800-100-808 javi se
operaterka, ja objasnim takva i takva stvar, pitam jel dobro ja popunjavam (mislim, treba jedno polje da se štiklira i ništa više, nema šanse da
se zezne nešto al rekoh biću fin & kurtulan :D) da nema možda još nešto što treba popuniti, neki drugi obrazac!!! Ženska se izvini jer nema pojma
ali evo, daće mi broj za reklamacije pa će možda oni znati u ćemu je stvar. Dade ona meni broj, 011/36-43-044 zvrcnem i njih, jave se,
ponovim celu priču od malo pre, pitam kako to funkcioniše, jel treba još neki obrazac dodatno popuniti? ... Ne znaju?! wtf!!! Ranije se popunjavao
neki obrazac a sad više, valjda ne treba, a možda i treba, ne znaju tačno... Ja već pomalo sarkastično: "a jel znate možda ko zna ako
vi ne znate?" i tako ona meni da broj službe za kontrolu kvaliteta 011/3064-153, zvrcnem, ponovim celu priču po treći put, kaže lik, da
treba da popunite još jedan obrazac, ali videće on da upozori kolege kako se ne bi dešavali propusti, btw nije me pitao ni odakle zovem ni gde sam
slao pakete...
U petak sad poslah još jedan paket, ponovo otkačih dotičnu opciju i pitah na šalteru u pošti jel treba još nešto da bi dobio lovu preko post neta,
"ne ne, ne treba, evo označili ste opciju ovde i to je sve" ! Danas je taj paket isporučen, mislite da sam dobio sms... malo morgen, sutra će poštar
ostaviti ceduljicu!!!!
Srbija međ' ofcama...

Ja koristim nalog za prenos, jeftinije primaocu, i pare mi ležu na račun. I ja popunjavam nalog za prenos. tj. uplatnicu.

U retkim slučajevima kada šaljem otkup na postnet, (jer je najskuplja varijanta) moram da popunim onaj obrazac za postnet .... tu te zeznu. I on ide uz adresnicu. Dakle, traži i postnet uplatnicu, njega pišeš kao uplatioca, a sebe kao primaoca, i negde se i napiše PE broj praćenja ... i nisam imao nikada problema....

meni je najzgodnije da dobijem keš pošto to svakako moram da prebacim u eure pa bi mi uplata na račun ubacila samo još jedan nepotreban korak ili bi morao da kupujem eure online po jednom od najnepovoljnijih kurseva u zemlji od banke inteze...

I ja kupujem eure u intezi, ali po HIT kursu, minimalna je razlika .... samo ti traži PostNet uplatnicu sledeći put, popuni nju, i reci da ubace u onaj džep sa adresniucom ....

Imam sreće, ovde u mojoj lokalnoj pošti radi žena koja ZNA svoj posao, i koja se nervira kad joj kažem da recimo nisu pare legle na račun, nego mi doneop poštar ... :) :)

baš ću da probam sledeći put, ovi kod mene na pošti su melanholija, sve na foru: "ostavi ti slobodno paket da ne bi morao da čekaš, uradićemo mi to kasnije"...

Reci im da ti rekli u korisničkom servisu :) :)

Ja imam i adrensice kući, kad imam 4-5 paketa, da ne gušim šalter, popunim adresnice, popunim uplatnice (obične ili postnet), i onda zovem kurira, samo da pokupi...

Čak mi je ova i napomenula da ona stavlja PREKO adresnice, da onaj kurir na isporuci VIDI da je to način otkupa ... jer "ne voli da ogovara kolege, ali ..." ;)

Imam i ja sve papire kući, imam i te PostNet uputnice za slučaj da treba nešto da platim tako ...
Uglavnom, danas šaljem neki paket pa ću da ubacim i postnet uputnicu i usput edukujem šalteruše :)
Javljam dal je prošlo :p

Ja sad ne mogu da se setim , kad se ta uplatnica popunjava, treba negde i da se ubaci taj PExxxxxxxxxRS broj .... ti je svejedno popuni kao da ti on uplaćuje pare, i pitaj gde treba i taj PE broj.

Javljam dal je prošlo

Ovo se podrazumeva. ;)

HITNO - Da li postoji neka kurirska sluzba trenutno koja omogucava uvid u stanje paketa pre nego sto se isti preuzme i plati?!

Tek tako da izrazis zelju da pregledas paket verovatno vise ni jedna ne dozvoljava. Ali ako postoje na primer vidna ostecenja na paketu, na kutiji ili u cemu vec stize, onda bi trebao svaki da dozvoli otvaranje i da se vidi sta je sa robom, da nije i ona ostecena i slicno.

Economy ti je sporo, možda čak i bez broja za praćenje, kao obična pošta kod nas a expeditivno je brzo ili barem brže i imaš broj za praćenje pošiljke, kao preporučena pošiljka kod nas...

Economy je obican Airmail, avionska posta. U uslugu nije uracunat broj za pracenje, ali moze da se doplati za par $ i tada je posiljka registrovana, i koliko - toliko zasticena od nestanka, jer svaka posta placa odredjeni iznos ako takva posiljka nestane. Kada nestane neregistrovana nema nadoknade, zato i nestaju :)

Pitanje je da li se isplati uzimati ovu brzu varijantu , sve zavisi koja je posta u pitanju. Kod Kineza cesto nema velike razlike u brzini , samo je cena veca. I tu su prituzbe korisnika najvece, jer ako prodavac nema robu na stanju pa ceka 10-tak dana da je nabavi , onda se svaka brzina i hitnost tu gube.

Ja dak sam naručivao iz Holandije imao sam izbor obična pošta za oko ~5€ bez prećenja bez ičega ili registrovane pošiljke po ceni od ~20€ i prvi put sam uzeo ovu skuplju varijantu a posle kad sam naručivao jeftinije stvari bilo mi glupo da proizvod platim 30€ a poštarinu 20€ tako da sam uzeo bez praćenja... Uglavnom, jedina razlika je bila što poštar za neregistrovane pakete ne traži potpis, vreme isporuke isto čak mi se učinilo da je možda i malo brže nego kod registrovanih paketa, ko zna... Ali kad se uzima iz Kine onda bi ipak bilo pametnije uzeti sa praćenjem ali ne expeditivno jer se često desi da i pošiljka koja ide DHL-om stigne za 2-3 nedelje tako da je to bacanje novca.

Ja sad ne mogu da se setim , kad se ta uplatnica popunjava, treba negde i da se ubaci taj PExxxxxxxxxRS broj .... ti je svejedno popuni kao da ti on uplaćuje pare, i pitaj gde treba i taj PE broj.
Ovo se podrazumeva. ;)
NIšta još od para, četvrtak poslato, petak isporučeno, danas subota :/ -> voleo bi da se zaposlim u državnoj firmi, tamo svi dobijaju plate, rade onako, kako kad ali im je mozak stalno na odmoru :)

Digni frku .... ali ozbiljno.

I meni ova na šalteru rekla, tako kad joj prenesm da se nekad izjebu:

Idi odmah u glavnu poštu, kod kontrolora, i digni frku i razgalami se za šta plaćaš uslugu, ako je ne poštuju?

sačekaj ponedeljak i vidi, pa idi i žali se ...

Reaguju, bez zebancije ....

Pre neki dan sam za paket poslat preko post ekspresa od 25.000 uz dogovor da ja placam postarinu platio postarinu 1250 dinara , sad me zanima kako je to moguce , tezina je 3 kg bila?

jesi slao danas za sutra (do koliko sati) ili danas za danas i koje dodatne usluge si koristio, kako ti se vratio novac???

sve je moguce, imao sam identican problem ranije, od tada nikad vise post express:

Post Express Danas za sutra do 12h u unutrašnjem saobraćaju
Cena po masi: 320 dinara
+ po vrednosti: 250 dinara
+ prenos otkupne pošiljke: 22 dinara

--------------------------------------------------------------------------------
UKUPNA POŠTARINA: 592 dinara

Poštarina koju plaća primalac na ime prenosa novca (otkupnine):
+ provizija za uplatu: 625 dinara
+ poštarina za prenos PostNet uputnice sa isplatom na šalteru: 44 dinara

--------------------------------------------------------------------------------
DODATNA POŠTARINA: 669 dinara

odabir do 19h ili postanska uputnica umesto post net menja cenu 20-50din

Poslednja izmena:
NIšta još od para, četvrtak poslato, petak isporučeno, danas subota :/ -> voleo bi da se zaposlim u državnoj firmi, tamo svi dobijaju plate, rade onako, kako kad ali im je mozak stalno na odmoru :)

Sta se zalis. Prosle godine sam poslao paket, proslo nedelju dana nema ni postara ni para, reko ajde da sacekam jos malo ipak je ovo Srbija. Posle 10-15 dana odem u postu da pitam gde su moje pare :)
Cekao sam bar sat vremena da vide o cemu se radi, kad ono postar odneo paket, uzeo pare i sutra vratio pare kupcu :mad: Ovaj se naravno nije zalio sto da se zali kad mu deda mraz doneo pare :d
I onda cekaj jos neki dan da se 2 poste izdopisuju telegramima medjusobno. Od slanja paketa do dobijanja novca 3 nedelje, nije mnogo.

Nemreš bilivit :) stigo danas sms da mogu podići lovu u pošti.

@spider4: ja sam se zapravo žalio na to što ni sam postexpres/pošta ne znaju kako treba da rade tj. šta je sve potrebno da bi se opcija koju nude na svom obrascu (postnet uplata novca) primenila u praksi. MagicMaster je bio u pravu, treba ispuniti PostNet uputnicu i staviti je sa adresnicom...

;) ;) ;) Nema na čemu.

Ja danas malo pržio kurira , ne stvarno, nego onako, casual:

... imam spremno 3 paketa, 2 sa otkupninom. On dolazi.

Reko: "Bre, čoveku, pošaljem u četvrtak 3 paketa, dva legnu pare na račun (opšta uplatnica) a treći tek juče (u ponedeljak) doneo poštar pare.
Ono u petak što sam slao, isto jedan legao na račun, a drugi malopre doneo poštar pare.
El gleda kurir tamo ili ko već treba?"

A on uzime ove spremne, i pogleda i kaže: "Idi bre, evo, vidi ovo... šalješ na 16232 Bošnjače, Lebane, Cekavica BB .... I tamo sad radi neka baba koja 30 godine uplaćuje otkupnine Poštanskom uputnicom, i u celoj prošloj godini imala 5 postekspresa, i ti sad očekuješ da ti pare legnu na račun?"

I ja se samo nasmejem ... i stvarno, pogledam, sve ove "problematične", uvek su bila neka sela, gde čak i ne nosi kurir, nego zovu ljude da dodju u poštu ....

Ebi ga ... pošalješ, pa kako ti se zalomi ...

apsolutno isti slučaj bio kod mene, neko selo, ima jednu ulicu i to bez imena, kao svi se znaju :D kaže, poštar raznosti do 10h !!! valjda posle toga otključa poštu pa radi tamo :p

Da ne bih morao da čitam celu temu ako može odgovor na pitanje "koje kurirske službe uplaćuju otkup na tekući račun i koliko naplaćuju tu uslugu". Pri tome mislim na uslugu za fizička lica.

10x

Mislim da jedino postexpres to ima, uplata na račun je 45 dinara dodatno, verovatno, nisam nikad koristio ovu uslugu kod njih, nešto bi zeznuli garant :)

City Express isto uplaćuje otkupninu na račun za fizička lica, ali ne znam cenu usluge...

City Express isto uplaćuje otkupninu na račun za fizička lica, ali ne znam cenu usluge...

Da, imao je ranije city express, a li ne znam da li je to i dalje aktuelno za fizička lica, ne mogu da nađem cenu usluge na sajtu.

Probaj da ih nazoveš da proveriš, ja sam to koristio zadnji put pre jedno dva meseca...

Nazad
Vrh Dno