Šta je novo?

Kurirske službe

Evo ka Fiat postin kod moje zgrade , okolina Beograda je u pitanju , stigao mi je i racun za komunalije.

Meni još od 1. novembra zarobljen CC paket u GPC Beograd, relacija Užice-BG. Reklamacija za monitor, koji je kupljen u online shopu, u međuvremenu se pokvario i ja budem pametan, pošto mi nije hitno ( imam rezervni), pa ga pošaljem kao CC paket, jer je ubedljivo najjeftinije. Što je najzanimljivije, u jednom trenutku sam ispratio da je bio u lokalnoj pošti na Ceraku, odakle je trebalo da bude isporučen na krajnju adresu, a onda su ga ponovo vratili u GPC Beograd i sad stoji 10 dana tamo. Ne izgleda mi da će se ovo skoro završiti. Zanima me:
1. može li da se paket podigne u GPC BG ili ne?
2. što se tiče naknade troškova, tipa trostruka poštarina, pošto je prošlo 5 radnih dana, koliko je rok za CC paket, da li to znači da i ja mogu da im pošaljem zahtev za naknadu troškova? Neko je lepo na jednoj od prethodnih stranica postavio ceo mail sa korisnim linkovima i članom zakona na koji se poziva, skroz upotrebljivo.

Screenshot.png

... U načelu stvarno nemam zamerki na aplikaciju, maksimalno su je upeglali, ali mi je taj korak gde moram ručno da pošaljem poziv kuriru nekako "suvišan". Naravno, ima smisla da prvo odštampaš nalepnice i pripremiš pošiljke za slanje, pa tek kad je sve spremno da tek onda pozivaš kurira, ali eto dešava se da čovek zaboravi.

Dobro je i kada u razmaku od nekoliko sati pakuješ i popunjavaš, pa sinhronizuješ malo pred termin kada dolazi kurir. Nama AKS uvek dolazi u rasponu od 10-15 minuta. Dešava se da svrati i kada nema najavu, jer pretpostavi da smo zaboravili da sinhronizujemo :)

Post Expressov webexpress je druga priča. Prvo sve ukucavaš, u više različitih naloga, zavisi ko plaća, pa svaku grupu zasebno sinkujemo i tek kada sinhronizujemo, može štampa. Kurir često dodje, još ni ne polepimo. Nije problem za nekoliko paketa, ali nekad bude 10+.

Što se popusta tiče, nije to nikakva top secret deal. Samo I'm pošalji zahtev za ponudu. Nema tu puno cenkanja, imaju definisane ponude i daju ti to gde upadaš ili rang povoljnije.

Tražiće ti average broj paketa dnevno i mesečno i još neka procene...

Meni još od 1. novembra zarobljen CC paket u GPC Beograd, relacija Užice-BG. Reklamacija za monitor, koji je kupljen u online shopu, u međuvremenu se pokvario i ja budem pametan, pošto mi nije hitno ( imam rezervni), pa ga pošaljem kao CC paket, jer je ubedljivo najjeftinije. Što je najzanimljivije, u jednom trenutku sam ispratio da je bio u lokalnoj pošti na Ceraku, odakle je trebalo da bude isporučen na krajnju adresu, a onda su ga ponovo vratili u GPC Beograd i sad stoji 10 dana tamo. Ne izgleda mi da će se ovo skoro završiti. Zanima me:
2. što se tiče naknade troškova, tipa trostruka poštarina, pošto je prošlo 5 radnih dana, koliko je rok za CC paket, da li to znači da i ja mogu da im pošaljem zahtev za naknadu troškova? Neko je lepo na jednoj od prethodnih stranica postavio ceo mail sa korisnim linkovima i članom zakona na koji se poziva, skroz upotrebljivo.

Pogledajte prilog 412715

Ово је отпремљено даље из Београда. Ако имаш мобилну апликацију Поште, провери тамо, тамо углавном пише где је отпремљено, док на сајту (као на овој слици) пише само да је отпремљен пакет из ГПЦ Београд, али не и где.

Рок за уручење ЦЦ пакета је до 5 радних дана, преко тога се сматра прекорачењем рокова за уручење.

Ovo je sad stvarno diskutabilno jel Posta radi ili ne radi.
Pre tri dana administrantori jedne facebook grupe koja se bavi humanitarnim radom poslali CC pakete iz Sombora za Vrsac i Pancevo, uslikali adresnice i objavili na grupi da su poslali, ja evo sad iz znatizelje na pracenju posiljki ukucao brojeve pakete i vidim da je uruceno. :unsure:

Ово је отпремљено даље из Београда. Ако имаш мобилну апликацију Поште, провери тамо, тамо углавном пише где је отпремљено, док на сајту (као на овој слици) пише само да је отпремљен пакет из ГПЦ Београд, али не и где.

Рок за уручење ЦЦ пакета је до 5 радних дана, преко тога се сматра прекорачењем рокова за уручење.
Ali krajnja destinacija i jeste Beograd, samo Petlovo brdo, tu je središte firme. I na poštinoj aplikaciji pokazuje isto:

screen.png

Poslednja izmena:
Ко ће коме ако неће свој своме. :ROFLMAO:

Него, од кад BEX доставља пакете суботом? Видим да су данас уручени пакети које сам слао јуче.

Dexpress takođe krenuo subotom da dostavlja, moraju zbog štrajka Pošte, drugar kaže da im se povećao obim posla višestruko...

Nakon više od godinu dana bez značajnih propusta, AKS počeo da kasni sa gotovo polovinom pošiljaka.
Dodatni problem je što se pošiljka često ne nalazi tamo gde Tracking broj pokazuje.

Ко ће коме ако неће свој своме. :ROFLMAO:

Него, од кад BEX доставља пакете суботом? Видим да су данас уручени пакети које сам слао јуче.
Od uvek, za vreme korone dostavljali su i nedeljom.
To sto im ne radi firma, ne znaci da ne rade kuriri. ;)

Od uvek, za vreme korone dostavljali su i nedeljom.
To sto im ne radi firma, ne znaci da ne rade kuriri. ;)
Nije tačno. Nisu dostavljali subotom, krenuli su da rade od prošle subote jer imaju mnogo posla jer Pošta ne radi.

Oduvek je bilo, kad imaji vise posla, kurima koji hoce dodatnu zaradu ponude da rade subotu, tako bilo i i Dexpressu i kod ostalih, nista prisilno, ko hoce hoce...

Kako reče drugar iz državne institucije, sada umesto post ekspresa kod njih dolazi DHL poslednjih dana po pakete.

Ovo je sad stvarno diskutabilno jel Posta radi ili ne radi.
Pre tri dana administrantori jedne facebook grupe koja se bavi humanitarnim radom poslali CC pakete iz Sombora za Vrsac i Pancevo, uslikali adresnice i objavili na grupi da su poslali, ja evo sad iz znatizelje na pracenju posiljki ukucao brojeve pakete i vidim da je uruceno. :unsure:
Mene je zvao poštar u petak da mi kaže da je pošiljka iz Kine stigla, ali da su oni u obustavi rada i da dođem lično u poštu i preuzmem paket.
U pitanju je pošta Pančevo.

Mene je zvao poštar u petak da mi kaže da je pošiljka iz Kine stigla, ali da su oni u obustavi rada i da dođem lično u poštu i preuzmem paket.
U pitanju je pošta Pančevo.
I ja isto cekam jednu posiljku iz Kine, moguce da ce i mene zvati ali mozda i donesu jer mi je komsija postar, zivi 500 metara od mene.
Ali opet je sve diskutabilno jer koliko vidim neki rade, a neko ne rade.

Da li ima neko ideju je l krenulo nesto da se salje i ide post expressom?

jutros vidim postara u ulazu, nosi neka pisma samo...i kaze mi ne strajkujemo za prioritetna pisma....

Da li ima neko ideju je l krenulo nesto da se salje i ide post expressom?

jutros vidim postara u ulazu, nosi neka pisma samo...i kaze mi ne strajkujemo za prioritetna pisma....
Pa lepo ti kaze prioritetna pisma, tj računi za komunalije i pisma za naše najstarije sugrađane

Meni je poslata pošiljka iz Kraljeva za Pančevo u četvrtak Dexpresom,tj tada je pošaljilac spremio pošiljku...u četvrtak kurir nije stigao da je preuzme,nego tek u petak i danas mi stigla na adresu...

Poslednja izmena od urednika:
Evo dobio sam informaciju direktno od radnika poste iz Cuprije koji strajkuje.
Radnici poste ce obustaviti strajk oko nove godine ili pre ako im se ispune svi zahtevi.

I takodje imam informaciju za privatne kurirske sluzbe, ukoliko se ne zakaze kurir u ranim jutarnjim satima ili ako se u ranim jutarnjim satima ne odnese paket u njihove prihvatne centre (gde ih ima), posiljka nece biti poslata niti preuzeta isti dan jer im je prevelika guzva sad od kako posta ne radi.

Ја однесем пакет у Бексов пакет шоп пред крај радног ремена (17:00), стигне примаоцу сутра дан углавном..

Sreća pa imaš paket šop, kod mene samo u pošti može da se preda paket, svi ostali na poziv, pa ako dođu extra ako ne, ko te šiša što nisi predsednik države ili barem lokalnog kick-box kluba :D
I to ako te nazove da dolazi po paket bolje bi ti bilo da obuješ patike za trčanje i zauzmeš poziciju pa kad ga vidiš kreneš da trčiš sa paketom, on će da uspori a ti ubacuj paket kroz prozor, ako promašiš j*bg. možda sutra dobiješ drugu šansu :ROFLMAO:

Dali negde na PE sajtu može da se skine potvrda o prijemu post expres pošiljke?

Pogledajte prilog 412715
Isto tako uradim ,covek mi uplatio 4k monitor unapred i posle 19 ,🫣,dana pre par minuta ga dobije. Iskreno vec sam prezalio 500 evra

Šta znači ova napomena na statusu praćenja pošiljke Bexa... Kaže pošiljka preuzeta od pošiljaoca a dole napomena pa kaže gabaritna-nije stala u vozilo...

A pošiljka tablet, ubilo se od gabarita. I ako nije stala u vozilo kako je preuzeta. Ili je to neki njihov bag.

Šta znači ova napomena na statusu praćenja pošiljke Bexa... Kaže pošiljka preuzeta od pošiljaoca a dole napomena pa kaže gabaritna-nije stala u vozilo...

A pošiljka tablet, ubilo se od gabarita. I ako nije stala u vozilo kako je preuzeta. Ili je to neki njihov bag.
Mozda nije stala za slanje danas za sutra, mozda ce sledeceg dana biti otpremljenja, a prekosutra stize.
Mislim da se niko od njih ne vraca dva puta po posiljke, nego sta stane u jednoj turi stane, sve sto ne stane ceka sledecu turu.

proverena kurirska sluzba danas za danas ? i koje su cene, slao bih cekove za bg!

Nazad
Vrh Dno