Šta je novo?

Kurirske službe

Za post expres znam da danas nema nista od njih! Ali mora danas da posaljem cekove za bg! Vrv neka sluzba radi to, videcu sa bexom!

Pošta ovaj štrajk zvanično tretira kao "višu silu", tako da nisam siguran da će zahtevi za trostruku poštarinu proći:

Da,da,evo kakav odgovor sledi kada trazis zahtev za odstetu:

Поштовани,

Због обуставе рада одређеног броја запослених у Јавном предузећу „Пошта Србије“, Београд, која није организована у складу са законом којим се уређује штрајк, нити другим прописима и интерним актима овог јавног предузећа, могу се очекивати проблеми у погледу пружања услуга Јавног предузећа „Пошта Србије“, Београд.

Имајући у виду да наведено представља појам више силе у смислу члана 83. став 1. тачка 1) Закона о поштанским услугама („Службени гласник РС“, број 77/19), овим путем упућујемо извињење корисницима услуга овог јавног предузећа и истовремено обавештавамо све кориснике да ће без одлагања бити предузете све неопходне активности у циљу наставка редовног пословања Јавног предузећа „Пошта Србије“, Београд.

Молимо Вас за разумевање насталих околности, које могу да проузрокују прекорачења рокова преноса и одступања од уговорених обавеза, изражавајући наду да ћемо квалитетом пружених услуга убудуће оправдати поверење и наставити сарадњу, у обостраном интересу и на заједничко задовољство.

С поштовањем,

To isto sra*e (tj. link od 31.10.) su poslali i meni kao odgovor na relativno neobavezan informacioni mail. Ako to šalju i kao zvaničan odgovor na zvanično upućen zahtev za odštetu sa pratećim fotkama adresnice itd., to je onda dno dna profesionalnosti i hardcore bahatost. Možda anticv ima neki svežiji info, pošto je on već poslao zahtev.
Doduše, u ovom obaveštenju nigde nema zvanične odbijenice za štetu, ali nema ni obaveštenja da je zahtev primljen i registrovan. Samo sistemsko sra*e sračunato da obeshrabri i da odustaneš. Svakako ću im poslati zvaničan zahtev, pošto sam dobio jak poriv da im pokažem da nemam četiri, nego dve noge.

Pre 6 dana su poslali potvrdu da su primili zahtev i sada salju gore navedeno.

Bice nekih paketica u NS ovoh dana...

Prilozi

• 20231116_135432.jpg
    20231116_135432.jpg
    200.6 KB · Pregleda: 115
Bice nekih paketica u NS ovoh dana...
Novi Sad, Liman, izgleda da je kod njih zavrsen strajk, dok sam cekao u redu da proverim sta mi je sa paketom za koji stoji da sam izvesten,a nisam (bio je kod njih) uveliko se razvrstavaju posiljke i skidaju se sa vrata kojekakva obavestenja o skracenom radnom vremenu i td...Radnice klasika nervozne.

Moj neki subjektivni osećaj je da svi kuriri počinju da izbegavaju veće gabaritne pakete.

Мени стигла само једна накнада штете, за остале још није стигао никакав одговор,
осим оног да ''прослеђено надлежној служби... бла...бла'' што увек пошаљу након слања захтева.

pr7AEBc.png

Иначе, 9.11 је био блокиран ГПЦ Ниш.
Ја сам писао директно радној једини Ниш да проверим да знам да не шаљем пакете ''џабе'' ако не иду,
и послали ми онај исти ''Copy/Paste'' одговор о ''вишој сили''. Након тога, сам им написао ''подужи'' маил,
у вези задржавања туђе својине, да ако треба, дођу и они мало да раде у ГПЦ Ниш, уместо што се из фотеља ваде на ''вишу силу'' итд. Наравно, све написано дипломатски, културно.

Након тога су се удостојили да пошаљу нормалан одговор.

ONyH6Hd.png

И, изгледа да су се покренули пакети...

rD2JFnP.png

QAHPHLb.png

4WUfCqk.png

F245Bqa.png

9U6u8HC.png

tT9kv12.png

XyCgX3X.png

4CS435U.png

Poslednja izmena:
Paketi koje sam predao u centralnoj beogradskoj pošti i dalje su tu i nisu otišli u GPC BG. Već 17 dana stoje u pošti!

Koju mi drugu kurirsku službu savetujete sa kojom je jednostavno?
  • moram li da imam štampač da odštampam adresnice (nemam)?
  • za pakovanje mogu da koristim Post Express folije okrenut naopačke?
  • koja služba će mi uplatiti novac od otkupnine na tekući račun?
  • koja ima dovoljno smisleno aplikaciju gde sve to mogu da upišem - br. T.R, itd. (browser, Android app)
  • koja je najjeftinija za pošiljke do pola kg?
  • Sve moje pošiljke su sa otkupnom vrednošću i sve troškove plaća primalac. (Sada sam na sajtu d-ekspres video da pošiljalac isključivo mora platiti poštarinu.)

Hvala! 👍😄

Poslednja izmena:
Paketi koje sam predao u centralnoj beogradskoj pošti i dalje su tu i nisu otišli u GPC BG. Već 17 dana stoje u pošti!

Koju mi drugu kurirsku službu savetujete sa kojom je jednostavno?
  • moram li da imam štampač da odštampam adresnice (nemam)?
  • za pakovanje mogu da koristim Post Express folije okrenut naopačke?
  • koja služba će mi uplatiti novac od otkupnine na tekući račun?
  • koja ima dovoljno smisleno aplikaciju gde sve to mogu da upišem - br. T.R, itd. (browser, Android app)
  • koja je najjeftinija za pošiljke do pola kg?
  • Sve moje pošiljke su sa otkupnom vrednošću i sve troškove plaća primalac. (Sada sam na sajtu d-ekspres video da pošiljalac isključivo mora platiti poštarinu.)

Hvala! 👍😄
Ја шаљем Бексом тренутно (за места где не ради достава Пост Експреса).
Пакети могу да се пријаве путем интернета, али је мана што на тај начин не може да се одабере да откупнина иде на текући рачун. За то мора да се пријаве пакети позивом њиховог кол центра. Али сам једном приликом пријавио пакете и накнадно сам звао кол центар да они тамо упишу да откупнина иде на рачун и тако су и урадили (чак сам и предао пакете пре тога).

Што се тиче коверата, ја шаљем у ПЕ кесе и не окрећем их, нико ми није правио проблем - а виђао сам и друге да носе пакете упаковане у ПЕ амбалажу. Буквално сам видео када им је дошла отпрема да преузму пакете из пакет шопа, пун комби Пост Експрес кеса на гомили.
Када се пријаве пакети путем њиховог сајта или кол центра, све једно да ли курир долази по њих или се носе у пословницу, они одштампају све адреснице заједно, и залепе се на пекете и то је то.
Може и корисник сам да штампа, ако има штампач и ако жели.

Што се тиче D-expressa, током претходних проблема са Поштом, 2019 године, слао сам откупне пакете и у то време је могло да се одабере да прималац плаћа поштарину. Више их не користим, јер немају пословницу близу мене где могу да предам пакете, а не желим по цео дан да чекам курира да дође и покупи, а дешавало се да не дође два дана него тек трећи дан након пријаве пакета. Мада је тако вероватно сада и са осталима јер су сви затрпани послом, због Поште.

За откупне пакете које шаљем ових дана Бексом, поштарина испадне око 500-520 дин (до 500 грама, и ако откуп није ваш велики).

Hvala lepo! Od svega mi je trenutno mrsko da pravim adresnice, makar ih pisao rukom.
Znači, ako pozovem Bex, to ne moram da učinim?
Sada sam skinio D Express app, sve pregledno, uneo sam broj racuna, jedno izgleda dok ne popunim sve podatke (ne samo masu i otkup), veći sve podatke primaoca - ne dobijem finalnu cenu.

Za D Ekspres stoji da se kuriri zovu danas za danas do 17h (usluga Danas za sutra), to mi je zaista bolna tačka jer tokom dana ne znam gde ću sve biti i na koju adresu da pozovem.
Da li je moguće pozvati dan ranije preko aplikacije? Ili pred kraj radnog vremena preko kontakt centra?
Isto pitanje važi i za Bex? Kada je najbolje poslati inernet zahtev? Zna li se do koliko sati će preuzeti pošiljku?
Na sajtu D Express stoji da isključivo pošiljalac mora da plaćam poštarinu ali sada iz aplikacije vidim da može da se izabere.

Niko od njih nema poslovnicu blizu mene gde mogu da predam pakete tako da sam upućen na to da čekam njihovog kurira da dođe i pokupi. Smorio sam se sada kada si napisao da mogu da prođu i dva dana i da se niko ne pojavi.
To praktično znači da dva dana moram da budem uz telefon i da čekam kada će se kurir pojaviti i da ne mogu da imam drugu obavezu van kuće do 17:00 h?! Pakao!

Po javno dostupnom cenovniku cene za pola kilograma su praktično ujednačene za D Express, AKS i Bex. Bez otkupnine i uplate na T.R, ali verujem da je slično.

Ima li Bex app?

Do sada sam isključivo primao pakete koristeći d-ekspres i uvek u moj reon dođu u isto vreme (između 9 i 10am) i vrlo su ljubazni.

Još jedan detalj: ako D Express primalac nema Viber d-ekspres neće obavestiti sms porukom da sledi tog dana isporuka. Muku mučim sa njima u vezi sa tim jer oni neprekidno tvrde da u slučaju da Viber broj nije vezan za broj telefona da će biti isporučen sms i to se apsolutno nikada ne dešava, tako da ne znam kada ću dobiti pošiljku.

Ovo može biti problem i drugima koji imaju Viber. Sve u svemu koju od ove dve službe da izaberem? Posedovanje aplikacije uopšte nije suštinska stvar. (PE app mi je dosta značila jer su primaoci uglavnom bila ista lica tako da bih samo pronašao primaoca u istoriji i dobio popunjena sva polja!)

Ipak računam da je ovo samo privremeno rešenje tako da neću mnogo da zakeram.
Mogu i da testiram D Express i Bex na mojoj lokaciji da vidim koji bolje radi. 🕵🏼

Na koji način kod bex-a unosim svoj broj tekućeg računa? Vidim da nema na sajtu kod poručivanja isporuke, Da li to znači da broj tekućeg računa diktiram preko telefona službenici (mogućnost greške)?

Код Бекса, приликом пријаве пакета путем сајта није могуће одабрати да откуп стигне на рачун.
За то мора да се пријављује позивом на њихов број телефона (уз бесконачно чекање да се неко јави на телефон),

Друга варијанта је да се пакети пријаве путем интернета, па да се опет позове њихов кол центар да они упишу у систем да откуп иде на рачун. Што се грешке тиче, ако треба, поновим им и по два пута, а и они мени број по број док уписују рачун за уплату откупнине.

Што се тиче тога кад ко долази по пакете, то већ зависи од места до места, и од курира до курира.
Сада су све службе затрпане послом, неке пакете ми не испоруче одмах наредног дана након слања.

Адреснице штампају они, било да се пакет преда код њих или курир дође по њега.
Имају, као, неку апликацију, али је бескорисна.

Poslednja izmena:
Hvala lepo! Za D ekspres moram ja da napravim adresnice?
Uh, Bex i beskonačno zvanje telefona kontakt centra! 🤯

Ja sam sa Daily Express godinama radio, uopste nije neki problem napraviti adresnice,pogotovo ako imas neki odredjeni krug kupaca/primalaca, jer sve ih cuva,sve njihove podatke,svakog koga jednom uneses automatski se sacuva.
Veruj daleko lakse nego zvati telefonim i cekati i diktirati...
Od njih dobijas i nalepnice za adresnice i gace (koverte one sto se lepe u koje stavljas pratecu dokumentaciju,ako postoji).

@DojedenLeb, uopste ne mora da znaci da je upad usmeren direktno na njih, svojevremeno je bila prica da kroz kurirske sluzbe mogu da dobiju na uvid ko radi na crno,a takvih posiljalaca je gomila. Znam za pricu kako su i pojedinim njihovim klijentima upadali,pre par godina.

Može BEX uplata na račun, pišite im na [email protected] da ubace vaš broj računa na nalog.
Posle za svaku pošiljku koja ima otkup može da se bira gotovinska isplata ili na račun.

Zvao sam i evo šta su mi rekli:

D express
Kurir lepi adresnicu
Dan ranije pozvati (CC ili app), još uvek izlaze na teren

Aks
Kurir lepi adresnicu
Online i CC zakazivanje zakazivanje
Nema uplate na T.R. za fizička lica

Bex
Adresnicu oni lepe
Nema preuzimanja paketa do 16h (kako piše na sajtu)
Nema prednosti kad se naruči preko sajta ili dan ranije
Kuriri trenutno do daljeg ne izlaze na po pokate.

P.S. Čini se da je D Express najbolji izbor ovako unapred. 😃

Neka kurirska sluzba da prihvata pakete (za slanje) u subotu?
Mada koliko vidim, nema nijedne poslovnice u Nisu koja radi u subotu (a zakazivanje kurira ne znam koliko ima smisla, da li ce doci istog dana).

Bio sam danas u svojoj maloj pošti u centru Beograda da podignem PE pakete koje sam poslao samog početka novembra i rekli su mi da to nije moguće jer su paketi iz tog perioda svi zajedno u nekakvoj kesi i nema vađenja. Iako me znaju tamo tražio sam da razgovaram sa kontrolorom i ona mi je ponovila da nije moguće da podignem svoje pošiljke a kada će biti poslate - ne zna se! 😡

Hteo sam u ponedeljak da pošaljem d express-om.

Info iz call centra je jedno, na terenu može da bude drugačije. Naš AKS kurir je sada pod stalnim pritiskom 130+ adresa svaki dan. Nije realno da sve pokrije.

Kaže, stigne poziv od neke firme koja nikada ne šalje preko njih. Ode, ako se baš uklopi. Citiram:"Ne mogu ni redovne da postignem, a ne ove što će preko mene da šalju dok ne prodje štrajk i nikad više."

Nama je otprilike pola pola AKS i PE. Sada je sve AKS.

Poslednja izmena:
Što je realno i OK, a ne da kažu primamo, pa da kurir ne dodje ili ne mogu da isporuče danima.

Fer poslovanje je da ispoštuju svoje stalne klijente, sa ugovorima. Novi, ako može može, ako ne, šta da se radi.

Jel ovo vise ne moze online da se zakaze bex? Dobijam gresku "Dodavanje posiljke nije prihvaceno".

Da... cuo sam i ja na pinku da je D express - Solak organizovao ovaj strajk...
Jel i onaj strajk postara od pre par godina isto on organizovao?
Na pinku kazu da zivimo u zlatnom dobu i da ljudi lepo zive
pa je nemoguce da se neko buni i strajkuje i to odmah znaci da je neka zavera
protiv nase zemlje, jel da?

Nazad
Vrh Dno