Šta je novo?

Kurirske službe

Sto se tice visine postarina, milion puta je napisano, Aks vs Post.

Za male pakete (tezine) i za male vrednosti otkupnine, prednost ima Post Express, jer kurir Aks-a nikad nece napisati postarinu manju od 200din :D, u to budite sigurni.
Al ako je vrednost otkupnine malo veca, onda je kod Aks-a jeftinije.

Za srednje i velike pakete, tu prednost ima Aks.

To je ako se salje pouzecem uz otkupninu. Ako se salje bez otkupnine, onda su po visini postarina tu negde slicni.

E sad sto se tice sigurnosti posiljke... kao sto neko rece, lopova ima svuda, al to je minorna pojava. I na posiljkama Aks-a ima bar kod, tako da ne moze da dobije noge.
Vecini ljudi PE deluje sigurnije, jer je satro drzavna firma, al kakve to ima veze danas, dal tuzio drzavu ili privatnu firmu, pravdu ces tesko naci :d.

Btw, Aks naplacuje 40din kao uslugu donosenje novca posiljaocu.

hehe sta sve ljudi salju kurirskim sluzbama .....

Da, i ja sam razmisaljo o tome i pricao sa njim , ipak je to dugacak put da covek vozi od nisa do sapca, jos kad se uzme u obzir potrosnja benzina na tom predjenom putu , policije na sve strane koja samo ceka da nekom pise kazne , a treba i vozati toliko na kraju krajeva i to je cimanje itd ....tako da 40e se isplati itekako , ono sto znam je to da je ovaj samo obezbedio malo bolje sa neka 2 lastis tregera i nikakvih problema nije bilo.

Poslednja izmena:
Najbolji su likovi koji u oglas stave: šaljem po uplati na račun jer novce preko kur. službi čekam 15 dana. Nikad, ali baš nikad nisam čekao pare više od 5, max 7 dana. Na takve izjave mi se povraća.

p.s. neko njemu da veruje da će meni biti poslata roba po uplati a ja njemu da verujem da čeka pare AKS-om i po 15 dan. *****ana, najblaže rečeno.

Najbolji su likovi koji u oglas stave: šaljem po uplati na račun jer novce preko kur. službi čekam 15 dana. Nikad, ali baš nikad nisam čekao pare više od 5, max 7 dana. Na takve izjave mi se povraća.

p.s. neko njemu da veruje da će meni biti poslata roba po uplati a ja njemu da verujem da čeka pare AKS-om i po 15 dan. *****ana, najblaže rečeno.

Ja nemam nista protiv takvog oglasa, iskreno nikad to nisam zahtevao jer nemam racun u banci, ali nemam nista protiv da nekom odma nesto platim jer inace meni taj HW treba a njemu kes... tako cak i ebay posluje ti platis oni ti tek onda salju....

Kod AKS-a se ceka minimum 5 dana, a realno 2-3 dana vise.
Previse za moj ukus, previse :).

Kod AKS-a se ceka minimum 5 dana, a realno 2-3 dana vise.
Previse za moj ukus, previse :).

Moguce...Mada bolje je sackeati i 5 dana vise al da pare budu isporucene nego da se zakomplikuje kao meni sto se desilo sa City Expresom..Naime prodao sam nekome neku graficku,i sve ja lepo zapakovao,poslao i covek primio paket,medjutim covek im je platio u evrima umesto u dinarima, i posto sam im dao dinarski racun a ne devizni bila je opsta frka...Da ne pricam,da kad sam pozvao centralu CE da su mi rekli da je novac vracen uplatiocu(mozete da zamiuslite kolko su mi godina zivota skratili a bilo je upitanju pozamasna svota novca)... Sto se tice AKS-a,preko njih sam i slao i primao pakete i sto se mene tice,saradnja sa njima je fenomenalna...I bilo da prodajem nesto sto se salje ili da kupujem,izricito trazim saradnju sa AKS-om :-devil-:

Pa ja takodje samo sa AKS-om saljem :).
Al po pitanju isplate novca nisu bas azurni, Post Express donosi novac u roku od 2-3 dana.

Alo "LIK",

Ne razumem zasto ti uopste mene prozivas i bez razloga me nazivas lazovom i potencijalnim prevarantom. Poslednja tri puta svoje "novce" sam cekao od AKS kurira od 9-16 dana iako su primaoci odmah narednog dana dobili i platili posiljke.

To sto ja u oglasu napisem je moj uslov pod kojim nesto prodajem, a na tebi je da odlucis i da iskalkulises da li ti ti uslovi i cena odgovaraju.

Inace ja svima ostavim mogucnost da: po deo dodju kod mene i preuzmu ga licno, da im posaljem PostExpressom i da plate pouzecem ili da posaljem AKSom uz predhodnu uplatu.

Od tebe ocekujem izvinjenje zbog izjava u svom postu.

Poslednja izmena:
Nikad nisam duže od 5 dana čekao otkup kod AKS-a.

To što se tebi dešava je isključivo do kurira i ako ti je stalo, siguran sam da to možeš da rešiš sa centralom.

Inače, nema potrebe da reaguješ tako, ako je on (MS) ima takav (uzak) ugao gledanja ne mora i tvoj biti takav. Jednostavno - iskustva su drugačija i treba uvažavati svačije mišljenje / iskustvo.
Tema postoji da bi pomogla svima nama, da podelimo iskustva / mišljenja / ideje da nam svima bude lakše a ne da se zameramo jedni drugima zbog ljudi koji zloupotrebljavaju svoj položaj (u ovo slučaju kurir u tvom regionu).

Alo "LIK",

Ne razumem zasto ti uopste mene prozivas i bez razloga me nazivas lazovom i potencijalnim prevarantom. Poslednja tri puta svoje "novce" sam cekao od AKS kurira od 9-16 dana iako su primaoci odmah narednog dana dobili i platili posiljke.

To sto ja u oglasu napisem je moj uslov pod kojim nesto prodajem, a na tebi je da odlucis i da iskalkulises da li ti ti uslovi i cena odgovaraju.

Inace ja svima ostavim mogucnost da: po deo dodju kod mene i preuzmu ga licno, da im posaljem PostExpressom i da plate pouzecem ili da posaljem AKSom uz predhodnu uplatu.

Pokusacu da budem objektivan i primetim da nigde NIJE napisao tvoje ime, vec da njemu takvi koji tako daju oglase ne gode, smatra da foliraju oko duzine cekanja love (ja samo na devizne iznose, i to vece, cekah kod AKS-a duze od 2-3 dana, najvise kad sam prodao N91 8GB pre par godina pa strepeo dobrih 10 dana za 350 eura)!!

A nisi ti jedini koji tako daje oglase, ovo je postala epidemija da se dobar deo oglasa (mislim dvocifreni %), daje sa takvom klauzulom da se roba salje nakon uplate iste, sto recimo ni meni ne odgovara jer ne zelim da razmisljam sta ce i kako biti, bench je koliko-toliko OK sto se prevara tice, ali NIKAD ne moze da se garantuje da ce stici ono sto je dogovoreno, a samo li nesto zafali, ili roba nije u opisanom stanju (recimo mobilni telefon i slicno) od vracanja paketa nema vajde, kupac je vec platio i samo moze da ostane i bez para i bez robe!
Ako ne zelite da cekate dugo koristite DailyExpress, uplacuju ISTI dan kad se posiljka preuzme i plati jer daju iz svog dzepa lovu, jeftini su skoro kao AKS ali ne primaju eure u otkupnini!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Pokusacu da budem objektivan i primetim da nigde NIJE napisao tvoje ime, vec da njemu takvi koji tako daju oglase ne gode, smatra da foliraju oko duzine cekanja love (ja samo na devizne iznose, i to vece, cekah kod AKS-a duze od 2-3 dana, najvise kad sam prodao N91 8GB pre par godina pa strepeo dobrih 10 dana za 350 eura)!!

Nije pomenu moje ime ali je ali je direktno pomenuo tekst koji ja standardno ubacujem u svaki oglas i koji glasi:

Preuzimanje kod mene ili slanje (iskljucivo na odgovornost kupca). Saljem Post-Expresom otkupninom ili AKS (samo uz uplatu novca na tekuci, jer svoje pare cekam i po 15 dana)

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=232908

I kao sto pise u oglasu uvek je moguce poruciti PostExpresom kod koga nema kasnjenja niti otvaranja paketa i slicnih stvari ali su zato skuplji i zbog toga ne odgovaraju kupcima. Posaljes paket danas, primalac ga dobije sutradan, a prekosutra ti postar vec donese pare na vrata ili svratis u bilo koju postu i podicnes novac jer je "u sistemu". E, a onda kupac kaze "j'bga naplatili su mi 8800 paket sa otkupninom od 8000"

@Lomnica_city Secas li se kako smo se ti i ja upoznali onomad? Neki put je sigurnije i jednostavnije stvar dostaviti neko sedeti kuci i strepeti "dobrih 10 dana za 350 eura" Za manje iznose tipa 1000-2000 dinara bas me briga, ali ako se radi o sumi od 100 i vise eura nije mi svejedno a verujem da je ista stvar i sa ostalima.

A MegaSkot... Pa vidi... prvo sam bio "LIK" sto je za mene u toj konotaciji vrlo pogrdan izraz, zatim mi je rekao da ja lazem jer on "Nikad, ali baš nikad nisam čekao pare više od 5, max 7 dana", i da mu se "na takve izjave povraca"

Nikad nisam duže od 5 dana čekao otkup kod AKS-a.

To što se tebi dešava je isključivo do kurira i ako ti je stalo, siguran sam da to možeš da rešiš sa centralom.

Inače, nema potrebe da reaguješ tako, ako je on (MS) ima takav (uzak) ugao gledanja ne mora i tvoj biti takav. Jednostavno - iskustva su drugačija i treba uvažavati svačije mišljenje / iskustvo.
Tema postoji da bi pomogla svima nama, da podelimo iskustva / mišljenja / ideje da nam svima bude lakše a ne da se zameramo jedni drugima zbog ljudi koji zloupotrebljavaju svoj položaj (u ovo slučaju kurir u tvom regionu).

Inace osim sto ima uzak ugao gledanju on je i sklon da uvredi i isproziva svakog ko ima drugacije iskustvo.

Poslednja izmena:
Nije pomenu moje ime ali je ali je direktno pomenuo tekst koji ja standardno ubacujem u svaki oglas i koji glasi:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=232908

@Lomnica_city Secas li se kako smo se ti i ja upoznali onomad? Neki put je sigurnije i jednostavnije stvar dostaviti neko sedeti kuci i strepeti "dobrih 10 dana za 350 eura" Za manje iznose tipa 1000-2000 dinara bas me briga, ali ako se radi o sumi od 100 i vise eura nije mi svejedno a verujem da je ista stvar i sa ostalima.

E toliko u detalje vec ne bih ali ako si ti prepoznao da je bas tebe citirao i da bas na tebe misli onda...
Secam se naravno upoznavanja, kad je moj buraz uzimao laptop od tebe, doneo si mu isti 120km od BG-a i to za slicnu sumu koju bi mu uzeo recimo City za paket te velicine i tezine ali dan kasnije i ko zna u kom stanju, sto se toga tice ja cu evo javno dati PREPORUKU za trgovinu sa tobom svakome, ali kazem da se pojavljuje mnogo oglasa tog tipa od kojih nisu sigurno svi dobronamerni (mada vecina jesu)!

Jos ako prodavac ima taman dovoljno za davanje oglasa (bese je jos 6 meseci staza i 100 poruka?) onda tek covek ne zna sta da radi i sa kim ima posla kad se tako nesto desi a trazi se pristojna lova unapred, ali meni je jos gori slucaj sto mnogi pocinju da dodaju u oglase poruke:"NE SALJEM kurirskim sluzbama..."sto onda nas iz provincije (jer su takvi uglavnom oglasi Beogradjana) diskriminise kao kupce, iako ja hocu da platim trazeno, hocu da sacekam da stigne, ali... :(

Razlozi su verovatno naplasenost situacijama iz Ispale gde su ljudi pljuvani kao prevaranti ako posalju nesto ispravno a stigne neispravno ili je slucaj kao sa vama kojima dugo kruzi lova po AKS-u (POGOTOVO evrici) no takve situacije nisu krivica nas kojima je BG ipak predaleko da bi otisli po parce memorije, procesor, hdd... mada izadju nekad i takvi u susret, ali reeeetko! :mad:
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Alo "LIK",

Ne razumem zasto ti uopste mene prozivas i bez razloga me nazivas lazovom i potencijalnim prevarantom.

Ne znam ni znam ko si, čak te prvi put i vidim na benchu. To što si se ti pronašao u mom postu, već je tvoj problem, samo dokazuje napisano.
Lomnica je shvatio poentu posta. Tema su kurirske službe i lično, ne znam nikoga ko čeka ili je čekao pare toliko dugo.

Kakva su iskustva sa DailyExpress-om i otkupninama (pouzdanost, isplate, provizije, itd)? PostExpress me, po onom njihovom kalkulatoru, izadje ~900 dinara za otkupninu 19.000 (i nekih 300-400g). Jesu ovi jeftiniji ili?

Bogami ja sam u zadnja 2-3 puta preko AKS-a čekao na pare 10-14 dana. Tako da sam odlučio da više ne šaljem njima, što je puno, puno je.

A što se tiče onih koji traže uplatu pre slanja, to su uglavnom oni koji u principu ne šalju kurirskom službom, čak znam lično jednog momka sa bencha koji to stavlja zato što ga je smorilo da mu ljudi šalju PM sa molbom za slanje čak i ako izričito u oglasu stavi "NE ŠALJEM...".

Meni lično ne smeta da šaljem, ni da čekam pare par dana, jedini problem sam imao jednom prilikom kada kupac nije digao paket, pa sam ostao kratak za poštarinu, a da ne pričam o izgubljenom vremenu... Ali treba poštovati one kojima je to preveliki stres...

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa DailyExpress-om i otkupninama (pouzdanost, isplate, provizije, itd)? PostExpress me, po onom njihovom kalkulatoru, izadje ~900 dinara za otkupninu 19.000 (i nekih 300-400g). Jesu ovi jeftiniji ili?

Nisam siguran za otkupninu koliko naplacuju da ti vrate ali sam prodao jedan uredjaj i ukupni troskovi otkupnine i povracaja novca koji je kupac platio su bili 270 dinara onda... smesno, samo 20 dindzi skuplji od AKS-a a odmah sutradan su mi nudili pare od otkupnine (iako su one jos bile u mestu gde je roba isporucena), kod AKS cekam po 2-3 dana ili kad je otkupnina u eurima (sto kod DE ipak ne moze) onda zna da bude po nedelju dana!
Pozdrav ,)

a kako funkcionise slanje paketa preko njih ?
jel nazoves njihovu centralu,oni ti daju broj kurira,i onda se sa kurirom dogovaras kad ce da dodje kod tebe?

ili se sve odradi preko centrale,njima ostavis podatke,moje i od kupca,a kurir dodje samo da preuzme paket ?

E ko je preporučivao AKS, ne znam stvarno šta da mu kažem. Ja sam do sad par puta koristio PostExpress i svaki put su više nego korektni bili. Zadnji put kad nije imao da mi vrati kusur od 5k, lik je opušteno rekao, biću ja ovde u kraju sledećih 30-40 minuta, pa kad usitniš ili se snađeš, nazovi me, evo ti broj.
E sad, pošto nahvališe AKS, kažem liku koji mi je slao da mi pošalje AKS-om jer PostExpress navodno baca pakete (pročitao ovde, pa rek'o što je sigurno, sigurno je). Zove me lik u 17:40, da je donio pošiljku, uzmem ja, to umotano u neki papir i traku (nije bitno šta je), prvo što sam jedva skinuo traku (onu običnu providnu seljačku), a drugo što je to bilo izlomljeno.
Nazovem AKS u 17:47 na sve brojeve sa sajta, fax se javlja (a rade do 18). Nazovem lika, kažem tako i tako, kaže on ne pakujemo to mi (a čovjek koji je slao predložio da stavi fino u kutiju, a taj neki retard kurir rekao "neka, mi to pakujemo"). Pošto sam pitao ovoga kurira što mi je donio pošiljku kome da se žalim, dao mi je broj nekog Gorana koji je zadužen za to, pa ćemo vidjeti sutra šta će biti, ako mi ne nadoknade štetu, onda ću sve detaljno napisati, kako ovde, tako i na svim ostalim relevantnim forumima.

Ja slao i primao posiljke preko Aks-a jedno, da se ne lazemo, 100-150 puta :).

JEDNOM je kupcu stigla graficka sa otpalim kulerom, neka budjava MX4000 sa kulerom koji nije bas ulivao poverenje, mali prdavac od 6cm, ali ajde da kazemo da je tu Aks bio kriv.

Da se ne lazemo, svi oni bacaju to u svojim magacinima, al ja sam ovaj info cuo iz prve ruke, vezano za Post Express, tako da njih izbegavam u sirokom luku.
Kad saljem, napisem na 4546 strana lomljivo, umotam 2 puta u debele kese, jaku kutiju, ako imam stavim i stiropor,...i kao sto rekoh, osim tog jednog sluacaja sve je bilo ok.
Izgleda da i lepo rukuju sa mojim paketima.

Jel pisalo na tom tvom paketu sto si primio LOMLJIVO ?
I prvi put cujem da Aks pakuje pakete, msm da je taj sto ti je poslao krivac, sto nije sam to lepo zapakovao, a ne dao kuriru koji je to smorao za 1min. Kriv je i kurir naravno...

Poslednja izmena:
Ma koje crno "mi to pakujemo", ne hebem živu silu. Ja sve lepo sam upakujem, utegnem, sredim, i onda zovek kurira da preuzme gotov paket.

Očigledno da taj koji slao, nikada nije slao.

Ne znam ni znam ko si, čak te prvi put i vidim na benchu. To što si se ti pronašao u mom postu, već je tvoj problem, samo dokazuje napisano.
Lomnica je shvatio poentu posta. Tema su kurirske službe i lično, ne znam nikoga ko čeka ili je čekao pare toliko dugo.

Evo ja chekao 12 dana! Kazu lutale im pare, a meni frka, 35000din. AKS, neka hvala.

a kako funkcionise slanje paketa preko njih ?
jel nazoves njihovu centralu,oni ti daju broj kurira,i onda se sa kurirom dogovaras kad ce da dodje kod tebe?

ili se sve odradi preko centrale,njima ostavis podatke,moje i od kupca,a kurir dodje samo da preuzme paket ?

Opcija B kombinovana sa A, tj sve je tacno ovo drugo sem sto daju broj kurira ako zelis da mu najavis kad TACNO da dodje, u suprotnom ti kazu da ce doci u narednih par sati... najlepse je sto je skoro ista cena kao za AKS a pare dodju sutradan!! :banana:
Pozdrav ,)

Opa, dal cu ja to menjati almighty AKS :D.
Za Dailu Express.

Toliko sam saradjivao sa AKS-om, da su mi dali sam da pisem naloge i postarine :d.
Al ako Daily daje pare za 1-2 dana, onda je stvar jasna, koja je najbolja kurirska sluzba.

Opa, dal cu ja to menjati almighty AKS :D.
Za Dailu Express.

Toliko sam saradjivao sa AKS-om, da su mi dali sam da pisem naloge i postarine :d.
Al ako Daily daje pare za 1-2 dana, onda je stvar jasna, koja je najbolja kurirska sluzba.

Jedini "minus" je sto ne barataju eurima, ali zato dinare dobijes ekstra brzo, dok AKS dinare donese 3-7 dana kasnije a eure... kad obrnu nekoliko puta! :D
Pozdrav ,)

najverovatnije da cu preci na Daily,ali ne mogu ni da se pozalim na AKS.
donesu mi pare nakon 3-5 dana,sto nije strasno,ali nekad mi hitno zatrebaju,pa moram da pozajmljujem,a ako je daily toliko brz kao sto kazes,onda definitivno vredi probati poslati par paketa,pa videti kojom brzinom donesu pare.

Ja od 03.06 cekam neku sicu od AKS-a.Tako da ovo je bio prvi i poslednji put da nesto saljem ovom kurirskom sluzbom!!!:mad:

Ja nisam do sada imao problema sa AKS-om a slao sam i primao dosta paketa.
Znam kurira koji radi ovaj region i nikad nije bila frka da se čujemo i nađemo bilo u gradu ili na periferiji (firma mi je na 6-7km od grada).
Moja iskustva su da poslat paket stiže najkasnije u roku od dva dana ako je poslat u toku pre podneva a pare od otkupnine obično stižu za tri radna dana. Najviše što sam čekao bilo je oko sedam dana ali su tada bili neki praznici, da li Uskrs ili 1. maj nisam siguran.

Pre njih koristio sam usluge i Post i City Express-a ali najbolja iskustva (za sada) imam sa AKS-om.

Vrh Dno