Šta je novo?

Kurirske službe

AKS na prvom mestu jer jedini rade EURo otkupnine, a i sa lovom nikada nisam imao problema.

Danas posaljem, prekosutra mi stignu EURici i pakete za koje naglasite LAKO LOMLJIVO tretiraju bas tako (bar dok ja gledam kako zamace kombi sa mojim paketom :d:d:d).

Znaci AKS 1+

Naravno danosi ......

I naravno, prvo razočarenje u AKS, niko nije savršen .... u petak pošaljem čoveku sa foruma paket, i ne stigne u subotu ... preko centra saznam kurirov broj, pozovem ga, kaže, zvao sam ja njega, dogovorili smo se za ponedeljak ..... a ja, em sam se pre toga čuo sa čovekom, bio kući ceo dan, neke svoje obaveze preskočio da bi ga sačekao da ne poljubi vrata, em sam pogrešno upisao broj njegov, tako da nema šanse da ga je zvao ... lažu , brate, pa samo puca .... mrzelo ga valjda da ide ....

Evo, kolega forumaš mi se javio da je danas stiglo .....

Ne saljite preko AKS ne valja nista, ja sam cekao 10 dana pare i na kraju sam morao sam da idem do magacina i uzmem ih jer je kao taj kurir bio opljackan pa nije radio, a rekao mi je za 5-6 dana da ce doneti pare...
Plus su mi trazili nekih 40 din. za neku uslugu tamo u magacinu sto su mi kao dali te pare ?! I pitali sa cudjenjem nije vam kurir rekao za to ? Naravno dao sam im, ali nikad necu slati preko njih vise sigurno....

Post Express je malo skuplji cini mi se, ali zato su mi uvek doneli pare na vreme bez problema, postar donese...

Poslednja izmena:
A sta kao mislis PE ne naplacuje donosenje, onda si stvarno naivan, ovi uzimaju 40 dinara ako je otkupnina ispod 20 000 dindzora, ako je preko onda 80 dindzora, dok PE dere po % a ako je mala suma onda odrape nesto tipa 70-80 dinara, citaj temu u Bench clubing o Kurirskim sluzbama pa se uveri, jednom decku na komp od 30-ak 000 uzeli otkupninu oko 1500 dinkica!!
Pozdrav ,)

Fora je u tome sto ja nisam trebao dinara da platim samo kazem da onaj kome saljam placa postarinu, dostavu ili kako se zove, i kad sam slao napajanje i kuler preko Post Express-a nisam dinara platio, nista !
Ovi mi nisu rekli da cu ista trebati da dam, 40 din. jeste bedna suma, ali nisam ni to trebao da dam zato necu preko njih slati nikad, da nisam ja zvao ko zna kad bi se setili da mi donesu pare najgore to....
Opet kazem meni je Post Express postar donosio na kucu pare posle 3 dana....

I ja sam licno isao po te pare sta imaju oni meni da uzimaju pare kad mi nisu ni dostavili do kuce nego u magacinu su pa dodjite ?

Poslednja izmena:
Ja pa NIKAD nisam isao po pare u AKS magacin, ako je tacan slucaj da je kurir opljackan (ili dao otkaz pa mu ne mogu nista onda jer te pare idu bez papirologije, zato i primaju eure recimo) onda me ne cudi da su te cimali da odes, a naravno da te zabole za cenu PE kad si rekao da sve plati primalac, sad su njega odrali 3-4 puta vise nego sto bi AKS, vazno da im nisi dao 40 dinara! :trust:
Pozdrav ,)

Trebalo je danas da pošaljem nešto jednom čoveku sa foruma, on mi rekao da preferira AKS, pozovem ih, smoreni i prilično nezainteresovani glas uzme moje podatke, i kaže da će kurir doći, i kurir se naravno ne pojavi. Ovo je prvi i poslednji put da pokušavam slanje AKS-om. Ako oni nisu zainteresovani da zarađuju za svoj hleb, ima onih koji jesu.

Ne saljite preko AKS ne valja nista, ja sam cekao 10 dana pare i na kraju sam morao sam da idem do magacina i uzmem ih jer je kao taj kurir bio opljackan pa nije radio, a rekao mi je za 5-6 dana da ce doneti pare...
Plus su mi trazili nekih 40 din. za neku uslugu tamo u magacinu sto su mi kao dali te pare ?! I pitali sa cudjenjem nije vam kurir rekao za to ? Naravno dao sam im, ali nikad necu slati preko njih vise sigurno....

Post Express je malo skuplji cini mi se, ali zato su mi uvek doneli pare na vreme bez problema, postar donese...

Post Express je bezobrazno skup. Naplacuju bre neke nebuloze, neke procente u zavisnosti od otkupnine. Ni lud ne primam pakete preko njih, a da posaljem mogu, pa nek se primaoc paketa posle krsti otkud tolika ptt.

Evo i meni nema nekih 2500din, vec 2 nedelje, poslao sam AKS-om.
Ovo je prvi put da toliko cekam, i kurir mi je dao telefon od coveka koji se bavi tom problematikom u firmi. Sutra cu nazvati.
Inace, period cekanja kod AKS-a jeste duzi u poslednje vreme. Ranije je bio 3-4 dana, sada je 6-7. Administracija im je ocigledno glavna mana u poslovanju.

Fora je u tome sto ja nisam trebao dinara da platim samo kazem da onaj kome saljam placa postarinu, dostavu ili kako se zove, i kad sam slao napajanje i kuler preko Post Express-a nisam dinara platio, nista !
Ovi mi nisu rekli da cu ista trebati da dam, 40 din. jeste bedna suma, ali nisam ni to trebao da dam zato necu preko njih slati nikad, da nisam ja zvao ko zna kad bi se setili da mi donesu pare najgore to....
Opet kazem meni je Post Express postar donosio na kucu pare posle 3 dana....

I ja sam licno isao po te pare sta imaju oni meni da uzimaju pare kad mi nisu ni dostavili do kuce nego u magacinu su pa dodjite ?

40din je standardna suma koju Aks Express naplacuje za donosenje novca posiljaocu paketa.
Ti nisi dobio novac na kucu, i u pravu si, nisu trebali da ti naplate tih 40din.

Trebalo je danas da pošaljem nešto jednom čoveku sa foruma, on mi rekao da preferira AKS, pozovem ih, smoreni i prilično nezainteresovani glas uzme moje podatke, i kaže da će kurir doći, i kurir se naravno ne pojavi. Ovo je prvi i poslednji put da pokušavam slanje AKS-om. Ako oni nisu zainteresovani da zarađuju za svoj hleb, ima onih koji jesu.

A jest, taj na jednoj od centrala je uvek smoren :D, sve preko q radi :d, al ja zovem uvek mog kurira, koji stalno dolazi u moj kraj grada. Ovo je drugi kurir sa kojim saradjujem (sa prethodnim sam saradjivao skoro pola godine, dao otkaz covek) i saradnja je uvek bila odlicna.

I ono sto vazi za sve kurirske sluzbe: sve zavisi od kurira, znaci licno od coveka do coveka.
Verujem da ima losih kurira AKS-a :), kao sto ih ima i u drugim sluzbama iste profesije ;).

Vidim da se dosta njih zali na AKS, i tacno je da sve zavisi od kurira, ja uvek sada zovem decka koji dolazi u moj kraj i nisam imao problema dok nije otisao na odmor pa teren preuzeo neki drugi za to vreme i dva puta me ispalio. Onda sam poslao post ekspresom i reko sebi vise nikad. Posle pola sata provedenih u posti (jer mi je bilo usput) a cekao sam jer je salterska sluzbenica ocigledno prvi put radila post ekspres posiljku i na kraju mi se posiljka vratila i pisalo je na njoj da je primalac odbio da primi?!?! Kada sam se cuo sa njim on kaze da ceka to vec danima i da niko nije ni dolazio ni zvao ga telefonom?! Onda sam opet na kraju posalo AKS-om. Sada se vratio stari kurir AKS-a i sve je u redu. E sad, stvarno ne znam sta se desava sa parama, pre je bilo 3-4 radna dana a sada cekam otkupninu za dve posiljke vec evo vise od 3 nedelje i stvarno nije u redu. Danas cu da zovem centar da vidim sta se desava.

Ja pa NIKAD nisam isao po pare u AKS magacin, ako je tacan slucaj da je kurir opljackan (ili dao otkaz pa mu ne mogu nista onda jer te pare idu bez papirologije, zato i primaju eure recimo) onda me ne cudi da su te cimali da odes, a naravno da te zabole za cenu PE kad si rekao da sve plati primalac, sad su njega odrali 3-4 puta vise nego sto bi AKS, vazno da im nisi dao 40 dinara! :trust:
Pozdrav ,)

samo da se nadovezem na boldovano.
prvi post
drugi post
treci post
cetvrti post
peti post
sesti post
sedmi post
osmi post
deveti post

zakljucak:
-AKS
-jeftine postarine,uglavnom raznose pakete danas za sutra
-ceka se malo duze na povratak novca u zavisnosti od kurira,u 95% slucajeva ti donesu pare na kucnu adresu,licno nisam morao nikad ici kod njih u magacin po pare

-Post Express
-veoma skupe postarine,uglavnom raznose danas za sutra
-ceka se samo 2,3 dana na pare od dana slanja,nekad ti donesu na kucnu adresu,a nekad se moras cimati do poste,sve zavisi

Po kupca je bolje da se salje AKS-om zbog postarine,a sto se tice posiljaoca,ako mu je svejedno da li ce kupac platiti 250 ili 700 dinara,on ce slati preko Post Expressa kako bi dobio sto pre pare.

toliko.

e da i ja dodam jos jedan od mogucih problema sa kojima se susrecemo sa kurirskim sluzbama,konkretno u ovom slucaju Post Express-om.Prije par dana narucim misa od lika sa foruma i lik mi uredno javi da je poslao.i tako ja sutra citav dan oddzedzim kuci cekajuci kurira na vratima ili bar neki poziv i na kraju sta...pa nista,naravno.nema kurira,niko ni ne zove i sta cu ja sutra ujutru opalim do poste.tamo mi tetkica kaze da na moje ime nema nikakav paket kod njih ali da postoji mogucnost da kurir paket nije isporucio juce i da ce ga isporuciti danas!?ja ostao bez teksta!ajd sto tvrde da paket poslat danas za sutra stize sutra do 12 popodne a nikad ne stigne,nego sad i ovo!!!vratim se kuci i poslije pola sata,gle cuda velikoga,stize kurir sa paketom!
i dokle ovako.naravno sve dok neko ne po*izdi i zbog ovako neceg ne zapali prevozno sredstvo kurira a kuriru nabije u bul*u paket.
p.s.ako u novinama procitate neki slican tekst na naslovnoj strani postoji mogucnost da cu to biti ja :p

Evo moja skromna iskustva sa kurirskim sluzbama: prvi put sam slao paket, tako da nisam znao preko koje sluzbe da saljem. Pozovem CityExpress, kazu mi da pare uplacuju samo na tekuci racun, pozovem AKS oni su u guzvi zauzeti, ne znaju kada i da li imaju slobodnih kurira itd. Na kraju pozovem Post Express, dodje kurir popuni adresnicu, izracuna postarinu koja je bila za vrednost od 3000 din. sa otkupninom 295 din. + primalac posiljke je placao 97 din. na ime prenosa novca. Za novac sam morao da idem u Postu jer nije stizao ni nakon 5 dana, ali je utvrdjeno da je pogresno upisana moja adresa u uputnici.

E sad sto se tice cena i postarina, koliko je meni jasno preko PE se placaju ti raznorazni % u zavisnosti od otkupne vrednosti paketa (ima lepo detaljan kalkulator na njihovom sajtu). Ali u te % ulazi naravno i osiguranje posiljke. Tako da mi nije jasno sta se desava ako ti saljes nesto AKS-om ili nekom 3.-om privatnom kurirskom sluzbom i taj paket se izgubi. A vrednost mu je recimo 15000 din. A ti platio postarinu samo 200 din. Jel ti daju neki papir koji dokazuje da to sto si poslao toliko vredi, kome mozes da se obratis u slucaju reklamacije i sl. Ovde lepo kod PE-a imas zvanicne kanale za reklamaciju, a i znas kome treba da pretis tuzbom :D

Tako da mi nije jasno sta se desava ako ti saljes nesto AKS-om ili nekom 3.-om privatnom kurirskom sluzbom i taj paket se izgubi. A vrednost mu je recimo 15000 din. A ti platio postarinu samo 200 din. Jel ti daju neki papir koji dokazuje da to sto si poslao toliko vredi, kome mozes da se obratis u slucaju reklamacije i sl.

Pa imas uplatnicu, na kojoj pise sve lepo, jedan primerak dobija posiljalac.
Ima 2 telefona (za BG barem) na koji se javlja za zalbe/reklamacije.
Sta mislis, da tek tako mogu nekog da zavrnu :) za paket/novac :) ?

Pa ne znam, pitam posto se secam da je neko pricao da je tako predavao paket bez ikakve potvrde :p

Pa taj je mnogo pametan :).

2 nedelje mi nisu stizale pare (obicno stizu za 5-7 dana), i zvao sam ih, resili problem odmah. Problem je bio u sistemu, dali nekom drugom kuriru da nosa pare, a nisu bile za njegov reon.
Sutradan sam dobio pare.

Može li nek oda da neko logično obrazloženje kako je moguće da kurirske službe posle isporuke robe dobiju novac na ruke od recimo 50 000 koji treba da isplate prodavcu odnosno pošiljiocu a istovremeno neće ni da čuju da umesto robe "prevezu" novac od recimo 5 000 dakle deset oputa manje.

p.s.

inače imam veoma loše iskustvo sa City Expresom neke pošiljke su doslovno bacane i stizale mokre

Poslednja izmena:
p.s.

inače imam veoma loše iskustvo sa City Expresom neke pošiljke su doslovno bacane i stizale mokre

Prosle nedelje mi stigao komp sa reklamacije koji je poslat City Expresom i kutija je bila mokra plus od bacanja kutije otpao je kuler sa procesora (core i3-530):mad: koji sam licno stavljao tako da nema sanse da nije bio stavljen kako treba. Koliko jak udarac treba da spadne kuler sa proc stvarno neznam ali ih treba :smackbum:.

Meni je instruktor pricao, kako je njemu jedna zena koja radi na prijemu paketa u Post Expresu u jednoj posti (u Lazarevcu mislim, nebitno) lepo objasnila :D, da ne salje neki odredjen predmet. Kaze nemas ti pojma kako to oni bacaju na gomilu tamo u magacinu :d.

Zato kada je naznacena vrednost posiljke da vidis kako ce da je bacaju ;) (ovo je prvo sto sam pitao kurira, sta ako :) )

Za slucaj gubitka ili potpunog oštecenja Post express pošiljke sa oznacenom vrednošcu korisniku pripada iznos oznacen na pošiljci uvecan za naplacenu poštarinu po vrednosti i desetostruki iznos placene poštarine za prenos te pošiljke

Ne znam, nit me zanima. Jednom sam slao, jednom primio robu.
Vise nit saljem nit primam robu preko njih :).

Meni je instruktor pricao, kako je njemu jedna zena koja radi na prijemu paketa u Post Expresu u jednoj posti (u Lazarevcu mislim, nebitno) lepo objasnila :D, da ne salje neki odredjen predmet. Kaze nemas ti pojma kako to oni bacaju na gomilu tamo u magacinu :d.

Nemas pojma koliko si u pravu:mad:
Slucaj od pre 6 meseci.Prodavao sam stari kit 2x2Gb ram memorije i trebao sam da je posaljem za Nis.Kako mi je posta bila uz put,svratim i na salteru za prijem posiljki predam uredno upakovanu ram memoriju i popunim obrazac(adresnica ili kako se vec zove).Uze lik sve to,ubaci u racunar podatke i NA MOJE OCI ne dizuci d**e sa stolice baci paket u neku kutiju koja je stajala u cosku,na nekih 3-4 metra od njega:mad:
Mene umalo slog nije strefio:wall:Naravno doslo je do ostre prepirke,jer nisam hteo da gubim obraz zbog nekog ser**nje koga mrzi da radi posao za koji je placen.Pokusao sam da povucem paket,kako bih ga poslao drugom kurirskom sluzbom,ali mi je "strucnjak" objasnio kako to ne moze,kako je vec uneo podatke u racunar i jos neke gluposti mi naprica.Odustao sam od svega i molio Boga da je sa ramom sve u redu,sto zbog mene,sto zbog kupca.Posle dva dana pozvao sam kupca i pitao da li je sa ramom sve ok,i tek kada sam saznao da je memorija ok,i da je prolazila mem test,pao mi je veliki kamen sa srca.Od tada Post expres nikad vise, sta vise od tada shvatam zasto dosta ljudi sa foruma ne salje robu kuririma,ljudi jednostavno ne zele da ispadnu prevaranti ni krivi ni duzni.

Poslednja izmena:
Ja sa kurirskom sluzbom City Runner vise nikad ne bih poslovao, imam veoma lose iskustvo...

Poz svima, treba mi vas pomoc.
Naime, primio sam paket pre endelju dana Sa AKSom, dobio sam neki komponent za pc, nisu neke pare (7k) ali ipak...
znachi na priznanicu nepisi niti ime niti adresu kamoli br telefona. Na AKS sajtu pise da kurir obavezan da napise tacnu adresu. Kada sam to rekao kuriru 3554 on je rekao da nema obaveze jer on koristi skracenice. Kada sam rekao da posiljalac nije potpisao priznanicu, on je rekao da ni to nemora.
Ja glup, preko limundo-NIKAD VISE-....i to van aukcije...al covek ima mnogo ocena, samo pozitivne..i eto..
Mada to nije bitno, nego to sto mi je pun qrc sa AKSom i hocu da ih priavim bilo kako bilo gde.
oni moraju da traze potpis od posiljalaca iako to mnogi ne rade, mada lepo pise na webstranicu kod uslova.

Ovako moze da mi posalje paket i druga osoba, tj da zloupotrebljavaju da kuriri nece napisati tacnu adresu niti br telefona.
Elem, pitma od kurira dajte mi njegov broj telefona. Kaze kurir da nezna, jer on ide kod njega na kucnu adresu(hehe, mislio sam da putuje na Mars). Pa ok, ali, hebem li ga, otkud zna kada hoce posiljalac da salje paket?pa valjda ga nazove prvo...

toliko od mene...e bas bi vole da ih prijavim! Pa sta oni misle da smo mi ludi?

Ma šta se desilo čoveče, ja te ništa ne razumem?
Primio si paket a u paketu nije bilo to što je trebalo? I sada nemaš informaciju ko ti je taj paket poslao?

Ma šta se desilo čoveče, ja te ništa ne razumem?
Primio si paket a u paketu nije bilo to što je trebalo? I sada nemaš informaciju ko ti je taj paket poslao?

Ne, nego covek mi je poslao nesto sto je neispravan. I sada nemam informaciju ko mi je poslao taj paket

zubrak pa cek ti znaci znas ko je tebi poslao taj paket ?

jesi probao preko onog njihovog barkoda ?

i koliko ja znam mora imati dokaz da je urucio paket, inace ja kad sam slao pakete nije mi trazio da potpisem ali je uredno pisalo ime prezime adresa i broj telefona

i isto to i za primaoca

zubrak pa cek ti znaci znas ko je tebi poslao taj paket ?

jesi probao preko onog njihovog barkoda ?

i koliko ja znam mora imati dokaz da je urucio paket, inace ja kad sam slao pakete nije mi trazio da potpisem ali je uredno pisalo ime prezime adresa i broj telefona

i isto to i za primaoca

Znam samo NICK name sa Limundo. Preko bar koda nisam probao jer kada sam rekao br.kurira oni su rekli odakle je kurir, tj u kojom gradu radi(034 podrucje)

Ovde nepise ni ime niti br telefona samo neke skracenice...Ali, po pravilu on bi trebao da trazi potpis...zato se nalazi ona polja na priznanicu...

pa pitaj nekoga sa foruma kako se zove taj i taj nick, ako kazes da je ok i da su mnogi kupovali kod njega, znaci da mnogi znaju njegove podatke.

ma sve kurirske sluzbe su toliko ocajne da je to strasno.em sto im je usluga katastrofa em sto eto dolazi i do ovakvih stvari!ma haos.prosto svaki put kad nesto saljem ili ocekujem strahujem sta ce da se desi!

Nazad
Vrh Dno