Šta je novo?

Kurirske službe

zato uvek preko Post Ekspres-a. Danas su ubedljivo najpouzdaniji, kako po pitanju pracenja posiljke, tako i po pitanju isplate novca. Da ne pominjem da nema pilicarskih varijanti kao sa AKS-om, gde kuriri pisu kao nogama, i gde apsolutno nikakva kontrola kretanja posiljke ne postoji.

Stvarno sve pohvale za Post Express u poslednjih godinu dana.

Poslednja izmena:
Ne, nego covek mi je poslao nesto sto je neispravan. I sada nemam informaciju ko mi je poslao taj paket

E sada te 'vataju ovi praznici... :(
Raspitaj se da li je obavezno da pošiljaoc potpiše priznanicu. Ja koliko se sećam (ne šaljem često, možda jednom mesečno a možda ni toliko ali uvek preko AKS-a), ne mora. Ali mora da napiše podatke pošiljaoca.
Ako su to bili u obavezi a nisu uradili - firma je kriva. Možda taj kurir radi "u talu" sa tim pošiljaocem, možda ti nisi prvi koji je tako prevaren... Pozovi i MUP ili brate otiđi do najbliže stanice. Samo, biće lakše i tebi i policiji kad sakupiš što više podataka (da li je obavezan potpis i sl...)

:wave:

E sada te 'vataju ovi praznici... :(
Raspitaj se da li je obavezno da pošiljaoc potpiše priznanicu. Ja koliko se sećam (ne šaljem često, možda jednom mesečno a možda ni toliko ali uvek preko AKS-a), ne mora. Ali mora da napiše podatke pošiljaoca.
Ako su to bili u obavezi a nisu uradili - firma je kriva. Možda taj kurir radi "u talu" sa tim pošiljaocem, možda ti nisi prvi koji je tako prevaren... Pozovi i MUP ili brate otiđi do najbliže stanice. Samo, biće lakše i tebi i policiji kad sakupiš što više podataka (da li je obavezan potpis i sl...)

:wave:

Da nije obavezan potpis, nebi izdali takvu priznanicu gde ima mesto tj polja ``potpis posiljaoca``.
Ali, nema niti ime niti br telefona niti ulica. Samo skracenice...Ime je M.J, lica JG II, mesto AR....

Poz svima, treba mi vas pomoc.
Naime, primio sam paket pre endelju dana Sa AKSom, dobio sam neki komponent za pc, nisu neke pare (7k) ali ipak...
znachi na priznanicu nepisi niti ime niti adresu kamoli br telefona. Na AKS sajtu pise da kurir obavezan da napise tacnu adresu. Kada sam to rekao kuriru 3554 on je rekao da nema obaveze jer on koristi skracenice. Kada sam rekao da posiljalac nije potpisao priznanicu, on je rekao da ni to nemora.
Ja glup, preko limundo-NIKAD VISE-....i to van aukcije...al covek ima mnogo ocena, samo pozitivne..i eto..
Mada to nije bitno, nego to sto mi je pun qrc sa AKSom i hocu da ih priavim bilo kako bilo gde.
oni moraju da traze potpis od posiljalaca iako to mnogi ne rade, mada lepo pise na webstranicu kod uslova.

Ovako moze da mi posalje paket i druga osoba, tj da zloupotrebljavaju da kuriri nece napisati tacnu adresu niti br telefona.
Elem, pitma od kurira dajte mi njegov broj telefona. Kaze kurir da nezna, jer on ide kod njega na kucnu adresu(hehe, mislio sam da putuje na Mars). Pa ok, ali, hebem li ga, otkud zna kada hoce posiljalac da salje paket?pa valjda ga nazove prvo...

toliko od mene...e bas bi vole da ih prijavim! Pa sta oni misle da smo mi ludi?

...eto, to je zato sto si zaobisao Limundo, bez veze....Oni bi ti pomogli, i novac bi ti bio vracen, pise u pravilniku da kupljena roba mora da odgovara opisu, u suprotnom prodavac vraca novac. Adresu uvek mozes da saznas, ako licitiras kog tog clana neki proizvod koji mu je na prodaji i pobedis :) Sto se tice kurirske sluzbe, naravno da postoji obaveza da se upisu podaci posiljaoca, i imas potpuno pravo da zahtevas od kurirske sluzbe podatke, jer je u tvom slucaju bila isporuka sa otkupninom, s'obzirom da sadrzaj posiljke ne odgovara, da je uzalud placena otkupnina, kurirska sluzba je duzna da ti dostavi podatke posiljaoca. Pozovi neko odgovorno lice te sluzbe i zapreti policijom, jer do toga ce doci pre ili kasnije ako budes uporan i izvadices stetu:banana:

AKS je haos u centru grada (Beograd), posiljka moze da vam stigne danas, a ne mora, meni 3 puta uzastopno kasni isporuka od jednog do cak cetiri dana.

...eto, to je zato sto si zaobisao Limundo, bez veze....Oni bi ti pomogli, i novac bi ti bio vracen, pise u pravilniku da kupljena roba mora da odgovara opisu, u suprotnom prodavac vraca novac. Adresu uvek mozes da saznas, ako licitiras kog tog clana neki proizvod koji mu je na prodaji i pobedis :) Sto se tice kurirske sluzbe, naravno da postoji obaveza da se upisu podaci posiljaoca, i imas potpuno pravo da zahtevas od kurirske sluzbe podatke, jer je u tvom slucaju bila isporuka sa otkupninom, s'obzirom da sadrzaj posiljke ne odgovara, da je uzalud placena otkupnina, kurirska sluzba je duzna da ti dostavi podatke posiljaoca. Pozovi neko odgovorno lice te sluzbe i zapreti policijom, jer do toga ce doci pre ili kasnije ako budes uporan i izvadices stetu:banana:

Od toga nema nista. Jedom sam kupio nokiu 7110, za 2500dinara, posle 2 dana telefon riknuo...mogao sam ja da reklamiram...mogao sam ja poslati dokaze, priznanice...oni su mi izbrisali temu iz kafica, ma, ne vredi ni da pricam vise o Limundo...
Stos e tice AKSa, ovog puta necu biti mekanogsrca :smackbum::sceptic:

Da nije obavezan potpis, nebi izdali takvu priznanicu gde ima mesto tj polja ``potpis posiljaoca``.
Ali, nema niti ime niti br telefona niti ulica. Samo skracenice...Ime je M.J, lica JG II, mesto AR....

Jedino sto ti mogu pomoci je da je 034 kod za komsijski Kragujevacki okrug, mesto AR moze biti Arandjelovac, da je neko selo pisalo bi tako, znaci sad trazi dalje, sto neko rece na njihovom forumu vidi preko PP-a da ti neko od njegovih kupaca kaze podatke, lepo objasni sta je problem i mozda ti izadje u susret!
Pozdrav ,)

moje iskustvo sa kurirskim sluzhbama je uvek bilo ok, poshaljesh, stigne i na kraju ti stigne lova i obratno...
medjutim, ovaj zadnji put je bash ochajno..
elem, vrachao sam deo nazad zbog neispravnosti i stigao je gde je trebao, novac mi je poslat ali nikako da stigne.. nazovem sluzhbu-prave se ludi? ne znamo mi evo vam broj kurira, reko molim? to je vash kurir a mi delimo problem..-nazovite kurira, on najbolje zna...ok, nazovem. zdravo jel to Borko? ne, koji borko? reko moj kurir koji je nosio deo i uzeo kesh i nikako da mi ga donese...ne, kao izmenjali su nas, a vi ste? ja reko ulica, broj, ime...aaa da da vash novac je kod mene danas chu vam doneti, reko ok, hvala,vidimo se...
7 sati uveche-nema ga? zovem...e gde si ti? ma kao puno posla, sutra chu..sutra osta stvar? sutra chu i sutra chu i sutra chu i sutra chu i evo danas posle vikenda kojim naravno ne rade, zovem jutros, gde si i kad mi donosish moje pare? e idi ti u magacin po njih, danas ne radim sa parama. reko radish li sutra? radim. e pa lepo mi donesi sutra moje pare.. zdravo, zdravo..
danas je 15yti dan od kako sam poslao paket, recite mi shta ja konkretno mogu da uradim po ovom pitanju?
hvala unapred...

Poslednja izmena:
Kod AKS-a na priznanici potpis nije obavezan. Slao sam i primao robu milion puta.
Ali podaci JESU obavezni, kao i broj telefona (mobilnog ili fiksnog).
Dakle, kurir je kriv, pozovi AKS i prijavi ga :).

I naravno da zna mobilni od tog posiljaoca, kako bi inace to funkcionisalo, sta kurir navraca svaki dan i pita ga brate el imas nesto danas da saljes :d.

@Charlie Brown
Meni takodje nisu stizale pare 2 nedelje, preko AKS-a.
Ali su bili veoma uljudni (nisu me upucivali na mog kurira uopste), znaci odmah su mi rekli da izdiktiram bar kod, No broj priznanice, moje podatke i podatke kupca.
Na kraju je ispalo da je pogresan kurir nosao moje pare, jer nisu bilo jasno citljivo na onim zelenim kopijama moji podaci.
Evo ti 2 zvanicna broja za zalbe kod AKS-a:
064/8023-577
064/8719-855

Poslednja izmena:
Hvala, nazvao, dobio broj u sluchaju da ni sutra ne dobijem kesh, da zovem na taj broj itd..

You're welcome :).

Ja paket u 99% slucajeva dobijem naredni dan u odnosu kad je poslato, kad ja saljem ista prica. Jedino su malo spori po pitanju donosenja novca, treba im u proseku 5-6 dana. Al eto kazem, jednom mi se desilo da cekam 2 nedelje.

Probao sam da pisem prijavu na ovu adresu, ali dobio sam nazad: mail delivery failed... :( (
[email protected].[B]yu[/B]

ja sam caskao na ovu stranicu, sta mislite gde mogu d anadjem email adresu ili nesto drugo?
http://www.mfin.[B]gov.rs[/B]/pages/faq.php?id=11

Pa yu domen vise ne vazi, a cini mi se ni automatsko prebacivanje na rs, kad odes na yu, ili posaljes mail.
Dakle, probaj sa rs na kraju.
Uostalom, pa eto ti zavrsetka internet stranice, gov.rs ;).

probao sa i sa .rs domenom ali nista ne vredi. ne mogu da verujem da nemogu da nadjem adresu...

I ljudi, na kraju, koja je najbolja služba?
Vidim da se AKS "pogoršao" u poslednje vreme, bar po priči.

Treba sutra čoveku da pošaljem paket vrednosti 20.000 din., a pare bi mi trebale što pre... Najkasnije do polovine sledeće nedelje.

Da li da zovem AKS, PE ili da probam (do sada samo hvaljeni) D-Express?

Ako ti saljes, onda tebi najvise odgovara Post Express, jer pare dobijas za 1-2 dana ;).
Al postarina koju ce primalac platiti preko PE ce biti dosta veca nego sto bi bila preko Aks-a. PE racuna procenat na vrednost robe (u tvom slucaju 20k din) i to uracunava i sabira sa vrednosti postarine na osnovu tezine.

Tako da, ako ti pare trebaju brzo salji preko PE.

A još jedno pitanje, ako nije problem... Gledam ovaj kalkulator na sajtu i stvarno ne razumem šta od svega ovoga da odaberem, pa ako bi neko bio ljubazan da mi pojasni malo?
2nlbi3c.png

A sta ces uopste na sajtu :) ?
Odes lepo u Postu, ima odeljak Post Expressa, odneses paket i predas.
I tamo njih pitas sve sto ti nije jasno.

Od ovih dopunskih usluga nista ti ne treba, ako sam zapakujes paket.

Ponovna dostava je nepotrebna. To valjda ako ga par puta ne nadju da paket ostane za ponovno urucenje. Valjda ce covek biti kuci tog dana ili narednog. Mislim da je rok preuzimanja paketa 5 dana, ako se ne oznaci licna dostava.

A prenos povratnice ne znam sta je.

Posiljka sa licnim urucenjem primaocu sama sve kaze, da li hoces da mu PE kuriri donesu na kucu, ili da mu ostave obavestenje u sanducetu, pa on da pokupi iz poste paket.

Poslednja izmena:
Uzelac Express Jel imaju sajt i kako sa njima stupiti u kontakt?
Treba nesto da mi stigne pa da imam brojeve ako zataje :)

definitivno preporuka je AKS, mada i oni su pretrpani poslom pa se ponekad
malo više više čeka na povrat otkupnine, ali su ipak najkorektniji.

Pre neki dan je poslao covek iz nisa do sapca mom drugu motorcikl yamaha r1 putem kurirske sluzbe , motor ima oko 150-200kg, naplatili su 4000 din u nishu prilikom slanja. Pitacu ga samo koja je sluzba u pitanju, mislim da za vrstu tereta kao i samu tezinu ova cifra nije visoka.

hehe sta sve ljudi salju kurirskim sluzbama .....

Rekao bih da je Aks, salju oni svasta.
Dosta puta sam zavirivao pozadi, neke stvari sam prvi put u zivotu video :d.

Vrata kamiona,... od igle do...

Pre neki dan je poslao covek iz nisa do sapca mom drugu motorcikl yamaha r1 putem kurirske sluzbe , motor ima oko 150-200kg, naplatili su 4000 din u nishu prilikom slanja. Pitacu ga samo koja je sluzba u pitanju, mislim da za vrstu tereta kao i samu tezinu ova cifra nije visoka.
Nije visoka, taman je toliko trebalo kuriru da naspe u rezervoar i odveze ga do Sapca, i usput se silno zabavi. :)

Ja sam par puta išao u njihov centar, kada mi je hića za nešto, pa da ga ne čekam ...

ljudi moji ...

bicikle, gume automobilske, ja pitam kurira koji je razvrstavao: bem ti, šta sve ljudi šalju? A on pokaza u jednom pravcu, kaže: vidi ovo ....

A pored vrata automat-igra, kao po vašarima, onaj veliki što stoji pored zida .... :D:D:D

Svaka im čast .....

Prekjuče sam korisniku Hartmann sa foruma poslao HD i PCI karticu.HD je težak 0.69 kg,a PCI kartica 200gr,top.Kurir je napisao da njihove AKS usluge placa primalac (200din,iako paket nije prelazio masu od 1Kg),a kada mi je doneo novac na vrata,naplatio je jos 40din.Ok,mozda je on i u pravu,ali zasto koristiti AKS kad PostExpress naplacuju usluge 150din.Istina,otkupnina im zavisi od vrednosti pošiljke..ali zato svaka pošiljka ima bar code i nema šanse da se izgubi,da bude otvarana,da fali nešto u paketu i sl.,što se dogadjalo sa AKS kurirskom(na primer).Uostalom,neprijatno se i ja osećam kada moram kamerom sa fona,da snimam šta šaljem AKS kurirskom poštom,u slučaju da dobije noge..pa da ne bude da niko nije znao šta se nalazilo u pošiljci.Tih tripova sa PostExpress-om nema.

btw,sam čuo da će za 6meseci sve kurirske da budu ukinute,zbog licence..KAO,država će omogućiti samo,NARAVNO,PostExpress-u i još jednoj firmi (najverovatnije CityExpress-u),da rade na teritoriji Srbije..što je extra kombinacija..nema konkurencije,opet monopolizam.:sceptic:

Poslednja izmena:
Ma gde Post Express, pa nisu oni cvecke ako neko ima dugacke prste nema tu pomoci!
Ja samo kad se setim kad u posti nestane paket pa pojeo vuk magarca, pa ti tuzi drzavu!

post express je PRESKUP za otkupne posiljke (aj ako ide na racun jos kako tako) ali na primer procesor od 10 000 postarina izadje ~600din da je vrednost dupla postarina bi bila ~900din sto i nije malo...
Ja imam pozitivna iskustva sa Uzelac Expressom evo vec drugu posiljku primam na vreme do 12h, 4GB rama od 7000din postarina je bila 295din
City Express su *****tori prebukirani su i fizicka lica znaju da cekaju posiljke duze pa kad ide preko njih ja ih zovem i insistiram da mi isti dan donese posiljku... kurir mi rekao da firme imaju prednost pa kao to prvo raznesu pa tek nakon toga ostale posiljke pa ako ne stignu do 7-8pm da ti donesu narednog dana ujutru...

Pre neki dan slao Daily Express-om, kurir VRLO KULTURAN, malo problema dok sam dobio zenskinje u centrali da izdiktiram podatke, jer ih ne upisuje kurir"at the face of the place", i vec sutradan mi je javljeno da je paket stigao i da mi mogu doneti otkupninu (???) sto sam odlozio za ponedeljak jer sam vec otisao bio kuci na vikend, a mislim da kostaju tu negde kao City, SVAKA PREPORUKA!!
Pozdrav ,)

Po mom iskustvu troskovi transporta su najnizi u AKS-u. Slao sam i primao pakete preko njih, 7.5KG paket i 3600 din otkupnina - 350 din usluga. A paket ogroman.

Novac nekad stigne za 3 dana, nekad za 5, ali mi nikada nije toliki problem za novac.
Kurira poznajem licno, pa hoce nekad da vrda tipa "brate, ne znam da li mogu da dodjem danas" ali uvek dodje i na kraju sve bude ok :)
Sto se tice povracaja, jeste, 40din je, ali kurir mi je rekao "ma zaokruzi na 50" a ja NECU iz PRINCIPA.
Da ne spominjem da nemam problema sa prijemom (on zove na moj mob, ako nisam kuci, posalje ili primi neko od mojih i opet zavrsim posao).

E sad, najkorektniji (kada mi neko salje posiljku) su City i Post, oni lepo udju unutra, zasednu i sve natenane, bez zurbe i brljotina, i ako nisam kuci, nema problema.
Jedino sto su me odrali par puta :d
Paketic od 1100g i 3183 din iz Kelco (radio klub) - naplatili mi 315.83 din postarinu, a Post me ponekad klepi i do 500 din za sitnu stvar i nisku otkupninu :zgran: dok su mi za paket od 5kg i 8000din uzeli 350din?!

Muljaju svi po malo, najjeftiniji AKS, moje iskustvo.

Na kraju krajeva, ti kuriri meni omogucavaju da zaradim mnogo vise nego sto oni mogu da klepe tako da za sada necu da se bunim :D

Nazad
Vrh Dno