Šta je novo?

Kurirske službe

Ja sam imao slicno losa iskustva sa PE oko postarine i zato molim ljude da mi salju ili citijem ili obicnom postom preporuceno_Ovi iz PE ali nikad da li mi slao na firmu ili na kucu ne dostave,uvek kao nikog nema a u firmi je stalno je neko.Meni se licno svidelo ovo sa CE uplata na racun,jer sam par puta radio sa vecim sumama i bolje je tako da uplati direktno nego da mi donosi kuci neki kesh,jer ima raznih u ova teska vremena.Ranije je kod njih radio drugar (CE) i bas sam bio zadovoljan,sad je presao u Centar Uzelac Express i oni rade kao CE,danas posaljem prekosutra lova.Jedino kad bi uveli ovo za racun.Moj savet probajte Centar Uzelac Express.

Zato ni meni nije jasno kako neko može da ima pozitivna iskustva sa PE, kad i ja sam imam iskustva kao i ti i to na 2 adrese!
Ali, izgleda da nisu svi zaposleni u pošti bezobrazni, lopovi i korumpirani, izgleda da ima mesta u Srbiji gde u Poštama rade normalni moralni ljudi.
Najtužnije je što se to sa Pošti (opšte poznato odavno) proširuje na sve aspekte društva kako privatne firme tako i na neke totalno nevezane sisteme i ljude...
*** ja zato i otvorih ovu temu u nadi da ću naći nešto kao CE dok je radio sa privatnim licima ali izgleda da takve alternative nema, do duše još nisam probao AKS i DHL.

Pa problem je u ljudima koji rade u PE. Ja u Somboru nikakvih problema nisam imao, chesto skoknem do poshte da predam paket tamo popunim onaj njihv expres list ili shta vec, za plochu su mi uvek uzimali 300din poshtarine, zato me je zachudilo kad je Vule rekao da su u uzeli 450, shto se isporuke tiche uvek mi je stizalo sledeci dan shto je ishlo preko PE (osim HDD-a od fedje koji je stigao posle 2d). Novac mo je poshtar uvek doneo na ruke dan posle uruchivanja poshiljke. CE je bio OK, ali sam pare chekao i po nedelju dana, a jedan paket su opushteno vratili za Bg pod izgovorom da nisam bio kuci? a neko je bio sigurno kuci, a imali su i broj moba mogli su me nazvati :wall:

Zaboravio sam da javim da je sa CargoExpress-om bilo problema, nisu mi donosili pare 3 nedelje i ako sam ih zvao, kao "pare su kod kurira treba svaki čas da vam donese" onda sad par dana pred Novu Godinu rekoše mi da su pare isporučene, ima i potpis ko je primio... Ladno su pokušali da me urade za 2500 Dinara. Pazite, ajde da je samo kurir nego ja sumnjam da je i ova naklapača ne telefonu bila umešana u to.
Usledio je odgovor da sačuvaju taj potpis jer u "roku od odmah" dolazim sa SBPOK-om i poreskom i finansijsokom policjom i prekid veze sa moje strane.
Ćale sedi pored mene i gleda, ne veruje čovek šta se dešava. 2500 Dinara.
Naravno kako sam spustio slušalicu tako su me pozvali tj. ta naklapača, "ja sam pogrešila, to je neki drugi nalog bio, izvinite molim vas, sad će kurir da donese novac". I stvarno došao je posle 15 minuta, nije se ni izvinuo ali je zato dobio par komplimenata od mene i još više do mog ćaleta koji nije mogao da se zaustavi dok ovaj nije otišao. :D
Ja sam u šoku i dalje, sada mi je sve to smešno ali ne mogu da verujem koliko smo nisko pali kao društvo, 2500 Dinara... :(

Isti slucaj sam imao sa Cargo expressom.Posle 18 dana cak sam im i pretio da cu doci i licno ih izlupati na licu mesta.A bilo je 3200 din u pitanju.Posle nepuna sat vremena od tog nemilog telefonskog razgovora kurir je doneo pare sa izvinjenjem i kao "zaturilo se".Ma kako da nije.......
Sa AKS expresom koji sam cesto koristio nikada a bukvalno nikada problema nisam imao.Po meni oni su No1 od svih express sluzbi.

Poslednja izmena:
Što se City Expressa tiče, mogu reći sve najbolje, ali baš sve. Jedino je šteta što ne rade sa privatnim licima kao nekada, ali su valjda imali problema pa odustali, ko zna šta se sve dešavalo sa raznim debilima... Ali sad idem preko firme, kad god nešto hoću da kupim iz BG-a na primer, iz neke firme, pošalju mi na firmu, stigne sutradan, 170-200 dinara poštarina, lepo kad dođu pred firmu nazovu da pitaju da li sam tu, popnu se, ostave, sve fino, zasita sve najbolje...

A što se tiče Post Expressa :mad: - nedavno mi je activated1 slao ASUS P5K iz Sombora, 4200 dinara otkupnina, oni mi naplatili 4650 dinara!!! Znači, 450 dinara poštarina za paket koji je težak ne više od pola kile, koliko već, nek je i kilogram, svejedno, piše lepo na njihovom sajtu koliko šta košta, i taj paket ne sme da košta više od 240 dinara... A evo juče mi je od djoleza iz BG-a stigao Zalman MFC1+ i jedan 120mm ventilator, znači to je tako mali i lagan paket da su komotno mogli da ga ponesu u džepu, ali ne, opet 450 dinara poštarina!!!!! Pošto je otkupnina opet bila 4200 dinara (potrefila se ista cena), kaže meni lik 4650 dinara, reko kako bre, jeste to poskupeli nešto, pa kao ne, to je zbog težine paketa (?!), pa kakve crne težine, ne postoji lakši paket od ovog, jedno da je praznu kesu slao čovek, kaže ***, tako je, 350 dinara ti je poštarina... I ja, pošto sam se tek bio probudio, dam lepo pare i ode čovek, a posle tek skontam da mi je naplatio 450 dinara, a ne 350, i da na papiriću piše da usluga košta 300 dinara, a ne 350 ili 450 !!!!! :wall: Koga oni tu zavlače, šta se dešava? Jedva čekam sledeći put da mi neko nešto pošalje i da mi opet traže 450 dinara, uzeću paket i izbaciću ga iz kuće, neće ni dinar dobiti, pa nek me tuži ili šta već hoće, pa ćemo se objasniti onda tamo gde treba... A plus na sve to je što su takvi mentoli da ne mogu da nađu adresu nekada, ili nema nikog kući, i ne pada im na pamet da pozovu na mobilni, da se najave ili nešto, već kad vide da nema nikog, odnesu lepo to nazad u poštu pa ja moram da čekam sledeći dan i da stojim sat vremena u redu da bi došao do paketa...

Potpuni užas i katastrofa, trebalo bi ih zabraniti pod hitno... :mad:

Ne znaci da je svuda tako, eto mene uvek kurir PE kada mi isporucuje nesto nazove na mobilni i dodje gore... A sama usluga prenosa do 0.5kg je 190 dinara a pd 0.5 do 1kg je 240 valjda + troskovi prenosa novca do tebe koji su par % na otkupnu sumu tako da ti se to nakarika na 450, nemoj da te cudi... :D

Ja sam dva puta poručivao neka integrisana kola iz Subotice, oba puta su poslali preko AKS-a, stiglo je brzo i jeftino, još živim Bogu iza nogu, u Jaša Tomiću na granici s Rumunijom pa još poslednja kuća, najbliža granici, znači treba naći. Zvali su me na mobilni i lepo me pronašli. Dakle zadovoljan sam uslugom, nemam zamerki, a jako mi se sviđaju i koverte :) da dostavlja ona devojka sa slike, svaki čas bi nešto poručivao :D

Sa PE nisam imao puno problema,a ni sa CE, osim po pitanju stizanja posiljke, tu redovno preskacu moju kucu kao da je kuzna. Ali recimo moj komsija, koji non-stop njima salje, kaze da mu se vise puta desilo da roba koju isporuce bude ubijena ili neispravna, a jednom je prisustvovao "pakovanju" robe na kamion, i sceni gde im sa viljuskara ispada cela paleta paketa, koje su kulturno ponovo naslagali, povezali i stavili u kamion... Bas pouzdano deluje, zar ne :d ?

City je otishao u djavola u poslednih par meseci. Uspeli su da mi za redom izgube 6 poshiljki, i to velike kutije od 5-6 kila, da bi se posle 5 dana vratile poshiljaocu !?!? Ajde jednom da se desi, ali 6x ? Ja koristim post express i nikakvih problema nema osim shto deru primaoca kada treba za robu da se plati, bukvalno uzimaju 1000 dinara za tu uslugu.

Poslednja izmena:
Cenovnik? Zašto ja onda plaćam već dva puta 450 dinara za paket od ~300 grama?

Zar ne pise da se preko odredjenog gabarita posiljke tretiraju skuplje po nekoj njihovoj formuli (djavoljoj,sa 6-icama) :-devil-: a isto neko vec pomenu,oni tebi prevoz posiljke od 300 grama mozda i racunaju 150 dinkica,ali ti zaracunaju i proviziju za isplatu otkupnine onom ko ti je prodao!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Zar ne pise da se preko odredjenog gabarita posiljke tretiraju skuplje po nekoj njihovoj formuli (djavoljoj,sa 6-icama) :-devil-: a isto neko vec pomenu,oni tebi prevoz posiljke od 300 grama mozda i racunaju 150 dinkica,ali ti zaracunaju i proviziju za isplatu otkupnine onom ko ti je prodao!
Pozdrav ,)

Ima na sajtu PE tachno koliko koshta u za odredjeni broj KG. Vuletov problem je shto taj shto mu isporuchuje robu je bitanga pa mu makne 100-150din. Ja kad sam slao Zorz-u preko PE plochu uzeli su mi tachno onoliko koliko pishe na adresnici, a ja sam iduci dan dobio punu otkupninu.

Ja sam nesto narucivao i BG-a pre jedno 10-ak dana city express-om, i sve mi stiglo za dva dana, 200 din dao kuriru i gotovo. Jedino sto su ovi ludaci :) zaboravili da mi posalju garanciju (garantni list), pa mi je opet isti kurur doneo sutra ujutru i garanciju, i nije naplatio, znaci sve najbolje sto se tice City Expressa.

AKS je vise nego duplo jeftiniji od City Expressa, a expresni su... da li dobijash pare na ruke ili na svoj tekuci racun mislim da je svejedno, mozda i cak je bolje na tekuci s obzirom na eru plasticnih kartica

Ja imam samo pohvale za Post Express. Slao sam do sada nebrojano puta, i da kucnem u drvo, do sada, ni jedan problem.

To sto nekada ne donesu pare, tj. ostave vam onaj papiric u sanducetu, ne zavisi od njih, vec od vaseg postara. Ja sam imao strasnih problema sa jednim od njih, koga je izgleda mrzelo da se penje gore. Od kada sam ih nazvao i zalio se, redovno dolazi na vrata.

Malo kritika za City,roba je isporucena pre 3 dana,lova nije jos legla na racun u Postanskoj,mozda ce u toku dana ali to je opet previse,na ruke bi je pre dobio!
Pozdrav ,)

Malo kritika za City,roba je isporucena pre 3 dana,lova nije jos legla na racun u Postanskoj,mozda ce u toku dana ali to je opet previse,na ruke bi je pre dobio!
Pozdrav ,)

Moj drug cekao 2 nedelje za 10000din

Slao sam pre neki dan nesto siti ekspresom kao fizicko lice sa otkupninom, kurir me je cimao jedno pet puta da vidi da li sam mu dao dobar broj tekuceg racuna posto im se nesto vracalo, a kad sam pogledo kopiju koju mi je ostavio i rukopos sve mi je bilo jasno :d

Što se City Expressa tiče, mogu reći sve najbolje, ali baš sve. Jedino je šteta što ne rade sa privatnim licima kao nekada, ali su valjda imali problema pa odustali, ko zna šta se sve dešavalo sa raznim debilima... Ali sad idem preko firme, kad god nešto hoću da kupim iz BG-a na primer, iz neke firme, pošalju mi na firmu, stigne sutradan, 170-200 dinara poštarina, lepo kad dođu pred firmu nazovu da pitaju da li sam tu, popnu se, ostave, sve fino, zasita sve najbolje...

A što se tiče Post Expressa :mad: - nedavno mi je activated1 slao ASUS P5K iz Sombora, 4200 dinara otkupnina, oni mi naplatili 4650 dinara!!! Znači, 450 dinara poštarina za paket koji je težak ne više od pola kile, koliko već, nek je i kilogram, svejedno, piše lepo na njihovom sajtu koliko šta košta, i taj paket ne sme da košta više od 240 dinara... A evo juče mi je od djoleza iz BG-a stigao Zalman MFC1+ i jedan 120mm ventilator, znači to je tako mali i lagan paket da su komotno mogli da ga ponesu u džepu, ali ne, opet 450 dinara poštarina!!!!! Pošto je otkupnina opet bila 4200 dinara (potrefila se ista cena), kaže meni lik 4650 dinara, reko kako bre, jeste to poskupeli nešto, pa kao ne, to je zbog težine paketa (?!), pa kakve crne težine, ne postoji lakši paket od ovog, jedno da je praznu kesu slao čovek, kaže ***, tako je, 350 dinara ti je poštarina... I ja, pošto sam se tek bio probudio, dam lepo pare i ode čovek, a posle tek skontam da mi je naplatio 450 dinara, a ne 350, i da na papiriću piše da usluga košta 300 dinara, a ne 350 ili 450 !!!!! :wall: Koga oni tu zavlače, šta se dešava? Jedva čekam sledeći put da mi neko nešto pošalje i da mi opet traže 450 dinara, uzeću paket i izbaciću ga iz kuće, neće ni dinar dobiti, pa nek me tuži ili šta već hoće, pa ćemo se objasniti onda tamo gde treba... A plus na sve to je što su takvi mentoli da ne mogu da nađu adresu nekada, ili nema nikog kući, i ne pada im na pamet da pozovu na mobilni, da se najave ili nešto, već kad vide da nema nikog, odnesu lepo to nazad u poštu pa ja moram da čekam sledeći dan i da stojim sat vremena u redu da bi došao do paketa...

Potpuni užas i katastrofa, trebalo bi ih zabraniti pod hitno... :mad:

Meni su PE svaki put uzimali tih 450dinara iako je RUS insistirao da je to nemoguce. Poslednji put sam preko njih primio 2 stika ddr2 rama u koverti i to je bilo 450dinara. Isto to preko AKS kosta 150din (koverta) ili 200din paket (do 5kg). Usluga donosenja para od otkupnine je 40din.

Hvala MadManu na tipu za AKS ;)

Da ne bih otvarao novu temu mene zanima sledece:

Koja je najpovoljnija u cenovnom smislu kurirska sluzba za slanje iz inostranstva ka nama konkretno iz Frankfurta do Beograda.

Znam za DHL ima li koja druga.

Unapred zahvalan na odgovorima

Da ne bih otvarao novu temu mene zanima sledece:

Koja je najpovoljnija u cenovnom smislu kurirska sluzba za slanje iz inostranstva ka nama konkretno iz Frankfurta do Beograda.

Znam za DHL ima li koja druga.

Unapred zahvalan na odgovorima
Ja sam primao pakete iz inostranstva preko UPS-a.

sledecih par redova se odnosi na Aks Express...
jednom sam narucivao neki paket iz backe palanke i stiglo je normalno.
sutra ocekujem drugi paket iz Nisa i trebalo bi da bude sve u redu.
nisam dosad nikad slao preko njih,ali ako ikad budem nesto slao,slacu preko njih jer su najjeftiniji i valjda nece nista zahebati,nadam se:D

Poslednja izmena:
Fazon je sto imas "svog" kurira pa ga uvek mozes nazvati i pitati sta se desava sa posiljkom/parama. Ja sam jednom cekao nedelju dana na pare kod AKS, pa sam nazvo coveka i on mi lepo rece "Jooj izvini, kod mene su pare, ne stizem al ajd da se dogovorimo kad i gde da ti donesem" sto je relativno ok.

Ja imam odlicna iskustva sa Post Expressom, uvek mi roba koju porucim stigne sutradan do 12 h. Plus u svako doba moze da se proveri stanje posiljke, gde se nalazi i kada ce biti isporucena. Nikada mi nisu naplatili vise za dostavu. I kada sam slao nesto sa otkupninom nisam imao problema - digao sam pare u najblizoj Posti. A sto se tice City express-a losa iskustva. Jednom sam cekao 3 dana na isporuku Subotica-Novi Sad, da bi mi na kraju rekli da im je nekoliko radnika dalo otkaz i da im se nakupilo jako puno posiljaka, pa ne znaju kada ce stici da isporuce. Nakon toga sam otisao licno to da podignem u njihovo skladiste u Temerinskoj ulici u NS. Kada sam video kako to skladiste izgleda i kakvi likovi rade tamo zgrozio sam se. :trust: Nikada vise ne bi porucivao/slao HW ili tehnicku robu preko njih. Od tada vise ne koristim usluge City express-a. Neka hvala. :S:

Odakle ti to...
Nemoj lupati, molim te, imaš na site-u post expressa cenovnik pa pogledaj.:smoke:

Pa recimo da me ne interesuje teorija, pricham o praksi. Shaljem i primam neke pakete skoro svaki dan i svaki put na ~10k dinara uzmu 1000. Kada nema otkupnine, cena je ok, ali mi za otkupninu nikako nije jasno zashto toliko uzimaju.

Poslednja izmena:
juce, za dva kulera, bez otkupnine sa kasnjenjem od dva dana - 400din (PostExpress) Smejurija. Ja ne znam zasto bi ikada vise ovo koristio, osim ako posiljalac ne insistira na njima...

Šta ima u ponudi, ja nešto i nisam puno slao od kako je City Express prestao da radi sa "privatnim licima", par puta sam slao preko Post Express-a ali to je komplikacija od slanja do podizanja para.
Jel ima neka adekvatna alernativa City Express-u, u smislu "pozoveš ih, uzmu paket, donesu pare" bez ikakvih komplikacija?

:wave:

Pojavila se nova kurirska sluzba koja se zove express mail, ja sam ih koristio i odlicni su, kuriru su toleratni, cak su me i sacekali da upakujem posiljku za razliku od city expressa

Ja sam par puta koristio novu kurisku sluzbu koja se zove Express Mail www.expressmail.rs mislim da je telefon 011 36 76 333 ne moras da ih zoves na mobilni kao Aks, kurir je dosao u roku od sat vremena, sutra je stiga posiljka do 10 sati. Mislim da su im cene odicne.

Nazad
Vrh Dno