Juce u Kuriru izasao tekst o kurirskim sluzbama i radu sa gotovinom. AKS-u zabranjeno
Kurir i kad je promaja nastoji da napravi senzaciju od toga, prema tome... Ima istine u tome kada je u pitanju transport razlicite robe, da te sluzbe nisu upoznate sa sadrzinom, jer koliko ja znam, nemaju skenere niti nacin da kontrolisu ili proveravaju robu i njenu sadrzinu. Osim ako ne dodje do ostecenja paketa, pa onda moze da se vidi. Druga stvar, pitaj boga sta sve moze tako da se vozi. Imali ste priliku da je jedna agencija vozila kesh, i to sam cuo da uopste nije u pitanju mala suma, nego 50 miliona dinara!!!!! Ja radim u firmi koja se bavi stampom, i imamo veliku potrebu da saradjujemo sa kurirskim firmama, jel nas mnogo jeftinije izadje i transpor, brze je i mozemo da radimo po celoj zemlji. A troskovi su na m duplo manji, prodali smo svoja dostavna vozila, nemamo vise troskove amortizacije, goriva , putarine i ostalo. A ni ne moramo vise da cekamo da nam se napune kamioni da bi vozili negde. To je nekad umelo da potraje i po 10 dana. Ovako dostavljamo po celoj Srbiji danas za sutra svaki dan. I imamo uvecanu dobit na osnovu toga izmedju 25 i 30 posto!!!
Inace, izmedju ostalog moja je odgovornost sa kojom od ovih sluzbi ce firma saradjivati, i radio sam sa mnogim firmama, ali su mi se iskristalisali Overnight, kako izuzetno poslovan, pogotovo u poslednje vreme, i naravno City Expres koji je verovatno najjaci. Radio sam sa, maltene, svim ostalim agencijama, ali sad radim sa ove dve kompanije u isto vreme, zbog obima posla. I moja kompanija se razvija velikom brzinom
Ako niste znali, a meni je to bitno, samo 3 kompanije koje se bave ovom delatnoscu imaju licencu za kurirske usluge. To su Overnight, City i Post naravno.
Sve ostale agencije imaju zabranu poslovanja, a sto se tice Carga, oni su gotovi, u minusu su 40 miliona dinara!!!!
Prica se i da se te male agencije stvarno koriste za svakakve stvari, da su paravan firme, da daju izrazito niske cifre za svoje usluge i ponasaju se kao nelojalni faktor koji samo sekira nas kojima je neophodna njihova usluga, jer ih u sustini nije briga za poslovanje, jer je se bave transferom velikih kolicina novca i pranjem istog!Gore navedena firma bas nije imala srece...:smash:
Kurirske sluzbe ne smeju da voze novac, zlato,naftu, drogu i sve te ostale izuzetno vredne ili opasne ili kvarljive stvari. (steta)
Sada po novom zakonu, ne sme da se vozi nikakva kolicina novca, ne sme to: "posaljes paket i donesu ti lovu", cak ni to sa uplacivanjem na racun, Sve je to zabranjeno i inspekcija moze da napravi dar-mar. To je sve divljina.
One naravno nastavljaju sa poslovanjem i prave se mutave, imaju zaista nisku cenu, ja sam iskreno naseo, jer sam dobijao ponudu duplo manju od Overnighta, troduplo manju od City-ja!!!! Naravno, izabrao sam najmanju i opekao sam se samo tako! Da nije bilo osiguravajuce kompanije, ne bih se izvuko, jer su oni pokrivali nestale posilje i sl.
Tako da budite obazrivi. Sve ove podatke mozete da proverite na sajtu APR-a, tacnije Agencija za privredni registar ili na sajtu Narodne banke Srbije
Mozda sam malo konfuzan, ali pokusao sam da obuhvatim sve sto sam video na ove 4 strane kada je u pitanju diskusija o ovoj temi. Nemojte zameriti!
,)