Šta je novo?

Kurirske službe

Kod mene na poslu koriste City Express kada nesto salju i zadovoljni su njima, a ja sam pre neki dan slao nesto licno AKS-om jer oni vracaju gotovinu fizickim licima na noge (40 din je valjda ta usluga). Posto City ne radi to, vec iskljucivo uplacuje na tekuci racun, morao sam da se odlucim na AKS.

Koliko se grubo cekaju pare?

2 dana.

moja iskustva sa aks-om su jako pozitivna.ali imaju i oni sr###,preko njih sam poslao najmanje 500kg semenske deteline za neko selo lukovo,nikad nikakvih problema.do prosle nedelje.
dodje kurir, spakujem 2 razlicita pakovanja ali za isto selo,posle 2 dana stize lova od jednog paketa,a kao druga lova stize sutra zato jer nisu imali sitnih novaca(ceh je bio 5600)

Ako se salje post expressom da li su u posti duzni da upakuju posiljku, ako nije upakovana?

Juce u Kuriru izasao tekst o kurirskim sluzbama i radu sa gotovinom. AKS-u zabranjeno da prenosi gotovinu a potom je podneta i krivicna prijava jer su nastavili o da rade. Ima prica i o transportu droge, prljavih para... sve u stilu doticne novine.
Inace AKS je i dalje ziv i zdrav (i dugo nam takav bio). Danas je decko bio kod mene u firmi, regularno preuzeo robu i nista ne zna o toj prici. Ali nesto se definitivno desilo.
Izgleda da City nije tek tako poceo da insitira na uplati na racun.

Juce u Kuriru izasao tekst o kurirskim sluzbama i radu sa gotovinom. AKS-u zabranjeno

Kurir i kad je promaja nastoji da napravi senzaciju od toga, prema tome... Ima istine u tome kada je u pitanju transport razlicite robe, da te sluzbe nisu upoznate sa sadrzinom, jer koliko ja znam, nemaju skenere niti nacin da kontrolisu ili proveravaju robu i njenu sadrzinu. Osim ako ne dodje do ostecenja paketa, pa onda moze da se vidi. Druga stvar, pitaj boga sta sve moze tako da se vozi. Imali ste priliku da je jedna agencija vozila kesh, i to sam cuo da uopste nije u pitanju mala suma, nego 50 miliona dinara!!!!! Ja radim u firmi koja se bavi stampom, i imamo veliku potrebu da saradjujemo sa kurirskim firmama, jel nas mnogo jeftinije izadje i transpor, brze je i mozemo da radimo po celoj zemlji. A troskovi su na m duplo manji, prodali smo svoja dostavna vozila, nemamo vise troskove amortizacije, goriva , putarine i ostalo. A ni ne moramo vise da cekamo da nam se napune kamioni da bi vozili negde. To je nekad umelo da potraje i po 10 dana. Ovako dostavljamo po celoj Srbiji danas za sutra svaki dan. I imamo uvecanu dobit na osnovu toga izmedju 25 i 30 posto!!!
Inace, izmedju ostalog moja je odgovornost sa kojom od ovih sluzbi ce firma saradjivati, i radio sam sa mnogim firmama, ali su mi se iskristalisali Overnight, kako izuzetno poslovan, pogotovo u poslednje vreme, i naravno City Expres koji je verovatno najjaci. Radio sam sa, maltene, svim ostalim agencijama, ali sad radim sa ove dve kompanije u isto vreme, zbog obima posla. I moja kompanija se razvija velikom brzinom :)

Ako niste znali, a meni je to bitno, samo 3 kompanije koje se bave ovom delatnoscu imaju licencu za kurirske usluge. To su Overnight, City i Post naravno.

Sve ostale agencije imaju zabranu poslovanja, a sto se tice Carga, oni su gotovi, u minusu su 40 miliona dinara!!!!
Prica se i da se te male agencije stvarno koriste za svakakve stvari, da su paravan firme, da daju izrazito niske cifre za svoje usluge i ponasaju se kao nelojalni faktor koji samo sekira nas kojima je neophodna njihova usluga, jer ih u sustini nije briga za poslovanje, jer je se bave transferom velikih kolicina novca i pranjem istog!Gore navedena firma bas nije imala srece...:smash:

Kurirske sluzbe ne smeju da voze novac, zlato,naftu, drogu i sve te ostale izuzetno vredne ili opasne ili kvarljive stvari. (steta)
Sada po novom zakonu, ne sme da se vozi nikakva kolicina novca, ne sme to: "posaljes paket i donesu ti lovu", cak ni to sa uplacivanjem na racun, Sve je to zabranjeno i inspekcija moze da napravi dar-mar. To je sve divljina.

One naravno nastavljaju sa poslovanjem i prave se mutave, imaju zaista nisku cenu, ja sam iskreno naseo, jer sam dobijao ponudu duplo manju od Overnighta, troduplo manju od City-ja!!!! Naravno, izabrao sam najmanju i opekao sam se samo tako! Da nije bilo osiguravajuce kompanije, ne bih se izvuko, jer su oni pokrivali nestale posilje i sl.
Tako da budite obazrivi. Sve ove podatke mozete da proverite na sajtu APR-a, tacnije Agencija za privredni registar ili na sajtu Narodne banke Srbije

Mozda sam malo konfuzan, ali pokusao sam da obuhvatim sve sto sam video na ove 4 strane kada je u pitanju diskusija o ovoj temi. Nemojte zameriti!
,)

kako je onda post express dobio licencu. pise na onom papiru da je postarina 310 din a oni naplate 450 din i jos slome robu koju su nosili

city expressom mi je stiglo kuciste, postarina 500 din pise toliko i naplaceno, jos me covek zvao da proveri adresu pre nego sto stigne

posto firma ima ugovor sa pe sve stvari saljemo preko njih bezbroj puta su paketi osteceni ili zalutali a od skora ih mrzi da dolaze subotom pa moramo mi da im nosimo, nazalost sa njima imam samo negativno iskustvo.

^ Znači imao sam par puta isti slučaj sa PE u Novom Sadu, zato ih izbegavam.

Takodje u Zr. PE - drzavna firma :mad:

Onda sam dugo vremena koristio CITY Express i sve je bilo uvek ok - nikada problema,dok nisu od skoro poskupeli... Tako da prelazim na AKS

Evo da i ja napisem sta je meni desilo.

Posle kada sam postavio svoj prvi post ovde, poslao sam jedan htc touch diamond za pozarevac ili vec gde, pare sam dobio treci dan, svih 350evra...

E, ponovo sam nazvao AKS kurira, dosao ej kod mene, trebao sam poslati neke folje za futog, sreec protektor folje za touch HD. To je bio 09.03! Ja ih nazovem, dali je covek paltio....tj nazvao sma kurira. On je poceo da mi prica da kao kada on uplati novac i kada stigne...dobro kazem, ja ih nazovem danas i pitam dali hoce stici taj nova, jer ja tkao znam da sa ekspresom /pouzece/ covek treba da daje pare kuriro, i to treba da mi stigne vec sutradan. Sef kaze da jeste, bio je kod njih inspekcija ili sta je vec rekao, da su pare na dobrom mestu...e j*bem ih, pa taj kurir mi laze i prica gluposti da kada taj koji preuzeo paket uplati novac....joj majkemi.. I SVE TO LJUDI ZA GOVNIH 2000DINARA.

Drugo. Trebao sam stampati neke plakate. Ja nazovem firmu, oni su rekli da ce mi poslati, ja sam im dao borj kurira, sve je ok, covek je poslao plakate u petak. Ja zovem kurira sta je situacija, nista kaze, nista nje poslato. Ja nazovem firmu, ponovo, covek koga licno poznajem kaze da je on licno predao. LICNO. Nazovem sefa kurirske sluzbe u somboru, dajem broj tog coveka u stampariju, kaze sef da sad ce da ga nazove, ap ce proveriti. Ja cekam pola sata, nazovem prijatelja u stampariju pitam ga sta je situacija, dali ga je sef nazvao, on mi kaze nije.

Onda vec sam pop*zdio i nazvao sam centralu u sabac. Kada koleginica opet mi daje vec 100. broj telefona...ja nazovem ponovo nekog neimenovanog sefa, poceo sam da sve ispricam kada on kaze da sigurno nije stigao jer ako bistigao bla bla, e onda sam ga prekidao i rekao da odmah nazove firmo, tj coveka ko je LINCO predao plakate, takodje proveri one foljice, cekam vec 2 nedelje...
Sad mi je zvao taj sef da su ga posalli u nisu....da ce biti isporucena sutra...SRAMOTA. SRAMOTA. Covek je pricao da su kuriri igrali za srecu jer u okolinu nis isto ima selu kupusina, a ja kazem da taj covek ko poslao plakate dao moju tacnu adresu, i postanski brok 25262, kako moze da se desi da oni posalje to za NIS???
covek ponovo poceo nesto pricati pa dobro to ce stici u utorok, kada ja kazem, dobro, bio je urgentno, zato sam zvao kuira. Sta mogu sada-kazem, kada covek poceo ponovo d ami prica ja sam prekidao vezu.
NIKAD U ZIVOTU VISE NECU POSALTIM NISTA SA AKSOM.
Ako su te sefovi toliki seljaci (ja sam zemljoradnik, i izvinjavam se, nikoga nisam hteo naljutiti) da ako neko daje tacnu adresu, a oni posalje paket za nis, a to je razlika od 400+km, nije da je selo negede blizu 50kilometara, i jos cekam dan danas tih 2000dinara jedan kaze da jos nije uplaceno novac, drugi kaze da bila je "intervencija"....sta treba raditi sa takvim ljudima? stavrno da malo bolje znam srpski ja bi ih odmah prijavio kod fonansijske...

Jeste da je postexpress skuo. ALI nikada nisam imao probleme kao sto sam imao sa ovima...j*bes 500dinara postarinu, al stigne mi na vreme....
Jojj....dobicu srcku, kao suy em iznervirali. Laze mi, laze, cuje sve da jedan krije drugi...

bro kazem, ja ih nazovem danas i pitam dali hoce stici taj nova, jer ja tkao znam da sa ekspresom /pouzece/ covek treba da daje pare kuriro, i to treba da mi stigne vec sutradan. Sef kaze da jeste, bio je kod njih inspekcija ili sta je vec rekao, da su pare na dobrom mestu...e j*bem ih, pa taj kurir mi laze i prica gluposti da kada taj koji preuzeo paket uplati novac....joj majkemi.. I SVE TO LJUDI ZA GOVNIH 2000DINARA.

Ja te ništa nisam razumeo! Pročitaj polako šta si napisao.

Coveku srpski ocigledno nije "maternji", zna on dobro sta je napisao, procitaj posst njegov do kraja, bice ti jasno sve ;)

hehe, hvala.

Znachi. Posalo sam 2009.03.09 3 folje za HTCTouch HD za jedan covek, zivi u Futogu.
Vrednost paketa je bio 2000din, otkupnina, sve...jel ovo jasno? Znachi kada preuzeo paket rebao platiti 2000din.

Ja nazovem prvo sefa kurirske sluze. On kaze meni da nazovem kurira. Ja nazom kurira, on kaze da ne, jos NIJE STIGAO NOVAC. Znachi tacno je ovako rekao da nije stigao. Ja cekam jos koji dan, pozovem ponovo sefa, kad aon poce malo da "pametuje" da kako ja nerazumem d ajos niej stigao novac, jer ako bi stigao oni vec bi doneli kod mene. Dali razumete?

Znachi, ja posle, akda nazovem sefa, nazvao sam centralu u Sabac. Kada ponovo sekretarica, poce da prica meni istu pricu..kada ja kazem necu vise nikoga da nazovem dzabe mi daje neki broj, kada ona kaze samo nazovi, bice sve u redu.

E, onda, posle ovog poziva koga sam nazvao, bio je sef od onog sefa :banana: koga sam prvi put nazvao, pre kurira, jel jasno?
Pita on meni, kada je to poslato, kazem devetog marta, kon kaze, a da, imali smo neku intervenciju, nebrinite nista, novac je na najboljem metu bla bal kad ja zamalo pocem vikati da najbolje mu mesto u mojem dzsebu *** koji smor...

ZNACHI. Novac je kod jnih vec nedelju dana. A sto ej jos gore, kurir meni kaze da jos decak nije poslao, uplatio ili kako vec rekao novac za te folje. PA NISAM JA LUD DA NEZNAM D AKADA KURIR ISPORUCUJE ROBU TREBA PLATITI,A KO NE ONDA NEMOZES PREUZETI PAKET..

toliko ukratkom..a ovou vezi plakata..bolje da ne komentarisem..covek je dao tacnu adresu, A SEF SEFA KAZE DA ONI SU IGRALI ZA SRECU. ALI, recimo ja sam ekretaricu u centar nazvao 4:00, sefa posle nazvao 4:05, A ON JE VEC ZNAO DA JE NOVAC KOD NJIH, I DA JE PAKET U NISU...ok da je taj sef pozavo nekoga, al *** odmah je znao, za 5min da gde mi je paket i gde mi je novac...
majku im....sta laze onda meni ovde mli sef i kurir..a samo da dodam, d aje sef u somboru rekao da je nazvao kolegu ko je licno predao paket, A NIJE. pa ***, kakav je taj sef?

nIKAD VISE NECU SLATI NISTA SA AKSOM...
.
ni netreba mi tih 2000dinara. Nadam se da neko od njih cita ovo, jer dobro su rekli, da u sabcu kakvi ljude zive....
Treba ih prijaviti kod finansijskog, pa da se malo probude i ta sekretarice ne sece nokte i igra pasijan a trazi lopticu za fliper....

Poslednja izmena:
Znachi. Poslao sam 2009.03.09 3 folije za HTCTouch HD za jednog coveka, zivi u Futogu.
Vrednost paketa je bila 2000din, otkupnina, sve...jel ovo jasno? Znachi kada je preuzeo paket trebao je platiti 2000din.

Ja nazovem prvo sefa kurirske sluze. On kaze meni da nazovem kurira. Ja nazovem kurira, on kaze da NIJE STIGAO NOVAC. Znachi tacno je ovako rekao da nije stigao. Ja cekam jos koji dan, pozovem ponovo sefa, kad on pocne malo da "pametuje" da ja ne razumem da jos nije stigao novac, jer da je stigao oni bi vec doneli meni. Dali razumete?

Znachi, ja posle kada sam hteo da (ponovo) nazovem sefa, nazvao sam centralu u Sabac. Ponovo se javi sekretarica, poce da prica meni istu pricu..kada sam rekao da necu vise nikoga da zovem i da mi dzabe daje opet neki broj, ona je rekla "samo nazovi, bice sve u redu."

E, onda, posle ovog novog poziva koji sam obavio (broj koji je sekretarica dala?), dobio sam sefa od onog sefa koga sam prvi put bio pozvao, pre kurira, jel jasno?

Pita on mene kada je to poslato, kazem devetog marta, on kaze "a da, imali smo neku intervenciju, nebrinite nista, novac je na najboljem mestu bla bla" kad ja zamalo pocem vikati da najbolje mu mesto u mojem dzepu *** koji smor...

-----------------

i ja sam se smorio od prepravke. Nadam se Daniele da se ne ljutis, prepravio sam kao bi drugi lakse razumeli.

elem, momak kad je uzeo folije morao je odmah istog momenta dati novac za njih. Dakle, ili su te lagali ili se nisi najbolje sporazumeo sa njima (sto je, kolko vidim, moguce :) )

neljutim se i dobro si popravio.

Ali momak je uzeo folje. Naslikao je kako izgleda na telefonu. Znaci imam slike kao dokaz da su stigle folje. Pa kurir (taj momak koji je bio kod mene on je rekao u telefonu da jos nije uplatio covek...) je onda lagao. Kako i zasto je sef u sabcu-a ne u somboru rekao je da su pare na dobrom mesto? a kurir je mislio da sam toliko neupucen da ja neznam kako to ide sa pouzece, joj, a i prosliput on mi je licno done novac za htc diamond...mislim...neznam..i ovo u vezi plakate....:mad::wall:

Jesam ih dobro razumeo. Samo je kurir rekao da jos nisu stigle. Pa *** on ili njegov prijatelj je preo robu u Futog. Covek je morao platiti za folje. Poslao i slike. Kako je mogao da kaze da je jos nije stigao novac? A sef u Sabcu bio cak i iznenadjen kada sam rekao devetog marta...onda je rekao da ce me nazvati kanije.

I posle pet minuta me je nazvao, i rekao da su plakate i nisujer su igrali na srecu, a novac je kod njih zbog intervencije.

Pa jer intervencija traje NEDELJU DANA???

pazi, od tebe jedan kurir uzme robu, odnese u centralu, odande uzme drugi kurir i odnese robu gde treba, tj. na adresu, uzme novac. Novac odnese u centralu. Odande taj novac uzme kurir koji je od tebe uzeo robu prvobitno i donese ti ga.
Ako je kurir koji je predao robu i naplatio je, tj. uzeo novac, otisao u kladionicu i spirio tvoje pare na "sigurica" varijantu onda je "novac na pravom mestu" najverovatnije. :(
Dakle, osim da kurir ili AKS ne potrosi taj novac - nema razloga da ti ne stigne!

da, ali trebalo da stigne novac vec za 2 dana, a ne za nedelju...nisu bitne te pare, nego ono kako sus e ponasli.
I Ako je stvarno tako kao sto si rekao, da moj korir predaje posiljku drugom kuriru...onda je stavr jos gori, jer onda je ovo dokaz da ovi ljudi su svi isti...isti pekmez samo drugo pakovanje...Ako oni riskiraju svoje goodwill zbog 2000dinara, i da jedan SEF kaze obcnomkoriniku da su igraliz a srecu..al neka, mogao bi 100 strana da napisem, al` dzabe. Kod mene su zavrsili. I sa moje strane prica je zavrsena. Neka se svako odluci dali ce stediti nekih 200dinara na postarinu....

Poslednja izmena:
Ja sam prodao procesor preko AKS-a. Isporučili su ga u Novi Sad sutradan. Posle jedno nedelju dana zvao sam ih da pitam što ne stiže novac, ispostavilo se da nemaju pojma koji kurir je predao pošiljku. Posle su rekli da daju novac iz svojih džepova i čekao sam ih još nedelju dana.

Očigledno imaju neki problem u organizaciji tokova novca. Verovatno što moraju da zaobilaze zakon.

Slao sam jedan paket tezine manje od 1kg preko tog AKS za koga da budem iskren pre toga nisam nikada chuo. Subotom i nedeljom rekli su da ne primaju pakete pa sam ih nazvao u ponedeljak i covek je dosao isti dan i preuzeo posiljku. Isporucio je sutradan. Otkupnina je bila 5,500 dinara. Medjutim, nekoliko dana nije donosio pare pa sam na kraju nedelje (u petak) zvao taj AKS ispostavu u BG da pitam sta je sa parama. Tip koji se javio maltene se uvredio sto ga to pitam jer je navodno proslo tek nekoliko dana od isporuke pa sta bih ja hteo(?) jer bih trebao da znam da je minimalni rok za isporuku novca oko 7 dana?.. i da su pare otisle u centralu u Sabac (?) Prebacio mi je jos kako se ne razumem u njihovu papirologiju. Nakon "provere" rekao mi je da cu pare dobiti u pondeljak, tacno 7 dana od preuzimanja posiljke i 6 dana od isporuke. Onda mi je bilo sve jasno. Taj AKS zaradjuje ustvari na vasim parama, koristeci ih bez ikakve kamate, a ne na ceni samog prevoza. Zato savetujem svima da se klone tog AKS-a.

Poslednja izmena:
Sta da kazem sem da mi je lik iz Cuprije poslao Mushkin memoriju tipa od juche za danas.

Stigla uredno - platio koliko sam trebao, kontaktirali smo se, on pitao za memoriju da li sljaka ja kazhem naravno, shta bi za pare on kazhe sachekacju i to je to.

Nadam se da ce mu stici kes, ja sam potpisao da sam dobio to sto sam dobio i eto.

Isto je taj AKS u pitanju, nisam pametan..

Poslednja izmena:
Sta da kazem sem da mi je lik iz Cuprije poslao Mushkin memoriju tipa od juche za danas.

Stigla uredno - platio koliko sam trebao, kontaktirali smo se, on pitao za memoriju da li sljaka ja kazhem naravno, shta bi za pare on kazhe sachekacju i to je to.

Nadam se da ce mu stici kes, ja sam potpisao da sam dobio to sto sam dobio i eto.

Isto je taj AKS u pitanju, nisam pametan..

Nisi ukapirao...

Oni isporuchuju poshiljku brzo, ali pare ne daju tako lako....u tome je stvar.. :d

Poslednja izmena:
Ne, ti si ukapirao. Zato sam i napisao da je lik rekao sachekacju shto aludira na to da nije imao ovaku situaciju koju chitam na stranici.

Da je tako mislish da bi mi se sam chovek ponudio da shalje bash sa njima da su toliko nenormalni za saradnju ? Ovo shto je meni slao nikako nije 2000 din.. Al dobro, vi pljujte ja i dalje stojim pri tome da necju nikada nishta slati kuririma i to je to. Primio sam paket to stoji al ako cje i ovaj lik da cheka kao vas gazilion, vishe od nedelju dana za kesh, moja tvrdnja je josh vishe jasnija.

:wave:

Ne bih da branim AKS ali dosta vas ovde ne razume celu tu pricu.
Moja firma svaki dan salje pakete doticnom sluzbom. Deo toga je i otkupnina, placanje pri preuzimanju. I sasvim normalan rok za povrat novca je 7 dana. Treba da shvatite da u Srbiji postoji nekoliko desetina hiljada postanskih brojeva (koga zanima tacno nek nadje na Wikipediji) i da je organizacija same isporuke paketa nauka za sebe. To sto oni nude i uslugu prenosa kesa je dodatni benefit za korisnike, prednost u odnosu na konkurenciju ali i jos veca glavobolja njima. Osim sto krse zakon, postoji i rizik da im kurir mazne lovu i nista mu zakonski ne mogu jer te pare ne bi trebali ni da budu kod njega u rukama. Postoji rizik da ih neko opeljesi usput i ko zna koliko jos stvari.
I ne moze se ni paketima a jos manje kesom u povratku rukovati na nacin na koji zamisljate. Zamisli kakav bi haos nastao kad bi AKS kancelarija u Nisu slala paket direktno za Novi Sad pa jos jedan za Cacak i jedan za Vrsac. A opet iz svakog od ova 3 grada slali po neki paket u nekih novih 9 gradova. Pa onda u suprotnom smeru koverte sa lovom. Pa onda taj broj paketa i gradova pomnozite sa par hiljada..... Svaki paket se pretovari po 7-8 puta dok stigne do primaoca. Za koverte sa parama ne znam. Pretpostavljam da je tu prica jos komplikovanija zbog gorepomenutih rizika.
A sto se tice tih slucajeva da zaluta posiljka na pogresnu destinaciju? Jednostavno - desava se. Kolegi iz druge firme iz branse se desilo da su im zagubili kontejner sa robom. Ejjj, kontejner od 12m duzine i 20t. Na Malti ga pretovarili na pogresan brod, stigao u Roterdam, neko je negde skapirao da su *****ali i pokusao precicom da ispravi, nije uradio papire po proceduri i u Roterdamu je kontejner zavrsio na brodu za Argentinu. Digli uzbunu i usli mu u trag tek kad je brod debelo zagazio u okean a tamo nema pretovara. Nego cekaj da stigne gde je krenuo pa hvataj sledeci da ga vrati nazad. Kasnila mu roba 4 meseca. I sta on sad da kaze. A taj prevoz je platio par hiljada USD.
Vi se tu raskukali zbog 7 dana. Ako vam se zuri - imate u posti uslugu telegrafskkog prenosa novca. Uplatis sad, dobijes kod koji posaljes primaocu SMS-om i odmah moze da uzme pare sa saltera. A pitajte ih koliko ce to da vas kosta za prenos 10-15000 dinara. To vam AKS uradi za dz.

I sta si ocekivao da ce da uradi sa njima? Da ih strpa u kesu za zamrzivac i tako prosledi dalje? Vidim cesto kurira kad predaje kes kod nas na blagajni. Sve uredno spakovano u koverte sa kopijama tovarnih listova za svaki otkup. Generalno, sa AKS-om imamo najpozitivnije iskustvo dosad. A isprobali smo ih dosta i skupljih i jeftinijh. City osim sto su nadmeni, jako cesto ostecuju pakete. Dodje kurir pa pocne da gundja sto ima mnogo robe, sto mu nisu popunjeni tovarni listovi, sto ima jos milion firmi da obidje... jednog smo izbacili iz firme.
Radili smo sa nekim kuririma sa Ledina, ne secam se imena, mislim da su dosad vec i pukli. Bili su skroz usluzni, imali su dobru cenu ali su mnogo cesto gresili a kes vracali posle 20-30 dana.

Ja sam takodje pre nedelju i vise dana poslao paket za Kragujevac. Pare sam dobio danas :D
AKS rula..... :D
E da, zaboravih.......naplatili su mi "poštarinu" za to što su mi doneli pare :lupko:

Poslednja izmena:
Ne bih da branim AKS ali dosta vas ovde ne razume celu tu pricu.
Moja firma svaki dan salje pakete doticnom sluzbom. Deo toga je i otkupnina, placanje pri preuzimanju. I sasvim normalan rok za povrat novca je 7 dana. Treba da shvatite da u Srbiji postoji nekoliko desetina hiljada postanskih brojeva (koga zanima tacno nek nadje na Wikipediji) i da je organizacija same isporuke paketa nauka za sebe. To sto oni nude i uslugu prenosa kesa je dodatni benefit za korisnike, prednost u odnosu na konkurenciju ali i jos veca glavobolja njima. Osim sto krse zakon, postoji i rizik da im kurir mazne lovu i nista mu zakonski ne mogu jer te pare ne bi trebali ni da budu kod njega u rukama. Postoji rizik da ih neko opeljesi usput i ko zna koliko jos stvari.
I ne moze se ni paketima a jos manje kesom u povratku rukovati na nacin na koji zamisljate. Zamisli kakav bi haos nastao kad bi AKS kancelarija u Nisu slala paket direktno za Novi Sad pa jos jedan za Cacak i jedan za Vrsac. A opet iz svakog od ova 3 grada slali po neki paket u nekih novih 9 gradova. Pa onda u suprotnom smeru koverte sa lovom. Pa onda taj broj paketa i gradova pomnozite sa par hiljada..... Svaki paket se pretovari po 7-8 puta dok stigne do primaoca. Za koverte sa parama ne znam. Pretpostavljam da je tu prica jos komplikovanija zbog gorepomenutih rizika.
A sto se tice tih slucajeva da zaluta posiljka na pogresnu destinaciju? Jednostavno - desava se. Kolegi iz druge firme iz branse se desilo da su im zagubili kontejner sa robom. Ejjj, kontejner od 12m duzine i 20t. Na Malti ga pretovarili na pogresan brod, stigao u Roterdam, neko je negde skapirao da su *****ali i pokusao precicom da ispravi, nije uradio papire po proceduri i u Roterdamu je kontejner zavrsio na brodu za Argentinu. Digli uzbunu i usli mu u trag tek kad je brod debelo zagazio u okean a tamo nema pretovara. Nego cekaj da stigne gde je krenuo pa hvataj sledeci da ga vrati nazad. Kasnila mu roba 4 meseca. I sta on sad da kaze. A taj prevoz je platio par hiljada USD.
Vi se tu raskukali zbog 7 dana. Ako vam se zuri - imate u posti uslugu telegrafskkog prenosa novca. Uplatis sad, dobijes kod koji posaljes primaocu SMS-om i odmah moze da uzme pare sa saltera. A pitajte ih koliko ce to da vas kosta za prenos 10-15000 dinara. To vam AKS uradi za dz.

ma nemoj :wall:

Uradi za dzabe a naplacuju ti postarinu zato sto si doneli novac? ne se*re meni niko u vezi AKS-a...
Ako oni smatraju sebi kurirskom sluzbom, i ne stignu obnoviti tranzakcije ONDA BOLJE DA N E RADE NISTA :mad:

Covece o cemu ti pricas da koliko ce kostati prenos za 10-15000dinara? Zato je tu postnet da upaltis novac u somboru, npr u novom sadu odes na postu dajes taj kod sto si dobio kada si uplatio i preuzmes novac ,eto.:butt::smack::smack::smackbum:
AKS je ocigledno bavi c*ganskim poslovima. Ja ni dan danas nisam dobio tih 2000 dinara.

Sada razmisljam o tome da cu ih nazvati i pitati jesu li culi za finansijku policiju...:mad:

"A sto se tice tih slucajeva da zaluta posiljka na pogresnu destinaciju? Jednostavno - desava se." NESME TAKO NESTO DA SE DESI.

ako imaju probleme sa zakonom bolje ih sto pre prijavti ocigledno nesto muckaju takve treba zaobilazit ili staviti ih u klozetu:wc:

Ako se roba plaća u dinarima i ako imate poverenja u drugu stranu sa kojom obavljate transakciju, PostNet uplatnica je majka :). Uplatiš u pošti, druga strana može da podigne novac za 2 min. A slanje kurirskom službom po izboru. Nisam puno koristio ovakve usluge, ali nisam imao problema ni sa City-jem, ni sa PE, ni sa AKS-om.

EDIT: ^^kucali u isto vreme. U pravu si, za veće sume je već neisplativo :S:, ali eto, ako je hitno...

Poslednja izmena:
Da, ali, postnet kosta puno.

inicijalna taksa:
za podizanje na salteru: 40din
za odnosenje na adresu: 150din (AKS = 40din)

do 600din - 15din
preko 600din - 2.5% (+porez + inicijalna taksa od 40 ili 150din)

dakle na 15000din:
PostNet: 375din + 40 + porez (ne znam koji i kolko tacno, dva puta sam uplacivao i znam samo da nije bilo beznacajno) = 415din + porez

AKS = 40din.

sta ce ti AKS pa jer ti nerazumes da oni koriste nas novac skoro emsec dana?

Nazad
Vrh Dno