Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Ja sam ih do sada koristio ~10 puta i nikakav problem nisam imao. Cimnem kurira da mu kazem gde i kada da mi donese pare i ako mu odgovara, a uglavnom mu odgovara - donese mi.

Da sam imao tvoja iskustva - sigurno ih ne bi dalje koristio.

nazalost izgleda da mngoi su iamli probleme sa aksom...:mad:

Meni već nedelju dana kasne sa parama...

Ja za sada sve najbolje o njima, 5-6 puta slao/primao :)D) i uvek bez ikakvih problema, pare dolazile za 2-3 dana. Nadam se da će tako i ostati :)

Sokole, ti kao da shljakash za AKS!! :)

Ne, ne radim za AKS niti imam bilo kakve veze osim sto moja firma koristi njihove usluge svakodnevno. Radim na uvozu i ino-nabavkama u firmi koja se bavi industrijskom opremom.

ma nemoj :wall:

Uradi za dzabe a naplacuju ti postarinu zato sto si doneli novac? ne se*re meni niko u vezi AKS-a...
Ako oni smatraju sebi kurirskom sluzbom, i ne stignu obnoviti tranzakcije ONDA BOLJE DA N E RADE NISTA :mad:

Nijedna kurirska sluzba u svetu ne sme da se bavi prenosom gotovine. Apsolutno se slazem sa tobom "daje bolje da ne rade nista" ako svoju osnovnu delatnost, prenos paketa ne obavljaju kako treba. Koliko vidim, na to ovde nema zamerki.

Covece o cemu ti pricas da koliko ce kostati prenos za 10-15000dinara? Zato je tu postnet da upaltis novac u somboru, npr u novom sadu odes na postu dajes taj kod sto si dobio kada si uplatio i preuzmes novac ,eto.:butt::smack::smack::smackbum:
AKS je ocigledno bavi c*ganskim poslovima. Ja ni dan danas nisam dobio tih 2000 dinara.

Sada razmisljam o tome da cu ih nazvati i pitati jesu li culi za finansijku policiju...:mad:

Ja sam otprilike znao koliko kosta usluga postneta, a evo neko je vec izracunao i dao ti tacan iznos. 415 naspram 40 din?? Sitnica, samo 10x skuplje. I onda kazes da "nije dzabe"? Da li bi ti za 40 din. otisao 2 ulice od svoje kuce (zgrade) da odneses kovertu?

"A sto se tice tih slucajeva da zaluta posiljka na pogresnu destinaciju? Jednostavno - desava se." NESME TAKO NESTO DA SE DESI.

ako imaju probleme sa zakonom bolje ih sto pre prijavti ocigledno nesto muckaju takve treba zaobilazit ili staviti ih u klozetu:wc:

To se desava u svakom sistemu sa velikim obimom. Skoro negde videh tekst o nekoj avio-kompaniji gde se prica kako su lepi, sjajni, bajni i kao jedna od prednosti se navodi da im je procenat missrouted prtljaga "ispod 15%". 15%??? I to je prednost? Koliko je onda kod ostalih? Znaci ako stavim na avion 4 kofera, ogromna je sansa da 1 nece stici gde treba.

Razumem zasto si ogorcen. Ali trebao si to da resis sa njima. I mi smo imali izgubljenih, ostecenih paketa. Ali uz normalan pristup i dogovor sve se resi.

treba samo vrsiti pritisak,biti dosadan i zvati ih,bar je to moj recept za aks.

Ja sam otprilike znao koliko kosta usluga postneta, a evo neko je vec izracunao i dao ti tacan iznos. 415 naspram 40 din?? Sitnica, samo 10x skuplje. I onda kazes da "nije dzabe"? Da li bi ti za 40 din. otisao 2 ulice od svoje kuce (zgrade) da odneses kovertu?

a kako si ti zakljucio, da oni rade za 40din??? NE! oni nerade ni za bilo sta, i fora je u tome sto je problem da DZABE "40 din za prevoz" kada ti nestigne novac...
:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
A nisi primetio da je tvoj slucaj usamljen? Imas tovarni list sa datumom i visinom otkupa. Da si lepo otisao do AKS-a sa tim i pokazao im kada si poslao robu i da jos nisi dobio pare, dosad bi ih vec i potrosio. Ako bas pocnu da zatezu, pitas da se posluzis njihovim faxom da kopiju toga zacas posaljes do trzisne inspekcije i da vidis kako se sve resava. Umesto toga ti si izabrao da kukas po forumu.
Zovi centralu u Sabcu i pitaj da li hoce oni da prime fax sa kopijom tovarnog lista ili da saljes u trzisnu. Nikakvo objasnjavanje sa kuririma, "sefovima"... Samo lepo to posalji u centralu i ostavi im svoj broj mobilnog da te obaveste kada ce da ti donesu novac.

Stvarno mi zvuci malo neverovatno da si se pomirio sa tim da si ostao bez novca. Kazem opet, greske se desavaju ali se uz dobru volju i isprave. Meni se cini da si ti izabrao pogresan nacin da tu gresku ispravis i zato ti se i oduzilo. Naravno da nece kurir niti sef (koji je verovatno i sam kurir samo sa vise staza) da ti resavaju reklamaciju. Njihovo je da voze i samo ce da te otkace. Sa druge strane, one koji znaju kakve posledice mogu da snose jako zanima da li ces ti svoj novac dobiti na ruke ili ces ga preko trzisne inspekcije i suda naplatiti.

Soko

Dzabe ti njemu objasnjavas, vidis da je on ovde samo da pljuje AKS

да вас питам нешто.

поручивао сам доста тога из продавница које сарађују са курирским службама, и увек је стизало, нисам пратио која фирма је радила доставу, али мислим да је је био ПЕ, ЦЕ и ДХЛ.

сада имам проблемчић, одређена продавница спортске опреме, не ради са курирским службама, на који начин може да се одради да курир кешом плати жељену робу у продавници у Београду и донесе на моју адресу, да ли је то изводљиво. (не исплати ми се долазак, јер је цена пута, већа од половине вредности робе)
Звао сам више пута ПЕ и СЕ нико се живи не јавља.

Poslednja izmena:
Ja sam imao problema sa AKS-om cekao sam pare 5 dana a trebale mi hitno,no opet sam poslao posiljku po njima bas da vidim da li ce da se isprave inace ovako za odnesi danas za sutra su ok.Mada sam hteo da ih pojedem zbog para mislim sta ce koji vrag moj novac 5 dana kod njih.

I mene zanima da li mozes kao primalac da narucis posiljku, da im das novac i kad donesu platis samo troskove transporta. Hteo sam da proverim pre neki dan ali posto mi je trebalo po nesto sa tri mesta dosao sam do zakljucka da mi je po sadasnjim cenama plina bezbolnije da odem licno.

Dobra je ideja da pare razmenjujete izmedju sebe preko racuna u banci. Ne cekas nikog na pare i resena stvar. Potrebno je malo povorenja do duse. Pozeljno da imas nekog proverenog da ti to zavrsi umesto tebe, uzme robu, plati umesto tebe pa ti posalje kurirom.
то је најбоље, али хајде договори се са трговкињом у радњи око тога, не могуће, (није она крива), такође немам никог ко је спреман да се цима по Београду и неповратно изгуби сат до два свог слободног времена.
Пошто сам три дана безузспешно покушавао да добијем живог човека на вези преко телефона у курирским службама (и то у току читавог њиховог радног дана) и распитам се о могућностима, одустајем од курирских служби у овом случају, опција пут под ноге је разрађена...

Pronasao sam vasu temu, ne znam da li je neko ima slicnih istkutsva sa City Expressom...
Naime, vec 2 nedelje me zavlace za novac od otkupnine. Preuzeli su paket, sutradan je vec bio dostavljen u NS. Decko ga je uredno primio i platio otkup. (petak 13.03)
I sad krece drama : Ponedeljak (16.03) javlja mi se njihov kurir iz NS-a (predstavlja kao sef) objasnjava da ce novac bito uplacen najkasnije do sutra..rekoh OK. Sutradan naravno nista..zovem centalu u BG-u, naravno ne znaju nista. Dobijem broj direktora u NS, koji mi saopstava da paket nije dostavljen!! "Mozete to proveriti i online.." Posle dugotrajne i mukotrpne telefonske rasprave, naravno gospoda shvataju konacno da je paket dostavljen i da je njihov kurir (koji mi se prethodno lazno predstavio) ukrao novac od otkupnine, a u magacin vratio neki sasvim treci prazan paket i 3 dana posiljku prijavljivao kao nedostavljenu.
E sada, posto smo saznali sta je problem, pravdaju se da su pokrenuli krivicni postupak protiv tog svog kurira (lopova), a moju posiljku vode kao "Nestalu u transportu"!
Sto mene ni malo ne bi trebalo da interesuje, posto je to njihov radnik i ucinio je stetu svojoj firmi. Paket je dostavljen, otkupnina je placena ( imam sva dokumenta, pa i priznanicu primaoca paketa iz NS-a da je otkupninu platio). Neka oni krivicno gone svog radnika, nek rade sa njim sta od hoce, ali neka meni isplate novac od otkupa posto je posiljka dostavljena...
I naravno nista od mog novca jos uvek, vec su dve nedelje prosle od dostave paketa...Njihov "likvidator steta" iz BG-a stalno iznosi neka svoja vidjenja situacije i prolongira period isplate. Naravno direktora City Express-a u BG-u je nemoguce dobiti. Ovo njihovo ponasanje prevazilazi svaki bezobrazluk!
U ponedeljak cu najverovatnije podneti prijavu trzisnom inspektoru protiv City Express-a.

Samo sam hteo da vam prenesem moja trenutna iskusta sa ovom kompanijom. I jel moguce negde naci bilo kakav zakon kojim se regulise poslovanje kurirskih sluzbi u zemlju Srbiji ?

Procitaj malo moje postove o tome. Ima npr u temi koja govori o zastiti potrosaca kroz zakone i praksu.
U principu se svelo na to da sam morao da zovem inspekciju, i da sad cekam ponedeljak da vidim da li ce problem biti resen.
Taj lik sa kojim si pricao za likvidaciju steta, da li se mozda zove Nebojsa?

Upravo sam procitao tvoje postove o problemu sa dostavom stampaca... Da, zove se Nebojsa Kitanovic.
Vidim da si na kraju ipak morao da ides preko inspekcije u BG-u, jer izgleda za njih ne postoji drugo resenje...
Daj mi molim te kontakt tog inspektora iz BG-a, ovde ili na PM.

Auuuu, taj Nebojsa je #@%$^^&*&( :( strasno... Kao da pricas sa drvetom ili pokvarenom plocom.
Na zalost ne mogu sad da pristupim tom racunaru na kom mi je zapisan broj koji sam zvao, ali znam da sam ga nasao ovde negde na forumu i da pocinje sa 0800 ili tako nesto. U pitanju je ministarstvo trgovine.

Samo ostro sa gamadi!

Ja sam primio paket preko AKS-a i odmah taj dan slao drugi. Super su se pokazali. Samo ne znam kako bi bilo da je bilo otkupnine.

Ludi...greska je bila moja i duboko se ispricavam. Ja sa izvinjavam, nisam hteo nikoga da uvredim...Izbrisite moje postove.

GRESKA JE BILA..kurir nije napisao da je bio otkupnina...i ***....kako ja sada da utvrdim da sam mu rekao..imam negde neki snimak kada smo se razgovarali o tome, i kurir je rekao da jeste da sam murekao za otkup ali je zaboravio..kako ja sada da didjem do svojih 2000din..nikako..toliko o tome..

a samo saljite AKS-om i Cargo Expressom ...pa cemo Vas citati ovde po forumu kako se zalite...;)

Posle 10-ak slanja sa AKS-om stekao sam utisak da su oni relativno ok.

Kada se salje paket odmah sutradan stize primaocu sto je pohvalno.
E sad kod otkupnina na pare se ceka 5 dana sto je za mene malo duzi period.
Moze li neko da preporuci neku kurirsku sluzbu kod koje ne moram da cekam 5 dana da mi bi mi stigao novac?

Poslednja izmena:
Za sve kojima se zuri za pare postoji Daily Express, (napisacu i broj ako modovi kazu da mogu). Rok za dostavu posiljke je sutradan, garantovani rok za povrat novca je 2 dana. Uslovi su da cenu transporta obavezno placa kupac i na tu cenu mu se dodaje 0.8% vrednosti otkupa. Za manje iznose nije strasno ali za vece vec postane skupo.

Tek smo poceli da radimo sa njima, zasada deluju vrlo profi. Tacni su, dolaze na vreme po posiljke, usluzni, setaju neke hand-held fiskalne kase, uniformisani itd... Videcemo kako ce se pokazati kad pocne guzva. I dalje koristimo i AKS, ovi nam nude povoljan ugovor i zasad je trial period.

Jel zna neko koja kurirska sluzba radi sa evrima u otkupnini?

Pisao sam zalbu AKSU, niko nece da se javi..znachi nemogu da verujem..za 2000dinara...da ih mogao da prijavim...uradio bi sigurno sta ovi misle o sebi....

Sobzirom da nisi naveo otkup - dali si siguran da je covek uopste dao pare kuriru? Kurir mu je verovatno samo predao i to je to. Treba da proveris, tj. da nazoves tog ko je trebao da plati i od njega da trazis 2000din da vidis sta ce ti on reci. :)

evo recicu vam istinu. Ja sam rekao mojem kuriru d aje otkup 2000din. Esad, on to nije napisao na papiru, posto sma mislio da ce on odneti licnu na datu adresu...
Taj kome sam poslao folje ovo je psiao, citriram:

ja bi to baš voleo pa da ti nabijem te tvoje usrane folije u usta.
i 2000 dinara da mi poneseš kad budeš dolazio pa ako se teramo teramo se.

"
ja mislim da je od ovoga ocito sledi da je paltio, mada nije porpisana nikakva priznanica da je platio...
e, mislio sma da cu ih jos jednom nazvati,pa reci cu d aako ne urade ensto prjavicu ih..samo neznam kako sve ovo da zapocnem...:mad:

evo recicu vam istinu. Ja sam rekao mojem kuriru d aje otkup 2000din. Esad, on to nije napisao na papiru, posto sma mislio da ce on odneti licnu na datu adresu...
Taj kome sam poslao folje ovo je psiao, citriram:

ja bi to baš voleo pa da ti nabijem te tvoje usrane folije u usta.
i 2000 dinara da mi poneseš kad budeš dolazio pa ako se teramo teramo se.

"
ja mislim da je od ovoga ocito sledi da je paltio, mada nije porpisana nikakva priznanica da je platio...
e, mislio sma da cu ih jos jednom nazvati,pa reci cu d aako ne urade ensto prjavicu ih..samo neznam kako sve ovo da zapocnem...:mad:

Pa posto nigde ne pise otkup mozes slobodno da zaboravis.

Nazad
Vrh Dno