Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Screenshot 2026-01-23 141226.png

city-ananas, 7 dana pošiljka ne mrda, ide vikend, znači 10+ dana. Praznici su prošli nema izgovora više.

Meni u Post Ekspresu nestala pošiljka u BG. Od moje pošte do GPC.
Pisano kontroloru juče, on kaže nije ni stigla do GPC, to znači kao nestrala u tranzitu (nestala čitam kao i ukrađena). Zovu me da potpišem da je nestala. Ala je lepo raditi u pošti, nikom ništa ako nestane paket.
Može li još nešto da se uradi? Post ekspres imaju broj za praćanje i ne znam kako može da im nestane? Šta tek reći kad nema broj za praćnje.

Prilozi

• IMG_0816.jpg
    IMG_0816.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 54
Ja sam imao takav slučaj. Isto potpisao izjavu da nije stiglo itd. Na kraju su ipak doneli pošiljku ali nakon otprilike godinu i devet meseci 😆. Ko zna gde je to bilo zapalo.

Da li ste plaćali/naplatili osiguranje; ako se navede vrednost pošiljke tada bi trebalo da je osigurana? Samo ne znam da li je nestanak obuhvaćen polisom.

Ja sam uspeo da povratim pare preko žalbe na Kupindu. Pretpostavljam da je prodavac naplatio od pošte.

Ne znam da li je tema za ovde ali da pitam.
Kako u Postinoj aplikaciji upisujete broj racuna na koji da vam uplate novac od otkupnine?
Ja sam probao upisati ali mi aplikacija nedozvoljava da stavim crticu izmedju brojeva i upisem u formatu xxx-xxxxxxxxxxxxxx-xx, nego samo u formatu xxxxxxxxxxxxxxxx pa me zanima da li uplata u takvom formatu bude uspesno prosledjena posiljaocu, sve se nesto plasim da radnici nesto ne zabrljaju.
Pisao sam im na mail pre par dana da pitam ali nisam dobio odgovor, mozda misle da se zezam sa njima.

Do sad sam slao preko web express aplikacije i tamo broj racuna mogu upisati normalno ali polako odustajem od web express-a jer je izgubio smisao, kad odnesem paket da predam na salter potrosim vremena isto kao da im diktiram podatke jer nece da potpisu pa posle da proveravaju tezinu paketa nego to rade odma na licu mesta pa dok ne preprave traje dugo.
Ovako kad upisu ID broj mogu da upisu i ostampaju adresnicu, traje dosta krace.

Ja sam probao upisati ali mi aplikacija nedozvoljava da stavim crticu izmedju brojeva i upisem u formatu xxx-xxxxxxxxxxxxxx-xx, nego samo u formatu xxxxxxxxxxxxxxxx pa me zanima da li uplata u takvom formatu bude uspesno prosledjena posiljaocu, sve se nesto plasim da radnici nesto ne zabrljaju.
Naravno, stavi slobodno bez crtica i ne brini 🙂

Temu porudžbina - BEX. U sredu uveče mi poslali Viber da je roba u paket šopu - preuzimanje 3 radna dana. Sinoć SMS da je roba vraćena pošiljaocu. Manje od 24h nakon prve poruke.
Ja sam ih zvao u utorak kada mi je stigao mail od Temu, da je pošiljka kod njih i tražio da je dostave.
I meni su isto vratili jedan paket ali nije stiglo uopste da se preuzme vec samo sms da je vraceno

Koji kurir je izbacio ovo obaveštenje?
Imam neke pakete u putu, različite kompanije isporučuju, ali još nas niko nije obavestio o kašnjenju.

Zna li neko da li paketi sa Aliexpress-a u Srbiju dolaze direktno sa avionom ili dodju do neke odredjene drzave pa odatle drumskim saobracajem?
Imam porucenih nekoliko malih paketica sa Aliexpress-a, do sad bi trebalo da je vecina paketica u Srbiji i ceka da prodje carinu ali bih voleo da znam kojim putem ide jer ako nisu usli u Srbiji, a idu drumskim saobracajem kasnice dostava zbog blokada granicnih prelaza, i ovako se cekaju po mesec dana sad ce jos duze.
Svi paketici mi pocinju sa UC i zavrsavaju se sa HU pa nesto kontam da ide preko Madjarske i da ce biti problematika na granici dok traju blokade.

Meni i dalje nije stigla ona sitnica koja je posljednji put "viđena" u Mađarskoj 11.12.2025. Mađari kažu da je kod nas, a kod nas je samo "elektronski prispela". Bukvalno je došlo do toga da ne naručujem više s Aliexpressa jer nema smisla.

Od juče su krenuli protesti vozača kamiona, zatvoreno je više graničnih prelaza za kamionski transport, ali kako ovde Transfera ljude najviše interesuje zbog Temua, to dolazi avionom i neće biti pogođeno.

Uhapsili su nekoliko naših vozača zbog prekoračenja broja dana u šengenu. EU komsija će do kraja sedmice objaviti novu "viznu strategiju" koja bi trebalo da pomogne vozačima u tretnom saobraćaju i sportistima da duže borave u EU.

A ja evo spremam saopštenja, obaveštenja i izvinjenja, ljudima čiju opremu treba da isporučim, a zaglavila se na graničnom prelazu.

Danas pitam DExpress zasto ostavljaju pakete na paketomatima bez pitanja primaoca, rekli su da je to nemoguce jer samo primalac moze da preusmeri paket na paketomat.
Kad sam im rekao da se radi od Temu paketu onda su ipak priznali da ostavljaju na paketomatima bez pitanja primaoca jer navodno, kako oni kazu citiram "po Temu nalogu jedan deo paketa ide direktno na paketomat" ali kazu, sto im bas nesto neverujem, da ukoliko primalac ne preuzme na paketomatu paket da se sledeci dan vrsi dostava na kucnu adresu, sto je malo cudno ali dobro, tako bar kazu.

Meni još uvek nikako da ostave na paketomat, preusmerio sam još 10og, od tad se nije ni pomakla. Još je u pitanju jedan od onih 99 dinara "poklona" sa temua, pa mi povraćaj novca svakako ne odgovara.

Danas pitam DExpress zasto ostavljaju pakete na paketomatima bez pitanja primaoca, rekli su da je to nemoguce jer samo primalac moze da preusmeri paket na paketomat.
Kad sam im rekao da se radi od Temu paketu onda su ipak priznali da ostavljaju na paketomatima bez pitanja primaoca jer navodno, kako oni kazu citiram "po Temu nalogu jedan deo paketa ide direktno na paketomat" ali kazu, sto im bas nesto neverujem, da ukoliko primalac ne preuzme na paketomatu paket da se sledeci dan vrsi dostava na kucnu adresu, sto je malo cudno ali dobro, tako bar kazu.
Nisu te slagali ja sam u Dexpresu 95% paketa sa temua ide na paketomat, ako posiljku nepreuzmes na paketomatu onda ide na ličnu isporuku.

Nisu te slagali ja sam u Dexpresu 95% paketa sa temua ide na paketomat, ako posiljku nepreuzmes na paketomatu onda ide na ličnu isporuku.
Koja je tu onda logika da se paketi guraju u paketomat?
Apsolutno je ne vidim, bolje da se pita primalac da li zeli isporuku na paketomatu ili kucnoj adresu.
Bezveze skroz.
Ali nema veze navikao sam vec da je ovde kod nas sve naopako pa me nista ne iznenadjuje.

BEX je počeo sa ovom praksom, da zovu da pitaju za Temu pakete da li da ih ostave u PŠ, umesto dostave. Mada su mi paket za koji sam rekao da ga dostave, ipak poslali u PŠ 🤣.

S druge strane, ja sa DEX-om nemam nikakvih problema, sve mi brzo donose za dan. Sad sam imao situaciju da nisam bio tu kada sam očekivao isporuku i preusmerio sam na paketomat i čekao sam nedelju dana na mesto. Pri tom, nije reč o Temu, već o domaćem paketu. Tako da tom politikom zatrpavaju paketomate ljudima koji se oslanjaju na njih.

Zvao sam Transferu danas i devojka koja je samnom razgovarala je bila ljubazna pitao ih kome preusmerevaju pošilje sa Temua ona kaže 90% pošiljaka idu Pošti Srbije. Ja joj rekao da je City Express đavo od kurirske službe i da je bolje preko Pošte Srbije. Ono što je šokantno je da su ljudi išli u centralnu firme City Express da traže pakete. Nekima su izgubili pakete sa Temua. Jedino je City Express problem kao kurirske služba za isporuke sa Temua sve ostale su ok.

Mene su upamtili u pošti, čim me vide krenu da pretražuju pošiljke sa Alija, i ne pitaju me za ime 🙂

Imam dobar odnos s lokalnom poštom, do sada nisam imao problema s pošiljkama...

Zvao sam Transferu danas i devojka koja je samnom razgovarala je bila ljubazna pitao ih kome preusmerevaju pošilje sa Temua ona kaže 90% pošiljaka idu Pošti Srbije. Ja joj rekao da je City Express đavo od kurirske službe i da je bolje preko Pošte Srbije. Ono što je šokantno je da su ljudi išli u centralnu firme City Express da traže pakete. Nekima su izgubili pakete sa Temua. Jedino je City Express problem kao kurirske služba za isporuke sa Temua sve ostale su ok.
Da su samo problem za temu ali nisu.Ocajna su kurirska sluzba.Sa ananasa sam porucio mikrotalasnu i sa city expresom je bio problem sto jednostavno dve nedelje nisu hteli da preuzmu posiljku i da mi dostave.Do momenta kada sam pozvao ananas i trazio da mi promene kurirsku sluzbu pa ako treba da se dodatno plati postarina platio bih.Od tog trenutka se sve ubrzalo i sutradan je posiljka bila kod mene.
Inace je posiljka placena unapred i unapred je placena i dostava.
Naravno kad pokusas da dobijes city expres na telefon je misaona imenica zato sto se jednostavno niko nece javiti.
Definitivno za mene su najgora kurirska sluzba.Ubuduce kad budem nesto porucivao ako bude islo preko njih odustajem momentalno od te kupovine.
Meni je najbolji post expres,jesu mozda najskuplji ali mi sve preko njih najbrze bude dostavljeno a to sto se kaze nema cenu.

Različita su iskustva, meni konkretno najviše odgovara City ili PE, vrlo korektni
CE je korektan samo ako ti uopšte ne treba kurirska služba, tada briljiraju i sve pohvale za obećanja i izg

Različita su iskustva, meni konkretno najviše odgovara City ili PE, vrlo korektni
Sa Posštom Srbije nema problema ali ako imaš paket sa Temua ne može se pratiti preko City Express. Meni su iz paket šopa preusmerili na pakometar u njihovoj blizi i imao sam manji rok od 24 sata da preuzmem pošiljku.

Baš mi je juče stigla Temu pošiljka preko CE, prethodnog dana je stigla viber poruka da je pošiljka preuzeta i u poruci postoji broj pošiljke, tako da se može pratiti. Kuriri uvek tačni, dostave uvek izmedju 10 i 11h. Moje iskustvo, ne kažem da su sva mesta ista.

Baš mi je juče stigla Temu pošiljka preko CE, prethodnog dana je stigla viber poruka da je pošiljka preuzeta i u poruci postoji broj pošiljke, tako da se može pratiti. Kuriri uvek tačni, dostave uvek izmedju 10 i 11h. Moje iskustvo, ne kažem da su sva mesta ista.
Ne možeš sa brojem pošiljke sa Temu da pratiš na sajtu CE pošiljku.

Ajde kad ih toliko hvališ, objasni ti meni majke ti šta se dešava sa mojom decembarskom CE pošiljkom koju sam još 20-tog preusmerio na paketomat, evo ulazimo u Februar i ni traga ni glasa od njih i jednostavnog ostavljanja iste u naznačeni paketomat što bi meni lično sasvim odgovaralo.
Broj pošiljke: 688 002 54261778

Ajde kad ih toliko hvališ, objasni ti meni majke ti šta se dešava sa mojom decembarskom CE pošiljkom koju sam još 20-tog preusmerio na paketomat, evo ulazimo u Februar i ni traga ni glasa od njih i jednostavnog ostavljanja iste u naznačeni paketomat što bi meni lično sasvim odgovaralo.
Broj pošiljke: 688 002 54261778
Može da se da su najverovatnije daleko bilo izgubili paket. Pokušaj Transferu da kontaktiraš na 0800 broj oni mogu da vide detaljnije status paketa.

Nazad
Vrh Dno