Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Evo jedna negativna situacija na dušu D Express-a.

U decembru šaljem u Borču paket do 1kg težine i dimenzije kutije za sat
Isporučen posle Božića 😵‍💫
Pre njega isto decembar nedelju dana pre šaljem sličan paket u selo pored Pančeva.
Nikada nisu isporučili dok čovek kome je poslat paket nije otišao svojim autom u magacin koji je sreća gde i centrala firme na pančevačkom putu i preuzeo ga.
U novoj godini pre 9 dana šaljem nov paket u raču kragujevačku eno ga još u magacinu u Velikoj Plani. 9-ti dan
Nov paket od petka 6.1. ni do danas se nisu udostojili da ga preuzmu 😵‍💫😵‍💫

p.s. Sve im po spisku neorganizovano

Pre NG, 25.12.2025. sam kupio online Camper cipele od Fashion&Friends online i platio karticom. Uredno su istog dana prosledili info da je plaćeno, račun, obrazac o odustajanju, ali City Express mi još nije dostavio paket, telefon im nije u funkciji, piše da je paket kod njih u magacinu od 26.12.2015.
Katastrofa od kurirske službe, niti možeš da ih dobiješ, niti te zovu.
Nemam pojma ni gde u magacinu, da odem po njega sam, jer su im svi telefoni nonstop zauzeti.
I dalje ni traga, ni glasa od City Express-a, zvao podršku Fashion&Friends, jedva ih dobio, primili su moju reklamaciju, rekli da će da urgiraju kod ovih mentola, ali ništa i dalje.
Danas idem u magacin, piše da je adresa Kumodraška 240.
Da im...i seme i pleme nesposobno.

Poslednja izmena:
Ja mislim da sve kurirske službe sa ovom nenormalnom cenom goriva nemaju kapacitet da ispoštuju porudžbine
Em se broj narudžbi povećao naročito u toku praznika
Em oni samo idu tamo gde je baš baš hitno
Za ostale ako se sete sete se, ako ne nikom ništa, moraćete vi da im idete na noge po svoj paket
Čist raspad sistema

p.s. Šta li bi bili da živimo u Rusiji ovako neorganizovano ne bi ni do pregrađa Moskve isporučili

Dodatak... upravo dobih poruku preko vibera i prebacio sam na paketomat.

Više ništa ne plaćam unapred, ako naručujem online, a ako to isto mogu da kupim po istoj ceni offline, idem na tu opciju.

Prekjuce (13.1) narucen TV sa Ananasa.
Pisalo da ce stici 14. ili 15.
I stvarno stigao danas, 15.1 (a-brzo).
To je za pohvalu - brzina.

Nazalost, kutija stigla ostecena, paket se ipak preuzeo jer se mislilo da je TV citav.
Nazalost i TV ostecen, ekran ostecen.
AKS kurirska sluzba.
I poklapa se lokacija ostecenja na kutiji sa lokacijom ostecenja na ekranu.
Fora sto je tik iznad stiropora (jer stiropor ne stiti ceo TV, ceo ekran).
Baksuzi.

Odmah reklamirali, Ananas sve okej, deluje da su usvojili reklamaciju, cekamo od sutra pa nadalje da kurir stigne i uzme TV i da se reklamacija odradi.
Naravno, ovo deluje da je cista krivica AKS kurira (ne mogu naravno da tvrdim, zato kazem deluje).

Za sad, ponavljam nema problema i mislim da ih nece biti.
Jedini problem cimanje i gubljenje vremena.

• Viber poruke City Express-a od 14. i 15. januara: paket na paketomatu u Novi Bečej. Moje odobrenje za paketomat NISU dobili.
  • Tracking status od 14. januara: paket u ParcelShop, ne znam koji , najblizi ZR.
  • Poziv Gigatron 15.Januar paket je zapravo u Zrenjaninu, uz predlog da lično odem tamo po njega. - to nije opcija.
  • Cityexpres daje PIN kod, otkucas PIN, kutija prazna . Pa ko nasedne.

Dodatak... upravo dobih poruku preko vibera i prebacio sam na paketomat.

Više ništa ne plaćam unapred, ako naručujem online, a ako to isto mogu da kupim po istoj ceni offline, idem na tu opciju.
Dodatak dodatka...pozvao me lik danas oko 18h, kaže City Express, siđi po paket.
Ja sišao, ispred zgrade neki raspali kombi, lik otvorio zadnja vrata, unutra brdo paketa, kaže potpiši, evo paket, aj ćao.
Tako dobih ipak danas paket.

Ja čekam šporet koji kažu da je preuzeo City Express. Kod njih na praćenju samo da je uneto u sistem još od 30.12. i od tad ništa, prodavac pokušava da sazna šta je sa tim, nemam još informaciju. Inače imam dobra iskustva sa City, njihov dostavljač je uvek bio ljubazan i u redu, čak se vratio jednom kad nisam stigao da se javim na poziv a on otišao dalje. Ali nisam ga video u kraju još od pre nove godine, a skoro nisam video da je prošao ni AKS ni Bex koje viđam relativno često u prolazu. Prošao jedan post express u poslednjih nedelju dana da sam primetio.

Inače možda korisno drugima, c/p sa Efektive:
Zakon o zaštiti potrošača se bavi i ovom problematikom, pa u svom članu 81. kaže:
"Prodavac je odgovoran za usluge koje su izvršila lica koja su postupala po njegovom nalogu, kao da je te usluge samostalno izvršio."
Dakle, kada prodavac angažuje kurira da dostavi kupljeni proizvod, on odgovara za postupke kurira podjednako kao i da je samostalno obavio (ili nije) isporuku.
Znači, u slučaju da kupljeni proizvod ne stigne, reklamacija se upućuje isključivo prodavcu i samo je on odgovoran za naknadu štete, odnosno povrat novca. Potrošač kuriru ne treba da se obraća, iako prodavci često potrošače upućuju upravo na njih, u pokušaju da sa sebe skinu odgovornost.

Transfera? Na sajtu mi stora pise da salju kurirskom sluzbom transfera? Koliko znam to je špedicija? Kako da znam kojom ce sluzbom da mi stigne paket? Bitno mi je zbog paketomata / paket shopa.

D express preuzeo AGxxxxx paket sa temua, ja ga prebacio na paketomat pre nedelju dana, od tada ništa... Vidim po poslednjih nekoliko strana znači da ću ili da se načekam ili treba da odem sam u njihov magacin koji ko zna gde je da uzmem to.

Pa ovo je haos... neverovatno. Znači nestalo je sa City sajta praćenje moje pošiljke, prodavac (metalac) ništa nije javio, ostaje mi samo da vidim da otkažem porudžbinu nekako pa ajmo ponovo naručivanje.

Dokumentuj sve, nazovi metalac, otkazi, posalji zvanicno mejl metalcu o otkazu, screenshot da znaju da imas dokaz. Ako nisi platio super, novac ti nije zarobljen / neka oni cekaju povratnu informaciju od kurira, mada to tebe ne treba ni da interesuje. Ja svoje sve dokumentujem. Obavezno ocena recenzija na gugl mapama.

D express preuzeo AGxxxxx paket sa temua, ja ga prebacio na paketomat pre nedelju dana, od tada ništa... Vidim po poslednjih nekoliko strana znači da ću ili da se načekam ili treba da odem sam u njihov magacin koji ko zna gde je da uzmem to.
Meni je isto tako poslednja pošiljka stajala 7-8 dana u "limbu" između prebacivanja na paketomat i stvarnog ostavljanja na paketomatu, ali to je bilo u periodu oko Božića, pa sam imao razumevanja donekle... 🙂

Meni je isto tako poslednja pošiljka stajala 7-8 dana u "limbu" između prebacivanja na paketomat i stvarnog ostavljanja na paketomatu, ali to je bilo u periodu oko Božića, pa sam imao razumevanja donekle... 🙂
Haos... Verujem da ih je sad razvukao sneg.

Svakako ću morati da čekam, ne postoji nikakva šansa da odem do njihovog magacina, pogotovo što radi samo do 16h koliko vidim.

Transfera? Na sajtu mi stora pise da salju kurirskom sluzbom transfera? Koliko znam to je špedicija? Kako da znam kojom ce sluzbom da mi stigne paket? Bitno mi je zbog paketomata / paket shopa.
Posta,

Meni je od Transfere donosio pakete Post Express, mada neki kazu da su im donosili City Express ali videces.
Prati na Temu aplikaciji kad dobijes obavestenje da je paket prosao carinu, ukucaj na sajtu Poste na pracenju paketa PTxxxxx broj i vidi da li ce ti nesto izbaciti, ako izbaci onda ocekuj paket od Post Express-a

Kada se završi sa carinom i kurir dobije nalog za preuzimanje, na sajtu Tranfere se vidi da li je pošta ili CE. Kada ide preko CE postane vidljiv njihov broj za praćenje. Na vrhu piše broj pošiljke PTxxx, a ispod je broj za praćenje. Ako je i on PTxxx onda je pošta. Ako je 688001*** onda je CE.

Kada se završi sa carinom i kurir dobije nalog za preuzimanje, na sajtu Tranfere se vidi da li je pošta ili CE. Kada ide preko CE postane vidljiv njihov broj za praćenje. Na vrhu piše broj pošiljke PTxxx, a ispod je broj za praćenje. Ako je i on PTxxx onda je pošta. Ako je 688001*** onda je CE.
Pored PE i CE, posiljke sa Temua isporucuju i DE i BE.

Tačno, ali Dexpress i BEX idu preko M-One, ne preko Transfere 🙂
Ne znam preko koje spedicije ide ali meni je odma nakon slanja Temu paketa na aplikaciji pisalo da ce mi paket doneti DExpress.
Nije ono da pise M-One pa da preusmeri na DExpress ili BEX, odma pise.

Evo jedna negativna situacija na dušu D Express-a.

U decembru šaljem u Borču paket do 1kg težine i dimenzije kutije za sat
Isporučen posle Božića 😵‍💫
Pre njega isto decembar nedelju dana pre šaljem sličan paket u selo pored Pančeva.
Nikada nisu isporučili dok čovek kome je poslat paket nije otišao svojim autom u magacin koji je sreća gde i centrala firme na pančevačkom putu i preuzeo ga.
U novoj godini pre 9 dana šaljem nov paket u raču kragujevačku eno ga još u magacinu u Velikoj Plani. 9-ti dan
Nov paket od petka 6.1. ni do danas se nisu udostojili da ga preuzmu 😵‍💫😵‍💫

p.s. Sve im po spisku neorganizovano
Samo da se ažuriram

Danas je isporučen paket u raču kragujevačku i to tako što je primalac paketa preusmerio na paketomat u Topoli gde ga je i preuzeo u toku dana.
U selo upošte nisu ni ulazili
A ja sam za paket koji je poslata prijava da preuzmu 6.1. dobio poziv tek danas od kurira da li imam nešto za slanje? 😕
Reko drugar taj paket je odavno otišao drugom kurirskom službom i već je isporučen

Да ли ова нова (бар за мене) курирска служба M-ONE доставља пошиљке и викендом? Пошто им је корисничка подршка никаква па тај податак не могу добити од њих, а не би ми одговарало јер сам назначио адресу радног места?

Притом, једино са њима сам имао искуство да добијем поруку на Viber да пошиљку могу очекивати тај дан и она не стигне. Па онда статуси на temuu да није испоручена, па онда статус да је опет у дистрибутивном центру... Јел ће покушати уопште доставу опет? Под знацима навода покушати јер ни тај први пут је нису извршили, као неки "технички проблем" је био.

Mislim da M-One ne radi vikendom, meni su ostavili paket u jednoj menjacnici jer im je to paket shop pa sam morao ici po paket, iako na njihovom sajtu pise da u mom mestu koriste paket shop od DExpress-a, a menjacnica se nigde ne spominje.

Bex isto katastrofa, narucio nesto preko KP, like iz Beograda Zvezdara (kao i ja) udaljeni nekih 1km manje vise, ali obzirom da je online profavnica nema licnog preuzimanja.
Paket poslao 13 Januara utorak, trebao da stigne u sredu, ali stigao u ponedeljak. Sta bi tek bilo da mi je poslato iz drugog grada?
Bilo kako bilo, poste express iako nisu zlatni, 10000000000 puta bolji od ostalih.

Za takve stvari ja poručujem glovo-kurirsku uslugu...

Tebe bi to izašlo 200-250 din max, i paket bi bio kod tebe za 2 minuta od poručivanja.

Za takve stvari ja poručujem glovo-kurirsku uslugu...

Tebe bi to izašlo 200-250 din max, i paket bi bio kod tebe za 2 minuta od poručivanja.

Napisao je nema ličnog preuzimanja, što znači isključivo pakujemo i šaljemo kurirskim službama SA KOJIMA SARAĐUJEMO. Baš male šanse da ne dozvoli kupcu da dodje, a da primi nekog Šrilančanina da preuzme paket.

Ja sam večeras isporučio čoveku paket, jer mi je bio manje od 1km od puta kojim prolazim, a Post Express bi ga koštao skoro 800 dinara. I dobio danas umesto da sutra šaljemo, pa isporuka u subotu. To zaista ne radimo, ali ovo je nekako bilo skoro, pa usput, a čovek nije shvatio da smo fizicka prodavnica. Tek kad sam ga pozvao telefonom.

A kad smo već tu, AKS nas upropasti od početka godine. Imam jedan paket već 8 dana ne isporučuju, a svaki drugi kasni bar 2 ili 3 dana. Ne sećam se da smo ovoliko kašnjenja sa AKS imali, bukvalno u svakom delu Srbije.

Temu porudžbina - BEX. U sredu uveče mi poslali Viber da je roba u paket šopu - preuzimanje 3 radna dana. Sinoć SMS da je roba vraćena pošiljaocu. Manje od 24h nakon prve poruke.
Ja sam ih zvao u utorak kada mi je stigao mail od Temu, da je pošiljka kod njih i tražio da je dostave.

Nazad
Vrh Dno