Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslao sam im poruku, još uvek čekam odgovor... Od sedmoro koje sam probao da kontaktiram 5 su konstantno nedostupni, dvojica se ne javljaju uošte.

Isto je i za druge komponente i kod drugih prodavaca. Frka neka sa carinom verovatno.

Za ovo znaju i naši prodavci tehnike, pa su neke cene već podignute.

Izgleda da je ove godine počelo malo ranije :D

Uspeh da se dogovorim sa Digital Trigger aka Fantasterrific tako da očekujem da stigne u narednih 5-6 dana :)

Spremaju vatromet za novu godinu :D

Naravno da je u toku, hoće da uradi povraćaj novca :)

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Nisu mi jasni neki ljudi. Izdogovaramo se preko KP poruka, a kad onda po dogovoru pozovem da dođem i kupim, čovek se ne javlja na telefon. Niti pozove kasnije...

Nisu mi jasni neki ljudi. Izdogovaramo se preko KP poruka, a kad onda po dogovoru pozovem da dođem i kupim, čovek se ne javlja na telefon. Niti pozove kasnije...

meni se desava tako sa kupcima...dogovorimo se sutra da dodje, cekam ga ceo dan i ne dodje

jos mi je gore kad me neko iscima i smara, na kraju kupi i ne oceni posle toga

Znači kažeš bolja prva opcija; bolje da ne dođe nego da bude dosadan ali ipak kupi? Zbog ocene? :)

Meni se ovo dešavalo kad prodavac forsira slanje a ja baš onda hoću da dođem lično. U 90% slučajeva se ne jave na telefon na kraju, ili odlažu za sutra, itd. Batalio sam kp skroz osim za neke kineske gluposti nove koje prodaju buvljačari, kad me mrzi da se cimam sa AE.

Znači kažeš bolja prva opcija; bolje da ne dođe nego da bude dosadan ali ipak kupi? Zbog ocene? :)

majke mi, bolje da ne dodje

ovako te samo smara, izadjes mu u susret za sve, kupi i ne oceni posle svega toga

necu crci ako ne prodam, ne zivim od prodaje

Pa što ti je ocena onda toliko bitna? :)

Sent from my Nexus 6P

Znak zahvalnosti.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Dobro, svako ima svoj rezon. Ja imam nekih 10tak prodaja i jednu ili dve ocene. Lično mi nije bitna ocena.
Kad kupujem, potrudim se da ostavim ocenu ljudima.

Ne znam,prija kad ti neko da dobru ocenu.
Prodao sam 10-tak stvari i imam 3 pozitivne ocene a ni jednu negativnu.

Poslato sa Huawei Honor 5x

Znaci ocena za dalju prodaju. Pre ce verovati nekome sa 20 pozitivnih ocena nego sa 3. Ni meni nisu svi dali i posebno mi je krivo sto me nije ocenio lik koji mi je uplatio pare 2 dana pre slanja, ceo iznos. Mogao je to da napise, sigurno bi mi znacilo nekada u prodaji na daljinu

Pa valjda je dobro da imas pozitivne da bi lakse ljudima prodao stvari... Ono, ja sad kao Captain Obvious.

Znaci ocena za dalju prodaju. Pre ce verovati nekome sa 20 pozitivnih ocena nego sa 3. Ni meni nisu svi dali i posebno mi je krivo sto me nije ocenio lik koji mi je uplatio pare 2 dana pre slanja, ceo iznos. Mogao je to da napise, sigurno bi mi znacilo nekada u prodaji na daljinu
sta ce pre da veruju?

Mislis ako ti neki lik napise da si ga ispostovao kada ti je uplatio pare u napred da ce to na mene da utice da ti i ja uplatim unapred?

Ili ako imas 1000 pozitivnih, ja bih trebao da pomislim kako si covek od poverenja i nikad nikoga nisi *****`o?

Ne znam za vas, ali ja u te bajke ne verujem, izgleda da vi zivite u nekoj zemlji radosnici u kojoj su kuce od cokolade a prozori od marmelade ;)

ne verujem ni ja

ugl sam najgora iskustva imao sa ljudima sa 200+ ocena

Pogledajte samo koliko pozitivnih ocena imaju najveći biseri čiji su oglasi prikazani u ovoj temi i odgovor na pitanje da li im treba verovati će vam se sam kazati.
To je mahom po onoj ja tebe serdare ti mene vojvodo i nema veze sa kvalitetom - čast izuzecima.

Naravno da nije samo to dovoljno ali jeste znacajan faktor pri izboru.

sta ce pre da veruju?

Mislis ako ti neki lik napise da si ga ispostovao kada ti je uplatio pare u napred da ce to na mene da utice da ti i ja uplatim unapred?

Ili ako imas 1000 pozitivnih, ja bih trebao da pomislim kako si covek od poverenja i nikad nikoga nisi *****`o?

Ne znam za vas, ali ja u te bajke ne verujem, izgleda da vi zivite u nekoj zemlji radosnici u kojoj su kuce od cokolade a prozori od marmelade ;)

Neces verovati ti, nece verovati jos 1000 drugih ljudi ali ce mali broj verovati. To ti kazem zato sto kada sam prodavao narukvice, kaze mi lik, ma vidi se po ocenama da si proveren, da je original i dao mi deo para unapred(ovo je drugi lik, ne onaj koji je uplatio ceo iznos), tako da ima ljudi kojima to uliva poverenje. Meni takodje kao ni vama, ne uliva i zabole me za necije ocene.

Naravno da to nije dovoljno ali sigurno pomaze, ne odmaze svakako

Kakvih sve ''genijalaca'' ima na KP sajtu, ne verujem, i ako imam nalog tamo 6godina. Slusajte pricu :) Stavio sam neke komponente da prodam, i napisao u oglasu da ne saljem pouzecem, vec iskljucivo licno preuzimanje. Javlja mi se ''kupac'' sa 100pozitivnih ocena koji ne zivi u istom gradu, kao ja, ali kaze mi da ima prijatelja, koji zivi blizu mene. Pa ce to da preuzme umesto njega, s'obzirom da necu da saljem. I trazi da mu spustim cenu 500din, za gorivo njegovog prijatelja koje ce potrositi dok dodje i preuzme kod mene komponente.

Spustim liku 500din, ne budem stipsa, i posle 5min mi javlja, da njegov prijatelj ne moze da preuzme komponente. I da ja njemu posaljem komponente, BEZ OTKUPA ?
I da ce mi on novac uplatiti, nakon sto proveri komponente. I krene lik da me ubedjuje, da mu cenu spustim jos za 1000dinara, jer ce u posti toliko da ga kosta provizija nakon sto mi bude uplatio novac.

Iskulirao sam ga, nista mu nisam odgovarao na poruke, i krece lik da me napada porukama, da sam prevarant. Jer ne zelim da mu posaljem komponente bez otkupa? Mora da nesto krijem, bla bla. Kazem ja njemu ajde ti posalji meni novac, unapred, pa cu ja tebi poslati komponente. Zasto bih ja imao poverenje u tebe? Da me neces zeznuti, a ti u mene nemas poverenje.

Kaze mi lik, moja rec je svetinja, ja sam vernik, postim svake nedelje. Imam 100pozitivnih ocena, i radnju racunara. Dok ti imas samo 40pozitivnih ocena.

Blokiram ja lika lagano, na KP. Salje mi SMS na telefon, posalji mi komponente uplaticu ti novac, cim ih isprobam, ovako ih nikad neces prodati.

Isto posle ovog lika, javlja mi se drugi lik, kaze znam da si napisao u oglasu da neces zamenu.
Da probam, nudim ti dvosed ocuvan, i plus 100e za komponente, javi mi ako hoces odmah dolazim.
Posle toga mi salje poruku, sa ponudom da mu spustim cenu 5000dinara manje, i da dolazi odmah da preuzme i daje KESH NA RUKE!

Poslednja izmena:
Neces verovati ti, nece verovati jos 1000 drugih ljudi ali ce mali broj verovati. To ti kazem zato sto kada sam prodavao narukvice, kaze mi lik, ma vidi se po ocenama da si proveren, da je original i dao mi deo para unapred(ovo je drugi lik, ne onaj koji je uplatio ceo iznos), tako da ima ljudi kojima to uliva poverenje. Meni takodje kao ni vama, ne uliva i zabole me za necije ocene.

Naravno da to nije dovoljno ali sigurno pomaze, ne odmaze svakako

naravno, sve sto ne odmaze, pomaze ;)

LM, i ja imam slicnu pricu...
prodajem dvosed i dve fotelje, iskljucivo zajedno.
javlja se kupac i insistira da kupi smao fotelju i to da mu ja posaljem...

Ok, dogovorimo se mi oko cene, ali ja insistiram da on dodje po to, medjutim on nece i kaze samo ti meni posalji i ne brini, jer on ima 100 pozitivnih, veruje u boga i sav je posten...to je ta prica :)

ja kazem, ne mogu tako, ali moze ako on meni uplati novac, ja cu njemu to da posaljem kako je trazio.
On se tu naljuti kako ja njemu ne verujem, a ima gomilu pozitivnih...
Ja mu odgovorim da imam i ja gomilu pozitivnih i da ako njemu to nista ne znaci, da onda ni meni njegove nista ne znace...

I ne napravimo deal, jer ja jednostavno necu da se petljam u rizicne transakcije pa mak imao i 100k pozitivnih.

meni vise znaci da ima jednu negativnu nego 100 pozitivnih jer iz toga bar mozes da naslutis ko je kakav, dok iz pozitivnih apsolutno nemas nista.

Poslednja izmena:
Strasno je kakvih sve likova ima, koji nisu bas normalni u glavi. Ne veruju nikome, a traze da se njima veruje. Prodajes racunar, nude ti patike i posteljinu u zamenu.

Znam jednog coveka koji drzi radnju sa racunarima, radi zamenu i otkup komponenti i naravno sve sto mu ponudite nudi vam, 50posto, ispod cene nego sto zaista vredi.

I jednom u gradu, sretnem drugara nosi monitor da proda tom liku, krenem sa njim, kod njega, dolazimo mi tamo, on nam kaze ostavite monitor i dodjite za dva sata :d
dok ga isprobam, vratimo se mi posle 2h, kod ovog lika, kaze u redu je, vadi novac i daje 2000dinara manje, od dogovorene cena.

Moj drug u cudu, pita za ostatak novca, ovaj vadi iz fioke jos oko 80dinara, i kaze da nema vise, jos nam kaze: ajde sta pravite problem, i onako cete taj novac potrositi na travu i igraonicu.

Vraca drug novac, uzima monitor, i krecemo prema izlazu u cudu, i dobacuje nam lik, A dovidjenja ? To vas jos nisu naucili, u skoli.

Lik ladno misli, da svako ''mladji'' koji dodje nesto da mu ponudi i proda, radi to iskljucivo jer ga uhvatila kriza, za drogu. Ili mu gori pod nogama, nema za hleba da jede.

Poslednja izmena:
Mislim da je vreme da se internet ne daje likovima bez potvrde mentalnog zdravlja.

ne znam u kakvom svetu zive ti sto traze da im saljes na poverenje

a takvi bi te prvi *****ali

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno